crown 28 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 28 Οκτωβρίου 2011 γειά σε όλους έχω ένα ριφάκι 60λ, έχω λοιπόν λίγες απορίες. ο βράχος είχε πάνω κάτι μικρούς αστερίες, είναι επιβλαβείς για το ενυδρείο? το clarki που έχω σκάβει την άμμο συνεχώς είναι συνηθισμένο ή το συγκεκριμένο ψαρι το κάνει? επιπλέον ο φίλος που μου το έδωσε μου είπε ότι είναι θηλυκό και ότι έχει σκοτώσει το αρσενικό, αυτό σημαίνει ότι δεν ταιριάξαν με το συγκεκριμένο ή ότι το ψάρι μου είναι επιθετικό και δεν θα δεχτεί κανένα άλλο καντά του? έχω άνθρακα και αντιφώσφορο της seaheim κάθε πότε θέλουν άλλαγμα(στο ενυδρείο έχω ένα μικρό σκιμμεράκι, αλλαγέσ νερού κάνω 5λ καθε εβδομάδα)? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 28 Οκτωβρίου 2011 γειά σε όλους έχω ένα ριφάκι 60λ, έχω λοιπόν λίγες απορίες. ο βράχος είχε πάνω κάτι μικρούς αστερίες, είναι επιβλαβείς για το ενυδρείο?Αν δε βαλεις φωτο να δουμε πως θα σου πουμε; το clarki που έχω σκάβει την άμμο συνεχώς είναι συνηθισμένο ή το συγκεκριμένο ψαρι το κάνει?Τι εννοεις;Τριβεται με την κοιλια του; επιπλέον ο φίλος που μου το έδωσε μου είπε ότι είναι θηλυκό και ότι έχει σκοτώσει το αρσενικό, αυτό σημαίνει ότι δεν ταιριάξαν με το συγκεκριμένο ή ότι το ψάρι μου είναι επιθετικό και δεν θα δεχτεί κανένα άλλο καντά του?Γινεται καποιες φορες.Συνηθως αυτα τα ψαρια δεν ανεχονται αλλο. έχω άνθρακα και αντιφώσφορο της seaheim κάθε πότε θέλουν άλλαγμα(στο ενυδρείο έχω ένα μικρό σκιμμεράκι, αλλαγέσ νερού κάνω 5λ καθε εβδομάδα)?Καλο ειναι να τα αλλαζεις στο 20ημερο. ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 29 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 29 Οκτωβρίου 2011 οι αστερίες είναι αυτοί που ονομάζονται asterina. http://www.google.gr/imgres?q=asterina&um=1&hl=el&sa=N&biw=1360&bih=632&tbm=isch&tbnid=yHGE5s2k8j5yDM:&imgrefurl=http://www.wetwebmedia.com/asterinafaqs.htm&docid=VOwzJghLVB06nM&imgurl=http://www.wetwebmedia.com/EchinodermPIX/Asteroids/P6010216.JPG&w=243&h=262&ei=ZburTsfWMfPa4QSjsOGWDw&zoom=1&iact=hc&dur=28&sig=115022224041360751680&page=1&tbnh=135&tbnw=134&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=99&ty=140&vpx=190&vpy=142&hovh=209&hovw=194 το clarkii μετατοπίζει σύνεφα από αραγονήτη κουνόντας δυνατά το πίσω μέρος του σώματος του πάνωαπό τον αραγονήτη. και το άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση με αυτό το ψαράκι είναι ότι όταν πλησιάζωι επιτήθεται και χτυπά το τζάμι τόσο που ακούγεται γδούπος.... ρώτησα γιατί διάβασα ότι ο αντιφώσφορος αυτός θέλει αλλαγή μετά από 4 μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 29 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 29 Οκτωβρίου 2011 σωστα διαβασες.αυτος ο αντιφωσφορος ειναι με βαση το αλουμινιο,και τον δουλευουμε οταν θελουμε να διωξουμε αμεσα καποιο προβλημα με αλγη. οταν ομως εχουμε απλως αντιφωσφορο για να κραταμε σε μηδενικη βαση τα φωσφορικα χρησιμοποιουμε με βαση τον σιδηρο ο οποιος πρεπει να αλλαζει καθε μηνα. τετοιον αντιφωσφορο πρεπει να προμηθευθεις και να δουλευεις στη ρουτινα σου.αυτον που εχεις κρατησε τον για ''αλλες'' περιπτωσεις γιατι ειναι και πανακριβος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Κάπου διάβασα ότι ο αντιφώσφορος αλουμινίου "απορροφά" με πολύ γρήγορους ρυθμούς τα φωσφορικά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το στρεσάρισμα των κοραλλιών από την απότομη μεταβολή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 29 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 29 Οκτωβρίου 2011 οι αστερίες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 29 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 29 Οκτωβρίου 2011 Οι αστερινες σε πρωτη βαση τρωνε αλγες.Οταν ομως τελειωσουν οι αλγες,μπορει να χτυπησουν κοραλια. Για το λογο αυτο συνισταται η προσεκτικη απομακρυνση τους,καθως αν τις διαμελισεις πολλαπλασιαζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 29 Οκτωβρίου 2011 Author #8 Share 29 Οκτωβρίου 2011 λοιπόν οπότε, παίρνω νέο αντιφώσφορο απομακρύνω προσεκτικά όσους αστερίες μπορώ και μαζευω το μυαλό μου για δευτερο clarkii στο ενυδρείο. ευχαριστώ παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 1 Νοεμβρίου 2011 Author #9 Share 1 Νοεμβρίου 2011 το ενυδρείο πάει καλά, τρέχει 40 μέρες, λίγες άλγες στο τζάμι ο βράχος καθαρός. σκέφτομαι να βάλω cheato για να προλάβω κάποιο ξέσπασμα άλγης. τι πρέπει να ξέρω γι αυτή την άλγη? το φάσμα φωτός του ενυδρείου είναι καλό(10000κ +20000κ) 'η να προσθέσω λαμπίτσα στα 7500κ? να αρχίσω να προσθέτω κανένα μανιταράκι σιγά σιγά? το ph είναι 7,8 είναι πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 3 Νοεμβρίου 2011 Author #10 Share 3 Νοεμβρίου 2011 κάθε μέρα κάτι νέο στο θαλασσινό. σήμερα ανακάλυψα πάνω στο βράχο έναν αστερία δεν μοιάζει με τους αστερινα είναι ισχνός και ασπρόμαυρος με διαμετρο νομίσματος 1 ευρώ δεν βρήκα κάτι να του μοιάζει στο νετ. είναι ασφαλής για το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Νοεμβρίου 2011 #11 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Προσπαθησε να βαλεις μια φωτογραφια,μη μαντευουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 3 Νοεμβρίου 2011 #12 Share 3 Νοεμβρίου 2011 pH7.8 μου ακούγεται χαμηλό. Τι αλάτι χρησιμοποιείς? Τι αλατότητα έχεις? Αντιφώσφορο χρησιμοποιώ της Kent και είμαι ευχαριστημένος. Αλλαγές νερού είναι δικιά σου απόφαση, εγώ για παράδειγμα στο 60lt κάνω κάθε εβδομάδα 8-10lt. Νερό απο που πέρνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 3 Νοεμβρίου 2011 Author #13 Share 3 Νοεμβρίου 2011 αυτό CoralMarine EasyMix 4kg, δεν γνώριζα από αλάτια όταν έκανα παραγγελία. την επόμενη φορά θα αλλάξω. ο αστερίας εξαφανηστικε άσε που είναι μικρός και αδύνατος που να φανεί. ...στράτο υπαρχει κανένα σαιτ να δω μήπως μοιάζει με κανέναν. biggbily τον κεντ κάθε πότε τον αλλάζεις? θέλω κάποιον μηνιαίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Νοεμβρίου 2011 #14 Share 3 Νοεμβρίου 2011 http://www.saltcorner.com/AquariumLibrary/browsegroupspecies.php?GroupID=210 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 3 Νοεμβρίου 2011 Author #15 Share 3 Νοεμβρίου 2011 (edited) πως θα βάλω φωτο? είναι σαν αυτούς Reticulated Brittle Star Σαν αυτόν δηλαδή? Έγινε επεξεργασία 3 Νοεμβρίου 2011 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 3 Νοεμβρίου 2011 Author #16 Share 3 Νοεμβρίου 2011 α ναι μπράβο!!! λίγο πιο έντονα χρώματα έχει ο δικόσμου. είναι ασφαλής για βράχο και κοράλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Νοεμβρίου 2011 #17 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Ενας μικρος οφιουρος http://www.google.gr/search?tbm=isch&hl=el&source=hp&biw=1280&bih=579&q=%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82&gbv=2&oq=%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81&aq=4S&aqi=g-S1&aql=1&gs_sm=c&gs_upl=1925l8650l0l11301l6l6l0l1l1l0l288l1245l0.1.4l5l0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 3 Νοεμβρίου 2011 Author #18 Share 3 Νοεμβρίου 2011 πολύ καλά παιδιά ευχαριστώ. οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα είναι reef safe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Νοεμβρίου 2011 #19 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Οσο ειναι μικρος ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 3 Νοεμβρίου 2011 #20 Share 3 Νοεμβρίου 2011 Οσο ειναι μικρος ειναι Μέχρι να βγάλει δοντάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 6 Νοεμβρίου 2011 Author #21 Share 6 Νοεμβρίου 2011 γειά και πάλι μπορεί κάποιος να μου προτείνει έναν αντιφώσφορo σιδήρου από water inn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 6 Νοεμβρίου 2011 #22 Share 6 Νοεμβρίου 2011 Remophos FE 0.5-2mm 500ml Αυτό χρησιμοποιούσα και ήταν αρκετά καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 6 Νοεμβρίου 2011 Author #23 Share 6 Νοεμβρίου 2011 ευχαριστώ για την απάντηση φίλε maik78, που το βρίσκω αυτό? γιατί θέλω να κάνω μια παραγγελία από water in και θα με βολευε αν έχει εκέι κάποιον αξιόλογο αντιφώσφορο να τον πάρω από εκέι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 6 Νοεμβρίου 2011 #24 Share 6 Νοεμβρίου 2011 ευχαριστώ για την απάντηση φίλε maik78, που το βρίσκω αυτό? γιατί θέλω να κάνω μια παραγγελία από water in και θα με βολευε αν έχει εκέι κάποιον αξιόλογο αντιφώσφορο να τον πάρω από εκέι. Ο συγκεκριμένος είναι της grotech και τον έπαιρνα από το μεγάλο γνωστό μαγαζί των βορείων προαστίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 6 Νοεμβρίου 2011 Author #25 Share 6 Νοεμβρίου 2011 να σαι καλά!!! μήπως δεν έπρεπε να αναφέρω όνομα καταστήματος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος