dsidir 23 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 23 Οκτωβρίου 2011 Τους καλοκαιρινούς μήνες όπως ήταν φυσικό παρατήρησα μια αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στο ενυδρείου μου, την οποία φυσικά προσπάθησα με διάφορους τρόπου να μειώσω (λιγότερο φως, κτλ). Παρόλα αυτά μετά από ένα σημείο δεν τα κατάφερνα να ρίξω τη μέση θερμοκρασία κάτω από τους 29-30 βαθμούς. Παρόλα αυτά αν και θεωρητικά θα περίμενα αρνητικά σημάδια στα κοράλια και ίσως και στα ψάρια, αυτό που έγινε ήταν το ακριβώς αντίθετο. Κανένα κοράλια δεν έπαθε ζημιά, κανένα ψάρι δεν αρρώστησε. Αντίθετα παρατήρησα πολύ γρήγορη ανάπτυξη σχεδόν σε όλα τα κοράλια. Τα κοράλια και μεγάλωσαν πολύ και επεκτάθηκαν σε γειτονικά βραχάκια μέσα σε ένα μήνα περίπου. Παραθέτω αυτό το γεγονός για να μου πείτε τις απόψεις και τις δικές σας εμπειρίες σχετικά. Συνήθης το ενυδρείο μου έχει μέση θερμοκρασία 26-27 βαθμούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 23 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 23 Οκτωβρίου 2011 Τι αλατότητα κρατας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 23 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 23 Οκτωβρίου 2011 Ποτέ δεν μέτρησα την αλατότητα με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά την διατηρώ σταθερή τουλάχιστον με αυτά τα μέσα μέτρησης που διαθέτω, και θεωρητικά είναι στο 1025. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 26 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 26 Οκτωβρίου 2011 Ποτέ δεν μέτρησα την αλατότητα με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά την διατηρώ σταθερή τουλάχιστον με αυτά τα μέσα μέτρησης που διαθέτω, και θεωρητικά είναι στο 1025. Για να πάρεις σωστή μέτρηση στην αλατότητα δεν χρειάζεται να είναι ντε και καλά ηλεκτρονική η μέτρηση. Αναφέρομαι στο ρεφρακτομετρο. Όσο για την θερμοκρασία καλό είναι να την έχεις στους 28°-29°. Αυτή είναι και η μέση θερμοκρασία στην θάλασσα το καλοκαίρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος