Jump to content

Ειναι Μαυρη Αλγη??

magnet1

Recommended Posts

οταν λες ευκολα φυτα? ποια? για να ξερω να παραγκειλω απο αθηνα. γιατι στη σαντορινη ολο ανουμπια φερνουν. και τα υπολοιπα εκτος τις ανουμπιες που εχω στο ενυδρειο μου τις εστειλαν απο πετσοπ στην αθηνα. του ειπα ''βαλε διαφορα'' και εστειλε μπολικα με ταχυδρομειο!! να ναι καλα το παλικαρι...

Κάνε μία αναζήτηση στο Google για τα παρακάτω αν σε ενδιαφέρουν:

Pistia Stratiotes

Lemna minor (δεν το συνηστώ)

Ceratophyllum demersum

Hygrophila polysperma

Limnophila sessiliflora

Limnophila sessiliflora και κερατοφυλο εχω. τα αλλα δεν ξερω τι ειναι... αν μπορειτε να δειτε απο τις φωτο και να μου πειτε και εμενα... καλα θα ηταν.

φωτο περιοδο εχω τωρα 5 ωρες και θα δουμε πως θα παει. παντος τα φυτα... βλεπω και εχουν παρει τα πανω τους. και ειναι μια αβδομαδα μεσα.

Με οξυζενε σε μια συριγγα και εκχυση στοχευμενη πανω στην αλγη θα ελυνες το προβλημα επι της παρουσης.

Για να διατηρησεις ομως την μη αλγη θα πρεπει να βρεις ισοροπια σε λιπανση-φωτισμο.

Ενας παραγοντας αυξησης της μαυρης αλγης ειναι το ανακατεμα του βυθου,με τα "θρεπτικα" συστατικα να αιωρουνται στην στηλη του νερου οπως επισης και το συχνο ταιμα με κατεψυγμενες τροφες.

Αν μπορεις να τα βγαλεις να τα ψεκασεις και μετα να κανεις μεταφυτευση ναι θα εισαι μια χαρα και η αλγη θα φυγει (πρωτα γινεται κοκκινη και μετα ασπριζει και φευγει) αν ομως δεν μπορεις να το κανεις εκτος ενυδρειου μπορεις να το κανεις και απευθειας μεσα στο νερο σε μικρες ποσοτητες με την συριγγα να στοχευσεις κατευθειαν πανω στην αλγη.

υπαρχει περιορισμος στην ποσοτητα του οξυζενε που θα χρησιμοποιισουμε εκτος ενυδρειου? γιατι σκεφτομαι να βαλω σε ενα ταπερ το οξυζενε και να κανω εμβαπτηση των φυτων. (θα πρεπει να τους βρω και ονοματα πρωτα ε? :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: )

και μετα παλι μεταφυτευση παλι στο ενυδρειο. και βλεπουμε....

Έγινε επεξεργασία - magnet1

Δεν θα εχεις προβλημα.

Μην τα αφησεις μεσα εκει ομως,αρκει ενα βουτηγμα 1 δεπτερολεπτου.

τα βουτηξα στο οξυζενε χτες το απογευμα. δεν εχω δει καποια αλαγη. ποτε να περιμενω οτι

θα δω αποτελεσματα?

παιδες τα φυτα τα χανω μου φενετε μετα το οξυζενε. το κερατοφυλο εχει μαδισει ολο και πολλα φυτα εχουν αλαξει χρωμα. η αλγη παραμενει και πολαπλασιαζετε οσο παει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...