NAZERAKIS 31 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 31 Οκτωβρίου 2011 (edited) Γεια σας και από μένα Λοιπόν θα μπω κατευθείαν στο ψητό αν και έχω πολλά χρόνια ενυδρείο τώρα αποφάσισα να ασχοληθώ πιο σωστά .Το ενυδρείο μου είναι ένα cayman 120l και έχω εξωτερικό φίλτρο rena το οποίο περιέχει 4 στρώματα από μαύρο σφουγγάρι Ένα σακουλάκι από άνθρακα ( να το βγάλω και να βαλω βιολογικό) ποιο προτηνετε??? Και τέλος υαλοβάμβακα Πήρα τεστ για πρώτη φορά έκανα μέτρηση και έχω τα εξής αποτελέσματα. No3-20 no2-0 gh 12-15 kh 180(10) ph 7.2 Σκοπός μου είναι να κάνω ένα κοινωνικό ενυδρείο full φυτεμένο. Σκαφτόμουνα για νεον τετρα αλλά με προβληματίζει το gh . Έχω κάνει τις εξής κίνησης.(τα παρήγγειλα δεν τα αγόρασα ακόμα αν είναι κάτι λάθος )πείτε μου 1)Υπόστρωμα –λίπασμα sera floradepot 2)λάμπες 2 tropical ή flora μου πρότειναν λόγο των φυτών μου είπαν ντανακλαστήρες χ2 Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2011 - NAZERAKIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Γεια σου φιλε! Για αρχη βγαλε τον ανθρακα απο το φιλτρο και βαλε βιολογικο υλικο,sera siporax η eheim substract pro.Για τα νεον που λες πρεπει να ριξεις λιγο τις σκληροτητες σου.Μετρηση αμμωνιας εχεις?Κανε μια αλλαγη νερου να πεσει το νο3 κατω απο 20. Υποστρωμα βαζουμε αναλογα με τι φυτα θελουμε ν ασχολιθουμε.Για τις λαμπες δωσε περισσοτερες πληροφοριες οπως βατ,κελβιν Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAZERAKIS 31 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 31 Οκτωβρίου 2011 ΟΚ Τα βλέπω και τα ξαναλέμε ευχαριστώ, τι προτηνεις εσυ απο wat kelvin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 31 Οκτωβρίου 2011 τα βατ ειναι φιξ και πηγαινουν συμφωνα με το μηκος των λαμπων που ηδη εχεις,οποτε δεν μπορεις να βαλεις περισσοτερα. αν το ενυδρειο σου εχει 2 λαμπες,1 λευκη και 1 ροζ για φυτεμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAZERAKIS 31 Οκτωβρίου 2011 Author #5 Share 31 Οκτωβρίου 2011 NAI OK ΓΙΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΛΙΓΟ Η ΛΑΜΠΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 58,ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΖ ΚΑΙ ΠΙΑ Η ΛΕΥΚΗ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=9&show=grid ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 3 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Αυτή είναι λευκού φάσματος (βέβαια θα βρείς το σωστό μήκος για σένα) http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2292 και αυτή του ρόζ φάσματος http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2306. Όσο για το υπόστρωμα εξαρτάται από τι φυτά θα βάλεις (βαθμός δυσκολίας) και ίσως χρειαστείς και CO2.Αυτά είναι ανάλογα με το τι φυτά θέλεις να βάλεις και τι απαιτήσεις έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος