Jester 11 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 11 Νοεμβρίου 2011 Εδώ και κανα μήνα έχω μέσα στην γεννήστρα μου καμμιά 15αριά blue taiwanese shrimp και έχω παρατηρήσει μια συγκεκριμένη θηλυκιά η οποία εκεί που συνήθως έχουν τα αυγά έχει μαζεμένες μικρές πράσινες μπίλιες, όχι αυγά. Δυστυχώς δεν μπορώ να την βγάλω φωτογραφία. Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτό; Υπάρχει περίπτωση να είναι moss μαζεμένο; ή παράσιτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 11 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 11 Νοεμβρίου 2011 Τα αυγά βγαίνουν σε διάφορα χρώματα από όσο ξέρω. Τυχαίνει το ίδιο είδος γαρίδας να έχει πράσινα και κίτρινα αυγά, όπως οι red cherry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 12 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Οι blue velvet ή αλλιως Taiwan blue εικαζεται οτι πιθανοτατα ειναι του γενους Neocaridina. Σε αυτο το γενος και κυριως στις αγριες μορφες ( στους προγονους τους δηλαδη) ειναι συνηθισμενος ο πρασινος χρωματισμος των αυγων. Κανενας λογος ανησυχιας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 12 Νοεμβρίου 2011 Author #4 Share 12 Νοεμβρίου 2011 OK αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είναι αυγά, είναι στο 1/6 του μεγέθους των αυγών και δεν έχουν αναπτυχθεί καθόλου μέσα σε ένα μήνα. Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 12 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Για βάλε φώτο.. Όντως υπάρχουν παράσιτα στις γαρίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 13 Νοεμβρίου 2011 Author #6 Share 13 Νοεμβρίου 2011 Θα προσπαθήσω. Κοίτα ξέρω για το παράσιτο που πιάνουν στην πλάτη, απλά δεν έχω βρεί κάπου να γράφουν πουθενά για τέτοιο παράσιτο. Οι άλλες θυληκές που πήρα μαζί της έχουν κανονικά σκούρα αυγά γιαυτό και αποκλείω τα αυγά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος