Jump to content

Πόσο Reef Safe Είναι?

dsidir

Recommended Posts

Με ενδιαφέρει να προσθέσω στο ενυδρείο ένα μικρό Foxface Rabbitfish

Η ερώτηση μου είναι κατά πόσο είναι reef safe από τη δικιά σας εμπειρία και πολύ βασικό πως τα πάει με διάφορες γαρίδες ?

Τσιμπάει πολύποδες, κυρίως των sps.

Με γαρίδες εξαρτάται, για παράδειγμα τα thor ambonensis νομίζω θα τα κυνηγά.

Στην θέση σου δεν θα έβαζα κανένα είδος Foxface σε ύφαλο.

Εγώ που εχω το συγκεκριμένο παρέα με ένα blue tang, ένα bicolor, 4 cleaner shrimp και μερικά soft κοράλλια μια χαρά τα πάει εκτός από την ώρα του φαγητού που τρέχει να προλάβει να φάει όσο μπορεί περισσότερο και τρομάζει τα υπόλοιπα.

Εγώ τον είχα για 1,5 χρόνο δεν πείραξε τίποτα και καθάρισε και το ενυδρείο από την bubble algae δεν ξέρω όμως αν είναι στον χαρακτήρα του κάθε ψαριού.

Και εγώ που το είχα παλιότερα δεν μου παρουσίασε προβλήματα στα κοράλλια.

Και ιδιαίτερα στα sps αλλά και σε lps.

Νομίζω ότι αν είναι χορτάτο δεν πειράζει τα κοράλλια.

Κάτι αντίστοιχο και με τον αυτοκράτορα.

Εγώ τον είχα για 1,5 χρόνο δεν πείραξε τίποτα και καθάρισε και το ενυδρείο από την bubble algae δεν ξέρω όμως αν είναι στον χαρακτήρα του κάθε ψαριού.

Τα παντα εξαρτωνται απο το χαρακτηρα του καθε ψαριου,καθως ψαρι reef safe με την καθ'αυτου εννοια της φρασης,θα πω για ακομη μια φορα πως δεν υπαρχει!!!

Ρίσκο λοιπόν η συγκεκριμένη επιλογή. Περισσότερο με ανησυχεί η σχέση με τις γαρίδες βέβαια και μετά σκέφτομαι κατά πόσο θα είναι εύκολο να τον αφαιρέσω από το ενυδρείο...... Είμαι όλος αυτιά και για άλλες απόψεις..

To κάθε ψάρι που μπαίνει σε ένα ενυδρείο με βράχο και κοράλλια είναι αρκετά δύσκολο να το βγάλεις μετά χωρίς να χαλάσεις στο στήσιμο που έχεις φτιάξει μια διαδικασία πολύ κουραστική και εκνευριστική.

Τα παντα εξαρτωνται απο το χαρακτηρα του καθε ψαριου,καθως ψαρι reef safe με την καθ'αυτου εννοια της φρασης,θα πω για ακομη μια φορα πως δεν υπαρχει!!!

Και όχι μόνο θυμάσε την Sexy shrimp που είχε τσακίσει τα zoanthus?

Συμφωνώ απόλυτα με το Στράτο,

Βασικός παράγοντας είναι το μέγεθος του ενυδρείου αλλά και το κατα πόσο τρέφεται σωστά και καλύπτει το ψάρι τις διατροφικές τους ανάγκες.

Για παράδειγμα θα έχετε δει αρκετά ενυδρεία με αγγελόψαρα που είναι φουλ στα Sps.Αλλά κατά βάση τα ενυδρεία είναι μεγάλα και έχουν και πλήρες και σωστό διατροφικό μενού τα ψάρια.

Κι εγω συμφωνω με τη σειρα μου με τον Ορέστη.

Το διατηρουσα στο ενυδρειο μου σχεδον 2 χρονια το ψαρι και ειχε φτασει τους 25 ποντους. Δεν ειχε πειραξει τιποτα. Μονο τις αλγες καθαριζε και ετρωγε σα τρελο!!!

Ηταν ομως και ο χαρακτηρας τους φοβητσιαρη, αφου στο προηγουμενο ενυδρειο που ηταν ειχε φαει πολυ ξυλο απο ενα veliferum και του ειχε μεινει ο φοβος..... θυμασαι jumaru82??

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Με τις γαρίδες υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα ? ambionensis, debelius, grabhami

To είχα επί ένα χρόνο (και το έχασα από ατύχημα) και όλο αυτό το διάστημα δεν μου πείραξε απολύτος τίποτα.

Είχα διάφορα είδη γαρίδων που τις αγνοούσε τελείως.... το μόνο που έτρωγε ήταν οι άλγες και οι τροφές που έδινα !!!

Ρίξε μια ματιά και στο προφίλ του ψαριού http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32240&view=findpost&p=278036

Το μυστικό σε όλα τα ψάρια που θεωρούνται reef safe αλλά με προσοχή είναι να υπάρχει τροφή, αν καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πειράξει τίποτα από το ενυδρείο. Τονίζω το πιθανότερο γιατί πάντα υπάρχει και ο παράγοντας Χ σε κάθε οργανισμό που θέλουμε να φιλοξενήσουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...