Jump to content

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λοιπόν, χθες άργησα να γυρίσω στο σπίτι και τα ψάρια έμειναν με κλειστό το φως αρκετές ώρες. Το άναψα για 3 ώρες περίπου αφού γύρισα τα τάισα και παρατήρησα πως το ένα δεν κολυμπούσε καθόλου και δεν έδωσα σημασία.(δεν παρατήρησα τπτ άλλο).Σήμερα είδα πως έχει άσπρα στίγματα σε 3 σημεία στο σώμα του. Το ένα και το μεγαλύτερο απο αυτά βρίσκεται κάτω απο την ουρά του και τα άλλα 2 ( πιο μικρά )κάτω και αριστερά από το στόμα του.Το ψάρι δεν μπορεί να κολυμπήσει καλά ( μερικές φορές όταν πάει στην επιφάνεια και κοντά στο φίλτρο το ρεύμα το παρασέρνει ).Τα ψάρια είναι μικρά σε ηλικία περίπου 4-5 μηνών.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:60L

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): εσωτερικό φίλτρο Tetratec IN600 plus με τα 2 δικά του σφουγγαράκια και τύρφη

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3 μήνες λειτουργίας ενυδρείου, 2 μήνες περίπου με ψάρια

- Ψάρια (είδη και αριθμός): apistogramma cacatuoides , 3 στον αριθμό

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):

τάισμα: 1 φορά την μέρα από μικρή ποσότητα JBL Novel Bel

αλλαγές νερού το 20% περίπου κάθε εβδομάδα

αλλαγή τύρφης στο φίλτρο κάθε 2 εβδομάδες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 7

- KH:δεν έχω κάνει

- GH:9-10

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0ppm

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0ppm

- ΝΟ3 (νιτρικά):5ppm

- Θερμοκρασία: Ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στους 28οC δεν έχω θερμόμετρο

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: της sera

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:apistogramma cacatuoides

- Ιστορικό Ψαριού: -

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): το ψάρι δεν μπορεί να κολυμπήσει καλά (όταν πάει κοντά στο φίλτρο το παρασέρνει το ρεύμα).Επιπλέον έχει ένα μεγάλο άσπρο στίγμα κάτω απο την ουρά του και άλλα δύο πιο μικρά το ένα κάτω απο το στόμα του και το άλλο πιο δίπλα.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:κανένα το έχω 2 μήνες περίπου

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) - καμία

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -

-Δοσολογία: -

-Χρόνος Χρήσης: -

-Αναλυτική περιγραφή: -

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

post-43037-0-73822400-1319730889_thumb.jpg

post-43037-0-45928000-1319730901_thumb.jpg

post-43037-0-23412800-1319730912_thumb.jpg

Οι φώτο δεν είναι οτι καλύτερο γιατί τραβήχτηκαν απο κινητό αλλά φαίνεται το μεγαλύτερο άσπρο στίγμα κάτω απο την ουρά του, Ελπίζω να με βοηθήσετε !

Απορια επειδη η φωτο ειναι θωλες κανουν σαν μισοφεγγαρα τα ασπρα στιγματα ; Και ειναι σαν πρισμενο σε εκεινα τα σημεια ;

Υγ ενα μεγα λαθος που ειδα ελλειψη θερμομετρου ποτε μην βασιζεσαι στο κοντρολ του θερμοστατη και εγω την εχω πατησει και αρκετοι συμφορουμιτες

Και ενα μικρο σφαλμα ενα χρονοδιακοπτη για το ενυδρειο για να εχεις σταθερες ωρες ( δεν νομιζω να σου ερεσει μια να νυχτωνει 7 μια 5 )

Tapatalk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...