Mentoras 24 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 24 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, Ξεκίνησα να στήνω ένα ενυδρείο σιγά σιγά άλλα λόγω του ότι είμαι αρχάριος η άγνοιά μου όπως καταλαβαίνεται είναι στο μέγιστο. Έτσι τις τελευταίες περίπου 15 μέρες δεν κάνω τίποτε άλλο από το να ξεσκονίζω στην κυριολεξία τα forum. Και όπως καταλαβαίνεται ξεκίνησα από τα πιο βασικά εξαρτήματα, την φίλτρανση. Διάβασα πάνω από 20 σελίδες έως και το 2007 έφτασα (έλιωσα ). Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτήσεών μου απαντήθηκαν. Έχω και κάποιες όμως που είτε δεν απαντήθηκαν είτε δημιουργήθηκαν στην πορεία. Τις μάζεψα όλες μαζί λοιπόν (για να μην κάνω κάθε φορά για την κάθε μία ξεχωριστό post) και είπα να τις παραθέσω όλες μαζί σε εδώ ούτως ώστε σε όσες μπορεί ο καθένας να με βοηθήσει. Να πω αναφορικά πως επί του παρόντος κλίνω προς στο Juwel Rio 240 και στο Eheim pro 3 2075. Αντιλαμβάνομαι ότι με υπερκαλύπτει όσον αφορά τα λίτρα, αλλά θα ήθελα να είναι πολύ άνετο συν του ότι έχει 9,2lt κάδο (τούμπανο – μήπως καταντάει πλυντήριο όμως; ) Το ενυδρείο προορίζεται για full φυτεμένο και μέτριας απαιτητικότητας ψάρια στα οποία ακόμη δεν έχω καταλήξει. Έρχομαι λοιπόν στις απορίες μου και ζητώ την βοήθειά σας σε όσες μπορείτε να με βοηθήσετε: 1) Στην αρχή που είναι εντελώς καινούργιο το φίλτρο, πριν το βάλω για πρώτη φορά σε λειτουργία, χρειάζεται να βγάλω τα υλικά και να τα πλύνω/βρέξω ή δεν είναι απαραίτητο; 2) Χρήζουν κάποιας καλύτερης αναβάθμισης τα υλικά που έχει το φίλτρο μέσα ή είναι πολύ καλά και δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης; 3) Κάποια καλή μάρκα που έχετε να μου προτείνεται για υγρά βακτήρια; 4) Ποια θεωρείται καλύτερη διάταξη για την ροή όσον αφορά την εισαγωγή και την εξαγωγή του ενυδρείου; Να υποθέσω το νερό είναι καλύτερα να πετιέται από το πλαϊνό τζάμι προς το άλλο (απέναντι) πλαϊνό τζάμι όπου θα είναι η εισαγωγή; Ή από την πλάτη να το πετάει προς την πρόσοψη; Κάπου είδα να είναι και τα δύο από την ίδια πλευρά. Τι από όλα είναι καλύτερα άραγε; 5) Οι δύο σωλήνες του φίλτρου που καταλήγουν μέσα στο ενυδρείο, πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς μήκος κομμένοι ή δεν πειράζει αν ο ένας για παράδειγμα είναι μισό μέτρο μεγαλύτερος από τον άλλον; 6) Όσον αφορά ένα κλασικό πρόβλημα που διάβασα σε πολλούς - το να ρουφήξει ψαράκι το φίλτρο – τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Διάβασα την πατέντα με το τούλι αλλά θέλει συχνά αλλαγές. Επίσης είδα ότι υπάρχει και το σφουγγάρι αλλά να υποθέσω ότι και αυτό θέλει συχνά καθάρισμα συν ότι δημιουργεί και όγκο μέσα στο ενυδρείο. Παρόλα αυτά είδα ότι πολλοί δεν έχουν τίποτα από τα δύο και αναρωτιόμουνα πως σκέφτονται το όλο θέμα. Μήπως ο καθένας το βλέπει σαν ρίσκο; Αν μου διαφεύγει κάτι διαφωτίστε με. 7) Κάποια καλή μάρκα αντιχλωρίου; Συγνώμη αν σας κούρασα. Σε όποια από τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 24 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 24 Οκτωβρίου 2011 1.Ναι ένα ελαφρύ ξέβγαλμα. 2.Αν έχει μόνο σφουγγάρια μέσα θες σίγουρα σίποραξ ή βιομπάλες. 6.Κοίτα το λένε συνήθως για νεογνά ή για πολύ μικρά ψάρια/γαρίδες/σαλιγκάρια. Το ακροφύσιο της εισαγωγής του φίλτρου έχει μικρή οπή οπότε κανονικά ψάρια δεν θα έχουν θέμα. 7. Seachem Prime. 5ml τα 200λίτρα, βοηθάει και την βλένα των ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 24 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 24 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, Ξεκίνησα να στήνω ένα ενυδρείο σιγά σιγά άλλα λόγω του ότι είμαι αρχάριος η άγνοιά μου όπως καταλαβαίνεται είναι στο μέγιστο. Έτσι τις τελευταίες περίπου 15 μέρες δεν κάνω τίποτε άλλο από το να ξεσκονίζω στην κυριολεξία τα forum. Και όπως καταλαβαίνεται ξεκίνησα από τα πιο βασικά εξαρτήματα, την φίλτρανση. Διάβασα πάνω από 20 σελίδες έως και το 2007 έφτασα (έλιωσα ). Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτήσεών μου απαντήθηκαν. Έχω και κάποιες όμως που είτε δεν απαντήθηκαν είτε δημιουργήθηκαν στην πορεία. Τις μάζεψα όλες μαζί λοιπόν (για να μην κάνω κάθε φορά για την κάθε μία ξεχωριστό post) και είπα να τις παραθέσω όλες μαζί σε εδώ ούτως ώστε σε όσες μπορεί ο καθένας να με βοηθήσει. Να πω αναφορικά πως επί του παρόντος κλίνω προς στο Juwel Rio 240 και στο Eheim pro 3 2075. Αντιλαμβάνομαι ότι με υπερκαλύπτει όσον αφορά τα λίτρα, αλλά θα ήθελα να είναι πολύ άνετο συν του ότι έχει 9,2lt κάδο (τούμπανο – μήπως καταντάει πλυντήριο όμως; ) Το ενυδρείο προορίζεται για full φυτεμένο και μέτριας απαιτητικότητας ψάρια στα οποία ακόμη δεν έχω καταλήξει. Έρχομαι λοιπόν στις απορίες μου και ζητώ την βοήθειά σας σε όσες μπορείτε να με βοηθήσετε: 1) Στην αρχή που είναι εντελώς καινούργιο το φίλτρο, πριν το βάλω για πρώτη φορά σε λειτουργία, χρειάζεται να βγάλω τα υλικά και να τα πλύνω/βρέξω ή δεν είναι απαραίτητο; 1)ενα ξεβγαλμα καλο θα ηταν 2) Χρήζουν κάποιας καλύτερης αναβάθμισης τα υλικά που έχει το φίλτρο μέσα ή είναι πολύ καλά και δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης; 2)δεν υπαρχει λογος αναβαθμισης τα υλικα ειναι καλα 3) Κάποια καλή μάρκα που έχετε να μου προτείνεται για υγρά βακτήρια; 3)δεν θα σου πω συγκεκριμενα υπαρχουν πολλα σκευασματα στην αγορα με ζωντανα βακτηρια που κανουν πολυ καλα την δουλεια τους. εγω χρησιμοποιω bionitrivec της sera & της api. 4) Ποια θεωρείται καλύτερη διάταξη για την ροή όσον αφορά την εισαγωγή και την εξαγωγή του ενυδρείου; Να υποθέσω το νερό είναι καλύτερα να πετιέται από το πλαϊνό τζάμι προς το άλλο (απέναντι) πλαϊνό τζάμι όπου θα είναι η εισαγωγή; Ή από την πλάτη να το πετάει προς την πρόσοψη; Κάπου είδα να είναι και τα δύο από την ίδια πλευρά. Τι από όλα είναι καλύτερα άραγε; 4) εγω τα δικα μου τα εχω απο την μια πλευρα ,απο το πλαινο τζαμι να πεταει στο απεναντι.πιστευω ετσι κανει περισσοτερη κυκλοφορια το νερο μεσα στο ενυδρειο 5) Οι δύο σωλήνες του φίλτρου που καταλήγουν μέσα στο ενυδρείο, πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς μήκος κομμένοι ή δεν πειράζει αν ο ένας για παράδειγμα είναι μισό μέτρο μεγαλύτερος από τον άλλον; 5)δεν χρειαζεται να ειναι το ιδιο μηκος που δεν θα ειναι,θα εχουν μια μικρη διαφορα ,αναλογα που θα βαλεις την εισοδο και την εξοδο. αλλα να μην ειναι ο ενας 1 μετρο και ο αλλος 2 . 6) Όσον αφορά ένα κλασικό πρόβλημα που διάβασα σε πολλούς - το να ρουφήξει ψαράκι το φίλτρο – τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Διάβασα την πατέντα με το τούλι αλλά θέλει συχνά αλλαγές. Επίσης είδα ότι υπάρχει και το σφουγγάρι αλλά να υποθέσω ότι και αυτό θέλει συχνά καθάρισμα συν ότι δημιουργεί και όγκο μέσα στο ενυδρείο. Παρόλα αυτά είδα ότι πολλοί δεν έχουν τίποτα από τα δύο και αναρωτιόμουνα πως σκέφτονται το όλο θέμα. Μήπως ο καθένας το βλέπει σαν ρίσκο; Αν μου διαφεύγει κάτι διαφωτίστε με. 6)εγω εχω τουλι και δεν το καθαριζω ποτε. και τα δυο καλα ειναι αλλα πιο πολυ προτιμο το τουλι.εγω το βαζω για να λιγοστεψω της βρωμιες που πανε στο φιλτρο.και αμα εχω καμια γεννα μην τραβηξει κανενα μικρο. 7) Κάποια καλή μάρκα αντιχλωρίου; 7) υπαρχουν πολλα σκευασματα αντιχλωριου που κανουν καλα την δουλεια τους.εγω χρησιμοποιω της jbl& της api Συγνώμη αν σας κούρασα. Σε όποια από τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. δεν μας κουρασες καθολου για αυτο ειμαστε εδω να βοηθαμε ο ενας τον αλλον. Ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mentoras 25 Οκτωβρίου 2011 Author #4 Share 25 Οκτωβρίου 2011 Σε ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια και τον χρόνο σου Gxsara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 25 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους, Ξεκίνησα να στήνω ένα ενυδρείο σιγά σιγά άλλα λόγω του ότι είμαι αρχάριος η άγνοιά μου όπως καταλαβαίνεται είναι στο μέγιστο. Έτσι τις τελευταίες περίπου 15 μέρες δεν κάνω τίποτε άλλο από το να ξεσκονίζω στην κυριολεξία τα forum. Και όπως καταλαβαίνεται ξεκίνησα από τα πιο βασικά εξαρτήματα, την φίλτρανση. Διάβασα πάνω από 20 σελίδες έως και το 2007 έφτασα (έλιωσα ). Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτήσεών μου απαντήθηκαν. Έχω και κάποιες όμως που είτε δεν απαντήθηκαν είτε δημιουργήθηκαν στην πορεία. Τις μάζεψα όλες μαζί λοιπόν (για να μην κάνω κάθε φορά για την κάθε μία ξεχωριστό post) και είπα να τις παραθέσω όλες μαζί σε εδώ ούτως ώστε σε όσες μπορεί ο καθένας να με βοηθήσει. Να πω αναφορικά πως επί του παρόντος κλίνω προς στο Juwel Rio 240 και στο Eheim pro 3 2075. Αντιλαμβάνομαι ότι με υπερκαλύπτει όσον αφορά τα λίτρα, αλλά θα ήθελα να είναι πολύ άνετο συν του ότι έχει 9,2lt κάδο (τούμπανο – μήπως καταντάει πλυντήριο όμως; ) Το ενυδρείο προορίζεται για full φυτεμένο και μέτριας απαιτητικότητας ψάρια στα οποία ακόμη δεν έχω καταλήξει. Έρχομαι λοιπόν στις απορίες μου και ζητώ την βοήθειά σας σε όσες μπορείτε να με βοηθήσετε: 1) Στην αρχή που είναι εντελώς καινούργιο το φίλτρο, πριν το βάλω για πρώτη φορά σε λειτουργία, χρειάζεται να βγάλω τα υλικά και να τα πλύνω/βρέξω ή δεν είναι απαραίτητο; 2) Χρήζουν κάποιας καλύτερης αναβάθμισης τα υλικά που έχει το φίλτρο μέσα ή είναι πολύ καλά και δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης; 3) Κάποια καλή μάρκα που έχετε να μου προτείνεται για υγρά βακτήρια;Nitribec τις Sera 4) Ποια θεωρείται καλύτερη διάταξη για την ροή όσον αφορά την εισαγωγή και την εξαγωγή του ενυδρείου; Να υποθέσω το νερό είναι καλύτερα να πετιέται από το πλαϊνό τζάμι προς το άλλο (απέναντι) πλαϊνό τζάμι όπου θα είναι η εισαγωγή; Ή από την πλάτη να το πετάει προς την πρόσοψη; Κάπου είδα να είναι και τα δύο από την ίδια πλευρά. Τι από όλα είναι καλύτερα άραγε; Στην μια πλευρα βαζεις την εισοδο ,και στην απεναντι την εξοδο,για καλυτερη κυκλοφορεια νερου 5) Οι δύο σωλήνες του φίλτρου που καταλήγουν μέσα στο ενυδρείο, πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς μήκος κομμένοι ή δεν πειράζει αν ο ένας για παράδειγμα είναι μισό μέτρο μεγαλύτερος από τον άλλον;Kαι η δυο σωληνες δεν πρεπει να κανουν κοιλια η γωνιες η καμπυλες,οσο κοντιτερες ,τοσο καλυτερη πιεση νερου 6) Όσον αφορά ένα κλασικό πρόβλημα που διάβασα σε πολλούς - το να ρουφήξει ψαράκι το φίλτρο – τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;Δεν τα ρουφα για τι ολα τα φιλτρα εχουν κατι σαν χτενα.εκτος τα νεογεννητα ισως,αλλα και αυτο ειναι παραπλευρες απολειες Διάβασα την πατέντα με το τούλι αλλά θέλει συχνά αλλαγές. Επίσης είδα ότι υπάρχει και το σφουγγάρι αλλά να υποθέσω ότι και αυτό θέλει συχνά καθάρισμα συν ότι δημιουργεί και όγκο μέσα στο ενυδρείο. Παρόλα αυτά είδα ότι πολλοί δεν έχουν τίποτα από τα δύο και αναρωτιόμουνα πως σκέφτονται το όλο θέμα. Μήπως ο καθένας το βλέπει σαν ρίσκο; Αν μου διαφεύγει κάτι διαφωτίστε με. 7) Κάποια καλή μάρκα αντιχλωρίου;Prime τις seachem Συγνώμη αν σας κούρασα. Σε όποια από τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να προσφέρει ένα χέρι βοήθειας, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 27 Οκτωβρίου 2011 #6 Share 27 Οκτωβρίου 2011 Όπως σου γράψαν και τα παιδιά παραπάνω, εξαιρετικό φίλτρο με πολύ καλο σετ υλικών που δεν χρειάζονται αναβάθμιση. Ένα ξέβγαλμα με χλιαρό νερό και είσαι έτοιμος. Αντί για έτοιμα βακτηρίδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπόλι απο φίλτρο ώριμου ενυδρείου. Όταν είσαι έτοιμος βάλε μια αγγελία και σίγουρα θα προσφερθούν πολλοί να σε βοηθήσουν. Η είσοδος και η έξοδος του φίλτρου είναι καλύτερα να βρίσκονται απέναντι η μια απο την άλλη στο μήκος του ενυδρείου. Το μήκος των σωλήνων δεν επηρεάζει αρκεί να μην κάνουν γωνίες ή μεγάλες καμπύλες γιατι έτσι μειώνεται η ροή του φίλτρου. τα ψάρια δεν πάνε κοντά στην είσοδο γιατι νιώθουν το ρεύμα και απομακρύνονται. Αν βάλεις μικρά ζωοτόκα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τούλι που σου είπαν χωρίς να ανησυχείς για το συχνό καθάρισμα. Εξαιρετικό αντιχλώριο με aloe vera το stress coat της API (διπλή δράση). Κράτα μας ενήμερους πως πάει. Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος