modi1985 6 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα στη παρεα.Έχω να μικρο ενυδρειο με τρία χρυσοψαρα(μεγάλο λάθος ως αρχαριος)οπότε έχω παραγγείλει ένα μεγαλύτερο ενυδρειο στα 70 λιτρα κ θέλω να βαλω δυο τρία εύκολα φυτα τα οποία να μην έχουν μεγάλες απαιτήσεις ώστε να μη χρειάζεται να πάρω co2 εξοπλισμό..μήπως μπορείτε να μ προτείνετε κάποια για φυτών..σας παραθέτω κ ένα βιντεακι για να καταλαβαιτε τι έχω στο μυαλό όπως κ θα ήθελα να μ πείτε αν τα συγκεκριμένα φυτα είναι μέσα στις προδιαγραφές του μελλοντικού ενυδρειου..ευχαριστω έξω αρχης Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 6 Νοεμβρίου 2011 Author #2 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 6 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 6 Νοεμβρίου 2011 (edited) καλησπερα.μεσα εχεις απο φυτα 4 η 5 δρακαινες.αυτα τα φυτα ειναι υδροχαρη και οχι υδροβια.δεν κανουν για ενυδρειο.!!! θα σαπισουν.αν σου τα πουλησε καποιος για φυτα του ενυδρειου,πηγαινε τα πισω...τα υπολοιπα φυτα που βλεπω ειναι εχινωδοροι.στο μελλον ισως κινδινευσουν απο τα τσιμπηματα των χρυσοψαρων. τα φυτα που ψαχνεις ειναι ολα τα ειδη απο ανουμπιες τα οποια δεν τα φυτευουμε. Έγινε επεξεργασία 6 Νοεμβρίου 2011 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristoss 6 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 6 Νοεμβρίου 2011 ότι είδος anubias θες limnophila sessiliphlora kai valisneies kai microsoroum pteropous ξεκίνα με αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 6 Νοεμβρίου 2011 Author #5 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Klaz το ενυδρειο στο βίντεο δεν είναι δικό μ.το βρήκα στο Ίντερνετ μ άρεσε κ απλά το ανέβασαν για να σας δείξω τι έχω στο μυαλό μ..ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις..αν ξεκινήσω με ανουμπιες δεν θα χρειαζομαι co2??χρειαζονται υπόστρωμα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Οι ανουμπιες δεν χρειαζονται co2 ουτε υποστρωμα.Δεν τις φυτευεις,τις δενεις πανω σε ξυλο η πετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 6 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Κ τώρα κατι τελευταίο.τη λάμπες χρειαζομαι για τις ανουμπιες για τα 70 λιτρα;;η συντηρηση της ανουμπιας είναι δύσκολη;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Η συντηριση δεν ειναι δυσκολη,δεν θελει σχεδον τιποτα.Τι λαμπες εχεις τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 6 Νοεμβρίου 2011 Author #9 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Ακόμη δεν το ξεκίνησα.θα έχω το ενυδρειο απο βδομάδα.0.5 watt άνα λιτρο είναι Καλά;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Νοεμβρίου 2011 #10 Share 6 Νοεμβρίου 2011 και πολυ ειναι για τις ανουμπιες.Βαλτες για σκιερο μερος γιατι θα πιασουν αλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 6 Νοεμβρίου 2011 Author #11 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Σας ευχαριστω πολυ..μόλις κάνω τις πρώτες μ κινήσεις θα σας ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 12 Νοεμβρίου 2011 Author #12 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά σμρ πήρα το καινούργιο μ ενυδρειο στα 70 λιτρα όπου θα φιλοξενήθουν τα 3 μ χρυσοψαρα κ τις 3 anumbies..θέλω να χρησιμοποιήσω άμμο για υπόστρωμα κ θα ήθελα κάποιος που εχει άμμο να μ πει αν αντιμετωπίζει προβλήματα στον καθαρισμο..(με ποιους τρόπους μπορώ να καθάρισω την άμμο γιατί θέλω πολυ να βαλω)..άλλη μια ερώτηση..είδα ένα ωραίο φωτιστικο με δυο λάμπες t5 24w μια λευκή κ μια ροζ για φυτα..είναι κατάλληλες για το ενυδρειο μ;;θα βαλω το πολυ 4 anumbies..ευχαριστω εκ των προτέρων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Νοεμβρίου 2011 #13 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Οι ανούμπιες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το φωτισμό αντίθετα προτιμούν σκιερά μέρη (λόγω των πλατιών φύλλων πιάνουν εύκολα αλγη). Επομένως οι λάμπες που θα βάλεις δεν θα προβληματίσουν ιδιαίτερα αυτά τα φυτά. Οσον αφορά την άμμο θα βάλεις στη ρουτίνα του καθαρισμού, και σιφωνάρισμα του βυθού και θα είσαι εντάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 12 Νοεμβρίου 2011 Author #14 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Sotiri όταν λες συφωναρισμα τι εννοείς;;μιλάς για την εβδομαδιαία καθαριοτητα;;οπότε να πάω άφοβα σε άμμο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 12 Νοεμβρίου 2011 Author #15 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Νοεμβρίου 2011 #16 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν σιφωνάρισμα είναι η διαδικασία που αφαιρούμαι με τη βοήθεια ενός λάστιχου όλες τις ακαθαρσίες που μπορεί να πιάσει η αμμος. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σκούπες βυθού που πουλάνε στα petshop. Τώρα οσον αφορά τη συχνότητα αυτή θα την κανονίζεις εσύ ανάλογα με το βαθμό που θα λερώνετε ο βυθός. Πάντως να ξέρεις στην ανοιχτόχρωμη άμμο φαίνονται περισσότερο οι ακάθαρσίες. Εαν οπτικά σου αρέσει η άμμος (εμένα μου αρέσει πάρα πολύ) άφοβα χρησιμοποιησέ την, τα χρυσόψαρα σου πάντως θα την εκτιμήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 12 Νοεμβρίου 2011 Author #17 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Sotiri σε ευχαριστω για τις απαντήσεις σ..χάρηκα με αυτά που λες γιατί σμρ στο πέτσοπ μ είπαν ότι η σκούπα βυθού θα μ τραβάει κ την άμμο οπότε δε θα μπορω να τη χρησιμοποιώ.... Θα έχω πρόβλημα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Νοεμβρίου 2011 #18 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Σιφωνάρισμα με ένα απλό λάστιχο και καθάρισες. Και εγώ έτσι κάνω, αν τώρα τραβήξεις και λίγη άμμο την ξαναρίχνεις μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 12 Νοεμβρίου 2011 Author #19 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Απο βδομάδα παίρνω ΆΜΜΟ που μ αρεσει πολυ..ψάχνω για πέτρες όπως αυτές στο βίντεο πιο πανω,τις λάμπες κ τα έχω ολα .. Μόλις ετοιμαστεί θα ανέβασε βίντεο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 12 Νοεμβρίου 2011 #20 Share 12 Νοεμβρίου 2011 Προχώρα λοιπόν και αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 20 Νοεμβρίου 2011 Author #21 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Bacopa monnieri λεπτομεριες για αυτο το φυτο???χρειαζεται υποστρωμμα??θα βαλω αμμο λευκη τελικα θα ηταν καλο να βαλω κατω απο την αμμο κ λιπασμα κ ασ μη το χρησιμοποιησω η θα εχω προβληματα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Νοεμβρίου 2011 #22 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Αν βαλεις αμμο δεν μπορεις να βαλεις απο κατω υποστρωμα.Το υποστρωμα μπαινει με χαλικακι απο πανω μονο. Το φυτο που ρωτας ειναι ευκολο, αλλα αν βαλεις χρυσοψαρα πιθανον να το φανε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modi1985 21 Νοεμβρίου 2011 Author #23 Share 21 Νοεμβρίου 2011 Δηλαδή αν βαλω κάτω άμμο έκτος απο ανουμπιες δεν μπορω να βλω κανένα άλλο φυτό κ ας έχω κ co2???ένας εξοπλισμός για co2 για τα 70 λιτρα πόσο εχει περίπου;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Νοεμβρίου 2011 #24 Share 21 Νοεμβρίου 2011 Μπορεις να βαλεις και αλλα φυτα, αλλα δεν μπορεις να βαλεις δυσκολα φυτα οπως πχ γρασιδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulpikios 24 Νοεμβρίου 2011 #25 Share 24 Νοεμβρίου 2011 Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το να φυτευτούν οι ανούμπιες σε υπόστρωμα ή μόνο να τις δέσω κάπου πρέπει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος