Jump to content

Προβλημα Φυτων!!!!

po-pay

Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθεια των ποιο ειδικών. Έχω ένα φυτεμένο ενυδρείο 100 λίτρων με φωτισμό 2χ24w sylvania grolux. Το πρόβλημα ξεκίνησε τον Αύγουστο σε έναν εχυνόδορο που έχω, με τα φύλλα του να αδυνατίζουν και σιγά σιγά να ανοίγουν τρύπες,(ΌΧΙ ΝΑ ΦΑΓΟΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΚΟ) Το ενυδρείο μέχρι και μέσα Αυγούστου δεν λάμβανε κανένα είδους λίπασμα και υπέθεσα ότι αυτό φταίει οπότε προμηθεύτηκα κάποια από τα λιπάσματα της seachem (potassium, trace, flourish, nitrogen, iron) τα οποία από μέσα Αυγούστου ρίχνονται κανονικά για τα λίτρα του ενυδρείου. Το πρόβλημα όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλα επεκτάθηκε και σε πολλές ανούμπιες που έχω στο ενυδρείο. Μήπως φταίει ότι έχω της λάμπες παραπάνω από 6 μήνες ή λείπει κάποιο στοιχείο από το νερό? οι 2 πρώτες φωτογραφίες που παραθέτω είναι από 7-8-2011 ενώ οι υπόλοιπες είναι από την σημερινή κατάσταση.

post-23079-0-44638500-1319559040_thumb.jpg

post-23079-0-90667100-1319559069_thumb.jpg

post-23079-0-46418700-1319559150_thumb.jpg

post-23079-0-03514300-1319559194_thumb.jpg

post-23079-0-65192300-1319559239_thumb.jpg

post-23079-0-65653400-1319559256_thumb.jpg

post-23079-0-32692200-1319559370_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - theodor72

τι θερμοκρασια εχεις,ποτε κανεις αλλαγες νερου,και πως ακριβως λιπαινεις..?

επισης θα μας βοηθησουνε και οι μετρησεις σου...

Έγινε επεξεργασία - klaz

Σιγουρα πρεπει να δωσεις πιο πολλες πληροφοριες ΑΝ προκειται για καποια ελλειψη.. (εγω το θεωρω απιθανο ομως)

Θα επρεπε να αναρωτηθεις, γιατι μονο τα πλατυφυλλα φυτα να εχουν τρυπες; το Crinum που διακρινεται σε μια φωτο, ειναι πιο ευαισθητο απο τον εχινοδωρο και τις ανουμπιες ! γιατι η moss και το crinum δεν εχουν προβλημα αν προκειται για ελλειψη καποιου στοιχειου λιπανσης;

Επισης στις 2 πρωτες φωτογραφιες ειναι πολυ περιεργα τα σχηματα που εχουν τρυπηθει τα φυλλα. Καμια ελλειψη που εχω δει ,δεν το κανει αυτο.

Εμενα μου φαινεται σαν να ειναι φαγωμενα τα φυλλα αυτων των 2 φυτων σου. Σαλιγκαρι, ψαρι; κατι αλλο..σκεψου και πες. Ας αποκλειστει αυτη η περιπτωση πρωτα γιατι ολες οι ενδειξεις προς τα κει δειχνουν.

Προσωπικα πιστευω οτι τα φυτα σου σαπιζουν. Εαν πραγματι συμβαινει αυτο υπαρχει καποιο θεμα με το ριζικο συστημα των φυτων σου. Σε καθε ομως περιπτωση συμφωνω απολυτα με τον φιλο Raven - για να παρεις απαντησεις χρειαζονται πιο πολλες πληροφοριες.

Στη τριτη φωτογραφια διακρινεται κατι σα πλεγμα στο βυθο? Εχεις υποστρωμα? Τι χρησιμοποιησες για χαλικι?

Πολύ συστηματικό μοτίβο έχουν οι ζημιές για να είναι τυχαίες η από κάποια έλλειψη.

Δώσε μερικές πληροφορίες ακόμη όπως ανέφεραν παραπάνω οι φίλοι.

Θερμοκρασία και κατάσταση υποστρώματος, αν έγινε κάποια αναδιοργάνωση τον τελευταίο χρόνο ......

Καταρχας ευχαριστω που ασχολειθηκατε με το προβλημα που αντιμετοπιζω. Ξεκιναω λοιπον για να βγαλουμε καποια ακρη. Η θερμοκρασια του ενυδρειου μου ειναι στους 27,5 βαθμους. Στο ενυδρειο μου εχω δυο albino plecostomus, του οποιους εχω παρακολουθησει επανειλημμενα κατα της νυχτερινες ωρες χωρις να δω καποια επιθετικη κινηση προς τα φυτα. Αλαγες κανω 35-40% καθε εβδομαδα. Οσο για το πως λιπαινω αν και δεν καταλαβα τι ενοεις με την ερωτηση ειναι να ρειχνω με την σιριγκα Δευτερα 4ml potassium Τριτη 10ml voogle Τεταρτη 2ml flourish Πεμπτη 6.2ml trace Παρασκευη 4ml potassium Σαββατο 2,5ml iron Κυριακη 1ml nitrogen. Το υποστρομα που εχω χρισιμοποιησει ειναι το Tetra komplete substrate, και το πλεγμα που φενετε στη τριτη foto ειναι οτι απεμεινε απο την αποτυχημενη εισαγωγη fisidens fontanus. Σαλιγκαρια δεν εχω μεσα στο ενυδρειο (ουτε λαθρεπιβατες) Για μετρισης νερου θα κανετε λιγο υπομονη επειδι εχω δανεισει τα τεστακια μου σε ενα συναδελφο. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι χρησιμοποιω νερω βρυσης

Καταρχας ευχαριστω που ασχολειθηκατε με το προβλημα που αντιμετοπιζω. Ξεκιναω λοιπον για να βγαλουμε καποια ακρη. Η θερμοκρασια του ενυδρειου μου ειναι στους 27,5 βαθμους. Στο ενυδρειο μου εχω δυο albino plecostomus...

Μην το ψαχνεις αλλο...βρηκες την αιτια. Αυτοι φταινε 100%

Ετσι εξηγειται γιατι μονο τα πλατυφυλλα εχουν το προβλημα..

Μην το ψαχνεις αλλο...βρηκες την αιτια. Αυτοι φταινε 100%

Ετσι εξηγειται γιατι μονο τα πλατυφυλλα εχουν το προβλημα..

Που σημαίνει ότι καλό είναι να βάζεις και κανένα αγγουράκι που και που ή κανένα μαρουλάκι στους πλεκόστομους για να μην την πέφτουν στα φυτά σου.

Καμιά ταμπλέτα βυθού κάθε πότε ρίχνεις ?

Εχω και εγω ενα αλμπινο πλεκο ενω του βαζω αγγουρακι,ριχνω ταμπλετα βυθου σπιρουλινα αυτος προτιμα τα φυτα.Με βεβαιοτητα

αυτος κανει την ζημια.

Για τις τρύπες στα φύλλα και εγώ θεωρώ υπεύθηνους τους pleco!! Δες και κάποιες άλλες περιπτώσεις...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50856&hl

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38723&hl

Τώρα το κιτρίνισμα των φύλλων του εχινόδορου δείχνει κάποια έλλειψη. Οι εχινόδοροι πέρνουν μεγάλο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται από το ριζικό του σύστημα. Πόσο καιρό έχεις το υπόστρωμα;

Pleco να μασουλαει anubias? υποτιθεται αυτο το φυτο δε τρωγεται με τιποτα! Στις φωτο 4, 5 ειναι φανερος ο εκφυλισμος και ισως σημαδια χλωρωσης παντως οχι φαγωματος απο Pleco. Νομιζω οτι η μετρηση pH. KH και GH ειναι απαραιτητη πριν αρχισεις να ξεφορτωνεσαι ψαρια. Επισης δεν αναφερεις λιπανση Co2. Αν πραγματι δε χρησιμοποιεις ουτε DIY τοτε η λιπανση με υγρα λιπασματα πιστευω οτι ειναι λαθος.

Επισης στη τελευταια φωτο αριστερα διακρινεται αεροπετρα?

Pleco να μασουλαει anubias? υποτιθεται αυτο το φυτο δε τρωγεται με τιποτα! Στις φωτο 4, 5 ειναι φανερος ο εκφυλισμος και ισως σημαδια χλωρωσης παντως οχι φαγωματος απο Pleco. Νομιζω οτι η μετρηση pH. KH και GH ειναι απαραιτητη πριν αρχισεις να ξεφορτωνεσαι ψαρια. Επισης δεν αναφερεις λιπανση Co2. Αν πραγματι δε χρησιμοποιεις ουτε DIY τοτε η λιπανση με υγρα λιπασματα πιστευω οτι ειναι λαθος.

Επισης στη τελευταια φωτο αριστερα διακρινεται αεροπετρα?

Η ανουμπια ειναι φυτο που δεν χρειάζεται co2 και απο θρεπτικα συστατικά ελαχιστα.ειναι το τελευταιο φυτο που μπορει να χαλάσει μέσα στο ενυδρειο.ενας μικρος εκφυλισμος ειναι και φυσιολογικός αλλα όχι τετοιες τρυπες στα φυλλα.πιστεύω και εγω pleco στην εκαναν την ζημια.το εχω παθει και εγω αλλα το ειχα διορθωσει με λιγο αγγουρακι.τωρα στην δικη σου περιπτωση θα δοκιμάσεις!

Ταμπλέτες βυθού ρίχνω κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα. Δέχομαι ότι φταίνε οι pleco, με τον εκφυλισμό και την χλώρωση που λέτε τι να κάνω? co2 δεν έχω, με τις δοσολογίες τον λιπασμάτων τι να κάνω? Είναι λάθος οι ποσότητες που ρίχνω? Και στη τελευταία foto φένεται η αερόπετρα που έχω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...