Jump to content

Diy Φιλτρο Του Φτωχου

sySpyrosas

Recommended Posts

Λοιπον , ως γνωστων οι αντλίες λειτουργούνε βάση ενός πίνακα ύψος/παροχή.Παρατηρησα το εξής ότι λόγο μικρών διαστάσεων(άρα και μικρών απολειων ενέργεια) άμα έχουμε την αντλία η οποία στέλνει σε ένα κλειστό δοχείο το νερό από το ενυδρείο , το οποιό επιστρέφη λόγο τις πίεσης ,η απόδωση είναι ίδια με το να είχα την αντλία μέσα στο δοχείο.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ!! γιατι έτσι γλυτώνεις από τον βραχνά του να τοποθετίσεις την αντλία μέσα στο δοχείο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:

2 στυπιοθλίπτες(από τοn ΚΑΦΚΑ/ηλεκτρολογικα) 0,70eX2 λινκ

1 σωλήνα PVC (ανάλογα με το ύψος π το θέλετε σύμφωνα με την καμπύλη της αντλίας)εγώ χρησιμοποίησα Φ10 διαμετρο ,4e το μέτρο λινκ

2 τάπες για Φ10 0,5eΧ2 λινκ

1 σιλικόνη για ενυδριακή χρήση από το praktiker 5ή8e λινκ

ταινία τεφλόν 0.5e τα 12 μέτρα

σωλήνες (τσεκάρουμε διαμέτρο σωλήνα και στυπιοθλίπτη)

αντλία 25e 600λ μέχρι 1m (εγώ το έχω στο 0,5m με παροχή 400l/h

εργαλεία:

ένα τρυπάνι , ενα θερμοπίστολο για να ξεχυλόσουμε το σωλήνα

1)ανοίγουμε τρύπες στο ένα καπάκι και περνάμε τους στυπιοθλίπτες με τεφλόν και μετά βάζουμε γύρο γύρο συλικόνη για να μονώσει βήμα βήμα 2

2)παίρνουμε τον σωλήνα και με το θερμοπίστολο τον ζεσταίνουμε και μετα με την μία τάπα ξεχειλώνουμε τις άκρες ωστε να χωράει (ΦΟΡΑΜΕ ΓΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΜΕ)

βάζουμε αρκετουτσικο τεφλόν στο σώμα της τάπας και το σφηνώνουμε στο σωλήνα βάζοντας σιλικόνη στο και στο ενδιάμεσο και στις άκρες. αυτό και στις 2 μεριές λινκ

3)Επίσης στην τάπα της κάτω μεριάς έπειδή έχει καπάκι με σπείρωμα το μονώνουμε με σιλικόνη και τεφλόν ώστε να μήν ξανανοίξει ποτέ (εδώ είναι το ποιο σημαντικό κομμάτι στη κατασκευή αφού αυτό το σημείο δέχεται όλη την πίεση του όγκου τ νερού)

4)Περνάμε τους σωλήνες , η είσοδος θα φτάνει στο κάτω άκρο.Έτσι το νερό λόγο της άνωσης θα περνάει αναγκαστικά από όλα τα υλικά φίλτρανσης και η έξοδος στο πάνω μέρος όπου θα επιστρέφει λόγο υπερχείλισης λινκ

5)Την αντλία την τοποθετούμε μέσα στο ενυδρείο λινκ

6)το σωλήνα το γεμίζουμε για 3 μέρες+ με νερό ώστε να φύγει η τοξικότητα της σιλικόνης

το καλό με τον σωλήνα έιναι ότι μπορείς να τον έχεις σε όποιο ύψος θές και να πάρεις έτσι όποια αντλία θες

άμα έχει κάποια διαρροή μπάλωσε με σιλικόνη

Φίλε sySpyrosas θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής. Μιας και η κατασκευή στηρίζεται στο οτι ο σωλήνας πρέπει να είναι κλειστό δοχείο για να λειτουργήσει το όλον σύστημα λόγω της πίεσης (επομένως σφραγίζεται) άρα να υποθέσω οτι μιλάμε μόνο για βιολογικά υλικά μιας και θα είναι σχετικά δύσκολο το άνοιγε-κλείσε του <diy φίλτρου> για την αφαίρεση υλικών που θα βρομίζουν εύκολα από μέσα?

Μήπως θα μπορούσαμε από την πλευρά που ο σωλήνας έχει τις βόλτες να μην υπήρχε σφράγισμα με σιλικόνη (σκέτο τεφλόν) ετσι ώστε να μπορούμε να ανοιγοκλείνουμε την κατασκευή?

Παντως δείχνει πολύ έξυπνο και ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. :thumbup:

Μια διορθωση,Το Φ10 Φανταζομαι να ειναι 10 ποντους,αν ειναι ετσι πρεπει να το ζητησουμε ως Φ100.

Και μια επιπλεον ερωτηση μαζι με του φιλου Σωτηρη που ειναι παρα πολυ λογικη.

Η αντλια τοποθετημενει τοσο επανω στο ενυδρειο ,ειναι μονο για την βιολογια και οχι για τις ακαθαρσιες του βυθου.

Επισης δεν καταλαβα για την επιστροφη του νερου.Μηπως θα ηταν καλυτερα η δευτερη τρυπα να ηταν στον πατο της σωληνας,για να περνα απο ολο το βιολογικο υλικο?

Σευχαριστουμε πολυ ,που μας το παρουσιασες και μας εβαλες σε ιδεες.

:bowdown:

Επισης δεν καταλαβα για την επιστροφη του νερου.Μηπως θα ηταν καλυτερα η δευτερη τρυπα να ηταν στον πατο της σωληνας,για να περνα απο ολο το βιολογικο υλικο?

Σευχαριστουμε πολυ ,που μας το παρουσιασες και μας εβαλες σε ιδεες.

:bowdown:

ναι διαφορετικα θα πρεπει να εχει 2η σωληνα μεσα με απομονομενη εισοδο και υλικα μονο στο κενο αναμεσα στις 2 σωληνες διαφορετικα δεν νομιζω να δουλευει οπως πρεπει

ναι διαφορετικα θα πρεπει να εχει 2η σωληνα μεσα με απομονομενη εισοδο και υλικα μονο στο κενο αναμεσα στις 2 σωληνες διαφορετικα δεν νομιζω να δουλευει οπως πρεπει

Δεν καταλαβα την απαντηση σου φιλε μου.Δηλ.εχεις την ιδια απορια μαζι μου?

Εγω λεω αν ειχε κατω την τρυπα,με την πιεση του νερου θα ανεβαινε επανω το νερο.Η εσυ λες πρεπει να εχει και δευτερη σωληνα?

με λιγη διαφοροποιηση στο εσωτερικο του διλ 2η σωληνα απο την οποια θα περναει η εισαγοση εσωτερικα απο την αλλη μονομενη εισοδος. και η εξοδος να φευγει απο το κενο αναμεσα στις 2 σωληνεςhttp://imageshack.us.../35/filtro.png/

πιστευω πως θα ηταν καλυτερο εαν η αντλια ηταν μεσα στο καδο και εσπρωχνε το νερο προς το ενυδρειο , στη θεση που ειναι τωρα η αντλια κανει διπλη δουλεια .... Σπρωχνει το νερο στο καδο ( τι στιγμη που θα μπορουσε να πηγαινε απλα με υπερχειληση ) και στη συνεχεια τραβαει ζορι στο να σπρωξει τοσο ωστε το νερο που ειναι στον καδο να ανεβει παλι στο ενυδρειο .

Εαν υπηρχε ενας σωληνας μεσα στο καδο που να υποχρεωνε το νερο να περασει απο το πατο του καδου και στη συνεχεια να βγει εξω αφου πρωτα ειχε περασει απο το βιολογικο υλικο πιστευω θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα .

Η διαμετρος του καδου ειναι κατα τη γνωμη μου μικρη , λιγος χωρος βιολογικου υλικου και δεν μενει χωρος για να μπορεσει να μπει χερι μεσα για εναν τυπικο καθαρισμο .

με λιγη διαφοροποιηση στο εσωτερικο του διλ 2η σωληνα απο την οποια θα περναει η εισαγοση εσωτερικα απο την αλλη μονομενη εισοδος. και η εξοδος να φευγει απο το κενο αναμεσα στις 2 σωληνεςhttp://imageshack.us.../35/filtro.png/

Ναι αυτο ποιο σωστο ειναι κατα την αποψη μου

Για να δουλέψει σωστά το φίλτρο μπορείς να ακολουθήσεις τις περιπτώσεις Α ή Β, με την Β πιο πρακτική και πιο σωστή κατά τη γνώμη μου.

post-13206-0-18279300-1319708163_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Για να δουλέψει σωστά το φίλτρο μπορείς να ακολουθήσεις τις περιπτώσεις Α ή Β

Σωστος . Εψαχνα να βρω σχεδιαγραμμα.

Οπως ειπαμε και ποιο πανω , σκοπος ειναι να περασει το νερο απο το βιολογικο υλικο ;)

φ400 εξωτερικη και φ200 εσωτερικη με χωρο για αντλια στον πατο η πανω απο το φιλτρο και οχι μεσα στο ενυδρειο θα ηταν το ιδανικο και πολυ ευκολο υλοποιησιμο

φ400 εξωτερικη και φ200 εσωτερικη με χωρο για αντλια στον πατο η πανω απο το φιλτρο και οχι μεσα στο ενυδρειο θα ηταν το ιδανικο και πολυ ευκολο υλοποιησιμο

αυτο που λες δεν στεκει :)

δηλαδη

Εξωτερικη διαμετρο 400 mm

και εσωτερικη 200mm

100mm τοιχωμα !!!! ΔΕΝ παιζει ....

Δεν υπαρχουν σωληνες με τις παραπανω διαστασεις ...

Μονο εαν θα γινοταν απο τεφλον και κατασκευη σε τορνο ... οποτε παμε σε αλλα ''μονοπατια'' εκει περα :)

Σωστα τα λες,αλλα αυτο που λες ουσιαστικα ειναι ενα κανονικο sumb,ο τιτλος του φιλου ειναι το φιλτρο του φτωχου :rolleyes:

οχι 100μμ τοιχομα ρε συ. το συνολο τον τοιχοματων θα ειναι γυρο στα 10 χιλιοστα και στις 2 σωληνες αν πας σε 1 μαγαζι με υδραβλικα ζητησεις τις παραπανω διαστασεις θα σου τις δοσουν επισης η σκεψη η δικη μου ηταν να ειναι να προσαρμοζεται απο μικρο εως κτινος ενυδρειο με μοναδικη διαφορα το υψος τον σωληνων που θα αποτελουν το φιλτρο

έκανα ένα σχεδιάγραμμα ,το πάνω καπάκι το μονώνουμε με πολλή τεφλόν και τιποτα άλλο , για να ξεβιδώνει.ούτος η άλλος η περισσότερη πίεση στο πάτο ασκείτε.

επέισης άμα μέσα στο κάδο στο πάτο έβρισκα κάτι από καουτσουκ το οπόιο θα σφήνωνε ,θα είχε ουσιαστικα ένα σημείο εσωτερικό εκτόνωσης της πίεσης εκτός των ραφών του σωλήνα/τάπα ,θα μπορούσαμε να φτιάξουμε πολλύ μεγαλα πράγματα.

λοιπόν έχω φτιάξει 3, 2 στο γλυκό νερό 1 στο θαλασσινό και δουλεύουν εδώ και 3 μήνες και διαρροή παρουσίασε μόνο του θαλασσινού επειδή ήταν τ πρώτο π έφτιαξα και το διόρθωσα στοκάροντας το σημείο με σιλικόνη (ενώσω δούλευε)υπολογίζω όμως οτι έτσι έχω γλυτώσει γύρο στα 200+ευρω από το να αγόραζα 3 εξωτερικά φίλτρα με κάδους 5λ ,5λ και 3λ.

επίσης προσέξτε τι είπα στην αρχή για την παρατήρηση για την θέση/απόδοση της αντλίας,επειδή είχα πάει να τ κατασκευάσω με άλλο τρόπο (την αντλία μέσα στον κάδο) και ήταν παταγώδης αποτυχία. Επίσης με μια στήλη με 1μ+ η 2μ με ενσωματωμένο πάτο και όχι αποσπόμενο θα ήταν ουσιαστικά ένας κάδος 10λ+ ο οποίος θα δούλευε με μια πολλή΄φθηνότερη αντλία στην ίδια παροχή και για ένα μεγάλο ενυδρείο αυτό θα σήμαινε ένα τρόπο για να μην έχεις sub .ουσιατικά θα ήταν σαν μια κωλόνα δύπλα στο ενυδρείο.

Σκεφτείτε βελτιώσεις / απαντάμε με diy κατασκευές στην κρίση!

Για να δουλέψει σωστά το φίλτρο μπορείς να ακολουθήσεις τις περιπτώσεις Α ή Β, με την Β πιο πρακτική και πιο σωστή κατά τη γνώμη μου.

μηχανικά(και μιλάω σαν μηχανικός) δεν έχει καμία διαφορά σε αντίθεση το Β είναι μεγαλύτερο μπέρδεμα αφού τρύπα σ αυτό το σημείο (και μιλώ εμπειρικά) μονώνει πολλή ποιο δύσκολα.Σκέψου ότι όλα τα φίλτρα τ εμπορείου έχουν τους σωλήνες στο καπάκι.

Στην αρχή της παρουσίας σου δεν υπήρχε αυτό το σχεδιάγραμμα, http://imageshack.us/photo/my-images/853/22702371.jpg/ ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας του φίλτρου και αυτός είναι ο λόγος που σου έκανα το σχέδιο.

Ναι, έτσι φυσικό είναι να δουλεύει αφού και τα περισσότερα εξωτερικά φίλτρα (ΕΗΕΙΜ, Tetra) ακολουθούν αυτή τη λογική, μπορεί να μην έχουν την προέκταση του σωλήνα εσωτερικά έτσι ακριβώς, αλλά "δημιουργείται" αυτή η δίοδος του νερού από τις ενώσεις που έχουν οι σχάρες των υλικών.

Το θέμα τώρα είναι να υπάρχει η σωστή ροή του νερού μέσα στο βιολογικό υλικό, κάτι που θα φανεί μόνο πρακτικά.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Η αντλιες μεσα στα ενυδρεια ,βουλωνουν απο ακαθαρσιες και σαπια φυλα?

ναι θελει και κατι σαν προφιλτρο στην αρχη της αντλιας...

χτυπηστε στον γουγλη ''φιλτρο τυπου αμβουργου'' και θα βρειτε δεκαδες πατεντες για το πιο φτηνο αλλα και αξιοπιστο τροπο diy φιλτρου που μπορει να κανει ο καθενας μας...

Η αντλιες μεσα στα ενυδρεια ,βουλωνουν απο ακαθαρσιες και σαπια φυλα?

Και από τους μικρούς λαθρεπιβάτες βουλλώνουν. Έχω αυτο το πρόβλημα στο 40λιτρο. Μια φορά τον μήνα πρέπει να καθαρίζω την αντλία και το μπεκ από τους λαθρεπιβάτες διότι μειώνεται η ροή.

Θα ηθελα να πω και εγω μερικα πραγματα, μιας και εχω παιδευτει λιγο με το θεμα!

Θα μιλησω συμφωνα με τα σχεδια της παρακατω εικονας.

d438aeb7.jpg

Σχεδια 1:

Ειπωθηκε ηδη για τη κατασκευη του. Ο κυκλοφορητης που θα ειναι μεσα στο ενυδρειο, πρεπει να ειναι με σφουγγαρι, ωστε να μην ρουξηξει κανενα αργανισμο ή οτιδηποτε αλλο και κολησει ή βουλωσει.

Θελω να τονισω επισης, οτι ειναι απαραιτητο το κενο μεταξυ εισαγωγης νερου και υλικου μηχανικης φιλτρανσης (σφουγγαρι, ενυδρειακο βαμβακι, κτλ) καθως και η υπαρξη του πλεγματος στο κατω σημειο, ωστε να εχουμε κι εκει ενα κενο μεταξυ των υλικων του φιλτρου και της εξαγωγης του νερου. Ο λογος ειναι οτι με το τροπο αυτο καθυστερει το φιλτρο να βουλωσει ακομη περισσοτερο. Διαφορετικα θα βουλωνουν τα υλικα ακριβως στην εισοδο και στην εξοδο μονο και συχνοτερα.

Η ροή μπορει να γινει και αντιστροφα, αλλα στη περιπτωση αυτη οταν θα κανουμε καθαρισμο των μηχανικων υλικων (τα οποια πλενονται και τακτικοτερα), θα απαιτηται να αφαιρεθουν και τα βιολογικα υλικα.

Σχεδιο 2:

Βασιζεται στη λειτουργια του προηγουμενου, αλλα η αντλια ειναι μεσα στο φιλτρο και εχει αντιθετη ροη. Ετσι εξασφαλιζουμε οτι η αντλια δεν θα βουλωσει ή δεν θα τραβηξει καποιο ψαρακι.

Μπορει κι εδω να αντιστραφει η κυκλοφορια, τοποθετωντας το κυκλοφοριτη στο κατω μερος του φιλτρου, αλλα για μενα ειναι προτιμοτερο να μην γινει για τον ιδιο λογο που αναφερα και στο προηγουμενο σχεδιο (ευκολοτερος καθαρισμος μηχανικων υλικων).

Φροντιζουμε με τη βοηθεια πλεγματος να εχουμε και παλι κενο στην εισαγωγη για τον ιδιο λογο καθως και πριν το κυκλοφορητη, ωστε να μην τραβηξει κανενα υλικο.

Σχεδιο 3:

Ειπωθηκε ηδη και αυτο για τη κατασκευη του. Προσοχη και παλι στα κενα καθως και στο κυκλοφορητη, που χρειαζεται σφουγγαρι (οτι και στο σχεδιο 1 δηλαδη).

Σχεδιο 4:

Βασιζεται στη λειτουργια του προηγουμενου, αλλα η αντλια ειναι μεσα στο φιλτρο. Ετσι εξασφαλιζουμε οτι η αντλια δεν θα βουλωσει ή δεν θα τραβηξει καποιο ψαρακι.

Μπορει κι εδω να αντιστραφει η κυκλοφορια, τοποθετωντας το κυκλοφοριτη στο πανω μερος του φιλτρου, αλλα για μενα ειναι προτιμοτερο να μην γινει για τον ιδιο λογο που αναφερα και στο προηγουμενο σχεδιο (ευκολοτερος καθαρισμος μηχανικων υλικων).

Φροντιζουμε με τη βοηθεια πλεγματος να εχουμε και παλι κενο στην εξαγωγη για τον ιδιο λογο καθως και πριν την εισαγωγη.

Σχεδιο 5:

Το σχεδιο αυτο με εχει παιδεψει αρκετα. Εχουμε ενα ανοιχτο φιλτρο, της ιδιας φιλοσοφιας(PVC σωληνας Φ100 και ανω). Το πανω μερος του σωληνα πρεπει να ειναι πανω απο το υψος του ενυδρειου ή ισο με αυτο. Δουλευει με την αρχη των συγκοινωνουντων δοχειων. Ο σωληνας της εισαγωγης του φιλτρου εχει σφουγγαρι μεσα στο ενυδρειο και εχει γινει εξαερωση μεσα σε αυτον. οσο υψος εχει η σταθμη στο φιλτρο θα εχει και το ενυδρειο. Η επιστροφη του νερου γινεται με εναν κυκλοφορητη, οπως και στα σαμπ. Πρακτικα ομως εχει το μειωνεκτημα τοι το νερο που εισερχεται στο φιλτρο καθυστερει περισσοτερο απο το νερο που βγαινει απο αυτο (μεχρι ενα σημειο ομως) με αποτελεσμα η σταθμη του ενυδρειου να ειναι υψηλοτερη. Πρεπει δηλαδη να δημιουργηθει μια μεγαλυτερη πιεση στο ενυδρειο για να εισελεθει το νερο στο φιλτρο. Αν τωρα τα σφουγγαρια στουμπωσουν ελαφρως η σταθμη του νερου στο φιλτρο θα πεσει περισσοτερο με αποτελεσμα ο κυκλογορητης να μεινει χωρις νερο ή να ξεχειλησει το ενυδρειο, αλλα μεχρι απο νερο στο φιλτρο να βρεθει χαμηλωτερα απο το κυκλοφορητη!! Για τους λογους αυτους δεν το συνιστω, αν υπαρχουν εναλακτικες λυσεις. Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του ειναι το κοστος που ειναι παααρα πολυ μικρο και η διαδικασια καθαρισμου των φιλτρων που ειναι παρα πολυ απλη.

Αν αντιστρεψουμε τα υλικα και τη κυκλοφορια βαζοντας το κυκλοφορητη χαμηλα, κυνδινευουμε να εχουμε περισσοτερα νερα στο πατωμα, βιολογικα υλικα χωρις νερο και κυκλοφορια και η σωληνα εισαγωγης νερου του φιλτρου να θελει παλι εξαερωση.

Σχεδιο 6:

Αυτο ειναι το σχεδιο που δουλευω εδω και 2 μηνες με απολυτη επιτυχια. Το παραπανω φιλτρο ειναι μεσα στο ενυδρειο του οποιου το νερο πρεπει να ειναι πανω απο το φιλτρο. Η εισαγωγη του νερου ειναι απο επανω και η εξαγωγη γινεται με την αντλια που στελενει το νερο στο ενυδρειο.

Πλεονεκτηματα: ακομη μικροτερο κοστος, δεν χρειαζεται κολημα ή καποια εγκατασταση μεσα στο ενυδρειο, ευκολος καθαρισμος των υλικων, οικονομια χωρου.

Μεινεκτημα : αισθητικα ασχημο αν δεν φροντισουμε να το κριψουμε ή να το καμουφλαρουμε μα κατι, απωλεια χωρου για τα ψαρια, απωλεια ογκου νερου. Οτι ισχυει δηλαδη για τα εσωτερικα φιλτρα. Επισης, εφοσον δεν ειναι κολημενο στο ενυδρειο, αν η σταθμη πεσει, το φιλτρο θα αδειασει, θα ελαφρυνει, θα ανασηκωθει και θα τουμπαρει.

Αυτα! Ελπιζω να μην εκανα κανενα λαθος σε αυτη τη μικρη παρουσιαση!

Έχοντας σαν αρχή το 5ο σχέδιο, έχω χρησιμοποιήσει Φ125 του μέτρου με κολλημένη γωνιά 90ο, τάπα μόνο κάτω στη γωνιά και από πάνω ανοιχτό. Το έχω τυλίξει όλο με μονωτικό σωλήνων για ελαχιστοποίηση θερμικών απωλειών και πρόκειται να το συνδέσω στο κάτω του μέρος πάντα, με την υπερχείληση του ενυδρείου, από την σωλήνα 1¨ στο πάτο του ενυδρείου. Ο κυκλοφορητής θα πάει στο πάνω μέρος 15-20 πόντους κάτω από το μέγιστο ύψος του νερού για να έχω όσο το δυνατό πιο μεγάλη κυκλοφορία, λόγω του μειωμένου μανομετρικού. Έιναι βέβαια λογικό ότι η σωλήνα στο πάνω μέρος ξεπερνά για λίγο το ύψος των γυαλιών του ενυδρείου για να μην πλημυρίσουμε.

Θέλω μόνο ένα Τ 1¨ και μία βάνα από τον Σταματίου για να το δοκιμάσω και στην πράξη. Νομίζω όμως ότι τα αποτελέσματα δεν θα με απαγοητεύσουν. Η όλη κατασκευή δεν θα φαίνεται βέβαια γιατί το ενυδρείο μου είναι εντοιχισμένο. Τα υλικά πολύ φθηνά και αν πετύχει θα έχω την αντλία των 1200 λίτρων κοντά στα 1000 λίτρα την ώρα και με 6-7 λίτρα βιολογικό υλικό στη σωλήνα. Είδωμεν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...