LeonTheProf 25 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 25 Οκτωβρίου 2011 Σημερα πηγα να χρησιμοποιησω μια αμμο που ειχα αποθηκευμενη εδω και 10 μηνες. Την ειχα αποθηκευσει μεσα σε 3 σακουλες τη μια μεσα στην αλλη χωρις να εχει στεγνωσει καλα ομως.Δηλαδη ειχε υγρασια η αμμος. Τεσπα καθως την ξεπλενω σημερα μεσα στη λεκανη για να την ξαναχρησιμοποιησω βλεπω 3 κελυφη σαλιγκαριων 1cm περιπου να επιπλεουν και πηγα να τα πεταξω, μετα λεω ας τα κρατησω μωρε για ντεκορ. Αφου βαζω λοιπον την αμμο μεσα στο ενυδρειο παω να κανω κατι δουλειες και οταν επεστρεψα βλεπω και τα 3 σαλιγακρα να περπατανε μεσα και να χουνε κοψει βολτες σε ολο το ενυδρειο αφου φαινοταν η γραμμη που αφηναν πισω. Ειναι δυνατον????? Τα σαλιγκαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 26 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Αφού υπήρχε υγρασία στην άμμο φυσικά και είναι δυνατόν. Είναι και σε θέση να ζήσουν χωρίς τροφή για αρκετό καιρό οπότε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Ρε του διαολου πραματα ειναι λεμε............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frangisk 26 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Ποιά υγρασία... εμένα επιβίωσαν σε στεγνό υπόστρωμα (το είχα για ένα μήνα περίπου μέσα στο ενυδρείο αφού το είχα πλύνει και στεγνώσει στον ήλιο). Μάλιστα το είχα στεγνώσει ακριβώς για να μην έχω σαλιγκάρια (τα είχα δει από πριν) και όταν βάζοντας νερό μετά από 2-3 μέρες τα βλέπω να αναστένονται... έπαθα σοκ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 26 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 26 Οκτωβρίου 2011 μια ειναι η λύση. helena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 26 Οκτωβρίου 2011 μια ειναι η λύση. helena. Αν ειναι μικρο το ενυδρειο και λιγα τα σαλιγκαρια μπορει.Αν οχι.....μπαααααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 10 Νοεμβρίου 2011 #7 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Εμένα μου έδωσαν από το Petshop μία θεραπεία με GASTROPEX. Κρατάει 3 ημέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 10 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Τα helena είναι ένας τρόπος για να ελέγχουμε τον πλυθησμό τους αλλά οχι για να απαλαχθούμε εντελώς. Πάντως η αλήθεια είναι πως δεν θα χρησιμοποιούσα φάρμακο (αλλά μόνο φυσικούς τρόπους) για να απαλαγώ από τα σαλιγκάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 10 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Για ποιό λόγο Σωτήρη; Τί μπορεί να γίνει με το φάρμακο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 10 Νοεμβρίου 2011 #10 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Και εγώ συμφωνώ με τον SOTIRIS. Όσο να είναι, κάθε χημικό που μπαίνει στο ενυδρείο επιβαρύνει όλο το οικοσύστημα χωρίς να υπάρχει λόγος. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για την καταπολέμηση των σαλιγγαριών, άσε που κάποιοι τα θεωρούν αναπόσπαστο κομάτι του μικρόκοσμου αυτού. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 10 Νοεμβρίου 2011 #11 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Ολα τα φάρμακα είναι χημικά σκευάσματα που περιεχουν ουσίες που κάπου κανουν καλό αλλά συγχρόνως βλάπτουν σε κάτι άλλο. πχ πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε καταστρέφουν την βιολογία μας η μέρος αυτής (δεν λέω για το συγκεκριμένο φάρμακο). Οπότε πρέπει να σταθμίσουμε το λόγο που θα μας κάνει να χορηγήσουμε φάρμακο και κατά την προσωπική μου άποψη τα σαλιγκάρια (εκτος αν ειναι ανεξελεγκτη η κατάσταση) δεν είναι τέτοιος λόγος μιας και υπάρχει και άλλος τρόπος αντίδρασης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 10 Νοεμβρίου 2011 #12 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Από ότι κατάλαβα δεν ξέρει κάποιος αν αυτό το φάρμακο κάνει κάπου κακό. Και επειδή σκοπός της γνώσης είναι να διώχνει το φόβο, αν κάποιος ξέρει συγκεκριμένα πράγματα για το συγκεκριμένο φάρμακο θα μου ήταν χρήσιμο να τα ακούσω. Όχι ότι θα αλλάξω κάτι πρακτικά, διότι σήμερα ήταν η τρίτη και τελευταία μέρα της θεραπείας, άρα την ολοκλήρωσα, αλλά τουλάχιστον να ξέρω αν πρέπει να περιμένω κάτι κακό να έχει γίνει. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 10 Νοεμβρίου 2011 #13 Share 10 Νοεμβρίου 2011 Συνήθως τα φάρμακα της εταιρείας eSHa δεν είναι πολύ επιβαρυντικά για το νερό μας και είναι βιοδιασπόμενα. Ετσι δεν χρειάζεται να ανυσηχείς και αφού ξεκίνησες μια << θεραπεία>> πρέπει να την ολοκληρώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeonTheProf 11 Νοεμβρίου 2011 Author #14 Share 11 Νοεμβρίου 2011 Συμφωνω με τον Σωτηρη, θεωρω οτι τα σαλιγκαρια ειναι κομματι της βιολογιας και παιζουν κι αυτα το ρολο τους..και αν δεν συντρεχει σημαντικος λογος δε θα τα αφερουσα..τα δικα μου παντως τα βλεπω να σουλατσαρουν απο δω κι απο κει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 11 Νοεμβρίου 2011 #15 Share 11 Νοεμβρίου 2011 Αν έχεις 5-6 τα θεωρείς μέρος της βιολογίας και δε σε ενοχλούνε και κτλ. Αν γίνουν 50-60 αλλάζεις γνώμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 11 Νοεμβρίου 2011 #16 Share 11 Νοεμβρίου 2011 3 δεν ειπες οτι ειναι;γιατι δεν τα εβγαζες με μια μικρη αποχη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Νοεμβρίου 2011 #17 Share 11 Νοεμβρίου 2011 Φίλε Rout μιας και ολοκλήρωσες τη θεραπεία με το φάρμακο θα ήταν καλό να μας έγραφες και τις εντυπώσεις σου από την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 11 Νοεμβρίου 2011 #18 Share 11 Νοεμβρίου 2011 (edited) 3 δεν ειπες οτι ειναι;γιατι δεν τα εβγαζες με μια μικρη αποχη; Όχι, πουθενά δεν είπα κάτι τέτοιο. Τα σαλιγκάρια ήταν πάρα πολλά και μικρά. Κάθε μέρα έβγαζα και την επόμενη υπήρχαν άλλα 10-15 καινούργια. 3 μέρες είπα ότι κρατάει η θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες. Φίλε Rout μιας και ολοκλήρωσες τη θεραπεία με το φάρμακο θα ήταν καλό να μας έγραφες και τις εντυπώσεις σου από την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος. Ναι, σήμερα είναι η τέταρτη μέρα από τότε που ξεκίνησε η θεραπεία. Σαλιγκάρια είδα καμιά δεκαριά που είχαν ανεβεί πάνω από την επιφάνεια του νερού και ήταν στο γυαλί έξω από το νερό. Κάτι σα να ήταν τοξικό το νερό για αυτά μου έδωσαν την εντύπωση. Μετά από 3 μέρες λοιπόν τα σαλιγκάρια έχουν μειωθεί δραστικά. Πιστεύω αύριο δεν θα υπάρχει ούτε ένα. Αλλαγή νερού δεν θα κάνω γιατί το γράφει με σαφήνεια στις οδηγίες ότι δεν χρειάζεται. Ίσως η θεραπεία να κρατάει και μετά την τρίτη μέρα, δηλαδή να διατηρείται το φάρμακο ενεργό στο νερό. Τέλος πάντων, την Κυριακή κλείνει δέκα μέρες από την τελευταία αλλαγή και θα αλλάξω το νερό σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το φάρμακο μέχρι τώρα φαίνεται να έκανε καλά τη δουλειά του, φαίνεται να έχει ξεπαστρέψει τα σαλιγκάρια χωρίς να έχει πειράξει κάτι. Αν δω να ξαναβγαίνουν σαλιγκάρια ή αν δω κάτι περίεργο να συμβαίνει στο ενυδρείο θα το αναφέρω. Έγινε επεξεργασία 11 Νοεμβρίου 2011 - Rout Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 13 Νοεμβρίου 2011 #19 Share 13 Νοεμβρίου 2011 Χθες και σήμερα έκαναν την εμφάνισή τους καμιά 20αριά καινούργια σαλιγκάρια στο μέγεθος κεφαλής καρφίτσας. Όλα ήταν στα κολλημένα στα τζάμια στα όρια της επιφάνειας του νερού και ελάχιστα παραπάνω. Λόγω του μικρού τους μεγέθους δεν είναι δυνατόν να βγούνε γιατί φεύγουν από τα δάχτυλα και πέφτουν μέσα στο ενυδρείο. Για αυτό τα έλιωσα πιέζοντάς τα στα τζάμια. Μετά έγινε αλλαγή του 30% του νερού σύμφωνα με το πρόγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 14 Νοεμβρίου 2011 #20 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Σήμερα στο moss είδα περίπου 30 μικροσκοπικά σαλιγκάρια. Ξανάρχισα τη θεραπεία που είχε τελειώσει πριν δύο μέρες. Τελικά δεν ήταν και τόσο αποτελεσματική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 14 Νοεμβρίου 2011 #21 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Φίλε Rout δεν ξέρω τι μέγεθος έχει το ενυδρείο σου, και πως είσαι απο άποψη βιολογίας αλλά λόγω του φάρμακου θα προκύψουν νεκρά σαλιγκάρια στο βυθό σου που δεν θα μπορείς να τα αφαιρέσεις. Ετσι καλό θα ήταν αυτές τις μέρες να κάνεις και καμμία μέτρηση για αμμωνία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Νοεμβρίου 2011 #22 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Οσο και αν θεωρουμε αυτα τα σαλιγκαρακια προβλημα για το ενυδρειο μας στην πραγματικοτητα τα Melanoides tuberculata ειναι πολυ χρησιμα στην πραξη. Τρωνε τις περισευωμενες τροφες, αλγες, και σκαυουν ατελειοτα το υποστρωμα βοηθωντας στην οξυγωνωση αυτου και των ριζων των φυτων. Δεν πειραζουν τα φυτα και γενικος κανενα αλλο ζωντανο στο ενυδρειο μας. Δεν κανουν αυγα αλλα γεννουν απευθειας καινουργιους μικρους κατοικους. Οπως και να εχει ελπιζω να μην εχεις γαριδες γιατι τα αναλογα φαρμακα εχουν επιπτση και σε αυτες. Καλο ειναι να κανεις καλη σκουπα επισης και να ταϊζεις λιγοτερο ετσι ωστε να μειωσεις τον πολλαπλασιασμο τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 14 Νοεμβρίου 2011 #23 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Φίλε Rout δεν ξέρω τι μέγεθος έχει το ενυδρείο σου, και πως είσαι απο άποψη βιολογίας αλλά λόγω του φάρμακου θα προκύψουν νεκρά σαλιγκάρια στο βυθό σου που δεν θα μπορείς να τα αφαιρέσεις. Ετσι καλό θα ήταν αυτές τις μέρες να κάνεις και καμμία μέτρηση για αμμωνία. Το έχω υπόψη μου και έκανα αλλαγή το 30-35% του νερού χθες και μάλιστα με σκούπα βυθού για να απομακρύνω τα πεθαμένα σαλιγκάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 14 Νοεμβρίου 2011 #24 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Οσο και αν θεωρουμε αυτα τα σαλιγκαρακια προβλημα για το ενυδρειο μας στην πραγματικοτητα τα Melanoides tuberculata ειναι πολυ χρησιμα στην πραξη. Τρωνε τις περισευωμενες τροφες, αλγες, και σκαυουν ατελειοτα το υποστρωμα βοηθωντας στην οξυγωνωση αυτου και των ριζων των φυτων. Δεν πειραζουν τα φυτα και γενικος κανενα αλλο ζωντανο στο ενυδρειο μας. Δεν κανουν αυγα αλλα γεννουν απευθειας καινουργιους μικρους κατοικους. Οπως και να εχει ελπιζω να μην εχεις γαριδες γιατι τα αναλογα φαρμακα εχουν επιπτση και σε αυτες. Καλο ειναι να κανεις καλη σκουπα επισης και να ταϊζεις λιγοτερο ετσι ωστε να μειωσεις τον πολλαπλασιασμο τους. Καλά όλα αυτά, αλλά όταν έχεις καθημερινά 15-20 καινούργια σαλιγκάρια τότε είναι επιδημία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Νοεμβρίου 2011 #25 Share 14 Νοεμβρίου 2011 Εχω και εγω μπολικα αυτη την περιοδο, αλλα εχω μεσα Botia Macracanthus και τα κραταω σε ενα βαθμο σε λογικο αριθμο. Μπορεις να βαλεις και Helena και κατεβαζοντας την θερμοκρασια λιγο σε συνδιασμο με τα παραπανω μπορουμε να ελενχουμε το φαινομενο.http://www.planetinverts.com/malaysian_trumpet_snail.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος