Jump to content

Παλιό Ενυδρείο Που Λέω Να Αξιοποιήσω(Συμβουλές Από Έμπειρους)

no_one

Recommended Posts

Βρήκα ένα παλιό ενυδρείο που μου είχε δώσει πριν πολλά χρονια κάποιος που το είχε για πέταμα.

Τώρα όμως το χρειάστηκα και λέω να το αξιοποιήσω.

Έχω 2 προβλήματα.

1) είναι γεμάτο άλατα από χρονια πριν και δυσκολεύομαι να τα καθαρίσω..διάβασα ότι το ξίδι κάνει καλο και βοηθα να καθαρίσει.Το δοκίμασα αλλα δεν κατάφερα και πολλά.Είπα να το σφραγίσω από πάνω με σακούλα και βρεγμένες χαρτοπετσέτες με ξύδι από κάτω και να το αφήσω καμια μέρα μήπως φύγουν πιο εύκολα

έχετε καμια συμβουλή ?πως να καθαρίσει ?

2) αυτός ο χώρος στην μέση που είναι τα 2 διαχωριστικά τζαμια μήπως ξέρει κανεις γιατί είναι έτσι ? ήταν κάποιο είδους φίλτρου ? έτσι μου το έδωσαν και δεν ξέρω..?πως μπορώ να το αξιοποιήσω? η να τα αφαιρέσω εντελώς ?

SL385560.jpg

SL385559.jpg

SL385558.jpg

Πριν αποτιδηποτε,γεμισετο να δεις αν εχει διαρροη.Τα αλατα ειναι απο εξω η απο μεσα.Τα διαχωριστικα δεν καταλαβα γιατι ηταν,αλλα αν τα ξεκολλησεις,θα πεδευτεις πολυ,και δεν ξερω αν θα μπορεσεις να εξαφανησεις εντελως τις σιλικονες,Ποσα χρονια το εχεις ετσι?Και εκει που το ειχες το εβλεπε ηλιος?

Το έχω δοκιμάσει και κρατα μια χαρά νερό από τα εξωτερικά τοιχώματα.εντόπισα μερικές διαρροές από τα μικρά διαχωριστικά και αφαίρεσα την σιλικόνη για να το ξανά κολλήσω η να τα αφαιρέσω εντελώς.Προτιμώ να μείνουν 2 χωριστά ενυδρεία αλλα σκέφτομαι με πια λογική το κατασκεύασαν αν είναι φίλτρο για να το ξανά στήσω.

Το ενυδρείο άλλαξα πολλά χερια πριν βρεθεί σε εμενα όπου τα τελευταία 3 χρονια ήταν σε μια σκοτεινή αποθήκη.Σκοπεύω να το δέσω και από πάνω με μερικά κομμάτια γυαλί περιμετρικά καθώς και κάθετα για να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ..και ίσος αυτά κάτσουν ακριβώς στο ύψος που είναι τα άλατα και δεν θα φαίνονται πολύ..

Εμενα αυτο σαν samp μου φαινεται παντως..

με ξινο φιλε μου.εινε ενα σακουλακι μαγηρικης.εινε σε ολα τα σουπερ μαρκετ.δοκιμασετο και στηλε μου μηνυμα μετα....

με ξινο φιλε μου.εινε ενα σακουλακι μαγηρικης.εινε σε ολα τα σουπερ μαρκετ.δοκιμασετο και στηλε μου μηνυμα μετα....

δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. τι είναι το ξινό ?

δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. τι είναι το ξινό ?

εινε ενα σακουλακι με την ονομασια ξινο.εινε ασπρη κοκοι.σε οποιο σουπερ και να πας θα το βρεις.με ζεστο νερο μαζι κανει θαυματα

Μήπως ξέρεις σε τι χρησιμοποιείτε ?σε πιο τμήμα του super market να το ψάξω ?

στα ειδη μαγειρικης φιλε μου στα μπαχαρικα

Αν τελικά θες να το χρησιμοποιήσεις, έστω με τα χωρίσματα που έχει μπορείς να το καθαρίσεις με ακουαφόρτε, το λεγόμενο κεζάπι.

Προσοχή γιατί είναι καυστικό.

Θα πρέπει να το διαλύσεις με νερό σε εξωτερικό χώρο και μετά το κάνεις ένα πολύ καλό πλύσιμο και θα είσαι οκ

Αν αυτο το <πραγμα> θελεις να το κανεις ενυδρειο θα σου κοστισει πιο ακριβα απο ενα ετοιμο τωρα που ειναι <τσαμπα> η δες καμια αγγελεια στο φορουμ -εχει ευκαιρειες!!

πετρος :bigemo_harabe_net-64:

Αν αυτο το <πραγμα> θελεις να το κανεις ενυδρειο θα σου κοστισει πιο ακριβα απο ενα ετοιμο τωρα που ειναι <τσαμπα> η δες καμια αγγελεια στο φορουμ -εχει ευκαιρειες!!

πετρος :bigemo_harabe_net-64:

cyprus :P

• 2 weeks later...

τα αλατα μπορεις να τα βγαλεις με ξυστρα ειναι σαν σπατουλα και στην ακρη εχει ξυραφι. Θα το βρεις σε ολα τα μαγαζια με χρωματα. Θα σου κανει φοβερη δουλεια ειδικα αν το συνδιασεις με το κεζαπι ή οτι αλλο αποφασησεις να βαλεις για να μαλακωσεις τα αλατα (αν και αν δεν βαλεις τιποτα πιο ευκολα θα βγουν-το δοκιμαζεις και βλεπεις!). επισης και υπολοιματα τις σιλικονες με το ιδιο εργαλειο θα τα αφαιρεσεις δεν θα σου αφησει τιποτα πανω στο τζαμι!

:thumbup:

πρεπει να ειναι sump παντως γιατι τα χωρισματα δεν ειναι στο ιδιο υψος!το νερο περνουσε απο το 1ο και ψηλοτερο σταδιο,μετα στο 2ο,μετα στο 3ο και μετα πηγαινε στο main tank!αν και η λειτουργεια του δεν ειναι σωστη σαν sump!(ασχετο) :P

με ενα κοφτη πιστευω θα τα ξεκολλησεις ευκολα τα χωρισματα!για τα αλατα σου ειπαν πιο πανω!

Τι μήκος έχει;Μου φαίνεται οτι αν βγάλεις τα χωρίσματα θα ανοίξει σα γαρύφαλλο...

σύντομα θα βάλω νέες photo το έχω αλλάξει αρκετά.. τα άλατα δεν φεύγουν με τίποτα τα δοκίμασα όλα.. έχουν καθαρίσει κάπως αλλα όχι τελείως.. τουλάχιστο από μπροστά είναι πιο καθαρό..σκέφτομαι να βάλω πλάτη για να μην φαίνονται καθόλου τα πισινα.

Τι μήκος έχει;Μου φαίνεται οτι αν βγάλεις τα χωρίσματα θα ανοίξει σα γαρύφαλλο...

θα συμφωνήσω!!πιστευω θελει κοντρες γιατι φαινεται αρκετα μακρυ(πρεπει να ειναι πανω απο μετρο)με τζαμι 5αρι η 6αρι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...