Jump to content

Αναγνώριση Διαολεμένου Τετράποδου!!!

Recommended Posts

Εδώ και 1μιση μήνα περίπου συγκατοικώ με έναν διάολο που έχει τη μορφή σκύλου. Και όταν λέω διάολο το εννοώ! Είχα άλλα 2 σκυλιά στο παρελθόν, αλλά αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί! Ατίθασος, τσαμπουκάς, αεικίνητος... Ώρες ώρες ψάχνω να βρω από που βγαίνουν οι μπαταρίες μπας και ησυχάσω για μερικές ώρες! Παρ'όλα αυτά είναι κούκλος!

Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω τη ράτσα του. Κυνηγιάρικο αίμα έχει σίγουρα. Ήξερα τη μάνα του, αλλά δεν έχω φωτογραφίες της. Ο ίδιος μοιάζει με καθαρόαιμο, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Ποσώς με ενδιαφέρει βέβαια το αν είναι καθαρόαιμο, απλά έχω περιέργεια για το είδος του ώστε να ψάξω πληροφορίες, καθότι πραγματικά με έχει εκπλήξει με τη συμπεριφορά του.

Ίσως κάποιος από εσάς να μπορεί να βοηθήσει...

IMAG0410.jpg

IMAG0405.jpg

Η δεύτερη φωτογραφία δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά την έβαλα για να δείξω τι επιδείξεις ανδρισμού κάνει το καμάρι μου :bigemo_harabe_net-66:

Γενικώς δυσκολεύομαι με τις φωτογραφίες γιατί πραγματικά είναι διάολος και δεν έχει ησυχία. Σπάνια τον πετυχαίνω να είναι ακίνητος. Πάντως ότι πληροφορία θέλετε ή κάποια συγκεκριμένη λήψη, πείτε το μου, γιατί πραγματικά πρέπει να βρω το είδος και να το μελετήσω!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Νικο πολυ ομορφος ο τυπος.Μοιαζει πολυ με ενα κυνηγετικο που εχει η κουμπαρα μου και ειναι Ολλανδικο,δεν θυμαμαι να σου πω ονομα ρατσας.Η συγκεκριμενη ρατσα που σου λεω κυνηγαει .

Για τσεκαρε και εδω μηπως το βρεις,μοιαζει με καποια σκυλια.http://www.viozois.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136%3Aratses-skylon&catid=35%3Apets&Itemid=109〈=el

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Νικο εγω ειμαι μεταξυ Πόιντερ και Κούρτσχαρ-Ντράχταρ,αλλα υπαρχουν και ποιο ειδικοι απο μενα εδω μεσα στο θεμα του κυνηγοσκυλου...

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo

Νικο εγω ειμαι μεταξυ Πόιντερ και Κούρτσχαρ-Ντράχταρ,αλλα υπαρχουν και ποιο ειδικοι απο μενα εδω μεσα στο θεμα του κυνηγοσκυλου...

χμμμμ....

Λοιπόν... Από αυτά που έγραψε ο Mr_Zoo, το έψαξα και βρήκα αυτά...

Πόιντερ

stock-photo-german-shorthair-short-hair-pointer-dog-in-classical-pointer-position-trail-during-competition-24193432.jpg

Κούρτσχααρ

spa0142t.jpg

Ντράχταρ

3214183016.jpg

Αποκλείω την τρίτη περίπτωση λόγω τριχώματος. Η πρώτη μου φέρνει αρκετά, αλλά η δεύτερη είναι σα να βλέπω τον Εκτοράκο μου με λίγο διαφορετικά χρώματα... (πήρες την απάντησή σου Πάνο :D )

Θα περιμένω μπας και μπει κάποιος πιο ειδήμονας να μας απαντήσει και στο εν τω μεταξύ θα συνεχίσω να ψάχνομαι.

Ευχαριστώ για την ώρα... :)

ΥΓ: Ο Στράτος που είναι; Περίμενα ότι αυτός θα ήξερε και θα απαντούσε...

Καλημέρα Νίκο, να σου ζήσει ο κούκλος και να τον χαίρεσαι :thumbup:

Κι εμένα πάντως για Κουρτσχααρ μου κάνει... αν μπορούσες να βάλεις μια φώτο να είναι όρθιος και να τον βλέπαμε από το πλάι (προφίλ ολόσωμο) θα ήταν ότι πρέπει για αναγνώριση. Επίσης θα βοηθούσε να μας πεις, αν έχεις εντοπίσει, τι τον εξιτάρει περισσότερο πχ παιχνίδια του στυλ πετάω-φέρτο, ψάξιμο μέσω οσμής-περπατάει με τη μύτη στο έδαφος, σκάψιμο, κυνηγάει κινούμενα αντικείμενα (πχ ποδήλατα-αυτοκίνητα-μπάλες κλπ)

Τι ηλικία έχει ο Εκτοράκος;

Να ξέρεις πάντως ότι όλα τα κυνιγιάρικα είναι εν γένει αρκετά πιο ζωηρά από τα υπόλοιπα σκυλιά και χρειάζονται αρκετή εκτόνωση (βόλτες-τρέξιμο-παιχνίδι κλπ).

Νικο να σου ζησει ο κουκλος,Δεν ξερω αν ειναι καθαροαιμο,αλλα ειναι πουλοσκυλο σιγουρα.Ειναι πολυ χαδιαρικα,υπερκινιτικα και πολυ καλοψυχα σκυλια.Πρεπει να το πηγενεις σε χωματινους δρομους-αλανα για να κανουν πετικοορ τα νυχια τους,η να τα κοβεις εσυ,γιατι γυρνανε αναποδα και τραυματιζουν το πελμα.Τους αρεσει να σκαβουν τρυπες στο χωμα,Οποτε μπορεις να το πηγενεις κπου που υπαρχουν χορτα,γιατι καποια απο αυτα τα τρωνε.Μην το ταιζεις πολυ,γιατι μπορει να σου παχαινει.Αν ειναι μικρο,παρε απο το πετ ενα λαστυχακι που υπαρχει για να κοπει η ουρα του,γιατι θα σου κανει το σπιτι λαμπογυαλο με αυτην :D

Όπως είπα και πιο πάνω, είναι τρομακτικά δύσκολο να τον βγάλω κάποια καλή φωτογραφία... Θα προσπαθήσω στην επόμενη βόλτα να τον πιάσω σε κάποια καλή προφίλ... αν σταθεί δυνατό αυτό :D

Αυτό που είδα στο διαδίκτυο για τα Κούλτσχααρ, είναι πως έχουν μονόχρωμο κεφάλι, κάτι που δεν βλέπω στο δικό μου. Δεν ξέρω... Προβληματίζομαι! Κατά τ'άλλα (κορμοστασιά, σχήμα κεφαλιού, ουρά κλπ κλπ) είναι ολόιδιο.

Συμπεριφορά...

Καταρχήν μιλάμε για 2μιση μηνών σκυλάκι, οπότε πιθανόν ότι και να πω τώρα να μην είναι κάτι που θα χαρακτηρίζει τον κανονικό του χαρακτήρα.

Πραγματικά είναι ατίθασος. Αφενός είναι τρομερά κινητικός (κάτι που το γνώριζα για τα κυνηγόσκυλα), αλλά επίσης βλέπω ότι ενώ καταλαβαίνει, είναι ανυπάκουος. Ξέρει τι θα πει "έξω" (πχ για το μπαλκόνι), βγαίνει έξω και με το που με χάσει από το οπτικό του πεδίο, με πονηρές κινήσεις εισβάλλει πάλι μέσα. Με το που με δει βγαίνει πάλι σφαίρα έξω. Και αυτό γίνεται συνέχεια.

Ξέρει που πρέπει να τα κάνει εντός σπιτιού (έχω ειδικό χώρο που τον έχει μάθει στο μπαλκόνι). Κάθε φορά που είμαστε μαζί στο μπαλκόνι πάει και τα κάνει όλα εκεί. 2-3 φορές όμως που αποκοιμήθηκα και τον είχα εκτός του χώρου του*, όταν ξύπνησα βρήκα να έχει κατουρήσει και να τα έχει κάνει σε 4-5 διαφορετικά σημεία ΕΝΤΟΣ του σπιτιού, ενώ είχε πρόσβαση προς το μπαλκόνι. Και αυτό γίνεται γενικώς, όταν δεν τον προσέχω. Πρέπει βγει στο μπαλκόνι μαζί μου για να τα κάνει εκεί που πρέπει κι έχει μάθει.

*(του έχω φτιάξει ένα μεγαλούτσικο παρκάκι εντός του σπιτιού-όχι μπαλκόνι-όπου το αναγνωρίζει ως χώρο του και μπορώ και να τον κλείνω εκεί μέσα ώστε να βρίσκω κι εγώ την ηρεμία μου μερικές φορές)

Φυσικά δεν τον έχω περιορισμένο μόνο μέσα στο σπίτι. Θεωρητικά θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι βόλτες του (λόγω εμβολίων) από την Τετάρτη που μας έρχεται, αλλά εγώ εδώ και 2 εβδομάδες τον βγάζω έξω 3-4 φορές τη μέρα (με προσοχή πάντα) αφενός για να μαθαίνει να τα κάνει όλα έξω, αφετέρου για να του λιμάρονται τα νύχια, καθότι με είχε ξεσκίσει.

Στις βόλτες του είναι συνέχεια δίπλα μου. Μπορώ να πω πως είναι πολύ υπάκουος όταν είναι έξω. Δεν σκάβει, αλλά κάνει διάφορα τρελά από θέμα τρεξίματος. Πιάνει κλαδιά, κόβει φυτά, μασουλάει χόρτα, τρέχει σαν παλαβό, φέρνει τούμπες μόνος του από τις ταχύτητες που πιάνει, είναι περίεργος για τα πάντα, κυνηγάει γάτες (όσο τρέχουν τρέχει, όταν σταματάνε σταματάει :D ), του πετάω πράγματα και μου τα φέρνει (αν και ομολογουμένως δεν καταλαβαίνει πάντα προς τα που έχω πετάξει το κουκουνάρι, την πέτρα ή το κλαδάκι), σταμπάρει ανθρώπους και παίρνει εντελώς κυνηγετική πόζα με την ουρά ίσια και το ένα πόδι ελαφρώς ανασηκωμένο... Γενικώς πάντως είναι με το κεφάλι κάτω και μυρίζει τα πάντα ενώ ταυτόχρονα η ουρά του κάνει ασταμάτητες ταλαντεύσεις.

Δεν είναι καθόλου χαδιάρης. Έχει ένα τρομερό μειονέκτημα που δεν ξέρω πως να το του κόψω. Δαγκώνει συνέχεια. Όχι επιθετικά μεν, αλλά λόγο ηλικίας, τα δόντια του είναι σαν καρφίτσες και με έχει σακατέψει. Πας να τον χαϊδέψεις και δεν κάθεται. Αμέσως γυρίζει το κεφάλι και προσπαθεί να σε δαγκώσει (παιχνιδιάρικα πάντα). Κάποιες στιγμές τρυφερότητας που περνάει, εκεί που κάθομαι στον υπολογιστή, έρχεται και ανεβαίνει πάνω μου και κοιμάται στα πόδια μου σα γάτα.

Από παιχνίδια του αρέσουν τα μαλακά (τύπου κουκλάκια) τα οποία τα πιάνει και τα ξεσκίζει κουνώντας το κεφάλι του με μανία δεξιά-αριστερά. Από σκληρά παιχνίδια προτιμάει όσα μπορούν να φαγωθούν. Τα πλαστικά δεν του κάνουν αίσθηση.

Παπούτσι, παντόφλες, κάλτσες κλπ είναι από τα αγαπημένα του, αλλά σιγά σιγά του το κόβω. Ήδη αν ξεκινήσει να πάρει κάποιο παπούτσι το κάνει με μεγάλη προσοχή και όταν με δει πως τον είδα, το παρατάει.

Επίσης έχει μανία με τα πόδια... Αν έρθει κάποιος σπίτι, ορμάει στα πόδια, δαγκώνοντας παπούτσια, κορδόνια και παντελόνια. Ακόμα και βόλτα που τον βγάζω, όταν παίζουμε και τρέχω και με ακολουθεί, όταν σταματήσω έρχεται πάνω μου, με αγκαλιάζει με τα μπροστινά του πόδια και με δαγκώνει όπου βρει. Μου έχει χαλάσει 2-3 παντελόνια με αυτή τη διαδικασία.

Από φαΐ πάντως στάθηκα τυχερός... Μέχρι και βρόμικες κάλτσες τρώει. Δεν υπάρχει κάτι που να μην το καταπίνει. Όλες τις ξηρές τροφές, όλες τις κονσέρβες, ότι φαγητό τρώω κι εγώ... Μέχρι και νερόβραστη πατάτα, μήλα κλπ κλπ.. Πάντως τον προσέχω ιδιαίτερα στη διατροφή του για να μου είναι στυλάκι.

Δεν ξέρω τι άλλο να σας γράψω για να βοηθήσω... Φυσικά, πέραν του είδους του, οποιαδήποτε άλλη συμβουλή, ευπρόσδεκτη :)

IMAG0412.jpg

Ποτε πατατα.Ειναι μικρο ακομα και θα στρωσει.Αλλα να ξερεις το παγνιδη ειναι στο αιμα τους,καμια σχεση με αλλα σκυλια.Δεν ειναι και πολυ υπακουα.Κοψε την ουρα του ,γιατι ειναι σαν μαστηγιο και δεν σταματα ποτε.Το καλοκαιρη να κοιτας τα αυτια του και να τα καθαριζεις.Παντος να ξερεις γενικα για σπιτι δεν κανουν,Θελουν πολυ χωρο για να τρεχουν με τρομερες ταχυτητες.Να το προσεχεις στον δρομο,γιατι ειναι λιγο τρελλοκαμπερο και μπορει να δουν κατι και να πεταχτουν πολυ ευκολα.Με τις γατες αφου φανε κανα δυο γρατζουνες γενικα καλα τα πανε,αλλα αμα δει κανα περιστερη θα το κυνιγησει.Κονσερβες απεφυγε να του δεινεις ,καλυτερα ξυρη τροφη.

Δύσκολο να ξέρεις απο τι αίματα προέρχεται μόνο απο την εμφάνηση του...

Για την ουρά θα διαφωνήσω... κάθε πλάσμα έχει κάποια μέλη, είμαι κάθετα αντίθετος σε ΚΑΘΕ είδους καλοπιστικούς ακρωτηριασμούς.

Κάθε σκυλί μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα αρκεί να του παρέχεις την εκτόνωσή του και τις βόλτες του. Αν θέλεις δες και αυτό το site http://ourdogs.gr/ad/index.php είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα για σκυλιά. Εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα, από συμβουλές για την εκπαίδευση του (αυτό με το δάγκωμα κόβεται εύκολα*) μέχρι ότι θέλεις και ότι σκεφτείς.

*Για να του κόψεις το "δάγκωμα" πρώτα από όλα πρέπει να του δώσεις εναλλακτική (κάτι άλλο να μασήσει) γιατί τον τρώνε τα δόντια του και δεύτερον όταν έρχεται πάνω σου (είτε στο παιχνίδι είτε σε άλλη ανύποπτη στιγμή) και σε "δαγκώσει" θα βγάζει αμέσως μια καραυγή "Αου" και θα του γυρνάς την πλάτη. Αν επιμένει θα το κάνεις πιο έντονα η ακόμα και θα τον απομακρύνεις. Το πιο σημαντικό όμως θα σταματάς ΑΜΕΣΩΣ το παιχνίδι (η οποιαδήποτε ασχολία) μαζί του. Σιγά σιγά θα το πας και πιο πέρα και θα αντιδράς και μόνο να ακουμπάει λίγο τα δόντια του επάνω σου. Θα καταλάβει πολύ γρήγορα ότι αυτό σε ενοχλεί-πονάει και ότι στερείται την παρουσία σου όταν το κάνει και θα το κόψει αμέσως.

Για την ουρά θα διαφωνήσω... κάθε πλάσμα έχει κάποια μέλη, είμαι κάθετα αντίθετος σε ΚΑΘΕ είδους καλοπιστικούς ακρωτηριασμούς.

Κάθε σκυλί μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα αρκεί να του παρέχεις την εκτόνωσή του και τις βόλτες του. Αν θέλεις δες και αυτό το site http://ourdogs.gr/ad/index.php είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα για σκυλιά. Εκεί μπορείς να βρεις τα πάντα, από συμβουλές για την εκπαίδευση του (αυτό με το δάγκωμα κόβεται εύκολα*) μέχρι ότι θέλεις και ότι σκεφτείς.

*Για να του κόψεις το "δάγκωμα" πρώτα από όλα πρέπει να του δώσεις εναλλακτική (κάτι άλλο να μασήσει) γιατί τον τρώνε τα δόντια του και δεύτερον όταν έρχεται πάνω σου (είτε στο παιχνίδι είτε σε άλλη ανύποπτη στιγμή) και σε "δαγκώσει" θα βγάζει αμέσως μια καραυγή "Αου" και θα του γυρνάς την πλάτη. Αν επιμένει θα το κάνεις πιο έντονα η ακόμα και θα τον απομακρύνεις. Το πιο σημαντικό όμως θα σταματάς ΑΜΕΣΩΣ το παιχνίδι (η οποιαδήποτε ασχολία) μαζί του. Σιγά σιγά θα το πας και πιο πέρα και θα αντιδράς και μόνο να ακουμπάει λίγο τα δόντια του επάνω σου. Θα καταλάβει πολύ γρήγορα ότι αυτό σε ενοχλεί-πονάει και ότι στερείται την παρουσία σου όταν το κάνει και θα το κόψει αμέσως.

Δεν ειναι για καλοπιστικους αλλα για πρακτικους λογους,ειδικα που θα ειναι μεσα στο σπιτι.Δεν σταματα να την κουνα ,και ειναι σαν μαστηγειο.Δεν θα πονεσει καθολου.

Nικο εγω δε βλεπω να εχει κατι απο Ποιντερ.Δε μου φαινεται για καθαροαιμο αλλωστε.

Απο κουρτσκχαρ περισσοτερο μου δειχνει να εχει,αλλα δε μπορω να το πω με βεβαιοτητα.

Μια καλη φωτο ορθιος θα βοηθουσε. :)

Δυστυχώς οι φωτογραφίες είναι πραγματικά δύσκολες... Αυτές κατάφερα να βγάλω πριν...

IMAG0413.jpg

IMAG0414.jpg

IMAG0416.jpg

Για το θέμα της ουράς, μάλλον είναι αργά... Αν δεν κάνω λάθος αυτό γίνεται σε πολύ μικρότερη ηλικία με ακρωτηριασμό. Δεν είμαι και βέβαιος φυσικά.

Αν ειναι 2,5 μηνων ειναι η καταλληλη στιγμη.

Κουκλος ειναι να τον χαιρεσαι

Τωρα που το βλεπω καλυτερα μπορει ναχει κι απο Σεττερ κατι.

Προς Θεου μην πειραξεις την ουρα του ζωντανου για κανενα λογο.

Πρέπει να κρατάει τουλάχιστον από δυο φυλές (από αυτές που προαναφέρθηκαν) αλλά όπως και να έχει είναι ένας ΚΟΥΚΛΟΣ :wub: πραγματικά... να τον χαίρεσαι και να τον προσέχεις και όντως άσε την ουρίτσα στη θέση της, είναι μια γλύκα όπως είναι.

Σιγουρα ειναι σκυλι για κυνηγι πουλιων,εμενα αρχικα μου φανηκε κατι αναμεσα σε σετερ και επανιελ μπρετον(μπριτανι).Ποντερ δεν νομιζω,κουρτσχααρ ισως.Σιγουρα δεν ανηκει σε μια και μονο ρατσα! Ειχα και ποιντερ και κουρτσχααρ και επανιελ και σετερ και πολλα αλλα. Θελει πολλες βολτες,να το εκπαιδευσεις απο τωρα,ειναι σκυλια που θελουν νε σε ευχαριστουν και θα κανουν οτι τους πεις! Ειναι ανεξαντητα,θελουν πολλα χιλιομετρα καθε μερα βολτα και τρεξιμο! Μετα το 4 ετος θα τα δεις να σοβαρευονατι αυτα τα σκυλια,μενουν κουταβια για πολυ καιρο! Τι ειχες πριν απο αυτον;

Δεν ειναι για καλοπιστικους αλλα για πρακτικους λογους,ειδικα που θα ειναι μεσα στο σπιτι.Δεν σταματα να την κουνα ,και ειναι σαν μαστηγειο.Δεν θα πονεσει καθολου

Τα παιδιά μου όλο σκοντάφτουν και χτυπάνε τα κεφάλια τους, μήπως θα ήταν καλύτερα να τους αποκεφαλίσω?

Τα παιδιά μου όλο σκοντάφτουν και χτυπάνε τα κεφάλια τους, μήπως θα ήταν καλύτερα να τους αποκεφαλίσω?

Αν και το χιουμορ σου δεν μου εκανε να γελασω,αλλα αν ειχες ποτε τετοια σκυλια θα ηξερες γιατι πρεπει να τις κοβουμε.Η μονη στιγμη που μενει ακινητη ειναι οταν φερμαρει.Καμια σχεση με τα αλλα σκυλια που την κουνανε μονο οταν χαιρονται,γιατι αυτα τα σκυλια παντα ειναι χαρουμενα ζωα.Και οταν λεμε την κοβουμε ,εννοουμε με το δαχτυλιδη που μπανει αποξερενετε και πεφτει απο μονη της φιλε μου.Ουτε πονος ουτε αιματα.

Αν και το χιουμορ σου δεν μου εκανε να γελασω,αλλα αν ειχες ποτε τετοια σκυλια θα ηξερες γιατι πρεπει να τις κοβουμε.Η μονη στιγμη που μενει ακινητη ειναι οταν φερμαρει.Καμια σχεση με τα αλλα σκυλια που την κουνανε μονο οταν χαιρονται,γιατι αυτα τα σκυλια παντα ειναι χαρουμενα ζωα.Και οταν λεμε την κοβουμε ,εννοουμε με το δαχτυλιδη που μπανει αποξερενετε και πεφτει απο μονη της φιλε μου.Ουτε πονος ουτε αιματα.

Δηλαδη Βασιλη εγω που εχω ενα Setter με λιγα λογια θα πρεπει να του κοψω την ουρα;

Δεν κοβεται σε ολες τις ρατσες.(Κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει σε καμια να κοβεται) Και οπου κοβεται δεν κοβεται παντα για τον ιδιο λογο.

Για να μην λεμε πολλα.λογια .

Το κοψιμο της ουρας επιτρεπεται ΜΟΝΟ εαν υπαρχεο προβλημα με το συγκεκριμενο μελος του σωματος....

Υο ιδιο ισχιει και για τα αυτια..... αν δεν κανω λαθος απο το 1999.

Δεν υπαρχει λογος να κοπει η ουρα.

Βασει νομου πια απαγορευεται! Δεν ακροτηριαζουμε τα ζωα,υπαρχουν και σκυλια χωρις ουρα για οποιον δεν θελει τα αρνητικα της...420 ρατσες και αν βαλουμε και τα ημιαιμα τοτε μιλαμε για πολλες!Καποιο ζωο θα βρεθει να ταιριαζει στις αναγκες μας! Αφτια και ουρες πια στην θεση τους!

Φιλικα τα λεω!

Δηλαδη Βασιλη εγω που εχω ενα Setter με λιγα λογια θα πρεπει να του κοψω την ουρα;

Δεν κοβεται σε ολες τις ρατσες.(Κατα τη γνωμη μου δεν πρεπει σε καμια να κοβεται) Και οπου κοβεται δεν κοβεται παντα για τον ιδιο λογο.

Στρατο εγω δεν ειπα για ολα τα σκυλια.Ειπα γιαυτο που βλεπω.Και εσυ τα ξερεις καλυτερα απο εμενα τα πραγματα γιατι εγω δεν παω για κυνηγι.Απλα σχεδον ολα μου τα σκυλια (καμια 10αρια)ηταν και ειναι αυτα τα πουλοσκυλα.Και αυτα τα κοβουν οι κυνηγοι,για να μην βγαζει θορυβο οταν πανε για μπεκατσες.Εγω το προτεινα στον Νικο,γιατι θα το εχει μεσα στο σπιτι και σιγουρα παντα κατι θα ρειχνει και θα σπαει.Αν εχω λαθος σε αυτα που λεω ,διορθωσεμαι σε παρακαλω,πες και εσυ οτι ειναι ανοδυνο για το σκυλι.

Εγω ειπα την αποψη μου και ο Νικος θα αποφασισει.

Για μένα Βασίλη δεν είναι μόνο θέμα αν πονάει η όχι, είναι και λίγο ηθικό το θέμα. Ο Νίκος δεν νομίζω να τον πάρει και να πάει για κυνήγι, ούτε και το να κουνάει την ουρά μέσα στο σπίτι είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται. Γιατί λοιπόν να ακρωτηριάσεις ένα ζωντανό πλάσμα (όσο κι αν πιστεύεις ότι είναι αθώα πράξη) για τόσο ασήμαντους λόγους; Δεν είναι πιο καλό να δεχόμαστε τους μικρούς μας φίλους όπως μας τους δίνει η φύση; (αυτοί μας δέχονται ακόμα κι αν είμαστε πολλές φορές άδικοι και κακοί μαζί τους και συνεχίζουν να μας αγαπούν άνευ όρων...)

Υ.Γ. Βγήκαμε off topic οπότε ας συνεχίσουμε στα ερωτήματα του Νίκου καλύτερα...

Έγινε επεξεργασία - Frangisk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...