Jump to content

Matted Filefish (Acreichthys Tomentosus) Τι Τρωι?

tsap

Recommended Posts

Ενημέρωσε μας για την πορεία του ψαριού και τις συνήθειες του για να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο τις γνώσεις μας για το συγκεκριμένο είδος.

Βαγγέλη, σε μένα αναφέρεσαι?

:)

Για το φίλο μας τον tsap, να μας πει για την προσωπικότητα του δικού ψαριού.

εχω παρει εγω ενα και απο οτι φαινεται κανει δουλεια με τις απταισιες.. αργα αλλα σταθερα οι απταισιες εχουν μειωθει στο ελαχιστο ,τον πιτσιρικο τον ταιζω ocean nutricion formula one small pellet και τρωει κανονικα :thumbup:

εχω τετοια τροφη!!!!πως την δινεις?

κανονικα οπως ταιζω τα υπολοιπα περνει και αυτο το μεριδιο του :thumbup:

Εχω το συγκεκριμενο ψαρι 7 μηνες συνολικα σε στην αρχη μπηκε σε ενα 130 λιτρα και τωρα

σε ενα 400 και ποτε δεν αντιμετωπεισα θεμα με το φαει , η τροφη που δινω ειναι

prime reef flakes ocean nutrition

Να πω κι εγω με τη σειρα μου την εμπειρια μου. Το εν λογω ψαρακι το αγορασα απο Αθηνα για να μου φαει τις απταισιες...οταν ηρθε, η σακουλα του διπλωσε στα 2 και μολισ που ειχε λιγο νερακι να αναπνεει...Ηταν 1.5 μερα αναποδα...κολυμπουσε αναποδα...δεν ετρωγε τπτ! Ηταν κρυμμενο παντα. Γενικα ειναι απο τα πιο ντροπαλα ψαρια! Οταν αρχισε να τρωει εδινα κι εγω ocean nutricion formula one small pellet αλλα ηταν μεγαλα για το στομα του, οποτε και επελεξε να τρωει και flakes αχαχαχαχα! Πλεον ειναι η μασκοτ του ενυδρειου μου, γιατι βολταρει συνεχως, δεν φοβαται οταν πηγαινω κοντα να ταισω (το Blue Tang εξαφανιζεται!) και τρωει τα παντα...για απταισιες ουτε ιχνος (αν και ειχα και 2 μωρα peppermint) οι οποιες ομως δεν εκαναν δουλεια καθως στο ενυδρειο εχω και μια boxer schrimp η οποια τις κυνηγουσε ανελληπως, με αποτελεσμα οι pepermint να την βγαζουν πισω απο κυκλοφορητες και φιλτρα...μεχρι που εξαφανιστηκαν! Οποτε τα ευσημα πανε στο filefish! Ειναι πολυ ενδιαφερον ψαρακι, αλλαζει χρωμα οταν τρομαξει, οταν ειναι σε σκουρο περιβαλλον, οταν ειναι σε ανοιχτο περιβαλλον, και κολυμπαει σαν να ειναι ακινητο... Καταλαβαινετε απο την εκταση της απαντησης μου ποσο το εκτιμω...Αυτα!

Ένα μικρό προφίλ για το συγκεκριμένο ψαράκι.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32240&view=findpost&p=278038

παιδια ακομα δεν τρωι απο εμενα,αλλα τσιμπολογαει απο τον βραχο.

παιδια ακομα δεν τρωι απο εμενα,αλλα τσιμπολογαει απο τον βραχο.

Καλο σημαδι :)

ειχα 2 τετια .... τα εχασα γιατι πιδανε εκτος ενυδρειου αν η στιλη νερου ειναι ψυλα...

στο φαι τωρα.....

απο τον βραχο θα ριμαξει μικροοργανισμους και κοπιποδα (κακο αυτο)

αλλα αν του δοσεις κατεψιγμενη αρτεμια (για αρχη) και αποξιραμενη αργοτερα....σιγα σιγα θα δεχθει ολες τις τροφες.

Πέρασαν και απο εμένα 2 τέτοια ψαράκια.Απο το πρώτο βράδυ ρήμαξαν όλες τις aptaisia και έτρωγαν τα πάντα.Το πρώτο ψαράκι επωλήθη διότι την έπεφτε σε lps και το δεύτερο βολτάρει στο ενυδρείο και είναι κύριος σωστός!

Αρκετά ιδιαίτερο ψαράκι, δειλό, που θέλει χρόνο να "ξεψαρώσει" και να κολυμπήσει στα ανοιχτά!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Acreichthys Tomentosus ειναι οτι πραγματικά έχουμε να κάνουμε με την ιδιοσυγκρασία του ψαριού ποντάροντας 50-50 απο το να πέσουμε σε ενα άψογο ψαρι που θα βοηθήσει στο να εξαφανιστούν οι aiptasia και δεν θα ενοχλήσει κανενα μας κοράλλι και απο την άλλη στο να βάλουμε μέσα στο ενυδρείο εναν καταστροφέα κοραλλιών και ειδικότερα lps κοραλλιών.Προσωπικά είχα για περίπου 4 χρόνια το δικο μου που εκτός του ενυδρείου μου βοήθησε και άλλα 4 ενυδρεία με θέματα στις aiptasia χωρίς να πειράξει τίποτα...

Σήμερα παρέλαβα το εν λόγω ψαράκι.. (το τρίτο στη πορεία του ενυδρείου μου) και μετά από προσαρμογή μιας ώρας και κανένα μισάωρο εγκλιματισμού στο νέο του περιβάλλον άρχισε να τρώει aiptasia !!!!

To έχω υπό παρακολούθηση βεβαίως βεβαίως, μη τυχών θελήσει να "γευτεί" και άλλα...

Εγω είμαι ο γκαντεμης;το δικό μου που το έχω απο την Δευτέρα τρώει μόνο φυλλαράκια!Οι απταιζιες τον κοιτάνε και γελάνε!

• 1 month later...

Χαχα μη στεναχωριέσαι εδώ να δεις! Τι γαρίδες, τι ενέσεις και τώρα αυτόν το μούργο εδώ και 5 μέρες ΤΙΠΟΤΑ! Οι απταίσιες (οι απαίσιες) ΕΚΕΙ! Θα τις φάω εγώ στο τέλος μου φαίνεται με καλαμάκι!

Κοράλια δεν έχω οπότε δεν ξέρω τι κάνει αλλά προς το παρόν ούτε πολυ-τρώει αλλά κυκλοφορεί στο ενυδρείο. Αν σε 1 μήνα δε δω βελτίωση θα πάρω κι άλλο ή peppermint ή ότι άλλο υπάρχει. :bigemo_harabe_net-74:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...