Jump to content

Ζευγαρι Ποτε?

adlib

Recommended Posts

χερετω τους αφρικανοφιλους παραθετοντας το προβλημα τριων pelvicachromis sacrimontis F0:απο τον ιουλιο τα φιλοξενω σε ενα ενυδρειο 120 καθαρων λιτρων χωρις συγκατοικο.οι διαστασεις του ενυδρειου ειναι 100μ,35π,40υ και η φιλτρανση ειναι απο ενα eheim 2213.8ωρος φωτισμος απο μια τ8 33w λευκη.

τα 3 ψαρακια τα πηρα απο τον φιλο theodor72 και μετα απο πολυ δικο του ψαξιμο και αργοτερα και δικο μου..καταλειξαμε οτι τα 2 απο αυτα ειναι αρσενικα!τοσο καιρο τα ψαρια ειχαν πιασει απο μια κρυψονα και δεν κουνιοταν τιποτα..μονο καποιες φορες ο μεγαλυτερος σε μεγεθος αρσενικος τα επαιρνε στο κυνηγι αλλα χωρις τραυματικες συνεπειες.

σημερα παρατηρησα οτι το υποτιθεμενο θηλυκο αρχισε το χαρακτιριστηκο χορο του μπροστα απο τον μεγαλυτερο αρσενικο και αυτοσ πλεον να μην αντιδρα τοσο αρνητικα..για καποια ωρα κινηθηκαν μαζι σαν φισιολογικο ζευγαρι αλλα μετα ο αρσενικος αποσυρθηκε στην κρυψονα του χωρις να ακολουθησει το θηλυκο!

post-32212-0-56320700-1320704337_thumb.jpgεδω φαινεται το ζευγαρι

post-32212-0-29408400-1320704399_thumb.jpgκαι εδω η κρυψονα του αρσενικου

σκεφτηκα οκ βγηκε ζευγαρακι απλα δεν χρειαζεται να ειναι συνεχεια μαζι σκεπτομενος την παρομοια συμπεριφορα των ψαριων του theodor72 στην αρχη..

μετα απο λιγο και αφου ο αρσενικος παρεμεινε στην φωλια του ειδα τον αλλο αρσενικο ο οποιοσ ολη αυτη την ωρα ηταν κρυμμενος πισω απο κατι βαλισνεριες να εχει βγει και η θηλυκια να κανει παρομοιο παιχνιδι και με αυτον!!post-32212-0-01884200-1320704635_thumb.jpg (μας βγηκε λιγο ελευθερων ηθων)χαχαχαχαχα!!!!

πιστευω οτι το θηλυκο θελει αλλα οι αλλοι 2 ειναι στον κοσμο τους..βεβαια σημερα παρατειρησα αυτη την συμπεριφορα για 1η φορα..ισως στις επομενες μερες να βγει το ζευγαρι!α!να σημειωσω οτι πριν απο λιγο καιρο(4 εβδομαδες)ειχα απομακρυνει τον ενα αρσενικο μπας και..αλλα τιποτα..οποτε εχει 2 βδομαδες που εχει επιστρεψει..περιμενω συμβουλες και γνωμες..

οι φωτος ειναι απο κινητο οποτε κατανοηση.. :)

Έγινε επεξεργασία - adlib

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κατα 99% σχηματιστηκε ζευγαρι!!!!!!!επιτελους!!!!!!!! :bigemo_harabe_net-148: ο τυχερος ειναι το μεγαλυτερο σε μεγεθος αρσενικο(βλ.1η φωτο) αν και η αλλη τριβοταν και στους 2..μετα απο τοσο κουνημα του θηλυκου τελικα ο μορτης ενεδωσε!ο χορος δε του ζευγαριου αλλο πραμα!!!!!!τι τρεμουλο(και απο τους 2),τι το θηλυκο να τριβεται στην αμμο...να πεταει με την ουρα της αμμο!!!!!δεν πιστευα στα ματια μου!!!καμια σχεση με τα κριμπενσις που ειχα..μαλλον φταιει το αγριο της φυσης τους..δεν ξερω τι να πω!!!

το αλλο αρσενικο εχει κρυφτει πισω απο τις βαλισνεριες και δεν κουναει ρουπι ο καιμενος...

και ενα βιντεο απο το παιχνιδι του ζευγαριου!αν και δυστηχως μολις με καταλαβαν οτι βιντεοσκοπουσα(το θηλυκό φαινεται που σταματαει ο,τι κανει και με κοιταει)δεν χορεψαν με τον ιδιο τροπο!

Την μεγάλη πλάκα θα την πάθεις όταν δεις τα χρώματα του θηλυκού ότα θα προσέχει τα αυγά !!!

Αντε καλή συνέχεια! Τουλάχιστον εσύ μπορείς να συγκρίνεις συμπεριφορά σε σχέση με τα κοινά kribs.

Την μεγάλη πλάκα θα την πάθεις όταν δεις τα χρώματα του θηλυκού ότα θα προσέχει τα αυγά !!!

Αντε καλή συνέχεια! Τουλάχιστον εσύ μπορείς να συγκρίνεις συμπεριφορά σε σχέση με τα κοινά kribs.

ευχαριστω Θοδωρε!ηδη εχω μεινει με την μεχρι τωρα συμπεριφορα...φανταζομαι τι εχει να γινει μετα για να το λες εσυ!!!

οσο για τα κοινα κριμπς εχω δει πολλες διαφορες, απο το πως εκδηλώνουν το ολο θεμα "ζευγαριου" μεχρι και την γενικοτερη συμπεριφορα στο ενυδρειο! αντιλαμβανονται τα παντα εξω απο αυτο(και ειδικά πλεον που με εχουν συνηθίσει μπορω να πω οτι ειναι ψαρια με πολυ περιεργεια και οχι φοβιτσιαρικα οπως νομιζα στην αρχη)!

ολα εχουν παρει τον δρομο τους επιτελους!!! :bigemo_harabe_net-64:

:thumbup: :thumbup:

Άντε και καλούς απογόνους !

Τα kribs είναι από τα αγαπημένα μου, ειδικά δε αυτά του Θόδωρου...."ουδεμία σύγκρισις κύριοι"

:thumbup: :thumbup:

Άντε και καλούς απογόνους !

Τα kribs είναι από τα αγαπημένα μου, ειδικά δε αυτά του Θόδωρου...."ουδεμία σύγκρισις κύριοι"

πιο πολυ δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω!!!οχι γιατι ειμαι και εγω κάτοχος των ιδιων αλλα γιατι ειναι πραγματικα ψαρουκλες!!!!

ευχαριστω για τις ευχες!! :bigemo_harabe_net-64:

Να ευχηθώ και εγω καλες γεννες!!!

Εισαι στην καλυτερη φαση τωρα......στην εκνευριστική και ταυτοχρονα γλυκιά αναμονή της γεννας!!!

Να ευχηθώ και εγω καλες γεννες!!!

Εισαι στην καλυτερη φαση τωρα......στην εκνευριστική και ταυτοχρονα γλυκιά αναμονή της γεννας!!!

πόσο δίκιο έχεις!!!!!ευχαριστω.. :D

σημερα ειδα μια συμπεριφορα που δεν ειχα ξαναδει ουτε στις συγκεκριμενες κιχλιδες ουτε στις pelv.pulcher..η σπιρουλινα καταναλωνεται αμεσως ενω την ocean nutrition με το που την βρουν αμεσως το θηλυκό την παιρνει και την βαζει σε μια συγκεκριμενη φωλια(απο τις 4-5)που εχουν φτιαξει και την τρωει εκει!!επισης παρατειρησα οτι τον 1ο λογο στο φαγητο το εχει το θηλυκό!αυτο δεν το εκαναν πριν γινουν ζευγαρι!!το ειδα χθες πρωτη φορα και σημερα το ξανακαναν!!μιπως δειχνει οτι αισθανονται καποια ανασφαλεια?αν και το θηλυκο γενικοτερα δεν δειχνει να με φοβαται..ο αρσενικος παραμενει λιιιιγο πιο φοβιτσιαρης...καμια σχεση ομως με την συμπεριφορα στις αρχες οπου δεν εβγαιναν καν οταν ημουν στο δωματιο!

Αυτό με την τροφή δεν το έχω δει. Γενικά το αρσενικό είναι πιο "μετρημένο" :) και λιγότερο δραστήριο κατά το τάϊσμα. Παραμένει περισσότερο καιρό κοντά στην φωλιά και ελέγχει εξ αποστάσεως την κατάσταση.

Αυτό με την τροφή δεν το έχω δει. Γενικά το αρσενικό είναι πιο "μετρημένο" :) και λιγότερο δραστήριο κατά το τάϊσμα. Παραμένει περισσότερο καιρό κοντά στην φωλιά και ελέγχει εξ αποστάσεως την κατάσταση.

αυτο το παρατειρησα και εγω..οσο για την συμπεριφορα ποια ειναι η γνωμη σου θοδωρε?λες και σκυλι ειναι που κρυβει κοκκαλα!!!οχι οτι την τρωει αργοτερα...με το που την πηγαινει στην φωλια την τρωει αμεσως...λεςν α ειναι δειγμα ανασφαλειας?

αυτο το παρατειρησα και εγω..οσο για την συμπεριφορα ποια ειναι η γνωμη σου θοδωρε?λες και σκυλι ειναι που κρυβει κοκκαλα!!!οχι οτι την τρωει αργοτερα...με το που την πηγαινει στην φωλια την τρωει αμεσως...λεςν α ειναι δειγμα ανασφαλειας?

Την συγκεκριμένη συμπεριφορά την έχω παρατηρήσει σε κιχλίδες όπου υπάρχει ανταγωνισμός για την τροφή. Ειδικά αν πέσει μεγάλο κομμάτι τροφής, το ψάρι θα την βουτήξει και θα πάει κάπου που θα είναι προφυλαγμένο για να την φάει με την ησυχία του.

:)

αυτο πρεπει να ειναι Κωστη αφου η θηλυκια τωρα που το λες και το σκεφτομαι με τον αρσενικο καθε μερα γινεται μαχη για την τροφη!!μια το παιρνει αυτος μια του το ξαναπαιρνει αυτη!!!αν και στο τελος γινεται παντα το δικο της!!(ατιμες γυναικες) :bigemo_harabe_net-86: χαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!

αυτο βεβαια γινεται μονο με την ocean nutrition αφου δεν μπορουν να την φανε με τη μια!ο αρσενικος μπορει βασικα η αλλη λιγο δυσκολευεται...το τρωει σε 2-3 μπουκες!ισως για αυτο το παιρνει εκει να το φαει με την ησυχία της!

αυτο πρεπει να ειναι Κωστη αφου η θηλυκια τωρα που το λες και το σκεφτομαι με τον αρσενικο καθε μερα γινεται μαχη για την τροφη!!μια το παιρνει αυτος μια του το ξαναπαιρνει αυτη!!!αν και στο τελος γινεται παντα το δικο της!!(ατιμες γυναικες) :bigemo_harabe_net-86: χαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!

αυτο βεβαια γινεται μονο με την ocean nutrition αφου δεν μπορουν να την φανε με τη μια!ο αρσενικος μπορει βασικα η αλλη λιγο δυσκολευεται...το τρωει σε 2-3 μπουκες!ισως για αυτο το παιρνει εκει να το φαει με την ησυχία της!

Αυτό ακριβώς :thumbup:

• 2 weeks later...

απο χθες το βραδυ λιγο πριν κλεισουν τα φωτα και σημερα ολη μερα ειδα καποιες παραξενες κινήσεις οι οποιες με χαροποίησαν ιδιαιτερα...δεν ξερω αν ειναι false alarm αλλα το θηλυκο ας πουμε ηταν ολη μερα σε μια σπιλια της οποιας εφραξε την κυρια εισοδο(αυτη που βλεπει στο μπροστινο τζαμι του ενυδρειου)μεχρι επανω μετα απο πολυ καιρο προσπαθιας ο αρσενικος!!η συγκεκρημενη σπηλιά εχει και αλλες 2 εισοδους τις οποιες πλεον χρησημοποιουν..(ειναι η σπηλιά που δειχνω πιο πανω)

ο αρσενικος καθεται συνεχεια απεξω παρατηρώντας τριγύρω(σαν να φιλάει τσιλιες),καποια στιγμη βγηκε το θηλυκο με τα ομορφοτερα και εντονοτερα χρωματα που ειχε ποτε!!!!

ο αρσενικος αμεσως μπηκε μεσα μεχρι να επιστρεψει το θηλυκο!προσπαθησα να δω μεσα τι γινεται απο μια χαραμαδα αλλα δεν μπορεσα να δω κατι!!!εχω υποψιες για αυγουλακια αλλα δεν θελω να ενθουσιαζομαι αδικα..πως κρινεται εσεις αυτη την συμπεριφορα?

• 2 weeks later...

μια και δεν λεει ακομα να κανει απογόνους το ζευγαρι μου ειπα να ανεβασω ενα βιντεο με την ωρα του φαγητού και ειναι ευκαιρια να δειτε πως ειναι αυτη την στιγμη το ενυδρειο μου!η ληψη εγινε απο κινητο οποτε μην βαράτε για την ποιοτητα!!! :D

Έγινε επεξεργασία - adlib

Αντε ρε ομαδαρα! ειδικα τωρα και με τις αυγουλαρες! Α! και για οσους δεν το γνωριζουν ακομη ο Ευσταθιος ο κιχλιδοπροξενητρας εκανε το θαυμα του παλι!Εχουμε γεννα!!!! :bigemo_harabe_net-82::bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-122: :bigemo_harabe_net-122: :bigemo_harabe_net-122:

Αντε ρε ομαδαρα! ειδικα τωρα και με τις αυγουλαρες! Α! και για οσους δεν το γνωριζουν ακομη ο Ευσταθιος ο κιχλιδοπροξενητρας εκανε το θαυμα του παλι!Εχουμε γεννα!!!! :bigemo_harabe_net-82::bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-122: :bigemo_harabe_net-122: :bigemo_harabe_net-122:

Πανεμορφο ενυδρειο

:buttrock:

σσσσσσσσσσσ..αλεκο μην το γρουσουζευεις!!!! :chair: χαχαχαχαχαχαχαχχα!!!!!

ευχαριστω Στρατο!ελπιζω ολα να πανε καλα και να γεμισει με μικρα συντομα!!! :icon_dance:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...