rastafarian 19 Νοεμβρίου 2011 #26 Share 19 Νοεμβρίου 2011 Λοιπόν έχω υπόστρωμα http://www.petcumulu...product&pid=963 και από πάνω λευκή άμμο. http://www.petcumulu...roduct&pid=2366. Από φυτά σκέφτομαι να βάλω κερατόφυλο, riccia, marsilea hirsuta και μάλλον η κάποια anubia ή heteranthera.Και ποιο μετά ανάλογα πως θα πάνε θέλω να δοκιμάσω για cuba ή glossostima.Από ψάρια θα βάλω 2-3 γατόψαρα http://www.amazonios...roducts_id=3052 και 3-4 gabby ή tetra. + 1 common που έχει η αδερφή μου σε μια γυάλα. Βέβαια θα τα βάλω σταδιακά και όχι όλα μαζί.Και μια και το έφερε η κουβέντα μπορώ να βάλω και μονομάχο μαζί με άλλα ψάρια???Η μια θυλικια και εναν αρσενικο??? Ειναι λαθος που εχεις βαλει υποστρωμα και απο πανω αμμο.Το υποστρωμα θελει χαλικακι απο πανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 19 Νοεμβρίου 2011 Author #27 Share 19 Νοεμβρίου 2011 Το λες για να μην ανακατευθεί σωστά???Απλά σκέψου πως έχω αφήσει περίπου 4-6 εκατοστά διαφορά και δεν νομίζω να ανακατευθει.Τες πα από τα λάθη μαθαίνουμε.Για τα υπόλοιπα τι λες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Νοεμβρίου 2011 #28 Share 19 Νοεμβρίου 2011 Το λεω γιατι με την αμμο δεν οξυγονονετε σωστα το υποστρωμα οπωτε και δεν κατανεμοντε σωστα τα θρεπτικα στοιχεια στα φυτα.Αποτελεσμα αυτου ειναι να μην δουλευει καλα.Η ψαροσυνθεση σου θελει προσοχη και αλλαγη.Το cuba ειναι πολυ δυσκολο φυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 19 Νοεμβρίου 2011 Author #29 Share 19 Νοεμβρίου 2011 Εφόσων κάτω από την άμμο έχω υπόστρωμα αν θα βάλω και λίπασμα σε ταμπλέτες δεν θα είναι comple από θέμα θρεπτικων τα φυτά που τρέφονται από τις ρίζες???Όσο για τους μονομάχους ξέρει κανείς αν το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι για όταν υπάρχουν 2 αρσενικά σε ένα ενυδρείο ή και με άλλα είδη ψαριών???Για το cuba όπως και το glossostigma ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα γι αυτό θέλω πρώτα να δώ πως θα τα πάω με τα πιο εύκολα φυτά και μετα θα δω αν θα τα βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Νοεμβρίου 2011 #30 Share 19 Νοεμβρίου 2011 Αφου θα βαλεις ταμπλετες τοτε το υποστρωμα το εβαλες τζαμπα.. Τα γρασιδια που ζητας θελουν πολυ φως αλλα και co2. Οι μονομαχοι πανε μονοι τους,ουτε καν σε ζευγαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 19 Νοεμβρίου 2011 Author #31 Share 19 Νοεμβρίου 2011 Κατάλαβα.Οπότε μονομάχος γιοκ!!!Και είναι τέλειοι ρε γαμώτο.Από φώς νομίζω είμαι αρκετά καλά.Το ενυδρείο μου έχει μικρό βάθος και είμαι στα 0,6w/ltr χωρίς τους ανακλαστήρες.Επίσεις θα παρέχω και co2.Με http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=979.Thanks και πάλι παίδες για το ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Νοεμβρίου 2011 #32 Share 19 Νοεμβρίου 2011 Mε ο.6w/lt φωτισμο την cuba ξεχνα τη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 20 Νοεμβρίου 2011 Author #33 Share 20 Νοεμβρίου 2011 0,6 χώρίς τους ανακλαστήρες, αν βάλεις + 30-40% (από τους ανακλαστήρες) φτάνω τα 0,8.Αλλά όπως είπα θα δω πως θα πάνε μια τα πιο εύκολα και μετά βλέπουμε.Αν και βλέπω στο τέλος να με κάνεται να πάω να πάρω κανένα πιο μεγάλο ενυδρείο και να βάλω κανέναν προβολέα . Και μια τελευταία ερώτηση.Το co2 λογικά πρέπει να το ρίχνουμε την μέρα έτσι.?(Εφόσων τα φυτά το χρειάζονται για την φωτοσύνθεση.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Νοεμβρίου 2011 #34 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Οι ανακλαστηρες δεν σε ανεβαζουν σε βατ, απλα συγκεντρωνουν το φωτισμο σε ενα σημειο, οπωτε παλι 0.6 θα εισαι. Το co2 το χρειαζεσαι για τις ωρες που ειναι αναμενα τα φωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 20 Νοεμβρίου 2011 #35 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Το θεμα περι βατ, ανακλαστηρες και λουμεν ειναι ενα θεμα και σιγουρα οι ανακλαστηρες βοηθανε αλλα στην πραξη στην πραγματικοτητα θα δεις το τη γινεται. Μπορεις να δοκιμασεις και glossostigma αλλα θα εχεις αργη αναπτυξη. Αληθεια Κωστα πως παει το glossostigma σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Νοεμβρίου 2011 #36 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Ρικ το glossostigma σε μενα παει πολυ καλα!Εχει σχεδον καλυψει το μπροστινο μερος του ενυδρειου,εχουν μεινει λιγα μικρα κομματια ακαλυπτα μονο μπροστα.Πιστευω οτι βοηθαει η παρα πολυ καλη διαχυση του co2 μιας που βλεπω pearling πανω στο glossostigma.Να πω οτι δεν ριχνω καθολου λιπασματα γιατι εχω ενα προβληματακι με τριχοειδη πρασινη αλγη και μαλλον και cladophora πανω στο moss.Θα βγαλω μια φωτο αυριο μαλλον μετα την αλλαγη νερου να δεις το glossostigma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 20 Νοεμβρίου 2011 #37 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Ρικ το glossostigma σε μενα παει πολυ καλα!Εχει σχεδον καλυψει το μπροστινο μερος του ενυδρειου,εχουν μεινει λιγα μικρα κομματια ακαλυπτα μονο μπροστα.Πιστευω οτι βοηθαει η παρα πολυ καλη διαχυση του co2 μιας που βλεπω pearling πανω στο glossostigma.Να πω οτι δεν ριχνω καθολου λιπασματα γιατι εχω ενα προβληματακι με τριχοειδη πρασινη αλγη και μαλλον και cladophora πανω στο moss.Θα βγαλω μια φωτο αυριο μαλλον μετα την αλλαγη νερου να δεις το glossostigma. Τελικα δεν ξερω εαν ειναι συμτωση ή η εξελιξη των πραγματων αλλα ειχα ακριβως τα ιδια συμτωματα, και δηλαδη στην αρχη τον πρωτο μηνα τριχοειδη και μετα cladophora πανω στην μοςς. Περιμενουμε φωτω μια που ενδιαφερει και τον φιλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 20 Νοεμβρίου 2011 Author #38 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Όντος βάλε μια photo!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Νοεμβρίου 2011 #39 Share 21 Νοεμβρίου 2011 Λοιπον να βαλω την φωτο που υποσχεθικα (σορρυ αλλα δεν τα παω καλα με τις φωτογραφιες) 24 Σεπτέμβριου 21 Νοεμβριου Λεπτομεριες για το ενυδρειο εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=67494 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 21 Νοεμβρίου 2011 Author #40 Share 21 Νοεμβρίου 2011 Πολύ καλή δουλειά μπράβο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 22 Νοεμβρίου 2011 Author #41 Share 22 Νοεμβρίου 2011 Τελικά έβαλα από φυτά κερατόφυλλο,Marsilea hirsuta, riccia, moss,και limnophila. Και από ψάρι έχω μόνο το common χρυσόψαρο που είχε η αδερφή μου στην γυάλλα της. Εχθές όλη την μέρα που το παρατηρούσα δεν πείραξε κανένα φυτό. Σήμερα το πρωί όμως το είδα να τσιμπάει το κερατοφυλλο.Σκεφτηκα μήπως πινούσε και του έριξα 2-3 φυλλαράκια τροφή.Έχουν περάσει 3 ώρες και όση ώρα το προσέχω δεν το έχει ξανακάνει..Έχετε καμιά ανάλογη εμπειρία.Πρέπει να βγει ένα από τα 2 έξω από το ενυδρείο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Νοεμβρίου 2011 #42 Share 22 Νοεμβρίου 2011 Απ οτι εχω ακουσει, τα χρυσοψαρα τρωνε φυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 22 Νοεμβρίου 2011 Author #43 Share 22 Νοεμβρίου 2011 Άρα μάλλον θα πάει πίσω στην γυάλλα του αν συνεχίσει έτσι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Νοεμβρίου 2011 #44 Share 22 Νοεμβρίου 2011 θα συνεχισει.ειναι στη φυση του αυτο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Νοεμβρίου 2011 #45 Share 22 Νοεμβρίου 2011 (edited) Λοιπον να βαλω την φωτο που υποσχεθικα (σορρυ αλλα δεν τα παω καλα με τις φωτογραφιες) 24 Σεπτέμβριου 21 Νοεμβριου Λεπτομεριες για το ενυδρειο εδω http://www.aquazone....showtopic=67494 Σουπερ το Ενυδρειακη σου Κωστη! Αληθεια ανακλαστηρες εχεις; Βλεπω το glossostigma να τεντωνεται. Βαλε τις φωτο και στο τρεχων θεμα σου να δουν και οι ενδιαφερωμενοι την εξεληξη του. Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Νοεμβρίου 2011 #46 Share 22 Νοεμβρίου 2011 Σουπερ το Ενυδρειακη σου Κωστη! Αληθεια ανακλαστηρες εχεις; Βλεπω το glossostigma να τεντωνεται. Βαλε τις φωτο και στο τρεχων θεμα σου να δουν και οι ενδιαφερωμενοι την εξεληξη του. Ευχαριστω φιλε! Ρικ υπαρχει λογος που τεντωνεται.. Ειχα κανει 4ημερη συσκοτιση για να φυγει λιγο κυανο που ειχα και η φωτογραφια βγηκε λιγα λεπτα αφου ειχα ξεσκεπασει το ενυδρειο.Ολα τα φυτα καγκελο ηταν Ανακλαστηρα δεν εχω, το φωτιστικο μου ειναι γραφειου με μια λαμπα οικονομιας, αλλα οπως βλεπεις τα φυτα πανε αρκετα καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Νοεμβρίου 2011 #47 Share 22 Νοεμβρίου 2011 Καταλαβα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος