Jump to content

Περιορισμος Κοραλιου

dsidir

Recommended Posts

Τους τελευταίους μήνες το Starburst Polyp (Briareum sp.) που έχω στο ενυδρείο έχει εξαπλωθεί τρομακτικά και θέλω με κάποιο τρόπο να το περιορίσω. Επίσης αρνητικό είναι ότι σε xenia που ακουμπάει έχει αρχίσει και την "καίει" πραγματικά. Καμιά ιδέα για περιορισμό ?

Έγινε επεξεργασία - dsidir

Τα συγκεκριμένα κοράλια δυστηχώς θέλουν σπάσιμο για να τα αφαιρέσεις.

Ή θα κόψεις λίγο βράχο για να βγάλεις τα polyps ή θα κόψεις λίγη xenia.

Περιορισμός δύσκολο.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να αλλάξεις την ροή στο ενυδρείο ώστε το xenia να απλώνει προς την αντίθετη φορά. Αλλά και πάλι τα polyps μπορει να πλησιάσουν.

Κόψιμο βράχου είναι σχεδόν αδύνατο, διότι είναι βράχος βάσης - πολύ μεγάλο και παχύ κομμάτι. Σκέφτηκα να ξύσω προσεκτικά την επιφάνεια του βράχου που θέλω να αφαιρέσω, ακομη και αν καταστρέψω μέρος του κοραλιού.

Από κάποια σημεία μπορείς πολύ προσεκτικά να ...." ξεφλουδίσεις" μέρος από την αποικία με κάποιο κοπίδι ας πούμε.

Αυτό έκανα εγώ συνήθως το βράδυ που κλείνουν, έψαχνα κάποιο σημείο και άρχιζα το ξήλωμα.

ξυσε και φερτα στη συναντηση μας το σαββατο.....λεμε τωρα...

:bigemo_harabe_net-134:

Στην συνάντηση δεν θα έρθω δυστυχώς. Αν προλάβω να ξύσω μέχρι την Τρίτη όμως, θα δώσω στον Aiolo. Οπότε αν είναι αρκετή, σας δίνει αυτός..... Αντε Βαγγέλη πάλι σε έχωσα....

χα χα θα βάλω να χτυπάνε κάρτα κάποιοι.... ονόματα δεν λέω !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...