Mamaju 18 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Καλησπερα παιδια, Εχω στεισει ενα ενυδρειακι φυτεμενο εδω και 2-3 βδομαδες και απ'οτι φαινεται μαζι με καποιο φυτο που πηρα υπηρχε και κανα σαλιγκαρι μαζι το οποιο εχει αναπαραχθει αρκετα... Το θεμα ειναι αν πρεπει να τα κρατησω ή να τα ξεφορτωθω για να μην μου χαλασουν τα φυτα... Τι ειδους σαλιγκαρια ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 18 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Νομίζω ότι είναι το Lymnaea stagnalis που είναι ένα ιδιαίτερα επιβλαβές σαλιγκάρι γιατί τρέφεται με τα φυτά του ενυδρείου. Αν όμως βρίσκουν τροφή στο ενυδρείο όπως είναι οι φρεσκες άλγες, τότε τα φυτά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Φυσικά καλό είναι να ελέγχουμε τον πληθυσμό τους τακτικά απομακρύνοντας με το χέρι όσα μπορούμε. Αυτό το σαλιγκάρι αν μπει στο ενυδρείο μας είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί. Συχνά μπαίνει με τα φυτά ή και με ζωντανή τροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 18 Οκτωβρίου 2011 #3 Share 18 Οκτωβρίου 2011 νομιζω ειναι physsa Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 18 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 18 Οκτωβρίου 2011 Το θέμα μετακινήθηκε στη σωστή κατηγορία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 19 Οκτωβρίου 2011 #5 Share 19 Οκτωβρίου 2011 Tο πρωτο ειναι ramshorn και το 2ο Physa fontinalis. - τα Lymnaea δεν ειναι και τοσο φοβερα οσο λενε. Ειχα και ποτε δεν εκαναν ζημια. Τρωγανε αλγες και δεν ξεφυγε ποτε ο πληθυσμος τους. -δεν μπορεις να ξεφορτωθεις τα σαλιγκαρια- λαθρεπιβατες , απαξ και εμφανιστουν στο ενυδρειο σου. Απλα ελεγχεις τον πληθυσμο τους αφαιρωντας με το χερι καθε τοσο, ή εισαγεις σαρκοφαγα Anentome helena. Στην πλειοψηφια των περιπτωσεων δεν πειραζουν φυτα και ειναι μερος του συστηματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος