dsidir 10 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 10 Νοεμβρίου 2011 (edited) Τους τελευταίους μήνες το Starburst Polyp (Briareum sp.) που έχω στο ενυδρείο έχει εξαπλωθεί τρομακτικά και θέλω με κάποιο τρόπο να το περιορίσω. Επίσης αρνητικό είναι ότι σε xenia που ακουμπάει έχει αρχίσει και την "καίει" πραγματικά. Καμιά ιδέα για περιορισμό ? Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2011 - dsidir Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 10 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Τα συγκεκριμένα κοράλια δυστηχώς θέλουν σπάσιμο για να τα αφαιρέσεις. Ή θα κόψεις λίγο βράχο για να βγάλεις τα polyps ή θα κόψεις λίγη xenia. Περιορισμός δύσκολο. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να αλλάξεις την ροή στο ενυδρείο ώστε το xenia να απλώνει προς την αντίθετη φορά. Αλλά και πάλι τα polyps μπορει να πλησιάσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 10 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Κόψιμο βράχου είναι σχεδόν αδύνατο, διότι είναι βράχος βάσης - πολύ μεγάλο και παχύ κομμάτι. Σκέφτηκα να ξύσω προσεκτικά την επιφάνεια του βράχου που θέλω να αφαιρέσω, ακομη και αν καταστρέψω μέρος του κοραλιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Από κάποια σημεία μπορείς πολύ προσεκτικά να ...." ξεφλουδίσεις" μέρος από την αποικία με κάποιο κοπίδι ας πούμε. Αυτό έκανα εγώ συνήθως το βράδυ που κλείνουν, έψαχνα κάποιο σημείο και άρχιζα το ξήλωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 10 Νοεμβρίου 2011 ξυσε και φερτα στη συναντηση μας το σαββατο.....λεμε τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 10 Νοεμβρίου 2011 Author #6 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Στην συνάντηση δεν θα έρθω δυστυχώς. Αν προλάβω να ξύσω μέχρι την Τρίτη όμως, θα δώσω στον Aiolo. Οπότε αν είναι αρκετή, σας δίνει αυτός..... Αντε Βαγγέλη πάλι σε έχωσα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Νοεμβρίου 2011 #7 Share 10 Νοεμβρίου 2011 χα χα θα βάλω να χτυπάνε κάρτα κάποιοι.... ονόματα δεν λέω !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος