KokkinosK 12 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Έχω στο Rio 300 μου 3-4 ρίζες valisneria gigantea οι οποίες έχουν γίνει τέρατα. Το οφέλιμο ύψος του ενυδρείου είναι περ. 50 εκ και τα φυτά έχουν μήκος πάνω απο 70-80 εκ.!!! Αν τα κλαδέψω σε κάποιο ύψος που θέλω, θα συνεχίσει η ανάπτυξη αργότερα απο το ίδιο σημείο ή όχι? Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στον τρόπο του κλαδέματος? Είναι καλύτερο το ψαλίδι ή να "σπάσει" το φύλο διπλώνοντας του και μετά να κοπεί? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 12 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Με ψαλίδι αν θέλεις να τις κόψεις, όχι με το χέρι και θα αναπτυχθούν κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Αστες οπως ειναι Αλλοι παρακαλανε να μακρινουν τοσο και εσυ θες να τις κοψεις ? ΑΚΑΡΔΕ ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 12 Νοεμβρίου 2011 Author #4 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Λες να μου θυμώσουν και να μην μεγαλώνουν μετά? Γρηγόρη, Θα δοκιμάσω με 1-2 και βλέπω πως πάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Νομιζω οτι το καλητερο κοψιμο ειναι να γινεται παντα με ψαλιδι.Φυσικα ψαλιδι ανοξειδοτο και οχι οτι ναναι για τυχον σκουριες και τετοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 12 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Εμένα επειδή σε κάποια φάση είχαν μεγαλώσει τόσο πολύ που μου έκρυβαν το φως με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα φυτά που ήταν πιο χαμηλά να μην έχουν επαρκή φωτισμό, τα εκοβα οποτε χρειαζόταν μόνο με ψαλίδι χωρίς προβλήματα, αναπτύσσονταν κανονικά, μην σε ανησυχεί Κων/νε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Νοεμβρίου 2011 #7 Share 12 Νοεμβρίου 2011 στειλε μου αθηνα τις μακριες να σου στειλω κοντουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 12 Νοεμβρίου 2011 Author #8 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Όταν κατέβω Αθήνα θα σου φέρω 1-2. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος