Jump to content

Co2?????????????????

NAZERAKIS

Recommended Posts

Για σας ,

Θελω να βαλω CO2 και ρωταω το εξης

Τι κομματια χρειαζονται για να κανεις ενα πληρες συστημα,για να τα ψαξω μενονομενα νομιζω οτι θα βγει ποιο φτηνο.

Βρηκα μπουκαλα 2κ με 25€

• Φυάλη κατάλληλη για διοξείδιο του άνθρακα από εταιρεία που γεμίζει φιάλες με οξυγόνο/ ή πυροσβεστήρα Co2 όπου έχει αφαιρεθεί ο σωλήνας αναρρόφησης, ώστε να βγάζει αέριο Co2 και αντικατάσταση του κλίστρου με κατάλληλη για τα μανόμετρα βάνα.

• Διπλά μανόμετρα / ρυθμιστής πίεσης. (1 για το περιεχόμενο της φιάλης μέχρι 250 bar και ένα για την έξοδο του αερίου μετά τη ρύθμιση (0-6 bar τυπικά)

• Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα 230 Volt με ρακόρ για σωληνάκι 5mm( οχι απαραιτητα)

• Βελονοειδής βαλβίδα μικρομετρικής ρύθμισης της ροής για co2.

• Αντεπίστροφη βαλβίδα.

• Αγορά ή ιδιοκατασκευή μετρητή φυσαλίδων.

• Αγορά ή ιδιοκατασκευή διαχυτήρα.

• Μερικά μέτρα πλαστικό σωληνάκι 5mm βαρέως τύπου κατάλληλο για διοξείδιο.

• Ηλεκτρονικό πεχάμετρο με δυνατότητα ελέγχου ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας 230 Volt.( οχι απαραιτητα)

• μπορεις να ανοιγεις και να κλεινεις εσυ καθε μερα την παροχη του co2 για αυτο σου λεω οτι δεν χρειαζεσαι απαραιτητα τα ph controller και ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα

• καλυτερα θα ηταν να τα ειχες ομως

σωστά όσα λέει ο antonismag και με ph meter να υπολογίζεις τουλάχιστον 150-200 ευρώ.

υπάρχει και αυτή η λύση όμως http://sicceus.com/co2.html

sicce life2 (παράγει διοξείδιο μέσω ηλεκτρόλυσης )

http://www.aquazone....l=&fromsearch=1

Έγινε επεξεργασία - cchristos

σωστά όσα λέει ο antonismag και με ph meter να υπολογίζεις τουλάχιστον 150-200 ευρώ.

υπάρχει και αυτή η λύση όμως http://sicceus.com/co2.html

sicce life2 (παράγει διοξείδιο μέσω ηλεκτρόλυσης )

κατα την ταπεινη μου γνωμη η μεθοδος μεσω ηλεκτρολυσης ειναι η χειροτερη και ισως πιο επικινδυνη μεθοδος παροχης διοξειδιου,ιδιαιτερα δε,για αρχαριο χομπιστα.

η μεθοδος στηριζεται στην μεγαλη πτωση(που η ιδια δημιουργει) στην ανθρακικη σκληροτητα.αυτο εχει σαν πιθανο αποτελεσμα την αυξομειωση του πεχα και την ασταθεια του σε βαθος χρονου.

το αλλο,ειναι η μολυνση του νερου μεσα στο ενυδρειο καθως ολες αυτες οι ηλεκτρολυτικες συσκευες αφηνουν πολλα υπολλειματα της ηλεκτρολυσης....

αν και ξεκινησε επαναστατικα σαν μεθοδος,στην πορεια και πολυ γρηγορα εγκαταληφθηκε απο τους χομπιστες παγκοσμιως.

οποιος παντως επιμενει στην χρηση της,πρεπει να ειναι με τη σοδα ανα χειρας και πολυ τακτικο καθαρισμο της συσκευης.οσο για τα αναλωσιμα της,επισης πιστευω πως ειναι αρκετα ακριβα και δεν συμφερουν.

όλα είναι σχετικά, δηλαδή δεν διαφωνό μαζί σου klaz για τα αρνητικά της ηλεκτρόλυσης , αλλά το κόστος αρχικής αγοράς ενώς σωστού συστήματος διοξιδείου, κοστίζει αρκετά.

Επίσης είναι το ίδιο επικύνδυνη η χρήση διοξιδείου για τις αυξομιώσεις του pH χωρίς ph meter, είτε με μπουκάλα είτε με diy μαγιά

όλα είναι σχετικά, δηλαδή δεν διαφωνό μαζί σου klaz για τα αρνητικά της ηλεκτρόλυσης , αλλά το κόστος αρχικής αγοράς ενώς σωστού συστήματος διοξιδείου, κοστίζει αρκετά.

Επίσης είναι το ίδιο επικύνδυνη η χρήση διοξιδείου για τις αυξομιώσεις του pH χωρίς ph meter, είτε με μπουκάλα είτε με diy μαγιά

για το κοστος συμφωνω.χρειαζεται ιδιαιτερως καλη ερευνα αγορας.

οσο για τις αυξομειωσεις του πεχα με μαγια,κατι τετοιο δεν ισχυει σε τετοιο βαθμο ωστε να τουμπαρει ενα ενυδρειο η να εχουμε κατακρεμνιση του πεχα.η δυναμικη της μαγιας ειναι πολυ αδυνατη και συγκεκριμενη.αρα ειναι εκτος συναγωνισμου στο θεμα μας.

οσο για την μπουκαλα χωρις κοντρολερ,εαν προσεχεις 2-3 πολυ βασικα θεματα οπως, τακτικη μετρηση κεχα,σωστες φυσαλιδες ανα λεπτο,και το να μην αφηνεις τη μπουκαλα στα τελευταια της αδειασματα καθως γινεται πολυ ασταθης η παροχη της,τοτε δεν υπαρχει κανενας κινδυνος.υπαρχουν χιλιαδες χομπιστες που δουλευουν μπουκαλα χωρις απαραιτητα τη χρηση κοντρολερ.

απλως ο κοντρολερ ειναι αλλη μια δικλειδα ασφαλειας.

..... τακτικη μετρηση κεχα,........

γνώμη μου , χωρίς να έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου, ότι αυτός που θα κάνει τακτικές μετρήσεις (με το αντίστοιχο κόστος) και τις σωστά προγραμματισμένες αλλαγές νερού σίγουρα δεν έχει πρόβλημα.

γνώμη μου , χωρίς να έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου, ότι αυτός που θα κάνει τακτικές μετρήσεις (με το αντίστοιχο κόστος) και τις σωστά προγραμματισμένες αλλαγές νερού σίγουρα δεν έχει πρόβλημα.

καμμια αντιπαραθεση φιλε μου.κουβεντουλα κανουμε για το καλο ολων μας.

οσο για το κοστος των μετρησεων και συγκεκριμενα του κεχα,αυτο νομιζω πως δεν ειναι ιδιαιτερο,καθως το συγκεκριμενο τεστ ειναι το φθηνοτερο τεστ που υπαρχει,και μαλιστα σε ολες τις εταιρειες.απο ενα σημειο και μετα,μας οδηγει και η εμπειρια μας πανω στο χομπι και στο δικο μας ενυδρειο....

500ltrs reef και καλα..... keeper

σε αυτά τα λίτρα reef...... σίγουρα τα υπόλοιπα σαν κόστος είναι οδοντότσιχλες.

πιστεύω όμως ότι το πρόβλημα, ειδικά τους καιρούς που ζούμε, όλοι κοιτάζουν να κάνουν περικοπές, και με φίλους που έχω συζητήσει, οι περισσότεροι έχουν αραιώσει τα testακια...... (δεν λέω ότι συμφωνο) απλά είναι μια πραγματικότητα

σε αυτά τα λίτρα reef...... σίγουρα τα υπόλοιπα σαν κόστος είναι οδοντότσιχλες.

πιστεύω όμως ότι το πρόβλημα, ειδικά τους καιρούς που ζούμε, όλοι κοιτάζουν να κάνουν περικοπές, και με φίλους που έχω συζητήσει, οι περισσότεροι έχουν αραιώσει τα testακια...... (δεν λέω ότι συμφωνο) απλά είναι μια πραγματικότητα

αν δεις πως ''τρεχω'' το δικο μου,θα νομιζεις οτι ειμαι θαυματοποιος.....και ομως αν και συνεχως μαθαινουμε στο χομπι,25 χρονια στο γλυκο και 4 στο αλατι,με εχουν προφυλαξει απο πολλες χιλιαδες αχρηστα ευρω.

ok loipon opote οχι ηλεκτρολυση δηλ παμε στα 200€ περιπου η λαθοσ το λεω

αφου βρηκες φθηνη μπουκαλα να σου πω στο περιπου τις υπολοιπες τιμες

διπλο μανομετρο-περιπου 60-80 ευρω.εδω συνηθως τα καλα μανομετρα εχουν ενσωματομενη και μικρομετρικη.

μετρητη φυσσαλιδων- περιπου 5-15 ευρω.η αλλιως πατενταρεις πλαστικο φυαλιδιο απο ορο.....

σωληνα διοξειδιου-κανα 1- 2 ευρω...

για διαχυση,ειτε επωνυμο διαχυτηρα πχ της ferplast με κανα 30ρι ευρα,η μπορεις να την στειλεις και σε εξωτερικο φιλτρο αν εχεις.....

ψαχνε και τις αγγελιες παραλληλα....εχει κελεπουρια...

πάντως διάβαστε και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69484 , γιατί με τους επαγγελματίες στην πόλη μας, πλήρωσα αρκετές φορες χαβαλέ λεφτά για co2...........

γι' αυτό και είπα παραπάνω ότι όλα είναι σχετικά

επίσης για το κόστος πάρε μια ιδέα απο φτηνά καινούργια κινέζικα

http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-Dual-Gauge-CO2-Regulator-Magnetic-Valve-/360347381388?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53e660ae8c

http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-Co2-Atomizer-Diffuser-2-Sucker-F-12-16mm-pipe-/270732287650?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3f08e6dea2

http://www.ebay.co.uk/itm/pH-Controller-Monitor-Meter-Tester-C02-110V-220V-/170722030329?pt=AU_Pet_Supplies&hash=item27bfd372f9

τώρα ψιλοαναλώσιμα (λάστιχα , βαλβίδες αντεπιστροφής κτλ ) δεν τα βάζω καν, υπολογίζεις κανένα 10αρικο

βέβαια γι'αυτό το έγραψα κινέζικα γιατί το αντίστοιχο "καλό" κοστίζει http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=510 μόνο του τα χρήματα που συζητάμε......

Θα έλεγα ότι αυτό το σετ είναι ο,τι καλύτερο σε σχέση με κόστος προς απόδοση.

Θα χρειαστείς επιπλέον μετρητή φυσαλίδων και διαχυτήρα (σετάκι Ferplast ό,τι καλύτερο αλλά μπορείς να βρεις και πολύ φτηνότερα και επίσης να φτιάξεις και μόνος σου).

Τώρα, αν θέλεις και ρυθμιστή ph άλλο θέμα. Κατά τη γνώμη μου για φυτεμένα χαμηλών ως μέτριων απαιτήσεων δεν χρειάζεσαι ρυθμιστή ph (ήμουν εκεί για χρόνια και νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη).

Απλά, ανοιγοκλείνεις το CO2 με την ηλεκτρομαγνητική συμβαδίζοντας με τα φώτα σου και φροντίζεις στην αρχή να μετράς φυσαλίδες ελέγχοντας τις αυξομειώσεις στο ph σου και ισορροπώντας σε αυτό που θεωρείς καλό για το ενυδρείο σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...