teo 3 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 3 Νοεμβρίου 2011 ερωτήσει για led,ξέρει κάνεις αν το reef panel της haus of led είναι κάλο είναι καταλιλο για reef 60cm βάθος το έχει κανένας?ξέρετε κατή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 4 Νοεμβρίου 2011 ερωτήσει για led,ξέρει κάνεις αν το reef panel της haus of led είναι κάλο είναι καταλιλο για reef 60cm βάθος το έχει κανένας?ξέρετε κατή? με το πανελ των 60led καποιο καιρο κραταγα reef με υψος 55cm και το πανελ το ειχα 11cm ποιο πανω απο τη στηλη νερου . Παρολο που αρκετοι λενε οτι δυσκολο να ποιασει κοραλινη με led σε μενα ειχε ποιασει λιγακι εαν θες να δεις περιπου τι φωτισμο εβγαζε και σε τι κατασταση ηταν τα κοραλακια μπορεις να ριξεις μια ματια σε ενα βιντεο που τραβηξα πριν το ξεστησω http://www.youtube.com/watch?v=3566nL8UTqY Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 5 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 5 Νοεμβρίου 2011 Σε τι φάσμα είναι το συγκεκριμένο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 5 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 5 Νοεμβρίου 2011 Πήρα εγώ πριν απο λίγες μέρες για το sump μου και το τοποθέτησα σε απόσταση απο την επιφάνεια του νερού στα 10 cm. κρεμαστό για καλύτερο επίπεδο φωτισμού, απο την εξάτμιση του νερού μου οξειδώθηκαν λεντάκια και χάλασαν τέσσερις σειρές, αν το πάρεις πολύ προσοχή να δώσεις στο ύψος που θα το βάλεις για να μην πάθεις τα ίδια και δεν καλύπτεται απο την εγγύηση, κατά τα άλλα έχει όμορφο μπλέ-λευκό φωτισμό και αρκετά δυνατό ( 14 watt ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 6 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Παρολο που αρκετοι λενε οτι δυσκολο να ποιασει κοραλινη με led σε μενα ειχε ποιασει λιγακι Σε μένα πάντως είναι τίγκα στην κοραλίνη και έχω μόνο LED. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 8 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 8 Νοεμβρίου 2011 Να προσθέσω και εγώ ότι μόνο με led φωτισμό έχω και εγώ κοραλλινη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo 16 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 16 Νοεμβρίου 2011 Σε μένα πάντως είναι τίγκα στην κοραλίνη και έχω μόνο LED. καλά ακούγετε,αλά για το συγκεκριμένο αν ξέρετε κάτι.amorex έχεις 2 led φωτιστικά από τη είδα σε καλύπτει στα 800λ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 16 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 16 Νοεμβρίου 2011 Σου αναφέρω εγώ παραπάνω για το συγκεκριμένο, το ίδιο φωτιστικό που ρωτάς πηρα από το House of Led. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 16 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 16 Νοεμβρίου 2011 καλά ακούγετε,αλά για το συγκεκριμένο αν ξέρετε κάτι.amorex έχεις 2 led φωτιστικά από τη είδα σε καλύπτει στα 800λ. Αν και το ενυδρείο είναι 2 μέτρα μήκος, με τα δύο φωτιστικά φωτίζω το 1,5 μέτρο.Στο κέντρο δεν έχω πολύ φως και 2-3 frags από ακροπόρες δεν παρουσιάζουν ανάπτυξη, αλλά διατηρούνται μια χαρά. Τα υπόλοιπα κοράλλια (αυτά που δεν είναι απαιτητικά σε φως) και βρίσκονται στο κέντρο αναπτύσσονται κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larrys 17 Νοεμβρίου 2011 #10 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Αν και το ενυδρείο είναι 2 μέτρα μήκος, με τα δύο φωτιστικά φωτίζω το 1,5 μέτρο. Στο κέντρο δεν έχω πολύ φως και 2-3 frags από ακροπόρες δεν παρουσιάζουν ανάπτυξη, αλλά διατηρούνται μια χαρά. Τα υπόλοιπα κοράλλια (αυτά που δεν είναι απαιτητικά σε φως) και βρίσκονται στο κέντρο αναπτύσσονται κανονικά. Δηλαδη πιστευεις οτι με τρια θα ησουν καλυμενος? Ρωταω γιατι ψινομαι για το καινουριο για led! Link to comment Share on other sites More sharing options...
House of led 17 Νοεμβρίου 2011 #11 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα σας, Βλέποντας το διαλογο σας, θέλαμε αν απαντήσουμε σε κάποιες απο τις απορίες σας σχετικά με τα φωτιστικά led, καθώς αναφέρθηκαν κάποια απο τα προιόντα μας. Αρχικά το μέλος teo ,αναφέρεται στο φωτιστικό Aqualum - reef panel( http://www.houseofled.gr/enidriaka/thalassinou-nerou/etima-systimata/panel-reef.html ) Το συγκεκριμένο φωτιτικό ΔΕΝ καλύπτει ενυδρεία υψηλών απαιτήσεων. Είναι φωτιστικό με led , τύπου DIP, και έιναι για χρήση σε θαλασσινά ενυδρεία χαμηλών απαιτήσεων, είτε για χρήση σε sump. Το μέλος Geosid, στο βίντεο , αναφέρεται στο φωτιστικό Aqualum - Solis, ( http://www.houseofled.gr/enidriaka/thalassinou-nerou/etima-systimata/reef-1.html ) Το συγκεκριμένο φωτιστικό καλύπτει , σε απόλυτο βάθμό ενυδρεία reef, υψηλών απαιτήσεων σε κοράλια. έχει χρησιμοποιηθεί από πολλόυς χομπίστες σε ενυδρεία reef, με πολύ καλά αποτελέσματα, όπως την ανάπτυξη των κοραλίων. Σε προσωπικό επίπεδο και παντώντας στην ερώτηση του μέλους Larry , αναλόγος το μήκος και του πλάτους του ενυδρείου, τοποθετούνται και τα αντιστιχα φωτιστικά σώματα. Τα φωτιστικά Aqualum - Solis, για ενυδρείο 2 μέτρων , για πλήρη κάλυψη, προτείνονται 2 - 3 , αναλόγως το ύψος που θα τοποθετηθούν, πάντα μιλώντας για τo μοντέλο των 120watt. Για οποιαδήποτε ερώτηση είτε απορία μπορείτε αν έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Ευχαριστούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 17 Νοεμβρίου 2011 #12 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Εντελώς φιλικά θα ήθελα να σας αναφέρω πως το συγκεκριμένο φωτιστικό για χρήση σε sump δεν κάνει, σε προηγούμενη αγορά από το κατάστημα σας του reef panel 14 watt για χρήση του σε sump στα 10 εκατοστά από την επιφάνεια του νερού μου έκαψε αρκετά λεντακια από την εξάτμιση του νερού και σε mail που σας έστειλα ρωτώντας σας εάν καλύπτεται από εγγύηση μου αναφέρατε ότι δεν καλύπτεται από υγρασία, αλλά να πω προς τιμήν σας ότι μου κάνατε έκπτωση 30% από την επόμενη αγορά μου, να επισημάνω πως δεν θέλω να σας θίξω σαν εταιρία αλλά να αναφέρω την μη καταλληλότητα του συγκεκριμένου σε sump. Link to comment Share on other sites More sharing options...
House of led 17 Νοεμβρίου 2011 #13 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα σας, Οπως σας αναφέραμε και στο mail , το συγκεκριμένο φωτιστικό δε καλύπτεται απο εγγύηση , για μη σωστή λειτουργία απο υγρασία, καθώς δεν είναι αδιάβροχο. Εγγύηση υπάρχει για βλάβη η οποία δε προκαλέιται από τον αγοραστή και οφείλεται στο φωτιστικό. Στην περιγραφή του φωτιστικού δεν αναφέρουμε πουθενά, την τοποθέτηση τπυ φωτιστικού σε sump, για τον προφανή λόγο. Κλέινοντας , στο site υπάρχει ειδική κατήγορία για φωτισμό των sump. Ευχαριστούμε και είμαστε τη διαθεσή σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Νοεμβρίου 2011 #14 Share 17 Νοεμβρίου 2011 κ εγω χρησιμοποιω ενα μονο σολις σε ενυδρειο 1,20 μηκος 86 βαθος κ υψος 60 κ καλυπτει ολο το ενυδρειο χωρις κανενα προβλημα! ειναι τοποθετημενο στο κεντρο του ενυδρειο κ σε περιπου 35-40 εκατοστα υψος κ απλωνει πολυ καλα! απο τις πολυ καλες επιλογες κ το ενυδρειο ειναι κατα 70% sps Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 17 Νοεμβρίου 2011 #15 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Δηλαδη πιστευεις οτι με τρια θα ησουν καλυμενος? Ρωταω γιατι ψινομαι για το καινουριο για led! Ναι, με 3 θα ήμουν απόλυτα καλυμμένος, αφού θα μπορούσα να φωτίσω ολόκληρο το ενυδρείο (από τη μια άκρη μέχρι την άλλη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 17 Νοεμβρίου 2011 #16 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Ναι, με 3 θα ήμουν απόλυτα καλυμμένος, αφού θα μπορούσα να φωτίσω ολόκληρο το ενυδρείο (από τη μια άκρη μέχρι την άλλη). Επειδή μπερδεύτικα εσύ ποια έχεις Alex? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 17 Νοεμβρίου 2011 #17 Share 17 Νοεμβρίου 2011 κ εγω χρησιμοποιω ενα μονο σολις σε ενυδρειο 1,20 μηκος 86 βαθος κ υψος 60 κ καλυπτει ολο το ενυδρειο χωρις κανενα προβλημα! ειναι τοποθετημενο στο κεντρο του ενυδρειο κ σε περιπου 35-40 εκατοστα υψος κ απλωνει πολυ καλα! απο τις πολυ καλες επιλογες κ το ενυδρειο ειναι κατα 70% sps Ενα λινκ για το φωτιστικό που λές;Κάνε και καμια αναναίωση το θέμα σου!Από τον απρίλιο έτσι το έχεις αφήσει!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 17 Νοεμβρίου 2011 #18 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Επειδή μπερδεύτικα εσύ ποια έχεις Alex? Εγώ έχω της PacificSun BTEX των 120 W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 17 Νοεμβρίου 2011 #19 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Ενα λινκ για το φωτιστικό που λές;Κάνε και καμια αναναίωση το θέμα σου!Από τον απρίλιο έτσι το έχεις αφήσει!!!!!!!!!! Στο solis αναφέρεται: http://www.houseofled.gr/enidriaka/thalassinou-nerou/etima-systimata/reef-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 17 Νοεμβρίου 2011 #20 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Εγώ έχω της PacificSun BTEX των 120 W. Στο solis αναφέρεται: http://www.houseofle...ata/reef-1.html Ευχαριστώ Αλεξ αλλά πάω να τρελαθώ! Εσύ με 2 pacific sun φωτίζεις ενυδρείο 200χ80χ50 Ο φίλος από πάνω με ένα solis φωτίζει ενυδρείο 120χ80χ60 Η ecotech τότε γιατί δίνει για το δικό της φωτιστικό που θεωρείται και ίσως ότι καλύτερο υπάρχει επιφάνεια 60Χ60 Πάντως ο mad αν το σκεφτείς με 200 ευρώ και 120W φωτίζει ενυδρείο 600 λίτρα Από την άλλη στο RC όλοι λένε μακριά από τα 1W led Δλδ μετά φταω εγώ που θέλω να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 17 Νοεμβρίου 2011 #21 Share 17 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστώ Αλεξ αλλά πάω να τρελαθώ! Εσύ με 2 pacific sun φωτίζεις ενυδρείο 200χ80χ50 Ο φίλος από πάνω με ένα solis φωτίζει ενυδρείο 120χ80χ60 Η ecotech τότε γιατί δίνει για το δικό της φωτιστικό που θεωρείται και ίσως ότι καλύτερο υπάρχει επιφάνεια 60Χ60 Πάντως ο mad αν το σκεφτείς με 200 ευρώ και 120W φωτίζει ενυδρείο 600 λίτρα Από την άλλη στο RC όλοι λένε μακριά από τα 1W led Δλδ μετά φταω εγώ που θέλω να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο η αλήθεια είναι κάπου στη μέση Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Νοεμβρίου 2011 #22 Share 17 Νοεμβρίου 2011 εχεις πολυ δικιο crazy beaver για το θεμα! θα το κανω συντομα,αν οχι το σ/κ σιγουρα απο δευτερα! εχω κανει αρκετες αλλαγες βασικα δεν ειναι μονο του το solis το συμπληρωσα με πατεντα βαζοντας 2 μπαρες των 9 w δεξια κ αριστερα απο το φωτιστικο οχι για λογους αποδοσης αλλα για αισθητικους! ηθελα να ειναι πιο μπλε οποτε υπολογισε τα 138 w συνολο το εχω κανενα 2μηνο οποτε δεν μπορω να πω με σιγουρια για τα σκληρα πως θα πανε σε βαθος χρονου αλλα προς το παρων πανε σουπερ,τα μ****α δεν εχουν προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 18 Νοεμβρίου 2011 #23 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστώ Αλεξ αλλά πάω να τρελαθώ! Εσύ με 2 pacific sun φωτίζεις ενυδρείο 200χ80χ50 Ο φίλος από πάνω με ένα solis φωτίζει ενυδρείο 120χ80χ60 Η ecotech τότε γιατί δίνει για το δικό της φωτιστικό που θεωρείται και ίσως ότι καλύτερο υπάρχει επιφάνεια 60Χ60 Πάντως ο mad αν το σκεφτείς με 200 ευρώ και 120W φωτίζει ενυδρείο 600 λίτρα Από την άλλη στο RC όλοι λένε μακριά από τα 1W led Δλδ μετά φταω εγώ που θέλω να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο Κάτσε βρε, περίμενε! Εγώ με 2 PacificSun φωτίζω το 1,5 από τα 2 μέτρα του ενυδρείου μου και όπως έγραψα και παραπάνω, στο κέντρο τα απαιτητικά κοράλλια ζορίζονται. Για το Ecotech και το solis δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν τα έχω δει καν. Όσον αφορά το ότι στο RC όλοι λένε μακρυά από τα 1 W LED, εγώ σου λέω ότι τα PacificSun είναι μια χαρά εδώ και 1,5 χρόνο που τα έχω. Ίσως αναφέρονται σε κινέζικα κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 18 Νοεμβρίου 2011 #24 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Κάτσε βρε, περίμενε! Εγώ με 2 PacificSun φωτίζω το 1,5 από τα 2 μέτρα του ενυδρείου μου και όπως έγραψα και παραπάνω, στο κέντρο τα απαιτητικά κοράλλια ζορίζονται. Για το Ecotech και το solis δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν τα έχω δει καν. Όσον αφορά το ότι στο RC όλοι λένε μακρυά από τα 1 W LED, εγώ σου λέω ότι τα PacificSun είναι μια χαρά εδώ και 1,5 χρόνο που τα έχω. Ίσως αναφέρονται σε κινέζικα κλπ. Άλεξ μήπως αν τα σηκωσεις λίγο δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε στο κέντρο;Τελικά πρέπει να παίξει ένα parομετρο το οποίο να γυρίζει για να βγάλουμε άκρη! Σχετικα με τα 1w led αυτό που έχω διαβάσει εγώ είναι ότι ανεβάζουν πολύ θερμοκρασία και γι αυτό από ένα σημείο και μετά πέφτει η απόδοσή τους!Απ ότι φαίνεται that's not the case ούτε με τα δικά σου όυτε με το solis αφού δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 20 Νοεμβρίου 2011 #25 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Άλεξ μήπως αν τα σηκωσεις λίγο δεν θα έχεις πρόβλημα ούτε στο κέντρο;Τελικά πρέπει να παίξει ένα parομετρο το οποίο να γυρίζει για να βγάλουμε άκρη! Σχετικα με τα 1w led αυτό που έχω διαβάσει εγώ είναι ότι ανεβάζουν πολύ θερμοκρασία και γι αυτό από ένα σημείο και μετά πέφτει η απόδοσή τους!Απ ότι φαίνεται that's not the case ούτε με τα δικά σου όυτε με το solis αφού δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι έχω σκεφτεί να τα σηκώσω, αλλά δεν έχω αξιωθεί ακόμη Θερμοκρασία ανεβάζουν τα κινέζικα που είτε δεν έχουν καθόλου ψύκτρες, είτε έχουν ψύκτρες της πλάκας, οπότε ναι, εκεί υπάρχει αισθητή μείωση της απόδοσής τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος