kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Ο υπαιτιος που θαυμασα αυτα τα ψαρια ειναι ο μεντορας και φιλος μου Κωστης,οταν εφτιαξε ενα ενυδρειο με αυτα τα ψαρια,αν και εψαξα να το βρω για να το βαλω εδω ,δεν το μπορεσα να το βρω,γιαυτο θα παρακαλουσα,αν καποιος μπορει να μου το προσθεσει στο θεμα μου. Λοιπον οταν τα ειδα μου εκαναν αυτο που λεμε ,το κλικ,αλλα επιδη εχω τα χαπς,σκεφτηκα οτι δεν μπορω να τα βαλω μεσα ,οποτε απλα τα θαυμαζα.Οταν ομως ειδα τους μαυρους καλβους,πειρα την μεγαλη αποφαση ,να αλλαξοπιστησω (η οχι,αυτο εξαρτατε απο την μεγαιρα )και να γινω ταγγανικανος.Εχοντας και ενα κοπαδι 6 ατομων απο φροντοζες ,εχω ολα τα εχεγγυα να κανω την μεγαλη αλλαγη,για μενα. Το προβλημα μου ηταν που θα τα βρω αυτα ψαρια ζωντας στην επαρχεια. Εκει ερχεται ο αλλος μεντορας μου ,Κωστης (Prince) απο μηχανης Θεος,σε ενα θεμα που κουβεντιαζαμε για τους συγγεκριμενους καλβους,και πριν αρκετους μηνες μου υποσχεθηκε οτι θα μου τους βρει αυτος.Περασαν η μηνες και μου εστειλε ενα ΠΜ να μου λεει οτι τους βρηκε ,και μου εδωσε τα τηλ.του μαγαζιου.Εγω τα παραγγειλα και μετα απο μια εβδομαδα (χθες)κατεβηκα στο λιμανι και τα παρελαβα :wootwoot: :wootwoot: Τα εβαλα σε ενα 60αρι ενυδρειο,ειναι 3-4 ποντους,αλλα χθες δεν τα χαρηκα ,γιατι εβαλα πολλες πετρες μεσα ,οπως μου ειπε να κανω ο δασκαλος μου Πριγκηπας,και αυτα δεν βγηκαν καθολου εξω. Σημερα το πρωι ,ειδαμε μαζι με την γυναικα μου ,μια μαυρη φατσουλα με γραμμες,και το σχολιο της γυναικας μου ηταν,αχχχχ πολυ ομορφα ψαρακια με θλυμενη φατσουλα(αυτο ειναι καλο σημαδι για τα περαιτερω που θα ακολουθησουν. Το απογευα θα εχουμε και το πρωτο γευμαααααα :wootwoot: Θελω να μαθω τα παντα γιαυτα τα πλασματακια,γιαυτο δασκαλοι τα φωτα σας παρακαλω Ευχαριστω πολυ τον Κωστη που ηταν η αφορμη να μου κεντρισει το ενδιαφερον αυτα τα ψαρακια Ευχαριστω πολυ τον Πριγκηπα που βοηθησε εναν επαρχιωτη να αποκτησει τα ψαρια που ηθελε Και ενα μεγαλο ευχαριστω στο καταστημα Starfish και προσωπικα στον Μανθο,που μου εστειλε αψογης ποιοτητας ,σε πολυ καλη κατασταση,με τελεια συσκευασια ψαρια.Ετσι για να λεμε και τα καλα των μαγαζιων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Καλως τα δεχτηκες Βασιλη!Αυτα θα τα αφησεις στο 60αρι?Περιμενουμε φωτος να τα δουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 29 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Φροντόζες μαζί με κάλβους είναι συνδυασμός δυνατός και θα τον χαρείς σίγουρα Βασίλη. Αυτό που παρατήσα εγώ ήταν ότι όταν είχα πολλές πέτρες στο ενυδρείο, τα ψάρια κρύβονταν συνεχώς και δεν χαλάρωναν σχεδόν ποτέ. Όταν έβγαλα τις περισσότερες και άφησα 3,4 μόνο, οι κάλβοι ξεθάρεψαν αμέσως και άρχισαν να είναι στα ανοιχτά χωρίς να φοβούνται. Ειδικά για όσο θα τους έχεις στα 60 λίτρα, θα προσέξεις να κάνεις αργά τις αλλαγές σου γιατί στρεσάρονται πολύ από τις απότομες μεταβολές. Είναι προτιμότερο να κάνεις μικρότερες και συχνότερες αλλαγές, παρά πιο μεγάλες. Κατα τα λοιπά ψάρι θηρευτής, οπότε θα τους δώσεις ότι και στις φροντόζες. Τώρα που έχεις και τους κάλβους, προχώρα στο ξεκαθάρισμα της σύνθεσης για να μείνουν μόνες οι φροντόζες στο ενυδρείο, ώστε να μην μείνουν και οι κάλβοι για πολύ σε αυτά τα λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #4 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Καλως τα δεχτηκες Βασιλη!Αυτα θα τα αφησεις στο 60αρι?Περιμενουμε φωτος να τα δουμε! Καλημερα Κωστα. Τωρα ειναι πολυ μωρα και ειναι καλα.Αλλα τον φλεβαρη αν δεν πεισω την μεγαιρα για το 1000αρι που θελω,θα αλλαξω λιμνη. Για φωτο τωρα ειναι δυσκολο γιατι δεν βγαινουν καθολου εξω,τηνΔευτερα εχω ρεπο ,οποτε θα προσπαθησω να βγαλω,αλλα οπως μου ειπε και ο Πριγκιπας,δεν κοιταξα να ειναι ομορφο το ενυδρειο,αλλα να βαλω πολλες πετρες,γιατι μεταξυ τους ειναι επιθετικα,Ειδα και μια κουτουλια το πρωι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Ξερω οτι κατι καλο πας να κανεις εσυ....Μπορεις να μου πεις πως ειναι το επιστημονικο του ονομα να τα δω στον γουγλι η αν εχεις εσυ κανενα σαιτ να μου δωσεις.Ειμαι ασχετος με Αφρικη και δεν νομιζω οτι τα εχω δει αυτα τα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Φροντόζες μαζί με κάλβους είναι συνδυασμός δυνατός και θα τον χαρείς σίγουρα Βασίλη. Αυτό που παρατήσα εγώ ήταν ότι όταν είχα πολλές πέτρες στο ενυδρείο, τα ψάρια κρύβονταν συνεχώς και δεν χαλάρωναν σχεδόν ποτέ. Όταν έβγαλα τις περισσότερες και άφησα 3,4 μόνο, οι κάλβοι ξεθάρεψαν αμέσως και άρχισαν να είναι στα ανοιχτά χωρίς να φοβούνται. Ειδικά για όσο θα τους έχεις στα 60 λίτρα, θα προσέξεις να κάνεις αργά τις αλλαγές σου γιατί στρεσάρονται πολύ από τις απότομες μεταβολές. Είναι προτιμότερο να κάνεις μικρότερες και συχνότερες αλλαγές, παρά πιο μεγάλες. Κατα τα λοιπά ψάρι θηρευτής, οπότε θα τους δώσεις ότι και στις φροντόζες. Τώρα που έχεις και τους κάλβους, προχώρα στο ξεκαθάρισμα της σύνθεσης για να μείνουν μόνες οι φροντόζες στο ενυδρείο, ώστε να μην μείνουν και οι κάλβοι για πολύ σε αυτά τα λίτρα. Καλημερα Κωστη Τα ψαρια τα περιμενα την δευτερα ,και μου ηταν λιγο αποτομο,οποτε εβλα πολλες πετρες ,την δευτερα θα κοιταξω να το σουλουπωσω λιγο το ενυδρειο, Αυτα τα κουκλια ζουν σε χαρεμι-ζευγαρι η κοπαδι? Ειναι στοματοεπωαζουσες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #7 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Ξερω οτι κατι καλο πας να κανεις εσυ....Μπορεις να μου πεις πως ειναι το επιστημονικο του ονομα να τα δω στον γουγλι η αν εχεις εσυ κανενα σαιτ να μου δωσεις.Ειμαι ασχετος με Αφρικη και δεν νομιζω οτι τα εχω δει αυτα τα ψαρια Δεν τα ξερω Κωστα πως τα λενε,ενας φιλος μας, τα ειχε παρουσιασει,αλλα δεν θυμαμαι ποιος.Κατι σε Black ειναι αλλα δεν ξερω ακριβως Θα μας τα πουνε αυτοι που ξερουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 29 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Καλημέρα, οι κάλβοι ζουν σε ζευγάρια και μεγαλώνοντας μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικοί αν τα λίτρα δεν είναι αρκετά. Δεν στοματοεπωάζουν, το θηλυκό θα αφήσει τα αυγά σε κάποια πέτρα και το αρσενικό θα τα γονιμοποιήσει. Όσοι τα έχουν αναπαραγάγει, συνήθως χρησιμοποιούν κοχύλια θαλασσινα σε τέτοιο μέγεθος ώστα να χωράει το θηλυκό αλλά όχι το αρσενικό γιατί αν χωράει μπορεί να σπρώξει το θηλυκό μέσα στο κοχύλι σκοτώνοντας το. Επίσης μεγαλώνουν πολυυυυυυυυυυ αργά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 29 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Δεν τα ξερω Κωστα πως τα λενε,ενας φιλος μας, τα ειχε παρουσιασει,αλλα δεν θυμαμαι ποιος.Κατι σε Black ειναι αλλα δεν ξερω ακριβως Θα μας τα πουνε αυτοι που ξερουν Λογικά κάποια ποικιλία Altolamprologus Calvus (black) πρέπει να είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
divak 29 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 29 Οκτωβρίου 2011 @rastafarianΜπορεις να μου πεις πως ειναι το επιστημονικο του ονομα να τα δω στον γουγλι η αν εχεις εσυ κανενα σαιτ να μου δωσεις. Οι Κάλβοι του Karyda Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2011 #11 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Νομιζω τα βρικα! Για δειτε,αυτα ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 29 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 29 Οκτωβρίου 2011 καλώς τα δέχτηκες φίλε κιχλιδάτε!Ότι καλύτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #13 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Λογικά κάποια ποικιλία Altolamprologus Calvus (black) πρέπει να είναι. Ναι αυτα ειναι Κωστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #14 Share 29 Οκτωβρίου 2011 http://www.aquarium4u.gr/λίμνης-τανγκανίκα/altolamprologus-calvus-white-pearly-calvus Ατο ειναι,τωρα οταν μεγαλωσει και παρει την κιτρινιλα στο κεφαλι δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #15 Share 29 Οκτωβρίου 2011 καλώς τα δέχτηκες φίλε κιχλιδάτε!Ότι καλύτερο! Οι Κάλβοι του Karyda Που το βρηκες θηριο,απο το πρωι το εψαχνα,σευχαριστω πολυ Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #16 Share 29 Οκτωβρίου 2011 καλώς τα δέχτηκες φίλε κιχλιδάτε!Ότι καλύτερο! Ευχαριστωωωωωωωω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Οκτωβρίου 2011 #17 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Πολυ ομορφα ψαρια Βασιλη,πολυ καλη επιλογη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #18 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Πολυ ομορφα ψαρια Βασιλη,πολυ καλη επιλογη! Να εισαι καλα Κωστη,πραγματι εμενα μου αρεσουν πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 29 Οκτωβρίου 2011 #19 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Altolamprologus Calvus black zaire Είναι η ποικιλια σου Βασίλη! Ευχομαι να τα χαρείς και συντομα να τα μεταφερεις σε ενυδρειο ανταξιο τον απαιτήσεών τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Οκτωβρίου 2011 Author #20 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Altolamprologus Calvus black zaire Είναι η ποικιλια σου Βασίλη! Ευχομαι να τα χαρείς και συντομα να τα μεταφερεις σε ενυδρειο ανταξιο τον απαιτήσεών τους! Σευχαριστω για ολα Κωστη. Πλεον η Ταγκανικα ειναι μονοδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 29 Οκτωβρίου 2011 #21 Share 29 Οκτωβρίου 2011 καλως ττα δεχτηκες τρελοαφρικανε !!! απιστευτα ψαρια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios816 29 Οκτωβρίου 2011 #22 Share 29 Οκτωβρίου 2011 να τα χαιρεσαι φιλε μου φοβερα ψαρια αλλα να ξερεις οτι το χρωμα τους το κανονικο το βγαζουν μονο σε μαυρη αμμο τεραστια διαφορα μιλαμε εγω εκανα αλλαγη στην αμμο και τα ψαρια βρηκαν το χρωμα τους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 29 Οκτωβρίου 2011 #23 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Black Zaire ειναι,οπως σου ειπε και ο πριγκηπας.Κατα τα αλλα Βασιλη ακολουθα τις οδηγιες του Κωστη,θα κανεις δυνατο ενυδρειο!Να τα χαιρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Οκτωβρίου 2011 Author #24 Share 30 Οκτωβρίου 2011 καλως ττα δεχτηκες τρελοαφρικανε !!! απιστευτα ψαρια!!! Να εισαι καλα Σακη,πραγματι απιθανα ψαρια,εχουν εντελως διαφορετικη σωματοδομη,αφου λυγιζουν το κεφαλακι τους.Για σκεψου και εσυ να τα βαλεις,ειναι το κατι αλλο. να τα χαιρεσαι φιλε μου φοβερα ψαρια αλλα να ξερεις οτι το χρωμα τους το κανονικο το βγαζουν μονο σε μαυρη αμμο τεραστια διαφορα μιλαμε εγω εκανα αλλαγη στην αμμο και τα ψαρια βρηκαν το χρωμα τους . Να εισαι καλα φιλε μου.Εδω Δωξα τον Θεο ,απο μαυριλα σκι9ζουμε Black Zaire ειναι,οπως σου ειπε και ο πριγκηπας.Κατα τα αλλα Βασιλη ακολουθα τις οδηγιες του Κωστη,θα κανεις δυνατο ενυδρειο!Να τα χαιρεσαι. Σευχαριστω Δημητρη,Πλεον η Ταγκανικα ειναι μονοδρομος Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 30 Οκτωβρίου 2011 #25 Share 30 Οκτωβρίου 2011 Ζηλεύωωωωωωωωωωωωωω!!! Να τα χαίρεσαι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος