Jump to content

Μεγαλο Προβλημα

papas

Recommended Posts

Καλησπερα σας και τα φωτα σας,δεν ασχολουμε με αλατια ακομα συντομα το ψηνω να γινε(οταν το κανω την βαψατε :) oλο εδω θαμαστε με ερωτησουλες και καθοδηγηση), το προβλημα αφορα ενυδριο φιλου μου που ειναι χοντρικα 240 λιτρα 200 καθαρο με 100 μηκος 40 πλατοσ 60 και κατι ψιλα υψος και χωρις να ρωτηση και να μαθει ξεκινισε reef.

Τ ο θεματα μας ειναι βασικα 2.

1) θελει να κανουμε sub φοβατε να τρυπιση το γυαλλι(και καλα κανει κατα εμε) και ψαχνω να βρω το ποια υπερχιλιση του ταιριαζει, ο αγαπητος κλαζ με βοηθεισε με ενα ιστοτοπο που ομως με τις μετατροπες απο cm σε inch δεν το εχω αλλα ασ πουμε οτι βρηκα ακρη και για 1 μετρο καταληλη σε μηκος ειναι 6 inch δλδ 25 περιπου cm, αξιζει να ασχολιθουμε να την κανουμε diy η να ψαχουμε για ετοιμη?και αν την κανουμε ποσο βαθεια να μπει στο ενυδριο?

2) και μεγαλυτερο προβλημα, ξεκινισε φορτωμενος να κανει το sub και το απαραδεκτο επιπλο εχει 1 χωρο που ειναι 45μχ37πχ67υ και sub μεγαλυτερο του 40μχ20πχ35υ δεν γινετε λογο του οτι πρεπει να κρεμαστει και το σκιμμερ σε 1 διαμερισμα και το σκιμμερ που εχει περισσευει 22 ποντους οποτε 35+22=57 ισα ισα βγενει το ποτηρι,

εαν και εφοσον το κανει η διαταξη των διαμερισματων 1)εισαγωγη νερου απο υπερχιλιση 8cm 2)8cm για ανθρακα φοσφορο(πολυ πιεσμενα φανταζομε) 3)12cm για DSB 4) 12cm για αντλια επιστροφης θερμοστατες και κρεμασμα σκιμμερ

η 12cm εισαγωγη μαζι με φοσφορο ανθρακα 14cm η επιστροφη και 14 cm το DSB

3) η τιποτα και δουλεμα με 2 2213 το καθενα το δικο του χημικο?

Σας ευχαριστω εκ τον προτερων

Σωτηρης

Ποιος σου ειπε πως reef και σαμπ πανε απαραιτητα μαζι.Για εμενα το πλεονεκτημα που σε δινει το σαμπ ειναι τα περισσοτερα λιτρα νερου και το οτι μπορεις να κριβεις σε αυτο το σκιμερ και το θερματικο μεσο.Μπορεις να κανεις επιτυχημενο reef και χωρις σαμπ με αλλα λογια

θα συμφωνισω μαζι σου οτι γινετε και παρα πολυ καλα μαλιστα απλα εχει φαγωθει να το κανει ακια μαλιστα με *αγγαρεβει* κιολας οχι οτι με πειραζει απλα τθα ηθελα απο τεχνικης αποψης αν με νιοθεις αω γινετε η οχι, βεβαια ολα γινονται θεωρετικα αλλα αν θα κανει δουλειτσα ειναι το θεμα

Καλησπερα σας και τα φωτα σας,δεν ασχολουμε με αλατια ακομα συντομα το ψηνω να γινε(οταν το κανω την βαψατε :) oλο εδω θαμαστε με ερωτησουλες και καθοδηγηση), το προβλημα αφορα ενυδριο φιλου μου που ειναι χοντρικα 240 λιτρα 200 καθαρο με 100 μηκος 40 πλατοσ 60 και κατι ψιλα υψος και χωρις να ρωτηση και να μαθει ξεκινισε reef.

Τ ο θεματα μας ειναι βασικα 2.

1) θελει να κανουμε sub φοβατε να τρυπιση το γυαλλι(και καλα κανει κατα εμε) και ψαχνω να βρω το ποια υπερχιλιση του ταιριαζει, ο αγαπητος κλαζ με βοηθεισε με ενα ιστοτοπο που ομως με τις μετατροπες απο cm σε inch δεν το εχω αλλα ασ πουμε οτι βρηκα ακρη και για 1 μετρο καταληλη σε μηκος ειναι 6 inch δλδ 25 περιπου cm, αξιζει να ασχολιθουμε να την κανουμε diy η να ψαχουμε για ετοιμη?και αν την κανουμε ποσο βαθεια να μπει στο ενυδριο?

2) και μεγαλυτερο προβλημα, ξεκινισε φορτωμενος να κανει το sub και το απαραδεκτο επιπλο εχει 1 χωρο που ειναι 45μχ37πχ67υ και sub μεγαλυτερο του 40μχ20πχ35υ δεν γινετε λογο του οτι πρεπει να κρεμαστει και το σκιμμερ σε 1 διαμερισμα και το σκιμμερ που εχει περισσευει 22 ποντους οποτε 35+22=57 ισα ισα βγενει το ποτηρι,

εαν και εφοσον το κανει η διαταξη των διαμερισματων 1)εισαγωγη νερου απο υπερχιλιση 8cm 2)8cm για ανθρακα φοσφορο(πολυ πιεσμενα φανταζομε) 3)12cm για DSB 4) 12cm για αντλια επιστροφης θερμοστατες και κρεμασμα σκιμμερ

η 12cm εισαγωγη μαζι με φοσφορο ανθρακα 14cm η επιστροφη και 14 cm το DSB

Σας ευχαριστω εκ τον προτερων

Σωτηρης

ποιο σκιμμερ εχει; μηπως μπορει να μπει μεσα στο σαμπ; χωρις να το κρεμασει εννοω, τρυπα για λογους ασφαλειας καλυτερα οχι ,μπορει να τοποθετησει μια εξωτερικη υπερχειλιση , dsb δεν θα προσφερει κατι ουσιαστικο σε τοσο λιγο χωρο

Η χρήση δυο φίλτρων για τα χημικά είναι μάλλον υπερβολή, αν και νομίζω ότι η ροή του 2213 είναι σχετικά χαμηλή.

Ωστόσο κάποια skimmer έχουν τον ανάλογο χώρο να τοποθετηθούν μέσα σ αυτά τα χημικά υλικά, καταργώντας τελείως τα εξωτερικά φίλτρα..... και πρακτικό και οικονομικό σε βάθος χρόνου.

Σε αυτά τα λίτρα θεωρώ λίγο περριτό να κάνεις sub και να μπαίνεις σε κόπο και έξοδα. Πάρε ένα deltec mce600, βάλτο στην πλάτη και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Ούτε φίλτρα, ούτε διάφορες άλλες ιστορίες.

Καλλησπερα σας εχει ενα boyu αρκετο για300 λιτρα αλλα χωρις χωρο για χημικα οποτε η κρεμαστο εξωτερικο πλατη η κρεμαστο στο sub,ισως να κανω λαθος στο ενα φιλτρο και να ειναι το 2217 αλλα σιγουρα το 1 ειναι 2213, μαλλον παιδια απο οτι μιλουσα μαζι του το πρωι θελει οπωσδιποτε να το κανει και θα προσανατολιστουμε να κανουμε 3 μαξιμουμ διαμερισματα ισως και χωρις dsb μονο τα χημικα και να κρυφτουν και τα παραλειπομενα σκιμμερ, θερμαντικα και οτι αλλα προσθεση.

Εξακολουθω παντος να προβλιματιζομαι για την υπερχειλιση ποσο μηκος και υψος... εχω φαει το νετ και δεν εχω βρει ενα στυλ καταλογου που να λεει μηκος τοσο προτεινομενη υπερχειληση τοσο.

Ευχαριστο για τον χρονο σας

διαβαζοντας ολο το ποστ απο την αρχη,ειμαι της αποψης και εγω λογω μεγαλης στενοτητος χωρου που βλεπω πως υπαρχει,να μην κανει σαμπ.ας ξεκινησει το ταξιδι στα αλατια ετσι ο φιλος σου,και αργοτερα και αφου λογικα συμφωνησει και η κυρα του(λογω του θεαματος),να κανει ενα σωστο diyθαλασσινο ενυδρειο,με ολα τα καλουδια.

αλλιως σε βλεπω να τα ακους εσυ και να τρεχεις στην παραμικρη ατυχια που μπορει να εχει...

Κωστη επειδη ειναι και αγρια η ενλογω κυρια :bigemo_harabe_net-76: :bigemo_harabe_net-76: μαλλον θα τον καταφερο να το δουλεψει με τα φιλτρα και το boyoudaki για να μπορω να πιγενω και για κανα καφε:):):)

Σας ευχαριστω παιδια για τον χρονο σας

Σωτηρης

Εγω παλι εχω να προτεινω το εξης....ενα σαμπ με 2 διαμερισματα ενα μεγαλο που θα εχει μακροαλγες το σκιμμερ και ενα μικρο κρεμαστο ριακτορακι για ανθρακα-αντιφωσφορο και ενα διαμερισμα επιστροφης,απλο λειτουργικο και δεν φαινεται τιποτα στο κυριως ενυδρειο,αντι για ριακτορακι μπορει να βολευτει και με το 2213 ανετα αρκει να εχει χωρο να το βαλει....λογο χαμηλου μανομετρικου το νερο θα περνα ικανοποιητικα απο τον ανθρακα-αντιφωσφορο μεσα στο φιλτρο και θα ειναι πολυ καλυτερα ετσι....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...