johnny_bee 2 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 2 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα παιδιά!!! Είμαι νέο μέλος εδω και λίγο καίρο και πάρα πολύ newbie σχετικα το άθλημα!!! Για αυτό και θα ήθελα να σας ρωτήσω τι είανι αυτός ο εξοπλισμός που παραθέτω στις φωτο και που μπορεί να μου χρειαστεί (εγω έχω μια χελωνίτσα νερού, κοκκινολαιμη σε ειδος) Επισης ένας κυκλοφορητης νερού απο οτι καταλαβα eheim compact 1000 που δεν εχω καταλαβει τι ακριβως κάνει. Φωτο : 1)Κάτι σε σχεση με το όζον 2)Το πλαστικό μικρο δοχειο που είναι για μέτρηση αμμωνιας (με ενδιαφερει αυτο λόγω χελωνας),βαζω νερο απ το ενυδρείο και βλεπω? 3)Αυτα στη σακούλα πλαστικα μπιλακια που φιλτραρουν κατι τετοιο 4)Και εκεινα τα ασπρα με τη μαυρη μυτη???? Συγνωμη αλλα ειλικρινα δεν ξερω τι ειναι και θα ηθελα να μαθω και αν τα χρειαζομαι!!! 5)Και σχετικα με το θερμόμετρο ???Μεσα εξω απο το ενυδρειο και ποια η χρησιμοτητα απο τα κλασσικα??? Ευχαριστώ πολυ και sorry αλλα ειμαι πολύ newbie..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos@1985 2 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 2 Νοεμβρίου 2011 καλησπερα, βαζεις νερο απο το ενυδρειο και κανονικα πρεπει να εχει 2 φιαλιδια μαζι..ποια εταιρεια ειναι να σου πω ακριβως δοσολογια..? αυτα τα πλαστικα ειναι υλικα φιλτρου και λεγονται βιομπαλες,απο μια αναζητησει που εκανα το δινουν σαν βιολογικο υλικο,προσωπικα δεν το εχω χρησιμοποιησει και εκεινη τα ασπρα με τη μαυρη μυτη εαν διακρινω καλα ειναι αεροπετρες που συνδεεις με την αεραντλια.. το εν λογο θερμομετρο δεν το ξερω αλλα απο λιγο που εψαξα δεν ειναι αδιαβροχο οποτε δεν μπαινει μεσα στο νερο,βαση λογικης βαζεις το μεταλικο σωληνα στο νερο και σου δειχνει θερμοκρασια μετα απο λιγο.. ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο :bigemo_harabe_net-77: Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny_bee 2 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 2 Νοεμβρίου 2011 Σε ευχαριστω πολύ και για το χρονο σου θα έλεγα πως με βοηθησες...Και γω οπως ειπα δεν τα ξέρω και θα ηθελα να γνωριζωωω... Ευχαριιστω .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos@1985 2 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 2 Νοεμβρίου 2011 τιποτα φιλε μου,νασαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billias 2 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 2 Νοεμβρίου 2011 (edited) καλησπερα, βαζεις νερο απο το ενυδρειο και κανονικα πρεπει να εχει 2 φιαλιδια μαζι..ποια εταιρεια ειναι να σου πω ακριβως δοσολογια..? αυτα τα πλαστικα ειναι υλικα φιλτρου και λεγονται βιομπαλες,απο μια αναζητησει που εκανα το δινουν σαν βιολογικο υλικο,προσωπικα δεν το εχω χρησιμοποιησει και εκεινη τα ασπρα με τη μαυρη μυτη εαν διακρινω καλα ειναι αεροπετρες που συνδεεις με την αεραντλια.. το εν λογο θερμομετρο δεν το ξερω αλλα απο λιγο που εψαξα δεν ειναι αδιαβροχο οποτε δεν μπαινει μεσα στο νερο,βαση λογικης βαζεις το μεταλικο σωληνα στο νερο και σου δειχνει θερμοκρασια μετα απο λιγο.. ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο :bigemo_harabe_net-77: φιλε γιαννη ειναι κοκκινομαγουλη και οχι κοκκινολαιμη οπως λεει και ο χρηστος ειναι πλαστικες μπαλιτσες περναει το νερο πιανουν''βρωμια-βιολογια''και αποικουν τα βακτηρια εχει τεστ νιτρικων αν βλεπω καλα θερμομετρακι μπορεις να παρεις και ενα για το εσωτερικο που ειναι και φθηνο σχετικα σαν πιο ευχριστω ολα τα αλλα σου τα εξηγισαν αναλιτικα τωρα το κατα ποσο ειναι χρησιμα.......δεν θα λεγα και τοσο εκτος το θερμομετρακι και τεστ αμμωνιας αν εχεις και δεν ελληξε να ρωτας οτι θες! Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2011 - Billias Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Όσον αφορά την ΕΗΕΙΜ Compact 1000 είναι μια αντλία που αν δεν ασχοληθείς με τα ενυδρεία σου είναι πρακτικά άχρηστη,όπως και οι αερόπετρες ειδικά αν είναι ξύλινες όπως τις κόβω, που είναι κατάλληλες μόνο σε θαλασσινά ενυδρεία. Μπορείς να βάλεις κάποια αγγελία ώστε να τα πουλήσεις / χαρίσεις. Όσον αφορά τα τεστ νερού (πρώτη και τρίτη φώτο) να προσέξεις την ημερομηνία λήξης των υγρών και αν έχουν λήξη τα δίνεις δρόμο. Οι μαύρες βιομπαλες τοποθετούνται στα εξωτερικά φίλτρα ως βιολογικό υλικό, οι μπλε (συνήθως) παίζουν διαφορετικό ρόλο και έχουν να κάνουν με την απονιτροποίηση ενός συστήματος και τοποθετούνται σε ειδικά φίλτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny_bee 4 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 4 Νοεμβρίου 2011 Παιδια καλημερα σας!!! Σας ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες σας και ολους ήσασταν κατατοπιστικοτατοι.Πραγματι τα τεστ αυτα έχουν λήξει και μάλλον θα πάρουν δρόμο.Όσο για τον κυκλοφορητη νερου eheim αναρρωτιέμαι αν μπορώ να τον χρησιμοποιησω για να αδειαζω το ενυδρειο κατι σαν τρομπα νερου δηλαδη και θα το δοκιμασω.Αν χρειάζεται κάποιος κάτι απο όλα αυτα ας μου πεί μιας και μένα δεν μου χρειάζονται ουσιαστικά! Ευχαριστω και πάλι όλους σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnny_bee 4 Νοεμβρίου 2011 Author #8 Share 4 Νοεμβρίου 2011 Βασιλη ναι έχεις δικιο απλα χαιδευτικα τον λεω έτσι χαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος