kalmichalis 6 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο λίπασμα που να περιέχει τα απαραίτητα ιχνοστοιχεια για φυτα διότι χρησιμοποιω νερο απο ΑΟ και σαφώς το νερο είναι νεκρο... Έχω ακούσει για το power4 αλλα δεν το έχω δει να κυκλοφορεί μπορεί να με βοηθήσει κανεις;;; Το discus trace μπορεί να συνδυαστεί;;; Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 6 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 6 Νοεμβρίου 2011 (edited) Το Power4 ειναι μια χαρα και αν θυμανε καλα ειχε περιση 25 ευρω το κιλο, αλλιως μπορεις να πας στο greenzit σαν αναλογο προιον. Οπως και να εχει πιστευω πως τα ενυδρειακα προιοντα αν και εχουν καποιο κοστος διαρκουν πολυ καιρο και εχουμε το κεφαλι μας ησυχο απο θεμα ποιοτητας, χημειας και αλχημειας μια που ειναι ειδικα μελετημενα για τα ενυδρεια μας και τους αγαπημενους φιλους μας. Έγινε επεξεργασία 6 Νοεμβρίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 7 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 7 Νοεμβρίου 2011 Αυτο έχει να κάνει με τα ψαρια η με τα φυτα;;; Τα ιχνοστοιχεια το ίδιο πράγμα δεν είναι και για τα φυτα και για τα ψαρια ;;; Δηλαδή είτε power4 χρησιμοποιήσω είτε discus trace το ίδιο δεν είναι;;; Το ρωτάω γιατι δεν μπορω να βρω σαφή απάντηση απο κάποιον... Δεν αναφέρομαι σε εσένα Rik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 7 Νοεμβρίου 2011 Τα ιχνοστοιχεια ειναι παντα ιχνοστοιχεια, εχω κανει χρηση power 4 προσωπικα και δεν ειχα καποιο προβλημα, το θεμα ειναι να βαλουμε τις σωστες αναλογιες στο ενυδρειο μας γιατι αλλιως μπορει να εχουμε θεμα τοξικοτητας για τα ψαρια μας, και αλγεων για το ενυδρειο μας. Απο εκει και περα τα προιοντα γεωργικης καλλιεργιας οπως καταλαβαινεις ειναι φτιαγμενα για συγκεκριμενη χρηση και οχι με βαση τα ενυδρεια μας και δεν ξερω εαν τιθεται θεμα καθαροτητας των χημεικων τους. Προσωπικα εχω βρεθει καλα με τα ενυδρειακα προιοντα οποτε σταματησα να πειραματιζομε παραπανω, μια που μπορει να εχουν ενα αρχικο κοστος αλλα απο εκει και περα η ποσοτητα που κανω χρηση ειναι ελαχιστη και ετσι μου κρατανε για αρκετους μηνες, οποτε οπως καταλαβαινεις δεν με απασχολη πια και το κοστος τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 7 Νοεμβρίου 2011 Author #5 Share 7 Νοεμβρίου 2011 επομενως αρχοντα τι μου προτεινεις για ιχνοστοιχεια? στο συγκεκριμενο θεμα δεν κοστιζουν και πολυ επομςνως δε με απασχολει το κοστος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 7 Νοεμβρίου 2011 Απο οτι καταλαβα κανεις χρηση ΑΟ. Αναλογα τα ψαρια που εχεις θα επαιζα με ενα ποσοστο νερου απο ΑΟ και ενα αλλο ποσοστο με νερο δυκτιου, δεν χρειαζεται να ξοδευεσαι. Πχ 70% ΑΟ και 30% δυκτιου. Το παραδειγμα ειναι καθαρα ενδυκτικο αφου αναλογα την σκληροτητα του νερου του δυκτιου σου θα πρεπει να πειραματιστεις λιγο στην μιξη τους για να εχεις τις επιθυμητες σκληροτητες στο ενυδρειο σου. Απο εκει και περα με ενα λιπασμα τυπου Flourish της Seachem σαν γενικο λιπασμα θα εισαι καλυμενος και εννοειτε πως κατι πρεπει να κανεις για co2 και το φως που οσο και αν φαινεται πως δεν μας απασχολη ειναι βασικοτατα συστατικα για μια υγειες βλαστηση. Αν δεν εχουμε co2 τα φυτα μας δεν μπορουν ευκολα να αποροφησουν το λιπασμα στην ουσια οποτε φρεναρουμε την αναπτυξη τους και εχουμε αρκετο περισευμα ουσιων που μπορουν να εκμεταλευτουν οι αλγες. Αναλογα ο φωτισμος ειναι βασικο για να μπορεσουν να ενεργοποιηθουν ολες οι χημικες διεργασιες της λεγομενης φοτωσυνθεσης. Εν ολιγης εμπειρικα εχω παρατηρηση πως παιζοντας στις παρακατω τιμες τα πραγματα πανε καλα αλλα βεβαια το θεμα ειναι και τη ψαρια θα εχουμε μεσα. GH 10~15 ΚΗ 5~8 ΡΗ 6,8~7,2 ΝΟ3 15~25 ΝΟ2 0 ΝΗ3/ΝΗ4 0 Φωτισμος 0,5βατ/λιτρο CO2 15~25 mg/l Θερμοκρασια 24~26 Οσο για το λιπασμα το καθε ποτε και ποσο παιζουν πολλα, οπως το εαν εχεις υποστρωμα, τυπος και ειδος φυτων, πυκνωτητα βλαστησης, σωστη κυκλοφορια, θερμοκρασια, φωτισμος, co2, κλπ. Σιγα σιγα θα μαθεις να τα παρατηρεις και να καταλαβαινεις τις αναγκες τους. Αν θες παρε και ενα καλιο, με τον σιδηρο προσοχη εαν δεν εχεις κοκκινοπα δυσκολα φυτα το γενικο λιπασμα σε καλυπτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 11 Ιανουαρίου 2012 Author #7 Share 11 Ιανουαρίου 2012 τα νιτρικα πανε αναλογα με τα φωσφορικα και φωτισμο σωστα??? τα diy λιπασμα τη ημερομηνια ληξης εχουν ?? καθως μας διαρκουν πολυ περισοτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 11 Ιανουαρίου 2012 οι χημικες σκονες εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης. οσο αφορα την πρωτη σου ερωτηση δεν πολυκαταλαβα τι ρωτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 11 Ιανουαρίου 2012 Author #9 Share 11 Ιανουαρίου 2012 εχω ακουσει για αναλογια 1:10 φωσφορικα νιτρικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 11 Ιανουαρίου 2012 εχω ακουσει για αναλογια 1:10 φωσφορικα νιτρικα ναι.εμπειρικα ειναι 1 προς 12.δεν ειναι ομως πολυ ευκολο να εισαι κοντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος