χρυσανθη 29 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 29 Οκτωβρίου 2011 βασικες πληροφοριες ενυδρειου 300 λιτρα φιλτρο cristal profi 900 jbl χρονος λειτουργειας ενυδρειου ενας μηνας ψαρια...6 σκαλαρια 4 μελανοταινιες 2 χηρες 2σαλιγκαρια thiana cancellata 3 γαριδες αμανο ρουτινες δυο φορες την ημερα ταισμα .μεχρι στιγμης μια αλλαγη νερου(εχωπαρεα και το παλιο φιλτρο για την βιολογια του) βασικες μετρισεις PH 6,8-7 CI 2 0 KH 6d GH 14d NH3/NH4 NO2 0 NO3 0 θερμοκρασια 26 -27 βαθμοι μετριση easy test jbl βασικες πληροφοριες ασθενειας :bigemo_harabe_net-111: ειδος ψαριου .σκαλαρι ειναι τρεις εβδομαδες στο ενυδρειο την τελευταια εβδομαδα δεν τρωει εχει ασπρα περιτοματα καθε δυο μερες το χρωματου ειναι μαυρο και εξωτερικα δεν δειχνη να εχει κατι ουτε ασπρα στιγματα (ick) ουτε τα πτεριγια του εχουν κατι ειναι κινητικο μολις ριχνω το φαι τους πλησιαζει αλλα δεν τρωει εκτος οτι δεν ξερω να βαζω φοτωγραφιες δεν θα υπηρχε διαφορα δεν θα βλεπατε τιποτα λογο χρωματος οπως εγω δεν βλεπω κατι μπορει να ειναi ick χωρις σημαδια στο σωμα του??? στο σπιτι εχω τα εξης φαρμακα punktol ultra jbl baktopur sera κανει καποιο για θεραπεια???????????? σορυ αλλα οσο και αν προσπαθεισα δεν μπορεσα να κανω αντιγραφη και επικοληση Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 29 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 29 Οκτωβρίου 2011 οποσ.σου.ειχα.απαντισει.και.πριν.μπορει.να.ειναι.ick.και.να.μην.φενεται.υπαρχει.και.μια.τετια.περιπτωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 29 Οκτωβρίου 2011 οποσ.σου.ειχα.απαντισει.και.πριν.μπορει.να.ειναι.ick.και.να.μην.φενεται.υπαρχει.και.μια.τετια.περιπτωση Εξηγησε αυτη την περιπτωση σε παρακαλω πολυ.Και αν το εχεις διαβασει καπου βαλε ενα λινκ. Επισης αν εχεις καποια φωτο απο ψαρι με ick χωρις τα ασπρα σημαδακια,βαλε μια φωτο να το δουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 29 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 29 Οκτωβρίου 2011 .αυτο που σασ λεω που μπορει να εχει ick το ψαρι το εχω σε ενα site για ενα φαρμακο που ειχα παρει για το ick http://aquariumpharm.com/products/TechSheet.aspx?TechSheetID=31 καντε μια μεταφραση στην σελιδα και θα καταλαβετε ψαχνω και για φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 29 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 29 Οκτωβρίου 2011 για να μην τρωει το εχει στα βρανχια το ιδιο ειχα παθει και εγω με guppy πηγενε στην τροφη αλλα δεν μπορουσε να φαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 29 Οκτωβρίου 2011 (edited) Most external parasites are too small to be seen without a microscope. With the exception of ich and velvet, often the only symptoms are labored breathing and lethargy Τα περισσοτερα εξωτερικα παρασιτα ειναι πολυ μικρα για να ειναι ορατα χωρις μικροσκοπιο.Με εξαιρεση το ick και Velvet τα μοναδικα τους συμπτωματα ειναι πολυ γρηγορη αναπνοη και ληθαργος. Απο το site που παρεθεσες Έγινε επεξεργασία 29 Οκτωβρίου 2011 - ΣΤΡΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 29 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 29 Οκτωβρίου 2011 αυτο.θα.μασ.το.πει.η.φιλη.μας.αμα.το.ψαρι.αναπνει.γρηγορα.ή.κανονικα.αμα.δεν.ειναι.αυτο.τοτε.θα.ειχει.καποιο.παρασιτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 29 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 29 Οκτωβρίου 2011 βασικες πληροφοριες ενυδρειου 300 λιτρα φιλτρο cristal profi 900 jbl χρονος λειτουργειας ενυδρειου ενας μηνας ψαρια...6 σκαλαρια 4 μελανοταινιες 2 χηρες 2σαλιγκαρια thiana cancellata 3 γαριδες αμανο ρουτινες δυο φορες την ημερα ταισμα .μεχρι στιγμης μια αλλαγη νερου(εχωπαρεα και το παλιο φιλτρο για την βιολογια του) βασικες μετρισεις PH 6,8-7 CI 2 0 KH 6d GH 14d NH3/NH4 NO2 0 NO3 0 θερμοκρασια 26 -27 βαθμοι μετριση easy test jbl βασικες πληροφοριες ασθενειας :bigemo_harabe_net-111: ειδος ψαριου .σκαλαρι ειναι τρεις εβδομαδες στο ενυδρειο την τελευταια εβδομαδα δεν τρωει εχει ασπρα περιτοματα καθε δυο μερες το χρωματου ειναι μαυρο και εξωτερικα δεν δειχνη να εχει κατι ουτε ασπρα στιγματα (ick) ουτε τα πτεριγια του εχουν κατι ειναι κινητικο μολις ριχνω το φαι τους πλησιαζει αλλα δεν τρωει εκτος οτι δεν ξερω να βαζω φοτωγραφιες δεν θα υπηρχε διαφορα δεν θα βλεπατε τιποτα λογο χρωματος οπως εγω δεν βλεπω κατι μπορει να ειναi ick χωρις σημαδια στο σωμα του??? στο σπιτι εχω τα εξης φαρμακα punktol ultra jbl baktopur sera κανει καποιο για θεραπεια???????????? σορυ αλλα οσο και αν προσπαθεισα δεν μπορεσα να κανω αντιγραφη και επικοληση να τα παρουμε με τη σειρα ? ( οπως παντα ) 1) χρονος λειτουργειας 1 μηνας ( παιζει να μην ειναι στρωμενο το φιλτρο σου ακομα ) 2) μεσα σε ενα μηνα ειπες οτι εκανες μια αλλαγη μονο 3)Μετρας με easy test jbl οπου ειναι στικ 5 σε 1 ( οπου αυτοματος κατα την γνωμη μου σταματανε να ειναι αξιοπιστα ) και για το λογο οτι ειναι 5 σε και για το λογο οτι ειναι στικ , αρα δεν λαμβανω υποψιν τις μετρησεις που μας δινεις 4)Ick χωρις σημαδια , τον λιγο καιρο που ασχολουμαι με τα ενυδρεια δεν εχει τυχη να δω ( ουτε να ακουσω ) εκτος απο σημερα ( που το ακουσα ) 5)Δεν πρεπει να ριχνουμε φαρμακα απο την στιγμη που δεν ξερουμε ποια ειναι η ασθενεια ( εαν και εφοσον υπαρχει ασθενεια ) 6) Τι τροφες ταιζεις ? ( εταιρεια - ειδος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 29 Οκτωβρίου 2011 Author #9 Share 29 Οκτωβρίου 2011 οχι δεν αναπνει γρηγορα κανονικα αλλα δεν βλεπω να την βγαζει καθαρη μολις τα ταισα και τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 29 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Να πουμε οτι και οι γρηγορες αναπνοες δεν δηλωνουν παντα καποια ασθενεια ( κατα τη γνωμη μου παντα ) Μερικα ψαρια μετα το ταισμα εχουν γρηγορες αναπνοες H Μπορει και οι γρηγορες να αναπνοες να εχουν να κανουν και με την ποιοτητα του νερου Η στρεςς απο καποιον παραγωντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 29 Οκτωβρίου 2011 #11 Share 29 Οκτωβρίου 2011 οχι δεν αναπνει γρηγορα κανονικα αλλα δεν βλεπω να την βγαζει καθαρη μολις τα ταισα και τιποτα H αληθεια ειναι πως μια φωτο θα βοηθουσε !!! Υπαρχει καποια ενυδρειο διαθεσιμο που να μπορουσες να το χρησιμοποιησεις ως καραντινα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 29 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 29 Οκτωβρίου 2011 το.ψαρι.για.να.μην.τρωει.σηγουρα.κατι.εχει.πρεπει.να.βγαλουμε.ενα.σημπερασμα.να.δουμε.τι.γινετε τα.ψαρια.ποτε.τα.εβαλες.?? πριν.τα.βαλεις.στο.ενυδρειο.εκανες.μετρησεις.να.δεις.αμα.ειναι.ολα.καλα????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 29 Οκτωβρίου 2011 Author #13 Share 29 Οκτωβρίου 2011 εχω ενυδρειο για καραντινα οσο για τροφες GALA jbl NEW tab jbl crono vert mini jbj prawn jbl vipagran baby sera εξηγω παραπανω για φωτογραφιες τι να κανω????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2011 #14 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Μηπως υπαρχει κατι μεσα στο ενυδρειο σου που το στρεσαρει?Μηπως πχ εχεις πολυ φως η το κυνηγαει καποιο αλλο ψαρι?Κρυψωνες εχεις στο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 29 Οκτωβρίου 2011 Author #15 Share 29 Οκτωβρίου 2011 το ψαρι δεν ειναι στρεσαρισμενο ολα δειχνουν φυσιολογηκα εκτος το οτι δεν τρωει κανει παρεα με τα αλλα κολυμπαει κανονικα εχω αρκετες κριψωνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 29 Οκτωβρίου 2011 Author #16 Share 29 Οκτωβρίου 2011 ξεχασα να σας πω οτι και τα πτεριγια του δεν ειναι μαζεμενα ουτε φαγωμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 29 Οκτωβρίου 2011 #17 Share 29 Οκτωβρίου 2011 το.ψαρι.για.να.μην.τρωει.σηγουρα.κατι.εχει.πρεπει.να.βγαλουμε.ενα.σημπερασμα.να.δουμε.τι.γινετε τα.ψαρια.ποτε.τα.εβαλες.?? πριν.τα.βαλεις.στο.ενυδρειο.εκανες.μετρησεις.να.δεις.αμα.ειναι.ολα.καλα????? Το συμπερασμα το βγαζεις οταν εχεις δει το ψαρι και εισαι σιγουρος για το τι προβλημα υπαρχει ( Εαν υπαρχει ) . Επισης εαν διαβασες ποιο πανω λεει η κοπελα οτι το ενυδρειο τρεχει 1 μηνα . Μετρησεις και να εχει κανει ποσο σιγουρος μπορεις να εισαι με στικ ??? ( 5 σε 1 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 29 Οκτωβρίου 2011 #18 Share 29 Οκτωβρίου 2011 το ψαρι δεν ειναι στρεσαρισμενο ολα δειχνουν φυσιολογηκα εκτος το οτι δεν τρωει κανει παρεα με τα αλλα κολυμπαει κανονικα εχω αρκετες κριψωνες ξεχασα να σας πω οτι και τα πτεριγια του δεν ειναι μαζεμενα ουτε φαγωμενα Θα ελεγα να ανεβαζες 1-2 βαθμους τη θερμοκρασια πανω και να εβλεπες εαν του ''ανοιγε'' η ορεξη . Το να ανεβασεις θερμοκρασια δεν ειναι και οτι καλυτερο για τους υπολοιπους κατοικους του ενυδρειου σου για αυτο και σε ρωτησα εαν εχεις καποιο ενυδρειο - καραντινα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Οκτωβρίου 2011 #19 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Το συμπερασμα το βγαζεις οταν εχεις δει το ψαρι και εισαι σιγουρος για το τι προβλημα υπαρχει ( Εαν υπαρχει ) . Επισης εαν διαβασες ποιο πανω λεει η κοπελα οτι το ενυδρειο τρεχει 1 μηνα . Μετρησεις και να εχει κανει ποσο σιγουρος μπορεις να εισαι με στικ ??? ( 5 σε 1 ) Κανονικα ουτε ετσι βγαζεις συμπερασμα.Διαγνωση γινεται μονο με μικροβιοεργαστηριακη εξεταση του ψαριου. Αυτο που κανουμε εμεις ειναι οσο το δυνατον πλησιεστερη εκτιμηση βαση συμπτωματων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeguppy 29 Οκτωβρίου 2011 #20 Share 29 Οκτωβρίου 2011 αυτο.λεω.και.εγω.να.μαζεψουμε.καποιες.πληροφοριες.και.να.δουμε.τι.γινετε.αλλα.χωρις.φωτογραφια.ειναι.λιγο.δυσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 29 Οκτωβρίου 2011 Author #21 Share 29 Οκτωβρίου 2011 το ειπα ξανα και φωτογραφια να εβαζα δεν θα φενοταν τιποτα εχει μαυρο χρωμα και εξωτερικα δεν δειχνη τιποτα θα κανω θεραπεια για ick και οπου βγη το ψαρι ειναι πολυ μικρο 1,5 επι 1 εκατοστο ετσι και αλλιος φενετε χαμενω το παιχνιδι θα τα παιξω ολα για ολα θα σας πω τι εγινε ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2011 #22 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Γιατι να κανεις θεραπεια για ικ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 29 Οκτωβρίου 2011 #23 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Το ψαρι αφου εχει λευκα περιτοματα πρεπει να εχει ενδοπαρασιτα σε πρωτο χρονο και μετα βακτηριακα.(δεν εχω φωτο να εκτιμησω.) Γι αυτο δεν τρωει. Αν ειναι ετσι εχουμε προβλημα και για τ αλλα ψαρια. ΠΑΡΕ 5 ΜΠΙΖΕΛΙΑ(αρακα) βραστα σε ενα μπρικι 10 λεπτα ξεφλουδισετα και δες αν φαει. Επισης μπορεις να ριξεις και λιγο σπανακι. Εαν φαει τον αρακα συνεχιζεις ΜΟΝΟ γι αυτο το ψαρι για μια βδομαδα. Εαν δεν φαει (το ποιο πιθανο) τοτε κατα την γνωμη μου και εφοσον ειναι ενδοπαρασιτα(δεν εχω φωτο) πρεπει να αρχισεις φαρμακο για αυτην την περιπτωση χθες. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 30 Οκτωβρίου 2011 Author #24 Share 30 Οκτωβρίου 2011 το εβαλα στο ενυδρειο που εχω για καραντινα ( το μικρο ) με νερο απο το μεγαλο εριξα αρακα αλλα δεν εφαγε τη φαρμακο προτηνεις για ενδοπαρασιτα σημερα το πρωι τα περιτοματα του ηταν διαφορετικα δηλαδη ενω ηταν παλι ασπρα ηταν πιο χοντρα τις αλλες μερες ηταν μια κλωστη σε μεγεθος σημερα σαν τρεις κλωστες ενομενες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 30 Οκτωβρίου 2011 #25 Share 30 Οκτωβρίου 2011 οποσ.σου.ειχα.απαντισει.και.πριν.μπορει.να.ειναι.ick.και.να.μην.φενεται.υπαρχει.και.μια.τετια.περιπτωση Φιλε georgeguppy θα σε παρακαλούσα πολυ αν δεν γνωρίζεις να μη δίνεις λάθος πληροφορίες σε αυτο το θεματικο που μπορεί να κοστίσει τη ζωή των ψαριών . Οπως λέει και ο Πέτρος εχουμε να κάνουμε με εσωτερικα παράσιτα και καλο είναι η θεραπεία να γίνει μέσα στο ενυδρείο με Flagyl για αρχή και βλέπουμε . H δοσολογία είναι μια κάψουλα στα 50 λίτρα για 4 ημέρες και το φάρμακο το προμηθευόμαστε απο το φαρμακείο . Αν έχει γίνει χρήση άλλου φαρμακου να γινει αλλαγή νερού μαγάλη και κάρβουνο πρίν βάλουμε το Flagyl . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος