Binational 26 Νοεμβρίου 2006 #1 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Το ψάρι στις φωτό, μου το πήρε ο άντρας μου δώρο. Δεν θυμάται το όνομα του. Του είπαν πως μένει μικρός ~10 πόντους και θέλει πολύ αργή προσαρμογή και σχετικά μαλακό νερό. Στην σακούλα είχε μια πολύ φαρδιά άσπρη οριζόντια γραμμή στο κεφάλι του και στο υπόλοιπο σώμα άλλες 3 οριζόντιες άσπρες γραμμές. Αλλάζει συνέχει τον χρωματισμό του. Αυτή την στιγμή είναι ξαπλωμένος πάνω στο κερατόφυλλο και σαν κροκόδειλος - προεξέχουν μόνο μάτια του από το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Binational 26 Νοεμβρίου 2006 Author #2 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Κάποιες φωτό ακόμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poelicia 26 Νοεμβρίου 2006 #3 Share 26 Νοεμβρίου 2006 δεν ξέρω τι είδος είναι πάντως ομολογώ πως είναι εξαιρετικό το πλεκακι!!! αλλάζει χρώματα και παρουσιάζει συμπεριφορά κροκόδειλου..λες να έχει ρίζες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poelicia 26 Νοεμβρίου 2006 #4 Share 26 Νοεμβρίου 2006 δεν ξέρω τι είδος είναι πάντως ομολογώ πως είναι εξαιρετικό το πλεκακι!!! αλλάζει χρώματα και παρουσιάζει συμπεριφορά κροκόδειλου..λες να έχει ρίζες? λοιπον, μετα απο μια γρηγορη ψακτικη νομιζω οτι ο πλεκος σου ειναι ο εξης: Pseudohemiodon Apithanos ή (κοινη ονομασια) Chameleon Whiptail. Και αν ειναι αυτος, ειναι αρκετα σπανιο ειδος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
poelicia 26 Νοεμβρίου 2006 #5 Share 26 Νοεμβρίου 2006 δες εδω http://www.fishbase.org/Summary/speciesSum...sname=apithanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 26 Νοεμβρίου 2006 #6 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Οποιο και νάναι, μιλάμε για καταπληκτικό ψάρι! Από ποιο μαγαζί το πήρες? Ξέρεις αν είναι άγριο ή αναπαραγωγής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poelicia 26 Νοεμβρίου 2006 #7 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Η αλήθεια είναι ότι πρεπει να ευχαριστήσεις τον chmatz που αυτός ηταν που ανακαλυψε το είδος. Μαζί βλέπαμε το post σου....χε χε Και φυσικα και τον άντρα σου που στον δώρισε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 26 Νοεμβρίου 2006 #8 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Κι εγώ βρήκα αυτό: http://www.amazon-exotic-import.de/Galleri...20apithanos.htm Πανέμορφο είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 26 Νοεμβρίου 2006 #9 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Διάβασε κι εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=694 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Binational 26 Νοεμβρίου 2006 Author #10 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Οποιο και νάναι, μιλάμε για καταπληκτικό ψάρι! Από ποιο μαγαζί το πήρες? Ξέρεις αν είναι άγριο ή αναπαραγωγής? Απο της Υδάτινες ιστορίες το πήρε! Ο Μανώλης πάντα φέρνει εξαιρετικά ψαριά!!! Το συγκεκριμένο ψάρι είναι άγριο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 26 Νοεμβρίου 2006 #11 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Όντως απίθανο ψάρι!!! Θα ήθελα τη γνώμη των ειδικών για τη συμβατότητά του με τα είδη των ancistrus και pecoltia καθώς και με τους δίσκους. Θα με ενδιέφερε να μάθω σε πιο μαγαζί το ανακάλυψες, μιας και εγώ στη γύρα ποτέ δε βρήκα κάτι τέτοιο. Μήπως θα ήμουν αδιάκριτος αν ρωτούσα και την τιμή? Ξέρω, είναι δώρο και δεν θα ήθελα να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Φιλικά Νίκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 26 Νοεμβρίου 2006 #12 Share 26 Νοεμβρίου 2006 (edited) Απο της Υδάτινες ιστορίες το πήρε! Ο Μανώλης πάντα φέρνει εξαιρετικά ψαριά!!!... Για περισσότερα ΕΔΩ...(απάντηση Νο 37). Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2006 - filoxenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Binational 26 Νοεμβρίου 2006 Author #13 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Για περισσότερα ΕΔΩ...(απάντηση Νο 37). "ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" Πάρνηθος 116 - Πάρνηθος 121 Αχαρνές τηλ. 210-2447522, 210-2462695 (ανοιχτά ώρες ανθοπωλείου!!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 26 Νοεμβρίου 2006 #14 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Api8ano psari opos kai to onoma tou:http://www.jjphoto.dk/fish_archive/aquarium/pseudohemiodon_apithanos.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος