Sindarta 26 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 26 Οκτωβρίου 2011 (edited) Καλησπερα σε ολους και ζητω συγνωμη αν το σημειο του forum που παραθετω το θεμα δεν ειναι σωστο.Ας μεταφερθει αν υπαρχει καπου καλυτερα. Απο τα μεσα του καλοκαιριου εχω που αντιμετωπιζω το "βουνο" της αλγης στο 7 μηνων RSM 250 εχοντας κανει τα παντα οσο αφορα τις συμβουλες που υπαρχουν στο forum αλλα και απο αλλες πηγες. Οι μετρησεις ειναι ικανοποιητικες φυσικα τα PO4 δεν μπορω να τα μετρησω οσο υπαρχει αλγη (πρασινη τριχοειδης) τα εχω μετρησει ομως και ειναι μηδενικα στην οσμωση μου και μηδενικα και στο νερο των αλλαγων ( 25 % αυστηρα καθε Κυριακη εδω και 3 μηνες!!!) Στο ενυδρειο εχει προστεθει εδω και 30 Ημερες αντιφωσφορος σιδηρου Tunze και καθε 4 ημερες phosguard το ταισμα γινετε μερα παραμερα με μεγαλη προσοχη και μικρες ποσοτητες. Και εδω και 1,5 μηνες περιπου ενα κανιστρο με NP Biopellets!Με τον φωτισμο εγιναν πολλες προσπαθειες Απο γενικη συσκοτιση για 4-5 ημερες και επανεκινηση με φωτοπεριοδους που δεν ξεπερνουν τις 3 ωρες αφου δεν υπαρχουν κοραλια στο ενυδρειο. Οι μετρησεις στα μεσα του καλοκαιριου καταναγκην αμελειας δικη μου ηταν χαλια αλλα σιγα σιγα ηρθαν στα ισια τους. ΝΟ3 0 ΝΟ2 0 Αμμωνια 0 Mg 1200 και ανηφοριζει γινετε χρηση Grotech σκονης instant και υγρης μορφης. Ca 420 grotech calcium σε σκονη Αλάτι Tropic Marine Pro Reef KH 7 - 8 Τι ρολο μπορει να παιζουν τα προσθετα???Το μεγαλο μου ερωτημα ειναι απο που προκυπτουν τοσα φωσφορικα και γιατι ενω ειχα γενικη πτωση της αλγης για μεγαλο διαστημα τωρα ξαφνικα χωρις να αλλαξω τιποτα φουντωνει παλι??? Σημειωση : αφαιρω με πολυ αργους ρυθμους το βιολογικο υλικο του ενυδρειου. Πως να δημιουργησω την ανατγωνιστικη Κοραλινη αν τα συστατικα που τη δημιουργουν ειναι αυτα που προκαλουν και την πρασινη αλγη??? Έγινε επεξεργασία 26 Οκτωβρίου 2011 - Sindarta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Θα σταθώ στο τελευταίο. Τα "διατροφικά" συστατικά της κοραλλίνης δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά της πράσινης άλγης. Για να αναπτυχθεί η κοραλλίνη χρειάζεται.... ή μάλλον να στο πω ανάποδα, η κοραλλίνη καταναλώνει ανθρακική σκληρότητα. Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά σκευάσματα που την βοηθούν να αναπτυχθεί και που τα σκευάσματα αυτά όμως με τη σειρά τους αυξάνουν τις τιμές ΚΗ, Ca και άλλων ιχνοστοιχείων μέσα στο νερό. Επίσης για να την αυξήσεις μπορείς να ζητήσεις από κάποιο φίλο ένα κοματάκι βράχου με κοραλλίνη, να σταματήσεις στο skimmer / φίλτρα για 2-3 ώρες και να την ξύσεις από το βραχάκι ώστε να διασκορπιστεί... με το καιρό θα αρχίσει να αναπτύσσεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sindarta 26 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Η κοραλινη μου εχει καταλαβει το 70 % του βραχου το προβλημα μου ειναι οτι το αλλο 30 το εχει η αλγη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 26 Οκτωβρίου 2011 (edited) Από το καλοκαίρι που λες ότι το παραμέλησες (που πιθανότατα αυτός ήταν και ο λόγος αυτής της έξαρσης), είδες κάποια καλυτέρευση έστω και μικρή μιας και άρχισες να το φέρνεις στα ίσα του? Το φάσμα είναι σωστό? μπορεί κάποιες λάμπες να θέλουν αντικατάσταση.... Αν ταΐζεις κατεψυγμένη, αυτή φορτώνει κάπως τη ποιότητα του νερού.... Έγινε επεξεργασία 26 Οκτωβρίου 2011 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sindarta 26 Οκτωβρίου 2011 Author #5 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Ναι φυσικα μεχρι και τιν περασμενη εβδομαδα η αλγη πεθαινε....τον αυγουστο καλυπτε ολο τον βραχο τωρα μονο σποραδικα......το π[ροβλημα ειναι πως εδω και μια εβδομαδα.....ξαναμακραινει...μεγαλωνει....!!ενω ειχε καθαρισει σε πολυ μεγαλο βαθμο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sindarta 26 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Ναι φυσικα μεχρι και τιν περασμενη εβδομαδα η αλγη πεθαινε....τον αυγουστο καλυπτε ολο τον βραχο τωρα μονο σποραδικα......το π[ροβλημα ειναι πως εδω και μια εβδομαδα.....ξαναμακραινει...μεγαλωνει....!!ενω ειχε καθαρισει σε πολυ μεγαλο βαθμο!! Μονο Φυλο ταιζω.....οι λαμπες οι 4 ειναι οσο το ενυδρειο.....απο τον Απριλιο!Οι δυο ειναι 2 εβδομαδων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 26 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 26 Οκτωβρίου 2011 μήπως ο βράχος έχει κρατησει φορσφωρικα απο πιο παλια και τα αποβαλλει? σίγουρα θα σε βοηθήσουν : 1) σκευάσματα βακτηρίων 2) χρήση βότκας η 1) ειναι πιο γενικά αποδεκτή ενώ η 2) ειναι πιο σκληροπυρηνική θα έλεγα και θέλει λίγο μελέτη. ανάλογο πρόβλημα είχα και εγώ και το έλησα με την 2η μέθοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sindarta 26 Οκτωβρίου 2011 Author #8 Share 26 Οκτωβρίου 2011 μήπως ο βράχος έχει κρατησει φορσφωρικα απο πιο παλια και τα αποβαλλει? σίγουρα θα σε βοηθήσουν : 1) σκευάσματα βακτηρίων 2) χρήση βότκας η 1) ειναι πιο γενικά αποδεκτή ενώ η 2) ειναι πιο σκληροπυρηνική θα έλεγα και θέλει λίγο μελέτη. ανάλογο πρόβλημα είχα και εγώ και το έλησα με την 2η μέθοδο. Για αυτο τον λογο εκανα χρηση των Biopellets....αλλα μαλλον δεν επαρκουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Χωρίς να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τα Biopellets, μήπως η μη σωστή τους χρήση εμποδίζει στο να αυξηθεί επαρκώς η βιολογία στον βράχο? Η χρήση βακτηρίων τη θεωρώ πιο σωστή αντιμετώπιση... Από skimmer είσαι με το ενσωματωμένο του ενυδρείου ε?.... έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις τη λειτουργία του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sindarta 26 Οκτωβρίου 2011 Author #10 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Χωρίς να έχω ολοκληρωμένη άποψη για τα Biopellets, μήπως η μη σωστή τους χρήση εμποδίζει στο να αυξηθεί επαρκώς η βιολογία στον βράχο? Η χρήση βακτηρίων τη θεωρώ πιο σωστή αντιμετώπιση... Από skimmer είσαι με το ενσωματωμένο του ενυδρείου ε?.... έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις τη λειτουργία του? Το Skimmer εχει αντικατασταθει απο το MCE-600!!! Aκουω προτασεις για βακτηρια κι μεθοδους! Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Οκτωβρίου 2011 #11 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Στα ίδια λίτρα με σένα (και ίδιo skimmer) χρησιμοποιώ κάθε 5 μέρες μερικές σταγόνες (5-6) από το MicrōBacter της Brightwell. Τα προβλήματα που είχα κατά καιρους με άλγες και κυανό μειώθηκαν δραματικά. Φυσικά θα περιμένεις και άλλες γνώμες μιας και δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 26 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 26 Οκτωβρίου 2011 ξεκινα με το brightwell mb7 . εξάλλου δεν θα βάζεις συνέχεια το ίδιο σκεύασμα, καλα είναι στα βακτηρια να αλλάζουμε εταιρείες / σκευάσματα / συνθέσεις βακτηρίων στο ενυδρείο μας. foul skimming όπως σου ειπε ο Βαγγέλης , άνθρακα + αντιφόσφωρο σιδήρου (μπορείς να δοκιμασεις και μεταλλου λιγο στην αρχη για πιο γρηγορα αποτελεσματα) και όσο μπορεις άλγη βγαλε με την χερι σου και μια οδοντοβουρτσα α και υπομονή . θα σου στρωσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sindarta 29 Νοεμβρίου 2011 Author #13 Share 29 Νοεμβρίου 2011 Γεια σας και παλι ......μετα απο σχεδον τρεις εβδομαδες χρησης του Microbacter7 και μιας εβδομαδας χωρις καθολου φωτα η αλγη εφυγε κατα το 2/3 Ομως εδω και μια εβδομαδα που ανοιγω τα φωτα για μια ωρα την ημερα....επανερχετε..... ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος