bbetta 30 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 30 Οκτωβρίου 2011 (edited) Γεια σας Εχω ενα ενυδρείο 72λ (60x30x40) Φωτισμός: 1x 15watt 6500 kelvin CRI 8 1x 15watt 4000 kelvin CRI 8 συντομα θα προσθεσω μια ακομα 15WATT 6500K (μαλλον) απο λιπάσματα florinmulti brightwell aquatics (γενικό λίπασμα) seachem excel seachem potassium υποστρωμα deponitmix της dennerle Ωρες φωτισμου 10 Θελω να βαλω μπροστα σε ένα μικρο τμημα του ενυδρειου γρασιδακι τι προτείνετε? Έγινε επεξεργασία 30 Οκτωβρίου 2011 - bbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Γεια σου ρε Βασιλη! Λοιπον εγω προτεινω για γρασιδι,επειδη ξερω οτι εχεις και υποστρωμα αλλα και καταλληλο χαλικακι,marsilea,glossostigma η κατι σε lilaeopsis.Αν βαλεις και ενα diy co2 εισαι αρχοντια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 31 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Γεια σου Κώστα! Ξέρω ότι ΄Εχω αρκετές επιλογές αλλα με προβληματίζει αν θα αντέξουν χωρίς την τρίτη λαμπα και το DIY co2 που δεν θα βάλω έτσι κι αλλιώς Επίσης το νερο έχει μια πολυ απαλή δόση κιτρινιλας λόγω τυρφης Το απόγευμα θα δω τα γρασιδια που μου εγραψες και θα σου πω τι αποφασίζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Με προβληματιζει λιγο οτι δεν θες να βαλεις co2..Οσο για το φως,τωρα εισαι λιγο λιγοτερο απο 0,5w/lt,θα πανε και μ αυτα αλλα σιγουρα θα ειναι καλητερα με την τριτη λαμπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIAN500 31 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Βασιλη επειδη τα γρασιδακια ειναι λίγο δύσκολα θα χρειαστεις τριτη λάμπα και co2 για να έχεις εγγυημένη και γρηγορη αναπτυξη των φυτων αυτών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 31 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Με προβληματιζει λιγο οτι δεν θες να βαλεις co2..Οσο για το φως,τωρα εισαι λιγο λιγοτερο απο 0,5w/lt,θα πανε και μ αυτα αλλα σιγουρα θα ειναι καλητερα με την τριτη λαμπα. κωστη,αφου βαζει εξελ,βαζει και διοξειδιο ο ανθρωπος...για το φως συμφωνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 31 Οκτωβρίου 2011 κωστη,αφου βαζει εξελ,βαζει και διοξειδιο ο ανθρωπος... για το φως συμφωνω. Τωρα το ειδα αυτο.Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε εξελ και δεν ξερω αν κανει την ιδια δουλεια.Εσεις που το εχετε χρησιμοποιησει σιγουρα θα ξερετε καλητερα.Αληθεια μπορουμε να βαζουμε εξελ και για τα γρασιδια?Pearling βλεπουμε με το εξελ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argife 31 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Σιρουρα πιο ευκολο φυτο που ειναι σε στυλ γρασιδιου και δεν χρειαζεται diy co2 ουτε κατι αλλο που αντικαταστησει το διοξυδιο του ανθρακα και δεν θελει και πανω απο 1 λαμπα ειναι το echinodorus tenellus και η sagittaria subulata(αλλα η sagittaria subulata ειναι λιγο πιο "ψηλη") Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 31 Οκτωβρίου 2011 Author #9 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Χρησιμοποιώ exel στη μεγαλύτερη επιτρεπτη ποσότητα. Από αυτά που postάρατε μου άρεσε περισσότερο η lilaeopsis τριτη λαμπα θα φροντίσω να μπει πριν το γρασιδι. η σουμπουλατα ενω μου αρέσει όπως αναφερθηκε ψηλωνει πολύ..... Εχετε να προτείνετε κανα άλλο γρασιδάκι;;;; ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Βασιλη εγω προσωπικα δεν ξερω αλλο γρασιδι ευκολο εκτος απο αυτα που ειπαμε.Επεισης να ξερεις πως οτι γρασιδι και να βαλεις,αν δεν εχεις καλο φως θα ψηλωσει,οπωτε βαλε και την αλλη λαμπα και μετα προχωρα.Εμενα μου αρεσει πολυ η marsilea που ειναι και ευκολη.Αυτη τη στιγμη εχω lilaeopsis,glossostigma και eleocharis parvula και ολα πανε καλα με ο.5w/lt Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbetta 1 Νοεμβρίου 2011 Author #11 Share 1 Νοεμβρίου 2011 (edited) Μου αρέσουν τα γρασιδια τύπου lilaeopsis,echinodorus tenellus,sagittaria subulata ίσως και eleocharis parvula.Στο σημείο που θα μπουν να πω την αλήθεια δεν θα μου άρεσε να είναι πολύ πυκνά. Ο κυριος λογος που θα μπουν (εκτος οτι ειναι ομορφα) ειναι και για να μειωθουν οι πιθανοτητες να γινονται τα μωρα apistogrammma γευμα, χωρις ομως να μου κόβουν την ορατότητα. Ερωτήσεις: Η subulata στο περισσότερο φως αντιδρα όπως και τα άλλα γρασίδια χωρίς να γίνεται τέρας;;; Ποιο από τα παραπάνω η καποιο παρομοιο φυτο προτείνεται για τη δουλεία που το θέλω; Ελπίζω να μην σας έχω πρήξει αλλά είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που θέλω Παιδια πως ανεβάζουμε φώτο??? Δεν μπορώ να το βρω μετα την αναβαθμιση Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2011 - bbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος