Jump to content

Light Balling Method Και Αρκετες Αποριες Στην Αρχη

klaz

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους.

πριν ξεκινησω την μεθοδο,και αφου εριξα αρκετο διαβασμα,προσπαθησα να βρω την καταναλωση που εχω ανα βδομαδα.

το ''κουφο'' ηταν ομως οτι εκτος απο την ανθρακικη που καταναλωνεται και ηδη εχω βρει την δοσολογια της και συμπληρωνω,δεν εχω βρει αλλοιωση στις υπολοιπες παραμετρους,δηλαδη στο μαγνησιο και το ασβεστιο.

αν και το κεχα μου ειναι εδω και καιρο σταθερο και κολλημενο,οι υπολοιπες μετρησεις ειναι σταθερες,εκτος μονο απο την πτωση του μαγνησιου μετα την κλασσικη 15νθημερη αλλαγη νερου που κανω....

τι θελω να πω....

μετρησεις

mg.θελω να το κραταω στο 1310-1320.μετα απο αλλαγη νερου περιπου 45λιτρων ανα 15νθημερο την επομενη μερα μετραω με σαλιφερτ 1230 απο 1310..!!!εαν δεν συμπληρωσω με το χερι,δεν αλλιωνεται προς τα κατω το μαγνησιο ολη την υπολοιπη βδομαδα.μενει εκει.προσθετωντας με το χερι χλωριουχο μαγνησιο χρειαζονται περιπου 320 γραμμαρια για να το επαναφερω εκει που θελω.κρινω λοιπον πως αυτη η ποσοτητα ειναι ιδιαιτερως μεγαλη ανα 15μερες μετα την αλλαγη ,αφου η μεθοδος που θελω να δουλεψω συμφωνα και με την fauna, ζηταει να βαλεις 500 γραμμαρια σε 5 λιτρα νερου το οποιο υποτιθεται πως σε παει για μηνες...!!!

οσο αφορα το ασβεστιο,δεν εχω αποκλισεις,η καλυτερα να πω μετα απο αλλαγη νερου εχω μια αποκλιση περι των 10 βαθμων προς τα κατω που θεωρω μαλλον λογικη.

το αλατι που δουλευω ειναι το tropic marine pro,και αυτη τη στιγμη μεσα υπαρχουν περιπου γυρω στα 25 φραγκακια sps που δειχνουν σε πολυ καλη κατασταση.

θα ηθελα ειλικρινα την βοηθεια των πιο εμπειρων,καθως δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως φταιει με τη χημεια στη γυαλα μου.

ευχαριστω.

αυτο που ξερω ειναιοτι διατηρωντας το KH σε σταθερα επιπεδα αποφευγεις τις μεγαλες αυξομειωσεισ σε MG kai CA...Αν εχεις φτιαξει δλδ τις τιμες σου σε μαγνησιο και ασβεστιο σε σταθερη ανθρακικη σκληροτητα δυσκολα τις χανεις ...τι χρησιμοποιεις για την αυξηση του Mg σου?????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...