babinio 10 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 10 Νοεμβρίου 2011 γνωριζει καποιος που μπορω να βρω ακατεργαστο φελλο;(για κατασκευη diy πλατης ενυδρειου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 10 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 10 Νοεμβρίου 2011 ακατεργαστο? δεν νομιζω αν υπαρχει αυτο που ζητας. φελλο σε φυλα πουλανε σε διαφορα μαγαζια με εργαλεια επαγγελματικα μιας και τα χρεισιμοποιουν σε διαφορα για απορροφιση των κραδασμων γιατι να χρεισιμοποιησεις φελλο?το φελισολ δεν σου κανει? ειναι πιο ευκολο να το δουλεψεις σαν υλικο και εχει μικροτερη ανωση στο νερο απο αυτη του φελλου. καθος και πιο φτηνο και πιο ευκολο να το βρεις (ολες οι μαντρες εχουν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
babinio 10 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 10 Νοεμβρίου 2011 ισως δεν το διατυπωσα σωστα.οταν λεω φελλο(ετσι το διαβασα καπου)εννοω τον φλοιο του δεντρου.οπως ειναι απ το δεντρο κατευθειαν δηλαδη(ακατεργαστο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 10 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 10 Νοεμβρίου 2011 αυτο θα το βρεις σε εργοστασια κατεργασιας ξυλου "αν θα το βρεις" περνουν τους κορμους τα κοβουν ισα ισα να καθαρισουν απο τον φλοιο και μετα κοβονται φετες για να πανε στην αγορα δεν ξερω αν τους φλοιους τους ριχνουν σε διασπαστεα οστε να γινει πριονιδι και με την σειρα του χαρτι η προσαναματα η το πετανε θελει αρκετο ψαξιμο καθος υπαρχουν φλοιοι οι οπιοι δεν ειναι καθολου ομορφοι για τον λογο που τους θες οπως της λευκης πρεπει να βρεις κατι σε κερασια η πευκο. αν θες εχω 3-4 κομματια να σου στειλω αλλα ψαξτο πρωτα καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsilojohn 10 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 10 Νοεμβρίου 2011 (edited) Υπαρχει αυτο που ψαχνεις και η τιμη του ειναι σχετικα φθηνη... DECORK HELLAS ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ &ΥΙΟΣ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 30 - ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ ΑΘΗΝΑ τηλ. 210 8329982 & 210 8329797 Και αν δεν το εχεις δει ....http://www.neonplants.gr/?p=201 Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2011 - tsilojohn Link to comment Share on other sites More sharing options...
babinio 10 Νοεμβρίου 2011 Author #6 Share 10 Νοεμβρίου 2011 φιλε tsilojohn να σαι καλα αν και το εχω δει αυτο.το θεμα ειναι πως ειμαι απο θεσσαλονικη και αν το παραγγειλω απο κει μπορει να ρθουν κομματια τα οποια να μη μου αρεσουν.δεν ειναι ολα τα κομματια ιδια.αν βρω κατι απο θεσσαλονικη εχει καλως αλλιως μαλλον θα καταληξω σ αυτον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Νοεμβρίου 2011 #7 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Εδω θα δεις ενα θεμα απο τον φιλο Σωτηρη που εφτιαξε πλατη με αυτο που θες ακριβως!Το ειδα απο κοντα στο ενυδρειο του και ειναι απιστευτο το αποτελεσμα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=68425 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsilojohn 10 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Ωπ δεν το ειδα οτι εισαι Θεσσαλονικη Παντως αν παρεις απο εκει ειναι συνεργασιμοι και δεν θα εχεις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Αν κατέβεις στην Φράγκων και στρίψεις δεξιά στον δρόμο που βγαίνει στην Δωδεκανήσου (το μυαλό μου κόλησε), υπάρχουν κάποια μαγαζιά που εμπορεύονται προϊόντα φελλού. Αυτοί μπορεί να σε βοηθήσουν. Φίλε marnieros, καλύτερα να αποφεύγουμε το πεύκο και το κυπαρίσι όσον αφορά τα ενυδρεία, μιας και το ρετσίνι μπορεί αν δημιουργήσει προβλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 10 Νοεμβρίου 2011 #10 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Φίλε babino εγώ το αγόρασα απο την διεύθυνση που γράφει ο φίλος tsιlojohn αλλά πριν 2-3 μέρες το είδα και σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων pet .... που φαντάζομαι οτι υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερα εαν θέλεις πμ. Απλά για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και επειδή ο φελλός (ακατέργαστος) είναι ένα υλικό που μας είναι λίγο άγνωστο (και σε μένα πριν ψαχτώ λίγο) είναι η φλούδα ενός δένδρου που αφαιρείται από αυτό με μια διαδικασία, και είναι υλικό ουδέτερο, φυσικό και το μόνο που χρειάζεται από εμας οταν το χρησιμοποιούμε είναι πάρα πολύ καλο πλυσιμο-τρίψιμο με βραστό νερό (να φύγουν σκόνες χώμα και το πολύ χρώμα). Μακροχρόνια τώρα δεν ξέρω την συμπεριφορά του αλλά αμα δεν ρισκάρουμε και λίγο ...... Πριν τη χρησιμοποιηση του καλό είναι ένα περασμα με εποξική ριτίνη. Και μια παρατήρηση δεν είναι πολύ φτηνό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος