Jump to content

Aναπαραγωγή Δίσκων Την Βοήθεια Σας

Master1313

Recommended Posts

Μετά απο 7 χρόνια χομπίστας με το χώρο θα ήθελα να προσπαθήσω

Κατά καιρούς έχουν περάσει πολλοι δίσκοι απο τα ενυδρεία μου αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με την αναπαραγωγή τους

αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια,αυτή την στιγμή έχω ενα ενυδρείο 120 λιτρα 80αρι στο μήκος και θέλω να πάρω ένα ζευγάρι ενήλικους δίσκους (τους έχω βρεί),αν καταφέρω την αναπαραγωγή θα πάρω και άλλο μεγαλύτερο ενυδρείο για να τα διαχωρήσω

θα ήθελα όποιος γνωρίζει και έχει κάνει αναπαραγωγή να με ενημερώσει για τα παρακάτω

Τα λίτρα αρκούν για το ζευγάρι?

Εχω ένα εσωτερικό φίλτρο έτοιμο απο βιολογία που καλύπτει τα λίτρα να το χρησιμοποιήσω η να παρω εξωτερικό?

Εχει σημασία η ροή να είναι χαμηλή για να μην επηρεάζει τους δίσκους?

Πρέπει να βάλω υπόστρωμα και ξύλα ή είναι καλύτερα να το αφήσω χωρίς?

Να βάλω απο την αρχή κεραμικό κώνο?

Ποιά είναι η ιδανική θεμοκρασία?

Αμα το αφήσω άδειο μόνο οι δίσκοι το φίλτρο και ο θερμοστάτης χρειάζεται να ανάβω τα φώτα του ενυδρείου η είναι καλύτερα μονο με το φυσικό φως?

Ποιά θα είναι η ιδανική διατροφή?

Ποιές άλλες συνθήκες θα πρέπει να προσέξω?

Ευχαριστώ

Μετά απο αρκετή έρευνα βρήκα τις απαντήσεις τις καταγράφω για όποιον ενδιαφέρεται

Τα λίτρα αρκούν για το ζευγάρι? οριακά για δίσκους εώς 17εκ αν και ειναι καλ΄ττερο το τετραγωνο ενυδρείο με μπλέ πλάτη

Εχω ένα εσωτερικό φίλτρο έτοιμο απο βιολογία που καλύπτει τα λίτρα να το χρησιμοποιήσω η να παρω εξωτερικό?ναι

Εχει σημασία η ροή να είναι χαμηλή για να μην επηρεάζει τους δίσκους?ναι καλό ειναι να σταμένη προς κατευθυνση που να μην επηρεάζει τα ψαρια

Πρέπει να βάλω υπόστρωμα και ξύλα ή είναι καλύτερα να το αφήσω χωρίς?δεν ειναι απαραίτητο

Να βάλω απο την αρχή κεραμικό κώνο?ναι

Ποιά είναι η ιδανική θεμοκρασία? απο 25 εως 28 και μετά την γένα στους 30

Αμα το αφήσω άδειο μόνο οι δίσκοι το φίλτρο και ο θερμοστάτης χρειάζεται να ανάβω τα φώτα του ενυδρείου η είναι καλύτερα μονο με το φυσικό φως? καλύτερα το φυσικό φως

Ποιά θα είναι η ιδανική διατροφή?αρτέμια και πολλές αλλες

Τα λίτρα σου είναι καλά, προτιμότερο θα ήταν το ενυδρείο να είναι κύβος για να βρίσκουν πιο εύκολα τα μωρά τους γονείς.

Απο φιλτράρισμα χρησιμοποιώ ένα αερόφιλτρο για να μη σου "φάει" τα μωρά και για να μη υπάρχει δυνατή ροή.

Δεν χρειάζεται υπόστρωμα, ούτε ξύλα. Απλά και γυμνά για να καθαρίζεις όσο γίνεται καλύτερα.

Κώνο βάζεις αν θες απο την αρχή.

Η θερμοκρασία εξαρτάται για ποιό λόγο ρωτάς. Αν θες να προκαλέσεις αναπαραγωγή τότε να κανονίσεις να ρίξεις το νερό 1-1,5βαθμό κάτω απο ότι ζούνε ήδη τα ψάρια. Αν ρωτάς για συντήρηση του ζευγαριού να κοιτάς στα 28.

Φως θα έχεις μόνιμα αναμένο όταν δεις πια αυγά. Το φως του ενυδρείο καλό να είναι μια απλη λάμπα λίγων watt.

Για την διατροφή ισχύει ότι με την θερμοκρασία. Αν θες να προκαλέσεις ζευγάρωμα κατεψυγμένες τροφές βοηθούν. Αν εννοείς συντήρηση των γονιών όσο γίνεται πιο πλούσια διατροφή. Αν εννοείς τα μωρά η ζωντανή αρτέμια (1-2 ημερών) είναι σίγουρη λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...