Serenishtar 14 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Γεια σας! Θα ήθελα να φτιάξω ένα ενυδρείο Reef. Έχω βρει ένα ενυδρείο της sera, to sera biotop cube 130l (τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ http://www.sera.de/gr/hauptseiten/sera-produkte/in_category/aquariumsets-137/product/sera-marin-biotop-cube-130.html), 400ευρώ με τη βάση του. Όπως καταλαβαίνετε ξεκινάω από το 0 οπότε δε γνωρίζω αν αυτό είναι μία καλή τιμή για ενυδρείο θαλασσινό. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε αν αυτό είναι ένα καλό ενυδρείο και αν όχι που μπορώ να βρω σε καλή τιμή. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν το Reef χρειάζεται πάση θυσία απιοντισμένο νερό ή νερό το οποίο έχει περάσει από διαδικασία όσμωσης ή αντίστροφης όσμωσης ή μπορώ να χρησιμοποιήσω νερό βρύσης μαζί με τα απαραίτητα σκευάσματα (εννοώ αντιχλώριο ή κάποιο άλλο υγρό το οποίο να κάνει το νερό κατάλληλο για τέτοιου τύπου ενυδρείο). Σας παρακαλώ πολύ να μου απαντήσουν, αν είναι εύκολο άνθρωποι με πολύ εμπειρία στο αντικείμενο διότι είμαι ήδη πολύ μπερδεμένη!!! Σας ευχαριστώ πολύ! Υ.Γ. Αν ένα θαλασσινό ενυδρείο μεζί με τον βράχο, τον αραγωνίτη, το αλάτι και τα ιχνοστοιχεία, Ca + μακρο-στοιχεία πρόκειται να μου στοιχίσει γύρω στα 600-700 ευρώ το πολύ τότε εντάξει(δεν αναφέρομαι στο κόστος των ψαριών, των κοραλλιών και των ανεμόνων), διαφορετικά δεν μπορώ να ασχοληθώ λόγω έλλειψης χρημάτων. Και τα χρήματα που αναφέρω παραπάνω δε θα μπορέσω να τα διαθέσω όλα μαζί αλλά σε κάποιους μήνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.... ή και αντίστροφα !!! Πρώτον διάβασε εδώ κάποια πράγματα που ασχέτως του μεγέθους που αναφέρεται θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα το θαλασσινό.. (διάβασε και τα λινκ που συνοδεύουν το άρθρο).. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Κάποιο μέλος μας έχει κάνει μια χαρά ενυδρείο σαν αυτό που θες να αγοράσεις... δες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=59852&hl=&fromsearch=1 και μάλιστα μπορείς να τον ρωτήσεις για τις όποιες θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις έχει με το συγκεκριμένο ενυδρείο. Με το ποσό που αναφέρεις (και με λιγότερα) μπορεί πολύ άνετα να βρεις από αγγελία κάποιο έτοιμο στρωμένο ενυδρείο... .....και θα πούμε και άλλα στη πορεία, εδώ είμαστε όλοι μας !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serenishtar 14 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Σε ευχαριστώ πολύ Αίολε!!! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serenishtar 14 Νοεμβρίου 2011 Author #4 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Να σου πω επίσης ότι κοίταξα για μεταχειρισμένα ενυδρεία αλλά δε βρήκα κάτι καλό σε θαλασσινό. Επίσης εγώ δε θέλω να βάλω σε 130λ ενυδρείο πάνω από 10-12κιλά βράχο... Διάβασα το δεύτερο λινκ αλλά αν είναι να έχω προβλήματα με το skimmer τι να το αγοράσω all included αν πρόκειται να δίνω μετά χρήματα για να αγοράζω ξανά τα μέτρια εξαρτήματα που έχει... Θέλω αν είναι να στήσω κάτι καλό από την αρχή... Τώρα θα διαβάσω τα λινκς του πρώτου λινκ που μου έστειλες. Παρένθεση, καλά ενυδρεία για τροπικά γλυκού νερού ψάρια και φυτά ποια είναι??? Σε ρωτάω διότι αν τελικά δεν τα καταφέρω οικονομικά και νοητικά (εννοώ να έχω μία ξεκάθαρη εικόνα μέσα μου) να βγάλω μία άκρη πάνω στα θαλασσινά θα αγοράσω 125λ για τροπικά. Επίσης μία τελευταία ερώτηση, τα σάιτ από μαγαζιά που πουλάνε ενυδρεία και που προτίνετε εσείς στο aquazone είναι αξιόπιστα??? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου! :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Γιε ενυδρεία γλυκού νερού (εκτός από τα πολύ βασικά), έχω άγρια μεσάνυχτα.. οπότε θα πρέπει να απευθυνθείς στη κατηγορία του γλυκού. Για e-shop αγορές από Ελλάδα, αλλά και από εξωτερικό που πόλοι αγοράζουν δεν έχει αναφερθεί κάποιο "χοντρό" πρόβλημα. Κάνεις μια έρευνα αγοράς, συγκρίνεις τιμές (μεταφορικά), ρωτάς και τις γνώμες των μελών αν έχουν την ανάλογη εμπειρία αγορών και αποφασίζεις το καλύτερο για τη τσέπη σου !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος