olumpiakos759 8 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 8 Νοεμβρίου 2011 καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατι γιατι τα ψαρια δεν εχουνε παντα αυτα τα ωραια χρωματα που εχουνε φταιει κατι η γενικα ετσι ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 9 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Γενικά τα ψάρια εμφανίζουν τα πιο εντυποσιακά και έντονα χρώματα του κατά την περίοδο αναπαραγωγής ή όταν διεκδικούν τα αρσενικα την κυριαρχία κλπ. Από κει και πέρα, για να έχουν το κανονικό τους χρώμα πρέπει να έχουν και ιδανικές συνθήκες. Σωστές συνθήκες νερού, σωστό στήσιμο ενυδρείου, σωστοί συγκάτοικοι κλπ. Όταν δεν έχουν το σωστό χρώμα σημαίναι πως τα ψάρια δεν παιρνούν καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcapone 9 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Γενικά τα ψάρια εμφανίζουν τα πιο εντυποσιακά και έντονα χρώματα του κατά την περίοδο αναπαραγωγής ή όταν διεκδικούν τα αρσενικα την κυριαρχία κλπ. Από κει και πέρα, για να έχουν το κανονικό τους χρώμα πρέπει να έχουν και ιδανικές συνθήκες. Σωστές συνθήκες νερού, σωστό στήσιμο ενυδρείου, σωστοί συγκάτοικοι κλπ. Όταν δεν έχουν το σωστό χρώμα σημαίναι πως τα ψάρια δεν παιρνούν καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Να προσθέσω στα πολύ σωστά που αναφέρει ο Θοδωρής παραπάνω, τις ποιοτικές και σωστές τροφές ως ένα βασικό παράγοντα που συντελεί στα σωστά και ζωντανά χρώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olumpiakos759 9 Νοεμβρίου 2011 Author #5 Share 9 Νοεμβρίου 2011 βασικα τα χρωματα τους ητανε μια χαρα μεχρι που εκανα τπ set up ισως ειναι στρεσαρισμενα ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Να προσθεσω κι εγω το θεμα ανεσης και διαθεσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 9 Νοεμβρίου 2011 #7 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Να προσθέσω στα πολύ σωστά που αναφέρει ο Θοδωρής παραπάνω, τις ποιοτικές και σωστές τροφές ως ένα βασικό παράγοντα που συντελεί στα σωστά και ζωντανά χρώματα. Κώστα αυτό με απασχολεί κι εμένα... μπορείτε να προτείνεται κάποιες συγκεκριμένες τροφές; Εγώ τώρα δίνω Tropical (vitality & color) αλλά ήθελα να πάρω καμιά δεύτερη έτσι για να προσθέσω λίγη ποικιλία στη διατροφή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 9 Νοεμβρίου 2011 (edited) Λίγο ή πολύ οι περισσότερες εταιρείες έχουν καλές και ποιοτικές τροφές. Σημαντικό για μας είναι να επιλέξουμε τις κατάλληλες τροφές ανάλογα με το ειδος των ψαριών που ταΐζουμε( μην φορτώνουμε πρωτεϊνες ένα φυτοφάγο ψάρι, ούτε πρασινάδα ένα σαρκοφάγο), να τις συντηρούμε σωστά ώστε να μην αλοιώνονται και να διαλέγουμε τις συσκευασίες που χρειαζόμαστε ώστε να μην λήγουν και ταϊζουμε τροφές χωρίς θρεπτικά συστατικά. Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις κάτωθι εταιρείες χωρίς να σημαίνει ότι δε υπάρχουν κι άλλες πολύ ποιοτικές: - Tropical - Ocean Nutrition - New life spectrum - New era Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2011 - ΚΩΣΤΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
olumpiakos759 9 Νοεμβρίου 2011 Author #9 Share 9 Νοεμβρίου 2011 λιπον εγω ταιζω cihlid omni flakes tropical tanganyika και tropical spiroulinia Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 9 Νοεμβρίου 2011 #10 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Στράτο η άνεση και η διάθεση είναι απόρια των σωστώ συνθηκών νερού, σωστού στήσιμου ενυδρείου, σωστών συγκάτοικών κλπ. Δε γνωρίζω για τις τροφές που αναφέρεις, απλά να ξέρεις αφού ανοιχτούν οι τροφές και περάσει ένα τρίμηνο χάνουν πολλά από τα συστατικά του και φυσικά την θρεπτική τους αξία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 9 Νοεμβρίου 2011 #11 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Πέρα από αυτά που αναφέρεται πιο πάνω ( σωστό aquascape ,παράμετροι νερού τροφές ) μην ξεχνάμε οτι εδώ έχουμε να κάνουμε με κιχλίδες Αφρικής ψάρια περιοχικά και διεκδικητικά ,ψάρια που αρκετά από αυτά λειτουργούν σε χαρέμια.Με λίγα λόγια έχει τύχει σε ενα χαρέμι να υπάρχουν δυο αρσενικοί ,ο ενας ο κυρίαρχος θα έχει τα χρωμάτα του ενώ ο άλλος παρουσιάζει αχνά εως καθόλου χρώμα ,είναι λοιπόν πολλοί οι λόγοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olumpiakos759 9 Νοεμβρίου 2011 Author #12 Share 9 Νοεμβρίου 2011 για το στησιμο πιστευω πως ειναι μια χαρα κ ετσι μου εχουνε πει!ου εγω της εχω γυρω στους 8 μηνες αλλα εχουνε πολη ακομα να τις πεταξω κ να παρω αλλες;και μια φορα την βδομαδα ταιζω γαριδα βασικα αυτη την βδομαδα ταισα πρώτη φορα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος