Jump to content

Ποίες Λάμπες Cfl Για Φυτεμένο Με Εύκολα Φυτά

no_one

Recommended Posts

Παιδιά είμαι νέος στο χώρο με τα φυτεμένα .. χρειάζομαι γκίλι βοήθεια.. ψάχνομαι για λάμπες CFL που να κάνουν για ένα ενυδρείο 150x40x50.

Το ενυδρείο που έχω δεν έχει κάποιο καπάκι και έτσι αν θα βάλω t8 θα χρειαστεί να κάνω κάποια κατασκευή.. εστί σκέφτηκα να βάλω κάτι που είδα στο IKEA από αυτά τα φωτιστικά με τον σπαστό λαιμό που τα κατευθύνεις όπου θες.. μαζί με λάμπες CFL.. έχετε καμια να προτείνεται ?

Τι πρέπει να προσέξω πριν πάρω ?

γιατι δεν πας σε δοκιμασμενη λυση τις T5?

Παιδιά είμαι νέος στο χώρο με τα φυτεμένα .. χρειάζομαι γκίλι βοήθεια.. ψάχνομαι για λάμπες CFL που να κάνουν για ένα ενυδρείο 150x40x50.

Το ενυδρείο που έχω δεν έχει κάποιο καπάκι και έτσι αν θα βάλω t8 θα χρειαστεί να κάνω κάποια κατασκευή.. εστί σκέφτηκα να βάλω κάτι που είδα στο IKEA από αυτά τα φωτιστικά με τον σπαστό λαιμό που τα κατευθύνεις όπου θες.. μαζί με λάμπες CFL.. έχετε καμια να προτείνεται ?

Τι πρέπει να προσέξω πριν πάρω ?

αυτές λέτε να κάνουν ? αν βάλω 3

http://www.ebay.co.uk/itm/30w-Blue-Spectrum-6400k-CFL-grow-light-lamp-bulb-E27-uk-/120658201217?pt=UK_Light_Bulbs&hash=item1c17ca0a81

ουτε για αστειο,οχι μονο για το λαθος φασμα αλλα δεν προκειται να φτασουν το βαθος των 50 ποντων που εχεις.

η φτηνη και σωστη λυση ειναι Τ5 λαμπες.η δευτερη ειναι φωτιστικο με λαμπες μεταλλου.

Όπως ανάφερα πιο πάνω διερευνώ άλλη λύση διότι αν θα πάω σε t5 η t8 θα χρειαστώ επιπλέον κατασκευή καπακιού από πάνω πράγμα το οποιο προσπαθώ να αποφύγω αν γίνετε.

Σε CFL τι λύση έχω δηλαδή ?Μια και δεν σκοπεύω να βάλω δύσκολα φυτά.

50 cm Δεν είναι πολύ βάθος αν υπολογίσεις και το υπόστρωμα είναι ακόμα μικρότερο.. σε τι κέλβιν πρέπει να ψαχθώ?

φιλε μου αυτες οι λαμπες διαχεουν παντου το φως,δεν το στελνουν προς τα κατω.αν ειχες ενα ενυδρειο 40-60 λιτρων θα ηταν οκ για τη δουλεια που τις θελεις.στην περιπτωση σου ομως δεν νομιζω οτι θα κανουν δουλεια.

ψαξτο σε λεντοταινιες καλυτερα....

Το φωτιστικό που έχω υπόψη έχει ανακλαστήρα με 3 τέτοιες θα έχει δηλαδή 1 κάθε 50cm.. με led πάλι θα πρέπει αν κάνω κάποια κατασκευή για να τις βάλω πάνω.

Θα μπορούσα να βάλω και 4 ακόμα.

εσυ αποφασιζεις.εγω σου ειπα πως σε 40 ποντους καθαρου νερου δεν θα κανεις σοβαρη δουλεια με αυτες...

Προσπαθώ βασικά να μάθω τι ακριβώς παίζει με αυτούς του λαμπτήρες.. από ότι κατάλαβα τα kelvin για φυτεμένο πρέπει να είναι από 5000-10000 και τα watts θα εξαρτηθούν από το βάθος του νερού που πρέπει να διαπεράσουν.. Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με.

Δεν πρόκειται έτσι και αλλιώς να βάλω δύσκολα φυτά.. το πρώτο σωστό φυτεμένο που στήνω είναι.

Θεωρητικά λοιπόν με λαμπτήρες στα 64000 kelvin είμαι μέσα στα πλαίσια και από εκεί και πέρα παίζουμε με watts

Προσπαθώ βασικά να μάθω τι ακριβώς παίζει με αυτούς του λαμπτήρες.. από ότι κατάλαβα τα kelvin για φυτεμένο πρέπει να είναι από 5000-10000 και τα watts θα εξαρτηθούν από το βάθος του νερού που πρέπει να διαπεράσουν.. Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με.

Δεν πρόκειται έτσι και αλλιώς να βάλω δύσκολα φυτά.. το πρώτο σωστό φυτεμένο που στήνω είναι.
Θεωρητικά λοιπόν με λαμπτήρες στα 64000 kelvin είμαι μέσα στα πλαίσια και από εκεί και πέρα παίζουμε με watts

Μπορεις να βαλεις 2 φωτιστικα glo των 2χ54watt και θα εισαι μια χαρα χωρις να χρειαζεσαι κατασκευες μια που ειναι ρυθμιζομενο.
Οσο αφορα τα κελβιν εγω συνηθως προτεινω συνδιασμο των 4000Κ με 6500Κ. Στην περιπτωση σου προσωπικα εφοσων θα επαιζα με 4 λαμπες θα εβαζα απο μπρος προς τα πισω μια 10.000κ, μετα μια 4000κ, μια 6500κ, και τελος μια 4000κ.

Είναι μια λύση και αυτ,ό αλλα εδώ στην κύπρο δεν έχω βρει κάποιο να είναι τόσο μεγάλο για να μπει στην δικια μου.. Και είναι και πολύ ακριβά.. Με την λύση όπως το σκέφτηκα θα μου βγει αν βάλω 4 τέτοια φωτιστικά λιγότερο από 50 euro.. συν τις αγορές τον λαμπών.περίπου 10 η μια για 6400k (έχω περιθώριο να πάω και σε πιο πολλά η πιο λίγα Kelvin εναλλάξ) Ευχαριστώ για την βοήθεια Περισσότερη ήθελα να μάθω τι πρέπει να προσέξω στις cfl λάμπες για να ξέρω αν διαλέξω.

Φιλε δεν ξερω αν θα κανεις δουλεια με αυτες τις λαμπες μια που θα εχεις μεγαλες απωλειες και οχι καλη διαχυση αλλα εφοσων επιμενεις κοιτα να ειναι τουλαχιστων CRI 8 και παιξε με ευκολα φυτα.

Οσο για τα κελβιν παιξε με 4000κ και 6500Κ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...