sterba2 26 Νοεμβρίου 2006 #1 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Καλημερα σε ολους. Εχω το ενυδρειο του carrefour και πριν 3 μερες αλλαξα τη λαμπα και εβαλα την osram cool daylight για καλυτερα.τα ψαρια ομως δεν αντιδρασαν και τοσο καλα.οσο ειναι ανοιχτος ο φωτισμος δεν πλησιαζουν στο τζαμι και κρυβονται σαν να μην τους αρεσει ο φωτισμος!!!Με το που κλεινει ολα καλα παλι!!τι μπορει να συμβαινει???επισης τη διαφορα εχει ο φωτισμος θερμου με του ψυχρου φωτος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis1 26 Νοεμβρίου 2006 #2 Share 26 Νοεμβρίου 2006 Νομιζω οτι η αυξηση του φωτισμου σου επρεπε να γινει σταδιακα και οχι μια και εξω. Κατα την γνωμη μου για αυτο τα ψαρακια σου φοβηθηκαν. Οσο για την διαφορα που γραφεις δεν εχω ιδεα.Οι ποιο εμπειροι ας απαντησουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sterba2 27 Νοεμβρίου 2006 Author #3 Share 27 Νοεμβρίου 2006 thanks ioannis!υπεθεσα οτι δε χρειαζεται η προσαρμογη γιατι η λαμπα ηταν ιδιου χρωματος και ιδιας εντασης. τωρα τι μπορω να κανω??να περιμενω μεχρι να τη συνηθισουν η ξαναβαλω τη παλια???και σημερα ηταν φοβισμενα ακομα! καποιος να ξερει τη διαφορα που εχει ο φωτισμος θερμου με του ψυχρου φωτος??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 27 Νοεμβρίου 2006 #4 Share 27 Νοεμβρίου 2006 Θερμό είναι το φως που κυμαίνεται στη κίτρινη-κόκκινη περιοχή φάσματος. Ψυχρό είναι το φως που κυμαίνεται στη μπλε-πράσινη περιοχή φάσματος. Αυτό εκφράζεται με τις μονάδες kelvin (θερμοκρασία χρώματος). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sterba2 27 Νοεμβρίου 2006 Author #5 Share 27 Νοεμβρίου 2006 filoxenos, υπαρχει διαφορα για τα ψαρια και τα φυτα? θελω να πω αντιδρουν καλυτερα σε ψυχρο η θερμο φως?τι μου προτεινεις για φυτεμενο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 27 Νοεμβρίου 2006 #6 Share 27 Νοεμβρίου 2006 Δες και εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=6780 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOERGEFURY 21 Ιανουαρίου 2007 #7 Share 21 Ιανουαρίου 2007 εχω και εγω την ιδια και ξερω οτι ειναι 2500 kelvin κανει για ενα ενυδρειο 60 λιτρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos193 21 Ιανουαρίου 2007 #8 Share 21 Ιανουαρίου 2007 Η λάμπα σύμφωνα με την Osram είναι στα 6500k. Από το φάσμα της και τη θερμοκρασία της πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει για τα φυτά. Λογικά τα ψαράκια σου θα προσαρμοστούν. Osram_T8_fluorescentbulbs.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOERGEFURY 21 Ιανουαρίου 2007 #9 Share 21 Ιανουαρίου 2007 ευχαριστω πολυ για τι βοηθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος