χρυσανθη 25 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 25 Οκτωβρίου 2011 πριν 10 ημερες εβαλα 2 σαλιγκαρια στο ενυδρειο το ονομα τους οπως το γραφη ειναι ( THIAR CANC HAIRY SNAI ) το Ι εχει πανω κατω μια παυλα ισως ειναι L εχουν χρωμα. το ενα πρασινοκιτρινο και το αλλο καφεκιτρινο στην τελευταια σπειρα εχουν γυρω-γυρω αγκαθακια οπως του αχινου.τις πρωτες μερες καναν καποιες βολτες ιδιαιτερα το πρασινοκιτρινο.απο χτες εχουν χωθει στο υποστρωμα και κρυβονται.μου ετοιμαζουν τιποτα σαλιγκαρακια?? η απλος ετσι κανουν? μηπως εχετε και τιποτα φωτογραφιες να τα αναγνωρισω .και ξεχασα στο τελος εχουν χρωμα ασπρο στο τελος στη μυτουλα του το κοχυλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 25 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 25 Οκτωβρίου 2011 Μήπως μπορείς εσύ να βάλεις φωτογραφία να τα αναγνωρίσουμε εμείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 25 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 25 Οκτωβρίου 2011 το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω πως. κατεβασα το αρχειο που ελεγε ο φωτης δωρεαν αλλα τιποτα δεν λειτουργει ειμαι και αχρηστη με το ιντερνετ. πρεπει να βρω καποιον να μου δειξει και τωρα με την αλλαγη τα εχω μπλεξει σορυ αλλα θελει υπομονη απο μερους σας. θελω να βαλω και φωτογραφια του καινουργιου ενυδρειου και δεν μπορω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 25 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 25 Οκτωβρίου 2011 Thiara cancellata λεγονται τα σαλιγκαρια σου. Ποιο μαγαζι τα εφερε αυτα; ειναι ολα wild caught και σχετικα σπανια στο εμποριο. Οι απαιτησεις του και η αναπαραγωγη του ειναι πανομοιoτυπες των zebra nerite, Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 25 Οκτωβρίου 2011 Author #5 Share 25 Οκτωβρίου 2011 αυτα ειναι τα εφερε το pet city η γνωστη αλυσιδα στη πετρουπολη δεν ηταν ακριβα 2 ευρω το ενα τα πηρα ευχαριστω που τα βρηκες οταν εχω γεννα ετοιμαστητε για μοιρασμα υπαρχη σελιδα να δω το προφιλ τους(των zebra nerite ) για να ξερω τι να κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 25 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 25 Οκτωβρίου 2011 Thiara cancellata λεγονται τα σαλιγκαρια σου. Ποιο μαγαζι τα εφερε αυτα; ειναι ολα wild caught και σχετικα σπανια στο εμποριο. Οι απαιτησεις του και η αναπαραγωγη του ειναι πανομοιoτυπες των zebra nerite, το πετ σιτυ τα φερνει τα εχω δει πολλες φορες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 26 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 26 Οκτωβρίου 2011 αυτα ειναι τα εφερε το pet city η γνωστη αλυσιδα στη πετρουπολη δεν ηταν ακριβα 2 ευρω το ενα τα πηρα ευχαριστω που τα βρηκες οταν εχω γεννα ετοιμαστητε για μοιρασμα υπαρχη σελιδα να δω το προφιλ τους(των zebra nerite ) για να ξερω τι να κανω??? Δες εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=54881&hl=%2Bzebra+%2B%E1%ED%E1%F0%E1%F1%E1%E3%F9%E3%E7&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 26 Οκτωβρίου 2011 #8 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Ωραίο πλάσμα αλλά θέλει κόπο για αναπαραγωγή όπως και τα zebra. Δυστυχώς εδώ Θεσσαλονίκη δεν βρήκαμε ποτέ. Θα σου κάνει καλό καθαρισμό άλγης και θα γεμίζει αυγά τα τζάμια (εμένα μου αρέσουν τα άσπρα αυγά τους παντού !!!) (Ένα άσχετο σχόλιο και παρακαλώ δεν έχει εντελώς καμία μα καμία προσωπική μομφή προς την αγαπητή Χρυσάνθη, απλά με αφορμή το παραπάνω, αναρωτιέμαι πως έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε όχι ακριβό ένα σαλιγκάρι που πωλείται προς 2 ολόκληρα ευρώ. Θα το αγόραζε κανείς προς 700 δραχμές ??) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 27 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 27 Οκτωβρίου 2011 (edited) (Ένα άσχετο σχόλιο και παρακαλώ δεν έχει εντελώς καμία μα καμία προσωπική μομφή προς την αγαπητή Χρυσάνθη, απλά με αφορμή το παραπάνω, αναρωτιέμαι πως έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε όχι ακριβό ένα σαλιγκάρι που πωλείται προς 2 ολόκληρα ευρώ. Θα το αγόραζε κανείς προς 700 δραχμές ??) Είναι απλά τραγικό το πόσο γρήγορα αλλάζουν οι καιροί και κάποια πράγματα που είναι τελείως εικονικά όπως το χρήμα. Καλύτερα να μην το αναπτύξουμε γιατί θα ξεφύγουμε από το θέμα. Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 27 Οκτωβρίου 2011 Author #10 Share 27 Οκτωβρίου 2011 τωρα αυτο με το χρημα δεν το επιασα παντως ευχαριστω για της απαντησεις βρηκα το προφιλ και των δυο ειδων με στεναχωρισε που δεν μπορω να εχω σαλιγκαρακια αλλα τη να κανουμε εχετε να μου προτηνετε αλλο ειδος που να μπορουν να κανουν με σκαλαρια και να μην τρωνε τα φυτα μου . θελω να ριξω τη σκληροτητα του νερου και να ταιριαζουν με σκαλαρια. τωρα το ενα κοβη βολτες και το αλλο ειναι χωμενο μες το υποστρομα και δεν λεει να ξεκουνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 27 Οκτωβρίου 2011 Author #11 Share 27 Οκτωβρίου 2011 ξεχασα .να εχω και αναπαραγωγη σαλιγκαρακια με αυτα που θα μου προτηνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 27 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 27 Οκτωβρίου 2011 Θα μπορούσες να προσθέσεις μερικά apple snail! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1880 Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρυσανθη 11 Μαρτίου 2012 Author #13 Share 11 Μαρτίου 2012 τα σαλιγγαρια μου ειναι βρυκολακες βγαινουν καθε βραδυ μετα τις 12 και δεν αστειευομαι ειναι αληθεια μετα απο τα δυο που ειχα το ενα πεθανε μετα απο λιγες μερες και πηγα και πηρα αλλα 4 συνολο τωρα 5 δεν τα βλεπω καθολου γιατι?????????? ολο χωμενα στο υποστρομα βλεπω το πρωι τα χναρια τους και λογο τις εμπειριας με το πρωτο που πεθανε ενα βραδυ κατα τις 1 εκανα εφοδο και τα ειδα και τα 5. εχουν μεγαλωση αρκετα μετα απο 4 μηνες. μηπως ξερει κανεις γιατι εχουν αυτη την συμπεριφορα? αυτο που πεθανε ηταν μεγαλο σε μεγεθος και οχι κινητικο ισως ηταν αρρωστο δεν ξερω παντως απο τοτε που εβαλα και τα αλλα αλλαξε η συμπεριφορα τους και κρυβονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος