\/ag 30 Δεκεμβρίου 2011 #326 Share 30 Δεκεμβρίου 2011 Ωραίο φαίνεται Γιώργο..και μάλιστα πολύ φωτεινό! Αυτό με τις 2 ledοταινίες θέλω να το κάνω και εγώ αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί..δεν με καίει και πολύ η διαφορά κατανάλωσης γιατί και τώρα με λάμπα 30Watt είμαι!! Το έχω δει και από κοντά στου PRINCE πάντως και είχα τρελαθεί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 30 Δεκεμβρίου 2011 #327 Share 30 Δεκεμβρίου 2011 Ναί είναι ικανοποιητικός ο φωτισμός και στο μάτι, λιγότερο φως σε σχέση με πρίν αλλά όχι μεγάλη διαφορά! Γειά σου Κώστα!! καλά μου τα έλεγες! Λοιπόν, με την rgb στο λευκό έχω ένα ..φεγγαρόφως! όλη τη "δουλειά" της έντασης την κάνει η λευκή, και μόνη της κάπως έτσι φαίνεται όπως στη φωτό! Οπότε μπορεί να κάνει αυτό που λες, αλλάζοντας χρώματα στην RGB να αλλάζει η συνολική απόχρωση του λευκού! (δεν πειραματίστηκα ακόμα αλλά θα το κάνω). Τώρα έχω το RGB στο "λευκό" (όπως και πρίν με τα φώτα) να ανοίγει και να κλείνει πρίν και μετά τα κύρια φώτα, για ομαλή μετάβαση από σκοτεινό σε φωτεινό και αντίστροφα. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να είναι σωτήριος ο φωτισμός αυτός για το καλοκαίρι, να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία!! Τεράστια διαφορά....θα το διαπιστώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 30 Δεκεμβρίου 2011 Author #328 Share 30 Δεκεμβρίου 2011 Τελικά αφού πειραματίστηκα,το καλύτερο αποτέλεσμα με μόνη της τη λευκή ταινία led (έχει πολύ μικρή διαφορά από τη φωτό) και η rgb στο λευκό για "moonlight" πριν και μετά. Και το πιό σημαντικό, τα labidochromis ήδη σήμερα έχουν καλύτερα χρώματα! πιστεύω ότι το έντονο φως ήταν που τα στρέσσαρε ως τώρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 10 Ιανουαρίου 2012 Author #329 Share 10 Ιανουαρίου 2012 Μετά από 21-22 ημέρες η μπουκωμενούλα εμφανίστηκε χωρίς τα μωρά πια για πρώτη μέρα!!! Ήρθε και πήρε μέρος στο τάισμα, έφαγε με μεγάλη μανία!!! Έχει ρέψει, η κοιλίτσα της έχει μπεί μέσα τελείως.. Τα μωρά δεν τα είδα πουθενά! 1-2 ώρες περίμενα, τίποτα! Θέλω να πιστεύω ότι κρύβονται ανάμεσα σε πέτρες και τρύπες των πετρών κάπου καλά!! Έχω βάλει και τούλι στην είσοδο του φίλτρου για να μη ρουφήξει κανενα μωρό.. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα δούμε σύντομα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 11 Ιανουαρίου 2012 #330 Share 11 Ιανουαρίου 2012 Υπομονή Γιωργο.....σιγουρα καποια στιγμή θα ξεπροβάλουν μικρές φάτσες απο το πουθενά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 12 Ιανουαρίου 2012 Author #331 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Υπομονή Γιωργο.....σιγουρα καποια στιγμή θα ξεπροβάλουν μικρές φάτσες απο το πουθενά!!! ΚΑΙ ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!!!!!!!!!!! Χτες είδα το πρώτο μικρό!!!!!!!!!!!!! Το υπολογίζω κοντά 1cm !!!! Γκρί, σχηματισμένο, έχει φοβερή πλάκα! βρισκόταν ανάμεσα σ'ένα "τριγωνάκι" από πέτρες, ξεπρόβαλε ίσα που να δεί (για να μήν το "φάνε") και σπανίως έβγαινε παραέξω, οπότε αν και έστησα καρτέρι δε κατάφερα να το φωτογραφίσω! Σε όλα του, κινήσεις κλπ μιά "μικρογραφία" των μεγάλων! όποτε τα καταφέρω θα δείτε και φωτό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kats13 12 Ιανουαρίου 2012 #332 Share 12 Ιανουαρίου 2012 να σου ζήσει!!!! εγώ την πρώτη φορά που είδα γέννα μπορεί και να είχα κάτσει 3 ώρες κολλημένος στο τζάμι να χαζεύω!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 12 Ιανουαρίου 2012 Author #333 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ!!! κι εγώ μόλις είδα το ξεμπούκωμα (προχτες) έμεινα κολλημένος εκεί 1-2 ώρες μπας και δω καμιά ουρίτσα αλλά τπτ.. λεω θα ναι καλά κρυμμένες.. μέχρι που είχα αυτή την ευχάριστη έκπληξη χτες, και σε μια στιγμή που δεν το περίμενα!!! φοβερό συναίσθημα!!! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12 Ιανουαρίου 2012 #334 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Ολα καλά ,υπομονή θα δεις και άλλα μικρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 12 Ιανουαρίου 2012 Author #335 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Ναι είμαι σίγουρος! Θ'αρχίσω να τη στήνω με κάμερα, ετοιμαστείτε για φωτός!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Ιανουαρίου 2012 #336 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Να τα χαίρεσαι αγορίνα!!! Ειλικρινά χαρηκα παρα πολύ που χάρηκες τοσο με την γεννα!!!! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 12 Ιανουαρίου 2012 Author #337 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Νά σαι καλά Κώστα! εμ βλέπεις πρώτη φορά γίνομαι ψαρρομπαμπάς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 12 Ιανουαρίου 2012 #338 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Μπράβο Γιωργάρα...να σου ζήσουν και να είναι πολλά!! Χαίρομαι για το ενυδρείο σου που κυλάει όπως πρέπει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 12 Ιανουαρίου 2012 Author #339 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Να σαι καλά Βαγγέλη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 15 Ιανουαρίου 2012 Author #340 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Μόλις εντόπισα και 2ο μωρό!!! Κατάφερα να βγάλω και βιντεάκι μέτριας ποιότητας, σε φωτό δε θα καταλαβαίνατε τίποτα μια γραμμούλα θα βλέπατε! Σε κάποια πλάνα δείχνω και άλλα σημεία / ψαράκια για μέτρο σύγκρισης, καθώς και ένα μεγάλο σκάψιμο που βρήκα σήμερα μέχρι γυαλί.. όπου μάλλον τριγυρνάνε τα άλλα δύο hongi! αυτό συν ότι έχω δει και χορούς δυο maingano πρόσφατα, μου λέει οτι προβλέπονται κι άλλα μπουκώματα σύντομα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 15 Ιανουαρίου 2012 #341 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Σίγουρα θα υπάρχουν και αλλα μικρά Γιώργο..και ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι απο εδώ κ πέρα όλο τέτοια θα έχεις.. Να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 27 Ιανουαρίου 2012 Author #342 Share 27 Ιανουαρίου 2012 και μετά από 17 ημέρες, μπουκωμένη ξανά !!! νομίζω πρέπει να ξηλώσω αυτή την πύλη από πέτρες, κάπου εκεί πίσω γίνεται η δουλειά Με τα μικρά δεν έχω ιδιαίτερα νέα, νομίζω ότι έχω δεί 2-3 διαφορετικά μέχρι στιγμής, τελευταία τα βρήκα και σε νέες θέσεις! Πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα σε πίσω κρυψώνες αλλά είναι λίγο δύσκολο να τα εντοπίσω και ακόμα κρύβονται πολύ... τώρα που αυξάνεται ο πληθυσμός και (ξανα)κοιτάω για δεύτερο φίλτρο, έχω βρεθεί με το παρακάτω, αν και κάπως μικρό για τα λίτρα, τι λέτε έχει νόημα να το βάλω να παίζει, θα προσφέρει κάτι παραπάνω έτσι δεν είναι; Επίσης αν ναι, να έβαζα σε αυτό κυρίως σφουγγάρια ή όπως το δίνει το εργοστάσιο? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2071 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 28 Ιανουαρίου 2012 #343 Share 28 Ιανουαρίου 2012 και μετά από 17 ημέρες, μπουκωμένη ξανά !!! νομίζω πρέπει να ξηλώσω αυτή την πύλη από πέτρες, κάπου εκεί πίσω γίνεται η δουλειά Και να την ξυλωσεις,καπου αλλου θα γινει,οποτε μην αλλαζεις κατι Με τα μικρά δεν έχω ιδιαίτερα νέα, νομίζω ότι έχω δεί 2-3 διαφορετικά μέχρι στιγμής, τελευταία τα βρήκα και σε νέες θέσεις! Πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα σε πίσω κρυψώνες αλλά είναι λίγο δύσκολο να τα εντοπίσω και ακόμα κρύβονται πολύ... τώρα που αυξάνεται ο πληθυσμός και (ξανα)κοιτάω για δεύτερο φίλτρο, έχω βρεθεί με το παρακάτω, αν και κάπως μικρό για τα λίτρα, τι λέτε έχει νόημα να το βάλω να παίζει, θα προσφέρει κάτι παραπάνω έτσι δεν είναι; Επίσης αν ναι, να έβαζα σε αυτό κυρίως σφουγγάρια ή όπως το δίνει το εργοστάσιο? http://www.petcumulu...roduct&pid=2071 Για μενα δευτερο φιλτρο στα ενυδρεια μας,δεν ειναι πολυτελεια,αλλα απαραιτητο για παρα πολους λογους.Αν θα βαλεις,να βαλεις μεγαλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 28 Ιανουαρίου 2012 Author #344 Share 28 Ιανουαρίου 2012 Για μενα δευτερο φιλτρο στα ενυδρεια μας,δεν ειναι πολυτελεια,αλλα απαραιτητο για παρα πολους λογους.Αν θα βαλεις,να βαλεις μεγαλυτερο Ναι, για το ξήλωμα περισσότερο χαριτολογόντας το λέω , να δούμε πόσες γέννες ετοιμάζουν και βλέπουμε αργότερα! Λες ότι είναι πολύ μικρό αυτό το φίλτρο και δε θα κάνει ουσιαστική δουλειά ε; Ήθελα να αποφύγω για διάφορους λόγους το 2ο εξωτερικό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 28 Ιανουαρίου 2012 #345 Share 28 Ιανουαρίου 2012 Δουλια θα κανει,αλλα αν θα παρεις ,παρε μεγαλυτερο ,Θα εχεις ασφαλεια,και θα ξεχνας να κανεις τεστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 28 Ιανουαρίου 2012 Author #346 Share 28 Ιανουαρίου 2012 το έχω ήδη (το πήρα για ένα μικρότερο αλλά στην πορεία άλλαξαν τα σχέδια και μου έμεινε), γι'αυτο και λέω να το βάλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 8 Φεβρουαρίου 2012 Author #347 Share 8 Φεβρουαρίου 2012 Από χτές έχουμε και melanochromis maingano μπουκωμένη !!!!!!! Η πλάκα είναι ότι η μπουκωμένη ήταν το κυρίαρχο ψάρι μεταξύ των maingano!!! περίεργο, τί έγινε το έβαλε κάτω το αρσενικό να τη μπουκώσει? χαχαχα Τώρα είναι ψηλά στο nr2 στην ιεραρχία του ενυδρείου απ'ότι είδα! Τα διώχνει όλα απ την γύρω της εκτός ίσως του μεγάλου αρσενικού labido hongi. (εκεί είχε φτάσει και η πρώτη μπουκωμένη στην αρχή, αλλά στο τέλος είχε αδυνατίσει τόσο πολύ που την έδιωχναν μέχρι και τα μικρότερα maingano!.. ) Να δούμε πως θα πάει με 2 μπουκωμένες σερί, δίκαννο το ενυδρείο να πούμε!!! Τα μικρά είναι κάπου στο 1,5 cm, κρύβονται όμως συστηματικά, αλλά τρίβω flakes καθημερινά και τρώνε από αυτά απ'όσα βλέπω.. Μετακίνησα τυχαία μια μικρή πέτρα προχτές και από κάτω ήταν ένα ακόμα μικρό! (δεν το είχα ξαναδεί αυτό) Εφυγε και έψαχνε κρυψώνα, ευτυχώς δεν είχε πρόβλημα και έχει επιστρέψει εκεί και πάλι Αντε να δούμε, προβλέπεται χαμός από τα μικρά σε λίγο καιρό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 9 Φεβρουαρίου 2012 #348 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Ολα καλά αγαπητέ Γεώργιε Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 9 Φεβρουαρίου 2012 Author #349 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 (edited) Ολα καλά αγαπητέ Γεώργιε Μιά χαρά! Κι ένα σχόλιο σχετικά με την λιτή ιχθυοφόρτιση για την οποία μαλλιάζει η γλώσσα πάντα των "παλαιών"... ευτυχώς που βάλαμε 2 χαρεμάκια (κι όχι κάτι παραπάνω όπως έχουμε την τάση οι "νέοι" στην αρχή από ενθουσιασμό, ή όπως μου πρότειναν σε πετ σοπ... ), γιατί έτσι τώρα έχουμε άνεση, περιθώρια σε κρυψώνες αλλά και λίτρα και για τις γέννες ... διαφορετικά... Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2012 - georgemarousi Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 9 Φεβρουαρίου 2012 #350 Share 9 Φεβρουαρίου 2012 Γιώργο να χαίρεσαι και το μπουκωμένο πλέον κορίτσι του άλλου χαρεμιού!!!! Με την πρώτη ευκαιρία βάλε μας και καμιά φωτογραφία να χαζέψουμε...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος