spirosmeg 8 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 8 Νοεμβρίου 2011 (edited) Παιδιά καλησπέρα μόλις εντόπισα ανυσηχιτικότατη διαφορά σε ολόκληρο το ενυδρείο, ολα τα ψαράκια μου 6 σκαλάρια και 4 μελανοταινίες εχουν εμφανές πριξημο στην κοιλιακή χώρα δεν ξέρω αν φταίει που εχθές και σήμερα μαζί με την καθημερινή τροφή τους (JBL GALA) και εναλλακτικά (TETRAMIN) τάισα και μια τροφή που μου εκαναν δώρο απο ενα γνωστό pet αδικο και αποτελείτε απο σκορδο μου ειπαν δεν ξερω αν φταίει αυτή δεν ειχα μέχρι τώρα προβλήματα τα ψαράκια ηταν υγειέστατα... Οι μετρήσεις του νερού ειναι σε άριστα επίπεδα οπου και τις παραθέτω: ΝΗ3/ΝΗ4+ = 0 ΝΟ3 = 10 ΝΟ2 = 0 GH = 10 KH = 6 PH = 7,2 Οι μετρήσεις ειναι με υγρά για την αμμωνία και στικ της Tetra τα υπόλοιπα Η θερμοκρασία ειναι σταθερή 25 οC Το ενυδρείο τρέχει 3 μήνες τώρα και ειναι 125 Λιτρων φυτεμένο με Echinodorus rose και eusteralis stellata grof και ακόμα ενα που δεν ξέρω πως το λένε... Λειτουργει υσχυρή αεραντλία και το φίλτρο ειναι εξωτερικό TETRATEC ΕΧ600 με τα μαμισια υλικά και ενα στρώμα τυρφη πάνω πάνω. Νερό αλλαζω κάθε εβδομάδα 30% ανευ χλωριου Παρακαλώ τα φώτα σας μπας και προλάβω την καταστροφή Ευχαριστω Σπύρος Έγινε επεξεργασία 8 Νοεμβρίου 2011 - spirosmeg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 8 Νοεμβρίου 2011 Η φωτο δε βοηθαει. Η γενικη συμπεριφορα τους πως ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 8 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 8 Νοεμβρίου 2011 Οντως η φωτο δεν βοηθαει. Αν η συμπεριφορα τους ειναι καλη, Αφησε τα μια μερα αταιστα και δες αν ξεπριζονται........ Παρεπιπτοντως η τροφη με το σκορδο ειναι ξηρη ή κατεψυγμενη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosmeg 8 Νοεμβρίου 2011 Author #4 Share 8 Νοεμβρίου 2011 (edited) Η φωτο δε βοηθαει. Η γενικη συμπεριφορα τους πως ειναι; Καλησπέρα σου και σε ευχαριστω η συμπεριφορα ακεφη μπορω να πω δεν εχουν την ορεξη και την ζωντάνια που ειχαν και δεν ξέρω μεχρι αυριο το πρωι αν θα τα δω τουμπανο. Η τροφή σε ξερη μορφή ειναι Έγινε επεξεργασία 8 Νοεμβρίου 2011 - spirosmeg Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosmeg 8 Νοεμβρίου 2011 Author #5 Share 8 Νοεμβρίου 2011 Να προσπαθήσω παιδια να βγαλω καμια φώτο πιο της προκοπής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 8 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 8 Νοεμβρίου 2011 Για να γινει τοσο ξαφνικα, μαλλον παραταισες. Περιμενε να ξημερωσει ανεβαζοντας παραλληκλα τη θερμοκρασια του ενυδρειου κανα δυο βαθμους για δυο μερες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosmeg 8 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 8 Νοεμβρίου 2011 Για να γινει τοσο ξαφνικα, μαλλον παραταισες. Περιμενε να ξημερωσει ανεβαζοντας παραλληκλα τη θερμοκρασια του ενυδρειου κανα δυο βαθμους για δυο μερες..... Λες μπορεί να ειναι και ετσι γιατι μαζι με τα φιλαρακια εριξα και εχτρα το σκορδο και τους εκατσε βαριδι μάλλον.... Σε ευχαριστω πολύ για την βοήθεια ειδη ανεβασα θερμοκρασια κατα 1 βαθμο και το πρωι αλλον εναν μακαρι να ειναι αυτο παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosmeg 9 Νοεμβρίου 2011 Author #8 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Την καλημέρα μου και για αλλη μια φορά σας ευχαριστω ολους σας για την καθησύχαση και συμβουλή σας αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω για το πρόβλημα μου οπου: Με το ξημέρωμα της νέας ημέρας η διαφορά ειναι εμφανής, το πρήξιμο φαίνεται υποχωρεί σταδιακά ενω στα περισσότερα ψαράκια έχουμε κολλημένες ακαθαρσίες που σημαίνει οτι πράγματι η αιτία ειναι το ειδος και η ποσότητα του ταΐσματος, θα ήθελα αν κάποια απο τα παιδιά εχει λίγο χρόνο για να με συμβουλέψει τι να κάνω με την σκορδοτροφή που οπως φαίνεται ειναι και η αιτια του προβλήματος να την πετάξω, η να την ρίχνω σε αραιά διαστήματα 4-5 ημέρες και λίγη ποσότητα, δηλ 8-10 σποράκια να τα πω ετσι για κέρασμα Να σημειωθεί οτι χθες το πρωί έριξα αρκετή ποσότητα 25-30 σποράκια απο δαυτην . Ευχαριστω για ολα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 9 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Μια φορα την εβδομαδα μην ριχνεις την κανονικη τροφη,ριχνε αυτην με το σκορδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosmeg 9 Νοεμβρίου 2011 Author #10 Share 9 Νοεμβρίου 2011 Μια φορα την εβδομαδα μην ριχνεις την κανονικη τροφη,ριχνε αυτην με το σκορδο. Κατάλαβα ευχαριστώ πολυ Σταύρο να εισαι καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος