valter 11 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 11 Νοεμβρίου 2011 (edited) Καλημερα σ ολους, μετα απο αρκετα χρονια ενασχολησης αποκλειστικα με το θαλασσινο, ειπα να κανω μια μεγαλη στροφη και να δοκιμασω Μαλαουι. εχω ομως πολλες αποριες και δυστυχως δεν μπορω να βγαλω κ πολυ ακρη. θες γιατι ειναι λιγοτερο πολυπλοκη η βιολογια και οι ισσοροπιες απο οτι στους υφαλους και αδυνατω να πιστεψω οτι ειναι "ευκολοτερο", θες γιατι δε μπορω να βρω βιβλιογραφια εκτενη... δεν ξερω. Ενα ξερω οτι πλεον εχω πορωθει με τις κιχλιδες. Σε ολα αυτα υπαρχει μια μικρη λεπτομερια, ειχα σε ενα 80λιτρο εναν πλεκο ο οποιος εχει μεγαλωσει αρκετα, και επειδη δεν θελω να τον αποχωριστω αποφασισα να του παρω ενα μεγαλυτερο σπιτι, και να παψει να ειναι ο μονος κατοικος. ετσι τον μετακομισα σε ενα Juwel Rio 240. τωρα θα μου πειτε τι δουλεια εχει ο πλεκοστομος με την malawi αλλα, επειδη τσεκαρα τις παραμετρους νερου του, ο συγκεκριμενος αντεχει να ζησει στις παραμετρους της λιμνης. λοιπον παραθετω ερωτηματα και οποιος εχει ορεξη απανταει. 1. τι βραχια βαζουμε στην μαλαουι και απο που τα προμηθευομαι? σχιστολιθους- λαβα- ασβεστολιθικα πετρωματα? 2. εχω γυρω στα 50 κιλα περισσευμα αραγωνιτη να τον ριξω μεσα? 3. χρησημοποιω αντριστροφη οσμωση για να φτιαχνω νερο για τις αλλαγες μου, αυτο μειωνει την σκληροτητα του νερου η την αφηνει ως εχει? 4. ο βραχος ωκεανου κανει ? αφου νεκρωθει και βραστει. 5. Μου δινει ενας φιλος ενα Fluval G6 αλλα ειναι για 300λ-600λ ενυδρεια. κοινως flow rate εχει κοντα στα 2400λ/ω και φιλτρανση 1000λ/ω. θα υπαρχει προβλημα υπερ-φιλτρανσης? 6. πιστευετε οτι ειναι προβλημα να υπαρχει κ ο πλεκο μεσα στο ενυδρειο με τις mbuna? αυτα τα ερωτηματα για αρχη. ευχαριστω για την ανοχη σας. Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2011 - valter Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 11 Νοεμβρίου 2011 Καλημερα σ ολους, μετα απο αρκετα χρονια ενασχολησης αποκλειστικα με το θαλασσινο, ειπα να κανω μια μεγαλη στροφη και να δοκιμασω Μαλαουι. εχω ομως πολλες αποριες και δυστυχως δεν μπορω να βγαλω κ πολυ ακρη. θες γιατι ειναι λιγοτερο πολυπλοκη η βιολογια και οι ισσοροπιες απο οτι στους υφαλους και αδυνατω να πιστεψω οτι ειναι "ευκολοτερο", θες γιατι δε μπορω να βρω βιβλιογραφια εκτενη... δεν ξερω. Ενα ξερω οτι πλεον εχω πορωθει με τις κιχλιδες. Σε ολα αυτα υπαρχει μια μικρη λεπτομερια, ειχα σε ενα 80λιτρο εναν πλεκο ο οποιος εχει μεγαλωσει αρκετα, και επειδη δεν θελω να τον αποχωριστω αποφασισα να του παρω ενα μεγαλυτερο σπιτι, και να παψει να ειναι ο μονος κατοικος. ετσι τον μετακομισα σε ενα Juwel Rio 240. τωρα θα μου πειτε τι δουλεια εχει ο πλεκοστομος με την malawi αλλα, επειδη τσεκαρα τις παραμετρους νερου του, ο συγκεκριμενος αντεχει να ζησει στις παραμετρους της λιμνης. λοιπον παραθετω ερωτηματα και οποιος εχει ορεξη απανταει. 1. τι βραχια βαζουμε στην μαλαουι και απο που τα προμηθευομαι? σχιστολιθους- λαβα- ασβεστολιθικα πετρωματα?Ολα,μπορεις να βρεις στην φυση πολυ ομορφα κομματια 2. εχω γυρω στα 50 κιλα περισσευμα αραγωνιτη να τον ριξω μεσα?Μια χαρα ειναι 3. χρησημοποιω αντριστροφη οσμωση για να φτιαχνω νερο για τις αλλαγες μου, αυτο μειωνει την σκληροτητα του νερου η την αφηνει ως εχει?Δεν χρειαζεται,γιατι θελεις σκληρα νερα 4. ο βραχος ωκεανου κανει ? αφου νεκρωθει και βραστει.Κανει αρκει να μην ειναι αιχμηρος 5. Μου δινει ενας φιλος ενα Fluval G6 αλλα ειναι για 300λ-600λ ενυδρεια. κοινως flow rate εχει κοντα στα 2400λ/ω και φιλτρανση 1000λ/ω.Μια χαρα εισαι,αν και ειμαι οπαδος των δυο φιλτρων,για πολλους λογους 6. πιστευετε οτι ειναι προβλημα να υπαρχει κ ο πλεκο μεσα στο ενυδρειο με τις mbuna?Προβλημα δεν θα εχεις,αλλα δεν ειναι βιοτοπικο αυτα τα ερωτηματα για αρχη. ευχαριστω για την ανοχη σας. Τωρα θα δεις τι εστι κολαση,δεν θα το μετανιωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 11 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 11 Νοεμβρίου 2011 Καλημερα σ ολους, μετα απο αρκετα χρονια ενασχολησης αποκλειστικα με το θαλασσινο, ειπα να κανω μια μεγαλη στροφη και να δοκιμασω Μαλαουι. εχω ομως πολλες αποριες και δυστυχως δεν μπορω να βγαλω κ πολυ ακρη. θες γιατι ειναι λιγοτερο πολυπλοκη η βιολογια και οι ισσοροπιες απο οτι στους υφαλους και αδυνατω να πιστεψω οτι ειναι "ευκολοτερο", θες γιατι δε μπορω να βρω βιβλιογραφια εκτενη... δεν ξερω. Ενα ξερω οτι πλεον εχω πορωθει με τις κιχλιδες. Σε ολα αυτα υπαρχει μια μικρη λεπτομερια, ειχα σε ενα 80λιτρο εναν πλεκο ο οποιος εχει μεγαλωσει αρκετα, και επειδη δεν θελω να τον αποχωριστω αποφασισα να του παρω ενα μεγαλυτερο σπιτι, και να παψει να ειναι ο μονος κατοικος. ετσι τον μετακομισα σε ενα Juwel Rio 240. τωρα θα μου πειτε τι δουλεια εχει ο πλεκοστομος με την malawi αλλα, επειδη τσεκαρα τις παραμετρους νερου του, ο συγκεκριμενος αντεχει να ζησει στις παραμετρους της λιμνης. λοιπον παραθετω ερωτηματα και οποιος εχει ορεξη απανταει. 1. τι βραχια βαζουμε στην μαλαουι και απο που τα προμηθευομαι? σχιστολιθους- λαβα- ασβεστολιθικα πετρωματα? Ασβεστολιθικά καλύτερα. 2. εχω γυρω στα 50 κιλα περισσευμα αραγωνιτη να τον ριξω μεσα? ΝΑΙ 3. χρησημοποιω αντριστροφη οσμωση για να φτιαχνω νερο για τις αλλαγες μου, αυτο μειωνει την σκληροτητα του νερου η την αφηνει ως εχει? Δεν χρειάζεσαι αντίστροφη όσμωση για την Αφρική (εκτός αν χρησιμοποιείς το "βρώμικο") 4. ο βραχος ωκεανου κανει ? αφου νεκρωθει και βραστει. κάνει 5. Μου δινει ενας φιλος ενα Fluval G6 αλλα ειναι για 300λ-600λ ενυδρεια. κοινως flow rate εχει κοντα στα 2400λ/ω και φιλτρανση 1000λ/ω. θα υπαρχει προβλημα υπερ-φιλτρανσης? όχι, ανάλογα και με την ιχθυοφόρτωση. 5-6 φορές τα λίτρα θεωρείται καλή φίλτρανση για Malawi 6. πιστευετε οτι ειναι προβλημα να υπαρχει κ ο πλεκο μεσα στο ενυδρειο με τις mbuna? γενικά ναι. Τώρα, αν τον έχεις μάθει σε συνθήκες σκληρότερες και αλκαλικές..... αυτα τα ερωτηματα για αρχη. ευχαριστω για την ανοχη σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 11 Νοεμβρίου 2011 Author #4 Share 11 Νοεμβρίου 2011 1.μιας και θα βαλω τοσο αραγωνιτη δε θα ρυθμιζει αυτος την σκληροτητα του νερου? το λεω γιατι απεχθανομαι τα ζουμια και θελω να αποφυγω το αντιχλωριο, και να παιζω μπαλα με την οσμωση. 2. δηλαδη αμα βγω βολτα στο βουνο η σε ενα παρκο και μαζεψω πετρες οκ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 11 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 11 Νοεμβρίου 2011 1.μιας και θα βαλω τοσο αραγωνιτη δε θα ρυθμιζει αυτος την σκληροτητα του νερου? το λεω γιατι απεχθανομαι τα ζουμια και θελω να αποφυγω το αντιχλωριο, και να παιζω μπαλα με την οσμωση. 2. δηλαδη αμα βγω βολτα στο βουνο η σε ενα παρκο και μαζεψω πετρες οκ? Με τον αραγωνιτη δεν θα εχεις κανενα προβλημα,αλλα αντιχλωριο πρεπει να βαζεις ,κανει καλο και για την βλενα των ψαριων. Ναι τις πετρες μαζεψε απο την φυση ,ειναι και τζαμπα,αλλα και συμφωνα με το γουστο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 11 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 11 Νοεμβρίου 2011 Αγαπητέ Valter καλώς ήρθες στα σκληρά νερά της Αφρικής.....μιας και θαλασσινός συνηθισμένος θα έλεγα στα σκληρά ph. Μπορείς αν θέλεις να παρακολουθήσεις το θέμα του φίλου Γιώργου το οποίο εχει πολλά εύστοχα ερωτήματα και διαβάζοντάς το θα σου λυθούν πολλές απορίες. Το θεμα εδώ: http://www.aquazone....showtopic=68842 Επίσης για να πάρεις και μια ακόμα αποψη στα ερωτηματα σου θα σου απαντησω και εγώ. λοιπον παραθετω ερωτηματα και οποιος εχει ορεξη απανταει. 1. τι βραχια βαζουμε στην μαλαουι και απο που τα προμηθευομαι? σχιστολιθους- λαβα- ασβεστολιθικα πετρωματα? Βαζεις τα παραπάνω, αλλα πιο ομορφο και βιοτοπικό θεωρω προσωπικά τον μπεζ ασβεστολιθικό ψαμμίτη: http://2.bp.blogspot...%25CF%25821.jpg Μπορεις να πάρεις τα βουνά στην κυριολεξία και να αρχίσεις το ψάξιμο πετρών γενικότερα ή να πάς σε μαντρες με οικοδομικά υλικά και να βρεις αυτο που σου αρεσει. 2. εχω γυρω στα 50 κιλα περισσευμα αραγωνιτη να τον ριξω μεσα? Καλό πλυσιμο και μεσα.Θα σου προσφέρει σταθερότητα στις σκληρότητες του νερού. . 3. χρησημοποιω αντριστροφη οσμωση για να φτιαχνω νερο για τις αλλαγες μου, αυτο μειωνει την σκληροτητα του νερου η την αφηνει ως εχει? Ξεχνας την αντιστροφη όσμωση!Αν πέρνεις νερό απο μεμβράνη χανεις όλες τις σκληρότητες...οποτε πρεπει να συμπληρώνεις buffer και αλάτι για να ανέβουν....τα εχεις κάνει αυτα στο θαλασσινο σου...δεν θες πάλι! Αν πέρνεις το βρώμικο της όσμωσης...θεωρώ πως πάλι δεν κάνει γιατι εχει ψηλές τιμες σε βαρεα μεταλλα κτλ. Μια λύση είναι να παίρνεις το νερό που βγαίνει οταν κλεινουμε "το βανάκι της μεμβράνης" και το νερό περνά μονο απο πρόφιλτρα και άνθρακα. Αντιχλώριο θα βάζεις όμως γιατι περιέχει συστατικά χρήσιμα για την βλένη των ψαριών οπως πολύ σωστά ανέφεραν οι φίλοι παραπάνω.Μπροστα σε αυτα που εβαζες στο reef δεν ειναι τιποτα!!! 4. ο βραχος ωκεανου κανει ? αφου νεκρωθει και βραστει. Κάνει αρκεί να νεκρώσει τελειως.Θελει προσοχη όμως γιατι ξερεις πολύ καλά ποσο πορώδης είναι και ότι μεινει εκει μέσα νεκρό ειναι αρκετό για να σου προκαλέσει αυξηση αμμωνίας. 5. Μου δινει ενας φιλος ενα Fluval G6 αλλα ειναι για 300λ-600λ ενυδρεια. κοινως flow rate εχει κοντα στα 2400λ/ω και φιλτρανση 1000λ/ω. θα υπαρχει προβλημα υπερ-φιλτρανσης? Προβλημα υπερφίλτρανσης??ΠΟΤΈ!!!Μια χαρά είναι το φίλτρο!!Ασε που το συγκεκριμένο θα σε διευκολύνει σε πολλά πράγματα! 6. πιστευετε οτι ειναι προβλημα να υπαρχει κ ο πλεκο μεσα στο ενυδρειο με τις mbuna? Προσωπικά δεν μου αρέσει να βλεπω "ανακατέματα" ηπείρων στα ενυδρεια. Επίσης είναι κρίμα για το ζωντανό να μην εχει το ξυλαρακι του να καθεται το blackwater του και την ησυχία του....και να εχει κιχλίδες να τριγυρίζουν συνεχώς απο πάνω του και όποτε τον πετυχαίνουν στις σπηλιες τους να τον δαγκώνουν για να φυγει..... αυτα τα ερωτηματα για αρχη. ευχαριστω για την ανοχη σας. Καλή αρχη ευχομαι! Για οτι χρειαστείς εδώ είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 13 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 13 Νοεμβρίου 2011 (edited) λοιπον μπηκε βραχος γυρω στα 100 κιλα, Προσφορα του φιλου Geosid , και τον ευχαριστω πολυ για αυτο, τοποθετηθηκε, και μπηκε και νερακι.και ο πλεκο μεσα να αρχισει τις απλωτες να χ*****ει κιολας να γινει αμμωνιοκυκλος κτλ κτλ.. θετε φωτο ? Λιγο προσοχή στον τρόπο έκφρασης παρακαλώ! Έγινε επεξεργασία 13 Νοεμβρίου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 13 Νοεμβρίου 2011 Author #8 Share 13 Νοεμβρίου 2011 μαν , με την διορθωση που εκανες δεν παιζει να καταλαβει κανεις τι ελεγα.. γιατι δεν παει το μυαλο του.. τεσπα για να το πω με ποιο κοσμιο τροπο γιατι μου παρεξηγουνται οι Κανονες του φορουμ... Ο ΠΛΕΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ... και μια με αποψη νερου φωτιας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 14 Νοεμβρίου 2011 Author #9 Share 14 Νοεμβρίου 2011 κατι εγινε , σβηστικαν τα ποστ τα σημερινα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 14 Νοεμβρίου 2011 #10 Share 14 Νοεμβρίου 2011 κατι εγινε , σβηστικαν τα ποστ τα σημερινα ? Ναι δυστυχώς...τεχνικό πρόβλημα που ελέγχεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 15 Νοεμβρίου 2011 Author #11 Share 15 Νοεμβρίου 2011 για να απαντησω στον Prince που δυστυχως με το προβλημα του σερβερ σβηστικαν μερικα ποστ μαζι με το δικο του που μου ειπε για το στησιμο οτι θα το θελε πιο φυσικο. δε θελω λοφους και νησακια απο βραχους εχει τετοια στο reef μου, επεισης ο εξοπλισμος δε θα φαινεται γιατι ο γωνιακος μεγαλος βραχος δεξια εχει μπει διαγωνια με αρκεττο κενο απο πισω, ωστε να μπει ο θερμοστατης διπλα του η εξοδος του φιλτρου και μπροστα τους σε καποια αποσταση θα μπει μια βαλισνερια να τους κρυψει. Απο την αλλη πλευρα την αριστερη θα μπει η επιστροφη του φιλτρου πισω απο τον μεγαλο καθετο βραχο που κ αυτος ακουμπαει διαγωνια, οποτε εχει κενο απο πισω αρκετο. Επεισης πρεπει να παρω και μεγαλητερο σωληνα αερα για να το κρυψω καλητερα γιατι φαινεται μια βλακεια κ μιση. Κ οσον αφορα τον Πλεκο, ειναι αρκετα μεγαλος και δειχνει ευτυχισμενος στην καινουργια γυαλα, αλλα και τι να τον κανω που δειχνει αταιριαστος? θα τρωει και τα αυγα τον κιχλιδων σωστα? ειναι γυρω στους 22-24 ποντους. να τον πουλησω και αν ναι ποσο?(αν δεν ειναι πρεπον να συζηταω για τιμες κ πουληματα σε αυτο το θεμα πειτε μου ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 15 Νοεμβρίου 2011 #12 Share 15 Νοεμβρίου 2011 (edited) Φιλε valter εγω μια γνώμη είπα για το στήσιμο...το ενυδρειο δικό σου είναι και εσυ θα το βλέπεις οπότε το διαμορφώνεις καλύτερα ως προς το δικό σου μάτι! Με τις αλλαγές που αναφερεις οτι θα κάνεις, νομίζω θα γινει μια χαρά!Προχώρα!!! Τωρα για τον πλέκο...δεν ξερω πως αλλιώς να στο πω.....στο εχω αναφερει και εγω και ο Στρατος...... Ξερεις καλά πως δεν θα έβαζες ουτε λιονταρόψαρο ούτε τριγκερ μεσα στο reef σου....και ας εδειχνε ευτυχισμένο...με το ιδιο σκεπτικό σου λέμε οτι πρέπει να φυγει και ο πλέκο! Μπορεις να το χαρίσεις σε φίλο σου...μπορεις να το βάλεις αγγελία προς πώληση...ή χαρισμα!Οτι σου κάνει ευχαρίστηση! Τωρα οσο αφορά την αξια του ψαριου είναι καθαρα δικο΄σου θέμα....ριξε μια ματια να δεις ποσο πωλείτε το συγκεκριμένο ψαρι και βγαλε συμπέρασμα! Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 1 Δεκεμβρίου 2011 Author #13 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 λιονταροψαρο μια χαρα μπαινει σε reef καλο μηνα, κ παμε καουντ-νταουν για χριστουγεννα πλεον το ενυδρειο ειναι ετοιμο για ψαρακια, εστρωσε οι τιμες μου ειναι εκει που πρεπει και πλεον ειμαι στην αναζητηση ψαριων, καμια προταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 1 Δεκεμβρίου 2011 #14 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 labido-demasoni Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 1 Δεκεμβρίου 2011 #15 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Θα παρακαλέσω να σεβόμαστε τις παρακλήσεις των συντονιστών και να κρατάμε τους τύπους. Υπάρχει κατηγορία στο forum που μπορούν να φιλοξενηθούν αγγελίες, ώστε να εξυπηρετηθούν τα μέλη. O σκοπός του forum είναι να γίνονται συζητήσεις, που θα βοηθήσουν τις όποιες απορίες παρόντων και μελλοντικών μελών, οπότε δεν είναι χώρος να γράφονται προσωπικές συζητήσεις που μπορούν να γίνουν μέσω ΠΜ. Οι άσχετες δημοσιεύσεις διαγράφονται.Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 1 Δεκεμβρίου 2011 Author #16 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 παραμεριζω το ολο μπερδεμα. και συνεχιζω, εχω δει σε αρκετα αφρικανικα ενυδρεια που χρησιμοποιουν κυκλοφορητες για κινηση μεσα στο ενυδρειο. πρεπει να εχει εντονα ρευματα το νερο μεσα? κ αν ναι τι μεγεθους ( λιτρα/ω) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 1 Δεκεμβρίου 2011 #17 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Γιώργο κανόνας δεν υπάρχει!Εγώ έχω έναν 3000 λίτρα πολύ κοντά στην επιφάνεια για καλύτερη οξυγώνωση αλλά και για κυκλοφορία!Η μαλαουι γενικά δεν έχει πολύ δυνατά ρεύματα σε αντίθεση με την ταγκανίκα όπου εκεί αν και όχι πολλά υπάρχουν, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει! Εμένα πάντως με βοηθάει πολύ στην κυκλοφορία και τα ψάρια δεν φαίνονται να ενοχλούνται!Παλιότερα πριν το restart είχα και δεύτερο κυκλοφορητή λόγω ποιο μπουκωμένου στησίματος και πάλι δεν είχα παρατηρήσει κάτι παράξενο! Εγώ στο δικό σου μέγεθος θα έβαζα σίγουρα έναν, τώρα για λίτρα δεν ξέρω, έλα να σου δώσω τον δικό μου δεύτερο να δεις αν σου κάνει!!Στείλε πμ να το κανονίσουμε! Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2011 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 1 Δεκεμβρίου 2011 Author #18 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 μωρε κυκλοφορητες εχω να στησω αλλα 3 reef. αυτο που ρωταω ειναι ποση ροη θελουν? εντονη? μεσαια? ισα να γινεται αναταραξη κ μονο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1 Δεκεμβρίου 2011 #19 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Στήσε πρώτα το φίλτρο .βάλε μπρός το ενυδρείο ,θα δείς τότε τι κυκλοφορία έχει στην επιφάνεια και τότε βλέπουμε αν θα χρειαστείς κυκλοφορητή ,αυτό είναι το τελευταίο Link to comment Share on other sites More sharing options...
valter 2 Δεκεμβρίου 2011 Author #20 Share 2 Δεκεμβρίου 2011 το φιλτρο ειναι στημενο, δουλευει με ενα σπρευ μπαρ στην επιστροφη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 Δεκεμβρίου 2011 #21 Share 2 Δεκεμβρίου 2011 Ωραία λοιπόν θα δούμε μετά αν θα χρειαστεί και άλλη κυκλοφορία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος