Jump to content

Φωτισμος Ενυδρείου

magman

Recommended Posts

Μιας και το φάσμα στις λάμπες στο Αφρικάνικο δεν με απασχολεί, σκέφτομαι να πειραματιστώ με τα χρώματα στις λάμπες. Αν βάλω κάποια προς το μπλέ μαζί με μια Daylight θα "ενοχλήσω" τα ψάρια;

Εγώ πάντως; έβαλα την color της Juwel και μαζί με nature και daylight και έχω πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα!Φυσικά είναι καλύτερα να παίζεις με ταινίες RGB LED και να παίσεις μπαμ στο φάσμα-χρώμα που θες και να γίνεις και ποιο οικονομικός!Είναι το επόμενο βήμα για μένα!

Απο κόστος τι λέει η αναβάθμιση; κανένα Link για μελέτη; :)

Απο κόστος τι λέει η αναβάθμιση; κανένα Link για μελέτη; :)

Εννοείς για την λεντοταινία;Αν ναι κάνα 15-20 ευρό από EBAY έχει. Αν θες να δεις αποτελέσματα δες του FotisGT το ενυδρείο που την έβαλε!Έχει φοβερό αποτέλεσμα!

Καλή περίπτωση το κοντρολάκι!!! Πιστεύεις οτι η ταινία θα έχει επαρκή φωτισμό; Έλεγα να βάλω 2-3 παράλληλα....

Καλή περίπτωση το κοντρολάκι!!! Πιστεύεις οτι η ταινία θα έχει επαρκή φωτισμό; Έλεγα να βάλω 2-3 παράλληλα....

Κοίτα πιστεύω ότι μία θα σε καλύψει στο μέγεθος του ενυδρείου σου!Απλά με την δεύτερη θα μπορέσεις να πετύχεις καλύτερα το αποτέλεσμα που θέλεις και να συμπληρώνει η μία την άλλη ή να ανάβουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και τέτοια πράγματα.

Εγώ σκέφτομαι για κάτι τέτοιο!

http://www.ebay.com/...=item3cbd762769

Την ίδια ταινία χρησιμοποιώ και εγω στο δικό μου ενυδρειο!

Εγω εχω 400αρι και δεν με κάλυπτε η συγκεκριμένη μονο, ετσι προσθεσα και μια ταινια λευκή!Το ίδιο με τον Fotisgt δηλαδή!

Παντως το λευκό χρωμα της Rgb δεν είναι ίδιο με το λευκό χρώμα της λευκής ταινιας.

Η Rgb μπλεδίζει λίγο.....

Και εγώ και ο φωτης εχουμε την Rgb αναμένη στο μπλέ και την λευκή ρυθμισμένη με ντιμεράκι!

Το αποτέλεσμα πράγματι είναι εντυπωσιακό και η κατανάλωση....28w φωτισμού για 400λιτρα.

Την ίδια ταινία χρησιμοποιώ και εγω στο δικό μου ενυδρειο!

Εγω εχω 400αρι και δεν με κάλυπτε η συγκεκριμένη μονο, ετσι προσθεσα και μια ταινια λευκή!Το ίδιο με τον Fotisgt δηλαδή!

Παντως το λευκό χρωμα της Rgb δεν είναι ίδιο με το λευκό χρώμα της λευκής ταινιας.

Η Rgb μπλεδίζει λίγο.....

Και εγώ και ο φωτης εχουμε την Rgb αναμένη στο μπλέ και την λευκή ρυθμισμένη με ντιμεράκι!

Το αποτέλεσμα πράγματι είναι εντυπωσιακό και η κατανάλωση....28w φωτισμού για 400λιτρα.

Στην λευκή έχετε θερμό ή ψυχρό λευκό;

28watt 400lt... χωρίς φυτα ε;...

Η λευκη ειναι ψυχρου φωτισμου.

Τις ιδιες ταινιες χρησιμοποιω κι εγω στο μεγαλο ενυδρειο.Σε 1,60 μηκος ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

Οι RGB που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι αυτές: http://www.ebay.com/itm/1M-5050-SMD-Waterproof-RGB-LED-Strips-LD49-/220808744236?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item33693a0d2c

Καταπληκτική μόνωση,αφού είναι περασμένες σε πλακέ εύκαμπτη σωλήνα σιλικόνης.

Ίδιες ακριβώς και οι λευκές σε ψυχρό.

Tη λευκή μπορείς να τη συνδέσεις πολύ εύκολα σε dimmer και με το κοντρόλ της RGB φτιάχνεις το χρωματικό φάσμα όπως θέλεις.Ως οπτικό αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Σε βάθος χρόνου μένει να δούμε πως θα συμπεριφερθούν.

Οι βαλισνέριες που έχω μέσα δείχνουν να τα πηγαίνουν καλά αν υπολογίσουμε και τις σκληρότητες.

Από άλγες που προσωπικά μου αρέσουν καλά πάμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...