g30rg3 21 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 21 Οκτωβρίου 2011 Δυστυχως το επαθα και αυτο μειγμα μαγιας ζαχαρης περιπου 2 λιτρα χυθηκε σε ενυδρειο 180αρι χθες το πρωι απο τοτε εχω αλλαξει πολλα λιτρα εβγαλα οτι μπορουσα απο ριζες φυτα και τα ξεπλυνα αεραντλιες φουλ κτλπ. Η μυρωδια ακομη ειναι αρκετα εντονη και οταν σκαλιζω το χαλικι βγαινουν παρα πολλες μπουρμπουληθρες ευτυχως δεν εχω απωλειες μεχρι στιγμης η ερωτηση μου ειναι αντιμετωπιζεται με μεγαλες καθημερινες αλλαγες νερου μιας εβδομαδας η χρειαζεται να το ξεστησω για να βρασω το χαλικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Οκτωβρίου 2011 Author #2 Share 22 Οκτωβρίου 2011 Ενταξει θα επιλεξω τον δυσκολο δρομο ξεστηνοντας το ολοκληρο, μηπως ξερει να μου πει κανεις τι να ριξω στο αδειο ενυδρειο για απολυμανση κατι ομως που να μην χρειαζεται να μεινει πολυ χρονο γιατι τα ψαρια θα μεινουν σε κουβα και δεν θελω να ξεπερασω την μια ημερα. Απο αλγες εχω την bba και hair τελος στο υποστρωμα πιθανο να υπαρχουν βακτηριδια ολα αυτα αντιμετωπιζονται με απλο ξυδι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 22 Οκτωβρίου 2011 Καλησπερα φιλε! Δοκιμασε να κανεις μεγαλες αλλαγες ανα τριημερο και κανε σκουπα βυθου εαν εχεις ψιλο χαλικι αλλιως εαν εχεις αμμο συφωναρησε ολο το ιζημα με ενα λαστιχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Οκτωβρίου 2011 Author #4 Share 22 Οκτωβρίου 2011 ευχαριστω το αποφασισα ομως θα το ξεστησω και θα αλλαξω το χωμα που εχει σαπισει τοσα χρονια θα βρασω και το χαλικι με τι ομως να πλυνω το ενυδρειο δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 22 Οκτωβρίου 2011 Με νερο και ξυδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 22 Οκτωβρίου 2011 οι αναλογιες παιζουν ρολο ρωταω γιατι μετα το πλυσιμο θα μπουν κατευθειαν τα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 22 Οκτωβρίου 2011 Βασικα θα σου πρωτεινα να ξεπλυνεις μονο με νερο και θα εισαι μια χαρα. Οταν ξαναγεμισεις και βαλεις με το καλο τα ψαρια καλο ειναι να ταιζεις ελαχιστα, κανε χρηση Prime σαν αντιχλωριο, βαλε και aqua start για την βιολογια και να εχεις το νου σου και για τυχων ΝΗ3 και ΝΟ2 μια που ολες οι επιφανειες το ενυδρειου και το υποστρωμα φιλοξενουν νιτροποιητικα βακτηρια τα οποια απο την στιγμη που βαλεις καινουργιο θα πρεπει να ξαναδημιουργηθουν. Σιγουρα το φιλτρο σου εχει τις ποιο πολλες αποικιες αλλα οσο νανε θα πρεπει να ξαναδημηουργηθουνε παλι οι σωστες ισοροποιες στο συνολο του ενυδρειου για να μην εχεις καποιο απροβλεπτω θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Οκτωβρίου 2011 Author #8 Share 22 Οκτωβρίου 2011 οκ να σε καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 22 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 22 Οκτωβρίου 2011 Πώς έγινε αυτό? Σε ρωτάω γιατί θέλω να φτιάξω και εγώ diy co2.Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 22 Οκτωβρίου 2011 (edited) Δεν πρεπει να γεμιζουμε ποτε το μπουκαλι εως επανω, και το σωληνακι στο καπακι θα πρεπει να ειναι κοντο, δεν θα πρεπει ερχεται σε επαφη με το μειγμα. Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 22 Οκτωβρίου 2011 Author #11 Share 22 Οκτωβρίου 2011 λοιπον χρησιμοποιω κυκλοφορητη για την διαχυση εχω βαλει το σωληνακι που βγαινει απο τα μπουκαλια στην εισοδο του κυκλοφορητη οπου σπαει τελεια το αεριο ομως η εισοδος (εχει κατι σαν σχαρα) φρακαρε απο τα πολλα σαλιγκαρια και τα φυλα και ετσι δεν μπορουσε να ρουφηξει νερο απο το ενυδρειο και ρουφηξε την μαγια, αν το μπουκαλι ηταν κατω απο το ενυδρειο δεν θα συνεβαινε αλλα εγω το εχω πανω απο την σταθμη του νερου για να αποφυγω την ανεπιστροφη (ειναι και αυτη επικυνδυνη) τα μπουκαλια ειναι απο απιονισμενο και ρουφηχτηκαν στην κυριολεξια τωρα σκεφτομαι να βαλω γυαλινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 22 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 22 Οκτωβρίου 2011 λοιπον χρησιμοποιω κυκλοφορητη για την διαχυση εχω βαλει το σωληνακι που βγαινει απο τα μπουκαλια στην εισοδο του κυκλοφορητη οπου σπαει τελεια το αεριο ομως η εισοδος (εχει κατι σαν σχαρα) φρακαρε απο τα πολλα σαλιγκαρια και τα φυλα και ετσι δεν μπορουσε να ρουφηξει νερο απο το ενυδρειο και ρουφηξε την μαγια, αν το μπουκαλι ηταν κατω απο το ενυδρειο δεν θα συνεβαινε αλλα εγω το εχω πανω απο την σταθμη του νερου για να αποφυγω την ανεπιστροφη (ειναι και αυτη επικυνδυνη) τα μπουκαλια ειναι απο απιονισμενο και ρουφηχτηκαν στην κυριολεξια τωρα σκεφτομαι να βαλω γυαλινο Οπως και να εχει παντα το μπουκαλι ποιο χαμηλα απο την σταθμη του νερου. Το γυαλινο μπουκαλι κοιτα να ειναι σαμπανιας η κατι αναλογο γιατι αμα σκασει θα γινει μακελειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 7 Νοεμβρίου 2011 Author #13 Share 7 Νοεμβρίου 2011 Παντως για οσους παθουν κατι παρομοιο δεν χρειαζεται πανικος με μεγαλες αλλαγες νερου θα ειστε οκ. Στο ενυδρειο μου χυθηκαν περιπου 2 λιτρα και παραπανω και τα ψαρακια δεν επαθαν τιποτα ουτε καν τα μωρα γαριδες παρολο που αργησα να το παρω χαμπαρι. Προσοχη σε οσους χρησιμοποιουν για διαχυση κυκλοφορητη και εχουν το σωληνακι του co2 στην εισοδο του κυκλοφορητη, ειναι η καλυτερη διαχυση με διαφορα αλλα αμα φραξει η εισοδος θα αρχισει να ρουφαει απο το μπουκαλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 7 Νοεμβρίου 2011 #14 Share 7 Νοεμβρίου 2011 Το έχω πει και θα το ξαναπώ... Το DIY CO2 θέλει σκαλίτσα..... Ότι διαλέξετε βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος