PANOSLUCKY 24 Νοεμβρίου 2011 #26 Share 24 Νοεμβρίου 2011 αν φυτεψεις το ριζωμα τους μεσα στην αμμο αργα ή γρηγορα θα σαπισει , ακολουθα τον ασφαλη δρομο και δεστην σε μια πετρα ή ενα ξυλαρακι με μια πετονια , οχι πολυ σφικτα αλλα ουτε και πολυ χαλαρα τοσο οσο χρειαζεται για μεινει σταθερη .. .. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=63511&hl=%E1%ED%EF%F5%EC%F0%E9%E1&fromsearch=1 .. καλη συνεχεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 24 Νοεμβρίου 2011 Author #27 Share 24 Νοεμβρίου 2011 Τις πετρες που πήρα θα δω αν είναι ασβέστολιθηκες με ακουαφορτε αλλα μετα πρέπει να τις πετάξω;;θέλω να τις χρησιμοποιήσω..όσο για το μπόλι η εμπειρία τι λέει;;να βαλω το μικρο φίλτρακι να δουλεύει μαζι με το μεγάλο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 25 Νοεμβρίου 2011 Author #28 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Έκανα το τεστ με άκουσα φόρτε κ οι πετρες αφρισαν..τι να κάνω;;θα βαλω χρυσοψαρα μέσα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 25 Νοεμβρίου 2011 #29 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Τα χρυσόψαρα είναι ψάρια που προσαρμόζονται εύκολα. Μπορουν να ζήσουν σε μεγάλο ευρος θερμοκρασιών, PH 6,5 -8 και σε μέτριες σκληρότητες 7-15 dH. Αυτά πολύ γενικά γιατι από εκει και πέρα αναλογα με το είδος που έχουμε επιλέξει υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στις συνθήκες που τα κρατάμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #30 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 το ενυδρειο ειναι ετοιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #31 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 το ενυδρειο ειναι ετοιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Δεκεμβρίου 2011 #32 Share 7 Δεκεμβρίου 2011 θέλει ακόμη γέμισμα για να πούμε ότι είναι φυτεμένο τώρα έχει ακόμη μπόλικα στοιχεία αφρικάνικού ενυδρείου. Πέρα από την πλάκα θέλει ακόμη δουλειά το ενυδρείο σου, πιστεύω όμως πως σιγά σιγά θα τα καταφέρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 8 Δεκεμβρίου 2011 Author #33 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Όταν λέμε δουλειά ελπίζω να εννοείς ότι θελει κ αλλα φυτα που θέλω να βαλω κάποια ακόμη αλλα μετα με φοβίζει η καθαριότητα..πως θα βάζω σκούπα δηλαδή;; Παρεμπιπτόντως λέω να μείωσω την διάρκεια απο τα φώτα σε 5 ώρες κ να ταιζω λιγότερο γιατί έχω βάλει μέσα τα δυο χρυσοψαρα κ βλέπω ότι σε κάποια σημεία έχω πιάσει ένα λευκό χνουδι που απο ότι έχω καταλάβει είναι η φημισμένη αλγη..ph 8 άμμωνια νιτρικα 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 8 Δεκεμβρίου 2011 #34 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Οι ανούμπιες δεν έχουν πρόβλημα με το φως και την διαρκειά του, αντίθετα προτιμούν σκιερά μέρη για να μην πιάνουν αλγη τα πλατιά φύλλα τους. Την τελική απόφαση αν το ενυδρείο σου θα είναι φυτεμένο η οχι θα την πάρουν τα χρυσόψαρα. Το λευκό χνούδι δεν είναι αλγη αλλά δεν είναι κατι που θα πρέπει να σε ανησυχεί μιας και θα φύγει σε λίγες μέρες (εμφανίζεται πάνω σε ξύλα κυρίως σε φρέσκα ενυδρεία) Χρειάζεσαι οπωσδήποτε σκούρο φόντο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 9 Δεκεμβρίου 2011 #35 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Όταν λέμε δουλειά ελπίζω να εννοείς ότι θελει κ αλλα φυτα που θέλω να βαλω κάποια ακόμη αλλα μετα με φοβίζει η καθαριότητα..πως θα βάζω σκούπα δηλαδή;; Παρεμπιπτόντως λέω να μείωσω την διάρκεια απο τα φώτα σε 5 ώρες κ να ταιζω λιγότερο γιατί έχω βάλει μέσα τα δυο χρυσοψαρα κ βλέπω ότι σε κάποια σημεία έχω πιάσει ένα λευκό χνουδι που απο ότι έχω καταλάβει είναι η φημισμένη αλγη..ph 8 άμμωνια νιτρικα 0 Εννοείτε. Όσο για την σκούπα βυθού μην σε προβληματίζει άλλοι έχουν βούρκο και δεν έχουν πρόβλημα, θα βρεις την άκρη. Κάτω από τις 6 ώρες δεν θα σου προτείνω να πέσεις ιδανικά είναι 8 ώρες να το χαρείς και λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johngreek 14 Δεκεμβρίου 2011 #36 Share 14 Δεκεμβρίου 2011 Καλή προσπάθεια φίλε μου,βάλε και μερικά φυτά ακόμα και θα δείξει πολύ πιο ωραίο. Ορίστε και μερικά φυτά που μπορείς να βάλεις χωρίς να γίνουν τροφή για τα χρυσοψαρά σου>1-Όλα τα είδη Anubias 2-Bacopa monnieri 3- Echinodorus bleheri 4- Vesicularia dubyana 5-Microsorium pteropus 6-Vallisneria Americana 7-Lysimachia nummularia Βέβαια το αν γίνουν τροφή ή όχι εξαρτάται και από τις γευστικές προτιμήσεις των δικών σου ψαριών.... Καλή συνέχεια με το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 14 Δεκεμβρίου 2011 Author #37 Share 14 Δεκεμβρίου 2011 Πω πω σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντήσεις σας..τώρα έχω ένα πρόβλημα με το νερο το οποίο εχει θολωσει πολυ αλλα μάλλον είναι φυσιολογικό(το ίδιο είχε γίνει με τον μονομαχο μ) οπότε λέω να μη κάνω αλλαγές νερου..τι προτείνετε;;; όσο για φυτα ναι θα βαλω κ αλλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 19 Ιανουαρίου 2012 Author #38 Share 19 Ιανουαρίου 2012 (edited) Παιδιά μια ερώτηση ακόμη..στο ενυδρειο (70 λιτρ)υπάρχουν 2 χρυσοψαρα oranda..τι άλλο μπορω να βαλω;;ενα χρυσοψαρο ακομη αλλα τι είδος;;κανένα μικρο γλυφτη(ancistrus) η κανένα γατοψαρο;;απο γαριδουλες;;τώρα που φεύγω φαντάρος περισσότερα φυτα θα βοηθήσουν για μεγαλύτερα διαστήματα χωρίς αλλαγές νερου;; Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2012 - modi1985 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2012 #39 Share 21 Ιανουαρίου 2012 Με τα χρυσοψαρα δεν νομιζω οτι μπορεις να βαλεις κατι αλλο γιατι ειναι ψαρια κρυου νερου και τα υπολοιπα ειναι τροπικα.Γαριδες θα γινουν γευμα.Τωρα νομιζω οτι με 2 χρυσοψαρα οτι εισαι μια χαρα για τα λτρα σου.Αληθεια το ενυδρειο σου ειναι στρωμενο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 23 Ιανουαρίου 2012 Author #40 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Καλή ερώτηση για το αν είναι στρωμενο το ενυδρειο..αρχικά πρέπει να σας πω ότι είχα τρία ψαρια..όταν είχα βάλει στα δυο ψαράκια μ κ έναν black moor αυτός μ έφερε ich όπου κ έκανα χρήση φαρμάκου contraspot της tetra medica..τελικά δεν τα κατάφερα κ έμεινα με τα δυο ψαράκια που είχα όμως την τελευταία 1+1/2 βδομάδα αν κ έκανα μια καλή αλλαγη νερου μέτρα νιτρωδη 1 mg/l ενώ έχω άμμωνια μηδενική κ ph 8..χρησιμοποιω νερο βρύσες με αντίχλωριο κ το ενυδρειο είναι εδώ κ 4 μέρες θολομενο που και άλλαξαν πάλι 20% νερου αλλα έχασα κ ένα ακόμη ψαρι μ..τελικά θέλω να αλλάξω τα ψαρια κ να πάω σε gappy μαζι με Molly ξιφοφορους κ κανέναν Pleco που όμως δε θα μεγαλώνει πολυ..έχω βγάλει τις τελευταίες μέρες το συμπέρασμα ότι είμαι ακόμη αρχαριος..σας παρακαλώ θέλω τη βοήθεια σας..το φιλτρο μ είναι το sera fil 120 με τρία διαμερίσματα 1 σφουγγάρι κ δυο βιολογικό υλικό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 23 Ιανουαρίου 2012 Author #41 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Αν βγάλω το ένα βιολογικό υλικό κ βαλω άνθρακα θα κάνω βλακεία;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Ιανουαρίου 2012 #42 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Ναι! Να μετρας αμμωνια και ν κανεις αλλαγες 30 % καθε 3 μερες για την ωρα και παρα πολυ λιγο ταισμα! Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 23 Ιανουαρίου 2012 Author #43 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Απο τις 5/12/11..σε ευχαριστω για την απάντηση..τα περισσότερα φυτα θα βοηθούσαν;;άρα βάζω τον άνθρακα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Ιανουαρίου 2012 #44 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Οχι δεν καταλαβες, θα εκανες βλακεια εαν εβγαζες το βιολογικο υλικο! Δεν χρειαζεται ο ανθρακας η θολουρα θα φυγει απο μονη της σε μερικες ημερες, απλα παρακολουθα το με μετρησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 23 Ιανουαρίου 2012 Author #45 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Ααα δεν κατάλαβα Καλά...άρα δεν πειραζω το βιολογικό έτσι;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 23 Ιανουαρίου 2012 Author #46 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Κ για πιο λόγο τα νιτρωδη δεν έχουν μηδενιστεί;;παιδιά θα βαλω τελικά τα ψαρια που λέω παραπάνω κ το χρυσοψαρο μ θα το δώσω πίσω..μπορείτε να μ πείτε μια σωστή αναλογία η τουλάχιστον τη γνώμη σας;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 23 Ιανουαρίου 2012 #47 Share 23 Ιανουαρίου 2012 (edited) Κ για πιο λόγο τα νιτρωδη δεν έχουν μηδενιστεί;;παιδιά θα βαλω τελικά τα ψαρια που λέω παραπάνω κ το χρυσοψαρο μ θα το δώσω πίσω..μπορείτε να μ πείτε μια σωστή αναλογία η τουλάχιστον τη γνώμη σας;;; Τα νιτρώδη δεν έχουν μηδενιστεί επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα ικανή αποικία βακτηρίων για να τα "αντιμετωπίσει". Αν έχεις πάει στα 70 λίτρα νομίζω ότι μπορείς να ξεκινήσεις με ένα χαρέμι. Αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσουν οι εμπειρότεροι. Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2012 - dpap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Ιανουαρίου 2012 #48 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Ποια φιλτρα εχεις και τη υλικα εχουν μεσα;;;; Θα σου προτεινα να αρχισης με ενα χαρεμι Guppys εναν αρσενικο και 3,4 θυλικες. 2, 3 σαλιγκαρια και καμια γαριδουλα. Τα Guppy πολλαπλασιαζονται σαν τρελα οποτε μην βιαστεις να βαλεις πολλα ψαρια μεσα, επισης με αυτη την ψαροσυνθεση μπορεις να βαλεις οτι φυτο θελεις μεσα και γενικος δεν ειναι απαιτιτικα σε ιδιαιτερες συνθηκες διαβιωσεις. Το θεμα ομως ειναι να εχεις σωστα στρωμενο ενυδρειο και μαλλον ή κατι δεν εκανες σωστα κατα το στρωσιμο μεχρι στιγμης ή τα φιλτρα που εχεις δεν επαρκουν. Βγαλε απο μεσα οτι ψαρι εχεις γιατι πιθανοτατα να το χασεις και αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Ιανουαρίου 2012 #49 Share 23 Ιανουαρίου 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Guppy http://www.e-aquarium.com.au/guppy.htm http://www.guppies.com/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 23 Ιανουαρίου 2012 Author #50 Share 23 Ιανουαρίου 2012 Ωχ ωραία ο πληθυντικός στο φίλτρα με προβληματίζει...ένα φιλτρο έχω,το sera fil 120 το οποιο εχει μεσα ενα μαυρο σφουγγαρι κ δυο βιολογικο υλικο..σαλιγκάρια μάλλον δε μπορω να βαλω αφου το ενυδρειο είναι ανοιχτο..θα συνεχίσω με ότι ακριβώς μ λέτε..αν θέλετε μπορείτε να μ σχολιασετε για το φιλτρο μ απλά να σας ενημερώσω ότι έχω λίγες μέρες καθώς σε μια βδομάδα φεύγω(φαντάρος).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος