Jump to content

Diy Φιλτρο Του Φτωχου

sySpyrosas

Recommended Posts

εγω εχο κανι αυτο το πιραματικο http://s1127.photobu...nt=DSC01748.jpg http://s1127.photobu...nt=DSC01745.jpg

Καλά... το μπιμπερό είναι όλα τα λεφτά !!!!

• 3 weeks later...

Έχοντας σαν αρχή το 5ο σχέδιο, έχω χρησιμοποιήσει Φ125 του μέτρου με κολλημένη γωνιά 90ο, τάπα μόνο κάτω στη γωνιά και από πάνω ανοιχτό. Το έχω τυλίξει όλο με μονωτικό σωλήνων για ελαχιστοποίηση θερμικών απωλειών και πρόκειται να το συνδέσω στο κάτω του μέρος πάντα, με την υπερχείληση του ενυδρείου, από την σωλήνα 1¨ στο πάτο του ενυδρείου. Ο κυκλοφορητής θα πάει στο πάνω μέρος 15-20 πόντους κάτω από το μέγιστο ύψος του νερού για να έχω όσο το δυνατό πιο μεγάλη κυκλοφορία, λόγω του μειωμένου μανομετρικού. Έιναι βέβαια λογικό ότι η σωλήνα στο πάνω μέρος ξεπερνά για λίγο το ύψος των γυαλιών του ενυδρείου για να μην πλημυρίσουμε.

Θέλω μόνο ένα Τ 1¨ και μία βάνα από τον Σταματίου για να το δοκιμάσω και στην πράξη. Νομίζω όμως ότι τα αποτελέσματα δεν θα με απαγοητεύσουν. Η όλη κατασκευή δεν θα φαίνεται βέβαια γιατί το ενυδρείο μου είναι εντοιχισμένο. Τα υλικά πολύ φθηνά και αν πετύχει θα έχω την αντλία των 1200 λίτρων κοντά στα 1000 λίτρα την ώρα και με 6-7 λίτρα βιολογικό υλικό στη σωλήνα. Είδωμεν...

εχε υποψη σου, οτι η σταθμη του "φιλτρου σου" θα ειναι χαμηλοτερη απο αυτη του ενυδρειου, οταν ο κυκλοφορητης δουλευει. Και αυτο γιατι για να περασει νερο απο το ενυδρειο στο φιλτρο θα πρεπει το ενυδρειο να εχει υψηλοτερη σταθμη. Πρακτικα αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να παρακολουθεις τακτικα τις εξατμισεις του νερου και τα υλικα, γιατι οι εξατμισεις ειναι μεγαλες (για τη πρωτη περιπτωση) ή τα υλικα βουλωμενα (για τη δευτερη) τοτε η σταθμη στο "φιλτρο" θα πεσει και κινδυνευει ο κυκλοφορητης να μεινει εκτος νερου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...