KokkinosK 3 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Σήμερα ήταν μια πολύ κακή ημέρα. Το πρωί που σηκώθηκα για να ετοιμαστώ για το γραφείο και έριξα μια ματιά στο ενυδρείο για να δω αν όλα ήταν ok, κάτι δεν μου άρεσε. Δεν μου άρεσε καθόλου. Ο ήχος του φίλτρο ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Μιας και τα φώτα ανάβουν στις 12.00 δεν μπορύσα να δω τι γίνεται και έτσι παρέκαμψα τον χρονοδιακόπτη και άναψα τα φώτα. Καταστροφή. Το φίλτρο είχε στομώσει για κάποιο λόγο και η ροή στην επιστροφή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Αποτέλεσμα ? Δύο μικρά δισκάκια, ένας pigeon blood red και ένας red tyrqoise, ένας μεγάλος leopard snake skin, ένα cory sterbai και ένα cae είχαν Τα υπόλοιπα, μισά στην επιφάνεια και τα άλλα μισά κρυμένα κάτω απο μια ρίζα. Πανικός. Μια γεναία δόση API Ammo lock και αλλαγή 20% σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Να με βλέπατε να τρέχω γύρω γύρω πανικόβλητος να μην ξέρω τι να κάνω. Νερά στο πάτωμα και η σύζυγος να φωνάζει. Τρέλα. Με την αλλαγή, τα ψάρια έδειξαν να παίρνουν μια ανάσα, και έτσι μπόρεσα να ηρεμήσω λίγο. Είμαστε και σε επικίνδυνη ηλικία για έμφραγμα. Με έναν καφέ στο χέρι, μετράω Αμμωνία με Tetra και API. 0 και 0,25 mg/l Ξανά αλλαγή. Αλλο ένα 20%. Τα ψάρια πήραν πάλι χρώμα και άρχισαν να κυκλοφορούν Φυσικά για δουλειά ούτε λόγος. Μέχρι τις 13.00 δεν έβαλα κ#@ο κάτω προσπαθόντας να βρω τι είχε το φίλτρο. Αποτέλεσμα : μηδέν. Έλυσα και ξαναέστεισα το Eheim 2227 που έχω 2 φορές χωρίς διαφορά. Μια φλάτζα έδειχνε στραβωμένη και την έβαλα σωστά με την βοήθεια και λίγης βαζελίνης. Κατα τα άλλα μυστήριο. Όλα σωστά. Ευτυχώς κράτησα την ισσοροπία στο ενυδρείο μεταφέροντας το fluval 305 απο το άλλο ενυδρείο σε αυτό και έτσι αυτή την στιγμή τα ψάρια κόβουν βόλτες στο τζάμι τρώγοντα και μερικά φυλλαράκαι tropical D-50. Ελπίζω να είναι όλα καλά το βράδυ γιατι δεν θα αντέξω ξανα κατι τέτοιο. Μια τέτοια εμπειρία σε βγάζει απο το χόμπυ στο άψε σβύσε. Ας δούμε τι θα γίνει το πρωί. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 3 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Γι αυτο λεμε παντα δυο φιλτρα στο ενυδρειο μας Ετσι εχουμε και περισσοτερη βιολογια και εφεδρεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 3 Νοεμβρίου 2011 εγω σου τα εχω πει απο κοντα κωστα.οταν καποιες στιγμες το χομπι αποκτα αγχος...ειναι το χειροτερο.σαφως και παντα ειδικοτερα σε δισκοενυδρειο και 2 και 3 φιλτρα.σωζουν απο εμφραγματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 3 Νοεμβρίου 2011 Author #4 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστώ παιδιά. Το κακό είναι πως το συζητούσα αποκαιρό για το δεύτερο φίλτρο και με την παλιορουτίνα της δουλειάς και τα ταξίδια μέσα έξω δεν πρόλαβα. Και να πεις δεν είχα το φίλτρο...το είχα και το κοιτούσα. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsar7 4 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 4 Νοεμβρίου 2011 καλημερα και ευχομαι να μην ξαναγινει σε κανενα σας....και μακρυα απο εμας Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 4 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 4 Νοεμβρίου 2011 Αμάν βρε Κωνσταντίνε, τι ξύπνημα ήταν αυτό;;; Αδρεναλίνη στα κόκκινα και τρέξτε ποδαράκια μου... Η πείρα σου και τα τεστάκια έσωσαν την κατάσταση. Ευχομαι ν αμη σου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 4 Νοεμβρίου 2011 Τώρα νὰ τὸ πῶ σύμπτωση;;; Τὴν ἴδια σχεδὸν λαχτάρα ἔζησα καὶ ἐγὼ χθὲς τὸ μεσημέρι. Ἐγὼ πάλι τὴν ἔξοδο τοῦ φίλτρου τὴν ἔχω νὰ κελαρύζει σὰν νὰ τρέχει ρυάκι ἢ ποτάμι κτλ. Δὲν ἄκουγα τὸν γνώριμο ἦχο καὶ ναί!!!! Τὸ eheim τὰ εἶχε παίξει. Εἶχε μπλοκάρει ἡ φτερωτή... Πρέπει καὶ ἐγὼ νὰ βάλω δεύτερο φίλτρο τὸ συντομότερo. Φίλε Δημοσθένη, και ένα και δύο και τρία. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα δυσκολέψουν αλλά το έμφραγμα στοιχίζει περισσότερο. Είχες κανένα πρόβλημα με την βιολογία σου τελικά? Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 4 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 4 Νοεμβρίου 2011 Ξέρεις περίπου πόση ώρα ήταν off το φίλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 4 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 4 Νοεμβρίου 2011 (edited) 2o φιλτρο ειναι μεγαλη ασφαλεια στα ενυδρεια μας. Ωστοσο ολοι εχουμε ζησει πολυωρες διακοπες ρευματος,και σε απουσια μας μαλιστα.Βρισκουμε ψοφια ψαρια τοσο γρηγορα;Με οσα φιλτρα και αν εχουμε ή δεν εχουμε.Tι θελω να πω;Οτι το 1 φιλτρο δεν εφταιξε,αλλα πχ,ειναι πιθανο να επεσε κατι μεσα και να δηλητhριασε τα ψαρια.Ισως παντα. Οι στραβες συμβαινουν παντως,οτι και αν κανουμε καποιες φορες. Κωνσταντινε καλη συνεχεια,τα ψαρια σου τοσα χρονια σε ανταμειψαν με την προσοχη που τους εδωσες. Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2011 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Νοεμβρίου 2011 Author #10 Share 4 Νοεμβρίου 2011 Ξέρεις περίπου πόση ώρα ήταν off το φίλτρο? Δεν έμεινε καθόλου off. Η ροή του είχε σχεδόν μηδενιστεί, αλλά δεν σταμάτησε. Σίγουρα πάντως, αν κρίνουμε και το αποτέλεσμα, η βιολογία επηρεάστηκε κατα πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 4 Νοεμβρίου 2011 #11 Share 4 Νοεμβρίου 2011 Ελπίζω όλα να πάνε καλά απο εδώ και εμπρός και αγορά 2ου φίλτρου αμμεσα για να αποφεύγεις τις κακοτοπιές. Πάντως μου φαίνεται περίεργο, χωρίς να έχει σταματήσει και τελείως το φίλτρο να γίνει τέτοιος χαμός… Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 4 Νοεμβρίου 2011 #12 Share 4 Νοεμβρίου 2011 ο χαμος γινεται ακομη και αν δεν σταματησει το φιλτρο μας,αλλα μειωθει σημαντικα η ροη του,καθαρα λογω της φουλ ιχθυοφορτισης- ταισματος-μεγεθους ψαριων. αυτο χριζει προσοχης σε χομπιστες που εχουν την εμπειρια να προβλεψουν-διαχειριστουνε καταστασεις σαν αυτες που προειπα. πανω σε αυτο μπορουμε να καταλαβουμε την σπουδαιοτητα ενος σαμπ,με οτι αυτο συνεπαγεται,σε σχεση με τα εξωτερικα φιλτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 4 Νοεμβρίου 2011 Author #13 Share 4 Νοεμβρίου 2011 Ελπίζω όλα να πάνε καλά απο εδώ και εμπρός και αγορά 2ου φίλτρου αμμεσα για να αποφεύγεις τις κακοτοπιές. Πάντως μου φαίνεται περίεργο, χωρίς να έχει σταματήσει και τελείως το φίλτρο να γίνει τέτοιος χαμός… Μα το είχα ο Μ%*#@ας και το κοιτούσα. Δες ξέρω αν υπήρξε με κάποιο τρόπο κάποια δηλητηρίαση, κυρίως γιατί και τα ψάρια που δεν άντεξαν αλλά και το άλλο Snakeskin blue είχαν έντονο αποχρωματισμό. Όπως πέφτει χλωρίνη σε ένα ρούχο και το ξεβάφει, ένα τέτοιο πράγμα. Μεγάλες άσπρες περιοχές/αποχρωματισμός ο οποίος υποχώρησε μόλις έγιναν οι αλλαγές του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 4 Νοεμβρίου 2011 #14 Share 4 Νοεμβρίου 2011 ο χαμος γινεται ακομη και αν δεν σταματησει το φιλτρο μας,αλλα μειωθει σημαντικα η ροη του,καθαρα λογω της φουλ ιχθυοφορτισης- ταισματος-μεγεθους ψαριων. αυτο χριζει προσοχης σε χομπιστες που εχουν την εμπειρια να προβλεψουν-διαχειριστουνε καταστασεις σαν αυτες που προειπα. πανω σε αυτο μπορουμε να καταλαβουμε την σπουδαιοτητα ενος σαμπ,με οτι αυτο συνεπαγεται,σε σχεση με τα εξωτερικα φιλτρα. σιγουρα το sump ειναι καλυτερο.Αλλα αν παιζει παλι με μια αντλια,ο ιδιος κινδυνος θα υπαρξει.Επειτα στο θεμα,το φιλτρο δεν σταματησε τελειως,ηταν βραδυ,αρα δεν υπηρξε και ταισμα.Βεβαια η παραπανω προσοχη μονο καλο κανει.Η καταρρευση ενος ενυδρειου εντος λιγων ωρων,δεν ειναι οφειλεται μονο σε μια διακοπη λογικα. Τεσπα,μακαρι οι αναποδιες να τελειωσουν εδω και με ενα 2ο φιλτρο να εκμηδενιστουν κακες στιγμες στο μελλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 5 Νοεμβρίου 2011 Author #15 Share 5 Νοεμβρίου 2011 Δημήτρα, αν μπορέσω να αλλάξω το ενυδρείο με ένα μεγαλύτερο, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φτιάξω ένα sump αντι για 1-2 εξωτερικά. Θα του βάλω και 2 αντλίες επιστροφής (δεν την ξαναπατάω ) και θα έχω και χαμηλότερο κόστος και 30-50% περισσότερο νερό. Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται σαν την καλύτερη λύση γενικά. Άσε που θα του ρίξω μέσα 10-15 λίτρα substraτ pro, siporax και api stars να μην κινδυνεύψει ποτέ η βιολογία να μην φτάσει. Θα δούμε βέβαια αν θα μπορέσω να το κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 5 Νοεμβρίου 2011 #16 Share 5 Νοεμβρίου 2011 (edited) ολοι λενε οτι τα ehaim ειναι τα καλητερα....οπως ο φιλος μας ετσι και εγω και αλοι πολοι πιστευω να εχουν "πληγωθει" απο τα ehaim.στην περιπτωση μου το 2213 δεν κανει σχεδων καθολου ρωη ειναι οπως το ειπε ενας φιλος ριακι.ρωτησα αν λειτουργει σωστα και μου ειπαν ναι ολλα καλα...εγω δεν πιστικα απο ehaim και δεν ξαναπερνω καλητερα να παρω δυο κινεζικα και να κανουν οι δυσκοι σερφινγκ.. εδω που τα λεμε και το δικο μου σναικ σκιν που πεθανε πριν μερικες μερες ειχε ασπρες κοιλιδες στιν περιοχη της κηλιας Έγινε επεξεργασία 5 Νοεμβρίου 2011 - vasilios Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 5 Νοεμβρίου 2011 #17 Share 5 Νοεμβρίου 2011 κριμα φιλε για τα δισκακια σου,,,παντως μου εχεις τυχει διακοπη ρευματος προγραμματισμενη απο τις 8 το πρωι εως εως τις 3 το μεσημερι και τα δισκακια μου δεν επαθαν τιποτα,,,,, οσο για τα φιλτρα με ενα 2213 εχει καει η γουνα μου,,,,αντιθετως ενα dophin c 700 ακομα και μεταχειρισμενο εδω και 3 μιση χρονια αδιακοπης λειτουργιας δεν ''μασησε'' πουθενα,,,ας κανει θορυβο ,,,ας εχει καταναλωση,,,,πραγματικα σκυλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 5 Νοεμβρίου 2011 Author #18 Share 5 Νοεμβρίου 2011 Φίλε Vasilios να σου πω την αλήθεια είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα eheim που είχα κατα καιρούς. Είναι πραγματικά σκυλιά στην δουλειά τους και δεν είχα ποτέ παράπονο. Και αυτά που σου λέω δεν αφορούν τα απλά σχετικά της σειρά classic (2211, 2213 κλπ) αλλά τα πολύ πιο πολύπλοκα και μοναδικά στην αγορά 2227 και 2229 wet-dry. Βέβαια και με το fluval 305 που έχω εδώ και καιρό δεν είχα κάποιο πρόβλημα αλλά δυσκολεύομαι να μην θεωρήσω τα eheim σαν τα καλύτερα φίλτρα της αγοράς. Σίγουρα είναι ακριβά, και αν θέλεις ακριβότερα απο ότι θα έπρεπε να είναι, αλλά είναι σκυλιά. Δεν ξέρω τι έγινε με το δικό μου αλλά δεν είχε ξαναγίνει ποτε στο παρελθόν και τωρα είναι εντάξει. Και χρησιμοποιώ αυτά τα φίλτρα απο το 1996 που δεν τα ήξερε σχεδόν κανένας στην Ελλάδα και τα έφερα αποτο εξωτερικό. Στο θέμα των Κινέζικων έχει πέσει πολύ μελάνι και θα πέσει και πολύ ακόμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 5 Νοεμβρίου 2011 #19 Share 5 Νοεμβρίου 2011 κωνσταντινε,,,,ερωτηση,,,ποσες ωρες πιστευεις εμεινε το ενυδρειο χωρις σωστη φιλτρανση???καποιος εμπειρος που μπορει να υποθεσει απο τι προηλθε το ''ανακατεμα'' της βιολογιας??/μου φαινονται πολυ λιγες ωρες για να παθεις τοση ζημια Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 5 Νοεμβρίου 2011 #20 Share 5 Νοεμβρίου 2011 οταν λες θα πεσει πολυ μελανη για τα κινεζικα τι ενοεις γιατι σκευτομαι να παρω ενα επιπλεων ως δευτερο γιατι το ehaim δεν τα βγαζει περα εχει χαμιλλη ροη και δεν αξιζει σε ενα 240αρη να βαλω φιλτρο με 130ευρο για να εχω ροη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 6 Νοεμβρίου 2011 #21 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Εγω νομιζω οτι τα ψαρια ΔΕΝ ειχαν οξυγονο! πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 6 Νοεμβρίου 2011 Author #22 Share 6 Νοεμβρίου 2011 οταν λες θα πεσει πολυ μελανη για τα κινεζικα τι ενοεις γιατι σκευτομαι να παρω ενα επιπλεων ως δευτερο γιατι το ehaim δεν τα βγαζει περα εχει χαμιλλη ροη και δεν αξιζει σε ενα 240αρη να βαλω φιλτρο με 130ευρο για να εχω ροη... Εννοώ πως η κουβέντα για το αν αξίζει να πληρώσουμε τα αρκετά ομολογουμένως χρήματα που ζητάει η Eheim για τα -κατα κοινή ομολογία-εξαιρετικά φίλτρα της έχει βάση ή αν χρησιμοποιόντας ένα φτηνότερο κινέζικο κάνουμε την δουλειά μας (που την κάνουμε ασφαλώς) και αν στο βάθος χρόνου το φίλτρο δεν δείξει τις αντοχές του Γερμανικού, με την τόση μεγάλη διαφορά της τιμής μπορείς να το αντικαταστήσεις άνετα με ένα καινούργιο. Δηλ. άλλο € 50-70 για ένα Κινέζικο και άλλο € 200-250 για ένα eheim με τα ίδια χαρακτηριστικά. Εγώ προσωπικά, προσπαθώ να ακολουθήσω την δεύτερη επιλογη όταν τα οικονομικά μου το επιτρέπουν. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 6 Νοεμβρίου 2011 Author #23 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Εγω νομιζω οτι τα ψαρια ΔΕΝ ειχαν οξυγονο! πετρος Σίγουρα Πέτρο δεν είχαν οξυγόνο μιας και 1-2 είχαν βγει στην επιφάνεια και ανέπνεαν με δυσκολία. Το θέμα είναι : η έλειψη είναι η αιτία του προβλήματο ή το αποτέλεσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 6 Νοεμβρίου 2011 #24 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Εννοώ πως η κουβέντα για το αν αξίζει να πληρώσουμε τα αρκετά ομολογουμένως χρήματα που ζητάει η Eheim για τα -κατα κοινή ομολογία-εξαιρετικά φίλτρα της έχει βάση ή αν χρησιμοποιόντας ένα φτηνότερο κινέζικο κάνουμε την δουλειά μας (που την κάνουμε ασφαλώς) και αν στο βάθος χρόνου το φίλτρο δεν δείξει τις αντοχές του Γερμανικού, με την τόση μεγάλη διαφορά της τιμής μπορείς να το αντικαταστήσεις άνετα με ένα καινούργιο. Δηλ. άλλο € 50-70 για ένα Κινέζικο και άλλο € 200-250 για ένα eheim με τα ίδια χαρακτηριστικά. Εγώ προσωπικά, προσπαθώ να ακολουθήσω την δεύτερη επιλογη όταν τα οικονομικά μου το επιτρέπουν. Κ Εγώ πάλι δεν δίνω εμπιστοσύνη σε κανένα φίλτρο...Μόνο στο φίλτρο του απορροφητήρα. Ψάξε πληροφορίες σε ξένα forum να δεις ποια φίλτρα έχουν βγάλει τα περισσότερα προβλήματα σε σχέση με το ποσοστό πώλησης και πόσα "κατασκευαστικά λάθη" έχουν αναγνωρίσει οι κατασκευαστές τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 7 Νοεμβρίου 2011 Author #25 Share 7 Νοεμβρίου 2011 Για να το λές εσύ, το ακούω. Θέλεις να μας δώσεις ένα δυο σχετικά links ? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος