salTasos 2 Φεβρουαρίου 2007 #276 Share 2 Φεβρουαρίου 2007 μπράβο madlef πολύ ωραία τα ζωντανά σου … αυτές οι φούσκες είναι άλγη valonia … .. αν μπορείς βγάλε έξω από το ενυδρείο τον βράχο καθάρισε τον προσεκτικά και ξανά μέσα.. .. λένε ότι αν σπάσουν αυτές οι φούσκες .. θα φύγουν σπόροι και η άλγη θα εξαπλωθεί .. γι αυτό προτείνω να βγάλεις τον βράχο έξω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 2 Φεβρουαρίου 2007 #277 Share 2 Φεβρουαρίου 2007 Πολυ ωραιες photos και το ενυδρειο εξελισεται μια χαρα! Ειδες που τελικα ακομα και αν εγραφες στον τιτλο "Δεν ξερω τιποτα...!!" με διαβασμα και υπομονη ολα γινονται!! Οσο αφορα την Valonia ειναι κακη αλγη και ισχυουν αυτα που σου ειπε ο Τασος... Καλη συνεχεια και συνεχισε να μας ενημερωνεις !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 2 Φεβρουαρίου 2007 #278 Share 2 Φεβρουαρίου 2007 Πολυ ωραιες photos και το ενυδρειο εξελισεται μια χαρα! Ειδες που τελικα ακομα και αν εγραφες στον τιτλο "Δεν ξερω τιποτα...!!" με διαβασμα και υπομονη ολα γινονται!! Οσο αφορα την Valonia ειναι κακη αλγη και ισχυουν αυτα που σου ειπε ο Τασος... Καλη συνεχεια και συνεχισε να μας ενημερωνεις !! Ωραία Τρώει ο chelmon? Βάλε και καμία πανοραμική φωτο να καταλάβουμε τη θέση τους στο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos 2 Φεβρουαρίου 2007 #279 Share 2 Φεβρουαρίου 2007 Ωραίο φίλε μου! Ο αστερίας ξέρεις εάν είναι reef safe? έχω έναν παρόμοιο αλλά δεν ξέρω τι παίζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 2 Φεβρουαρίου 2007 #280 Share 2 Φεβρουαρίου 2007 Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου!! Όσο για τον αστερία έχω κάποιες αμφιβολίες, αλλά μην βιαστείς να τον βγάλεις αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι, που να κινδυνεύει από αυτόν στο ενυδρείο σου. Περίμενε να δεις τη συμπεριφορά του, γιατί τα πάντα είναι σχετικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 2 Φεβρουαρίου 2007 Author #281 Share 2 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ για τα καλάσας λόγια! Ο βράχος δενμπορεί να βγει με τίποτα...!!Είναι η βάση για το μισό μου ενυδρείο!! Τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση.............. Η πεταλούδα όλο κρύβεται πίσω από τον βράχο και βγαίνει έξω αρκετά σπάνια...Πάει και "αράζει" σε ένα μέρος που με το ζόρι χωράει και όχι οριζόντια...αλλά σχεδόν κάθετα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 3 Φεβρουαρίου 2007 Author #282 Share 3 Φεβρουαρίου 2007 Άλλη μία φώτο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 3 Φεβρουαρίου 2007 #283 Share 3 Φεβρουαρίου 2007 Ο βράχος δενμπορεί να βγει με τίποτα...!!Είναι η βάση για το μισό μου ενυδρείο!! Τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση.............. νομίζω ότι πρέπει να αυτοσχεδιάσεις …. στόχος είναι να μη σπάσουν οι φούσκες .. .. μια μυτερή και δυνατή λαβίδα ίσος σε βοηθήσει να την τραβήξεις από τη ρίζα .. .. άλλο κόλπο? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 3 Φεβρουαρίου 2007 Author #284 Share 3 Φεβρουαρίου 2007 Πρέπει να τις βγάλω οπωσδήποτε...;; Δεν κάνει να τις αφήσω....;Υπάρχει δλδ περίπτωσει να σκάσουν από μόνες τους;;;!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 3 Φεβρουαρίου 2007 #285 Share 3 Φεβρουαρίου 2007 Πρέπει να τις βγάλω οπωσδήποτε...;;Δεν κάνει να τις αφήσω....;Υπάρχει δλδ περίπτωσει να σκάσουν από μόνες τους;;;!!! Αν και ειναι μια αλγη που αναπτυσεται σχετικα αργα δεν ειναι καλο να μενει εκει...μπορει να γινει σοβαρο προβλημα αργοτερα... Αν σιγουρα δεν μπορεις να τη βγαλεις χωρις να τη σπασεις τοτε βρες ενα-δυο καβουρια Mithraculus sculptus (Emerald crabs) τα οποια τα καταφερνουν μια χαρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquamania 3 Φεβρουαρίου 2007 #286 Share 3 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπέρα. Μόλις τελείωσα από το πρώτο setup του ενυδρείου αλλά έχω ένα πρόβλημα...... Οι λάμπες που έπαιρνε το καπάκι μου ήταν μέγεθος 72cm περίπυ.Τώρα οι καινούργες είναι παραπάνω!!Τι να κάνω;!Επίσης το παλικάρι από το μαγαζί μου είπε ότι σαν σύνολο θα μπουν 2 τ8, 2 τ5 και μια μπλε.Πως θα φτιάψω το καπάκι μου μιας και έχει μόνο θέση για 2 και οι καινούργες ςίναι μεγαλύτερες;;!!!!Το καπάκι μου είναι τελείος άχρηστο! Και κάτι ακόμα..Οι Τ5 θέλουν τους δικούς τους μετασχηματιστές....;Αυτούς που πουλάνε στα pet-shop και κανουν 90€....;Δεμ μπορεί ένας ηλεκτρολόγος να μου φτιάξει....; Ευχαριστώ πολύ. ΟΙ Τ5 ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΣ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.ΕΚΕΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ 15.5 ΕΥΡΟ ΜΕΧΡΙ 22.1 ΕΥΡΟ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 4 Φεβρουαρίου 2007 Author #287 Share 4 Φεβρουαρίου 2007 Ξέρεις που μπορώ ν βρω τέτοια καβουράκια......; Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 7 Φεβρουαρίου 2007 Author #288 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 Καλησπέρα. Τι ψαράκι - ασπόνδυλο μου προτείνεται να βάλω για να καθαρίζει τον αραγωνίτη...Αρχίζει και γίνετε καφέ σε πολλά σημεία.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 7 Φεβρουαρίου 2007 #289 Share 7 Φεβρουαρίου 2007 ο αστερίας άμμου κάνει καλή δουλειά .. .. αλλά ίσος το παρακάνει και δεν αφήνει τίποτα ζωντανό μέσα στη άμμο .. .. υπάρχουν και gobies που κάνουν καλή δουλειά αλλά αν έχεις δυνατή κυκλοφορία .. το νερό σου θα έχει για μεγάλο διάστημα θα μοιάζει σκονισμένο .. .. πάρε και άλλες γνώμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 8 Φεβρουαρίου 2007 #290 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Εκτός από τον αστερία άμμου και τα ambligobius, πολύ καλή δουλειά κάνουν και οι cucumber άμμου. Περίμενε όμως να εμπλουτιστεί αρκετά ο αραγωνίτης με οργανισμούς, ώστε να εξασφαλιστεί η τροφή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #291 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Που μπορώ να βρω πληροφορίες για αυτα και να δω και πως είναι.....; Κάτι άλλο!Η πεταλούδα όποτε βγαίνει έξω (γιατί 70% είναι πίσω από τα βράχια) πάει και "πειράζει" το tube worm και το Euphyllia Ancora επομένως αυτά να μένουν "κλειστά"!!Επίσεις τώρα πάει και το Cherubfish που και που αλλά αυτό πάει και στον πολύποδα!!Ειδικά το Euphyllia Ancora άμα το πειράξει (κάτι που κάνει από εχθές....) κλείνει και δεν ξανα ανοίγει για όλη την μέρα!! Υ.Γ. Πήρα ένα μικρό Turbo Snail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #292 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Επίσης μου ήρθε από αγγλία το ph controller επιτέλους!! Είναι της Weipro!! Την έχει ακούσει κανένας αυτή την μάρκα..........;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 8 Φεβρουαρίου 2007 #293 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 αυτό είναι? http://www.chinapet.net/shop/3102.html http://www.aquaworldlimited.co.uk/cgi-bin/...tml%23a121#a121 μια χαρά μου φαίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #294 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Ναι,αυτό είναι!! Το πήρα από αγγλία 60€ με τα μεταφορικά μαζί.Καλά είναι....;Έχει να του ενώνεις και μπουκάλα co2.Άσχετο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #295 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Ξέρει κανείς πως δουλεύει μήπως...Δεν τα λέει πολύ καλά το βιβλιαράκι του...Άμα ισχύει πάντως αυτό που μου λέει το μηχανιματάκι όταν είχα τα φώτα ανοιχτά.7 το απόγευμα, είχα 8,24 ph και τώρα που τα είχα κλείσει εδώ και 2 ώρες δείχνει 8,05.Δεν ξέρω όμως άμα το έχω ρυθμίσει σωστά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 8 Φεβρουαρίου 2007 #296 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 καλορίζικο.. οι ενδείξεις που σου δίνει μοιάζουν φυσιολογικές.. .. διάβασε τις οδηγίες .. σου λέει να το καλιμπράρεις στην αρχή? .. συνοδευόταν με υγρά για ph7 ? ph 10? ph4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #297 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Ευχαριστώ. Έχει για αρχή 2 επιλογές,την ph και την set.Ο "σωλήνας" που μπαίνει μέσα στο ενυδρείο έχει στην άκρη του ένα δοχειάκι με ένα υγρό.Σου λέει να το βγάλεις αυτό το δοχειάκι και να βάλεις τον "σωλήνα" σε ένα άλλο δοχείο που έχει ph7 που με αυτό το καλιμπράρο για πρώτη φορά στο 7 με ένα κατσαβίδι.Όλα αυτά τα κάνεις στην επιλογή ph.Μετά σου λέει να το γυρίσεις στην επιλογή set και να το ρυθμίσεις με την απαραίτητη μέτρηση (δεν λέει πια είναι....πρέπει να την ξέρω εγώ;;Εγώ έβαλα το 8,40 μιας πιο κάτω έλεγε πως σε αλμυρό νερό πρέπει να είναι το ph από 8 εώς 8,40....Καλά έκανα ή βλάκεια....Επίσης μετά τον σώληνα τον βάζω έτσι μέσα,χωρίς το δοχειάκι του που είχε στην αρχή (εγώ τον έβαλα έτσι...) και εάν όχι το δοχειάκι το ρόλο βαράει.....;;;; Ελπίζω να σας έδωσα στο περίπου να καταλάβετε...... Το βιβλιαράκι λέει ακριβώς την παραπάνω διαδικασία..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 8 Φεβρουαρίου 2007 #298 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 (edited) πολύ καλά.. μια χαρά τα κατάφερες .. Ευχαριστώ. Έχει για αρχή 2 επιλογές,την ph και την set.Ο "σωλήνας" που μπαίνει μέσα στο ενυδρείο έχει στην άκρη του ένα δοχειάκι με ένα υγρό.Σου λέει να το βγάλεις αυτό το δοχειάκι και να βάλεις τον "σωλήνα" σε ένα άλλο δοχείο που έχει ph7 που με αυτό το καλιμπράρο για πρώτη φορά στο 7 με ένα κατσαβίδι.Όλα αυτά τα κάνεις στην επιλογή ph.Μετά σου λέει να το γυρίσεις στην επιλογή set και να το ρυθμίσεις με την απαραίτητη μέτρηση (δεν λέει πια είναι....πρέπει να την ξέρω εγώ;;ναι εσύ την επιλέγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου … αλήθεια γιατί πήρες controller και όχι απλό ph μετρο ? Εγώ έβαλα το 8,40 μιας πιο κάτω έλεγε πως σε αλμυρό νερό πρέπει να είναι το ph από 8 εώς 8,40....Καλά έκανα ή βλάκεια....Επίσης μετά τον σώληνα τον βάζω έτσι μέσα,χωρίς το δοχειάκι του που είχε στην αρχή (εγώ τον έβαλα έτσι...) και εάν όχι το δοχειάκι το ρόλο βαράει.....;;;;αυτό το δοχείο το ξαναβάζεις όταν δεν χρησιμοποιείς το όργανο.. προστατεύει το probe Ελπίζω να σας έδωσα στο περίπου να καταλάβετε...... Το βιβλιαράκι λέει ακριβώς την παραπάνω διαδικασία..... Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2007 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 8 Φεβρουαρίου 2007 #299 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 (edited) madlef ουσιαστικα τωρα το χρησιμοποιεις σαν απλο μετρητη PH... με λιγα λογια δεν χρειαζεται να του κανεις καποια ρυθμιση για τη χρηση του σαν controller παρα μονο το calibration για να σου δειχνει σωστες μετρησεις. Συνηθως το καλιμπραρισμα γινεται με 2 υγρα...ενα με PH 7 και ενα με PH 10 (για το θαλασσινο)...δεν ξερω αν θα εχεις πολυ σωστες μετρησεις μονο με το 7. Απο εκει και περα η ρυθμιση που σου λεει ειναι οταν θελεις να το χρησιμοποιεις σαν controller για να ελεγχεις κατι με βαση το PH σου. Ουσιαστικα στο θαλασσινο χρειαζεται αυτο για Calcium Reactor ωστε να ελεγχεις το CO2 με βαση το PH που υπαρχει μεσα στον reactor!Γι΄αυτο σου εχει για CO2...δεν ειναι ασχετο Αρα η ρυθμιση που εβαλες τωρα (8.40) δεν εχει καποιο νοημα αφου δεν εχεις να ελεγξεις κατι...! Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2007 - Manogr Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 8 Φεβρουαρίου 2007 Author #300 Share 8 Φεβρουαρίου 2007 Είναι κι ο λόγος που το πήρα.Απλά είπα άσχετο επειδή δεν χρησιμοποιώ εγώ μπουκάλες....Το άσετο πιο πολύ πήγαινε σε μένα (με ένα "ς" στο τέλος....!!). Ευχαριστώ πολύ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος