Jump to content

Brrrrrrrr Κρύο Νερό!!!

nmavra

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους..

Για άλλη μία φορά η ατυχία μου χτύπησε την πόρτα και τις κρύες αυτές μέρες τα κακάρωσε ο θερμοστάτης.. Την Παρασκευή λειτουργούσε κανονικά, και σήμερα τον βλέπω σβησμένο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το νερό να είναι στους 18 βαθμούς!! Και τα ψαράκια (labodi & Acei) να είναι κρυμένα όλη την ώρα χωρίς όρεξη για βόλτες.

Αυτό δεν ξέρω πότε ακριβώς έγινε, γιατί το ενυδρείο είναι στο γραφείο και είχα να έρθω από Παρασκευή.

Τί κάνουμε? Άλλαξα ήδη θερμοστάτη, περιμένω να ζεστάνει το νερό. Τα ψαράκια θα έχουν πρόβλημα? Μπορώ να τους δώσω κάτι να πάρουν τα πάνω τους?

Ανέβασε την θερμοκρασία σου και ήλπιζε να μην έχει πεθάνει κανένα..

Τα ψάρια περισσότερο κινδυνεύουν από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, οπότε άσε τον καινούργιο θερμοστάτη να ανεβάσει μόνος την θερμοκρασία χωρίς να προσθέσεις εσύ ζεστό νερό. Λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα τα ψάρια. Θα την άκουσαν σίγουρα, αλλά θα επανέλθουν.

:)

Βαλε τον θερμαντηρα να λειτουργησει και ασε το νερο να ζεσταθει.Αν η θερμοκρασια επανελθει σταδιακα λογικα δεν θα εχεις προβλημα. :)

Μη φοβάσε, εμένα Malawi μου είχαν μείνει από λάθος τρεις εβδομάδες χωρίς θερμοστάτη σε κρύο σπίτι Δεκέμβρη μήνα και άντεξαν...

Μη φοβάσε, εμένα Malawi μου είχαν μείνει από λάθος τρεις εβδομάδες χωρίς θερμοστάτη σε κρύο σπίτι Δεκέμβρη μήνα και άντεξαν...

Δεν ειναι ο κανονας Μιχαλη ομως.

Σταδιακη ανοδος θερμοκρασιας

Δεν ειναι ο κανονας Μιχαλη ομως.

Σταδιακη ανοδος θερμοκρασιας

Πάντα, πάντα!

το ιδιο επαθα και γω και εφτασαν 15 βαθμους περυση... μην μασας.. βαλε θερμοστατη και θα στρωσουν σιγα σιγα

Λοιπόν όντως προσπάθησα να ανεβάσω τη θερμογρασία όσο πιο σιγά γινόταν.. Μέσα σε 6 ώρες είχε πάει στους 21 (+3 δηλαδή), και μετά επειδή έφυγα απο γραφείο αναγκαστικά πήγε στους 26 απτην ώρα που έφυγα μέχρι το πρωι που έφτασα. Τώρα πάλι που φεύγω ανέβηκε στους 28 και είμαστε οκ...

Από το πρωί τα ψαράκια είναι πάλι φουλ κινητικά και κάνουν τα δικά τους. Καμία απώλεια, ελπίζω να μην στρεσαρίστικαν και πολύ!!!

28? Γιατί τόσο πολύ;

Πράγματι οι 28 βαθμοί είναι αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Και στους 25 να τα έχεις δεν θα πάθουν κάτι.

Η Θερμοκρασία για αφρικάνικα ψάρια είναι 24-28 βαθμούς ,θα έλεγα λοιπόν μια μέση θερμοκρασία περίπου στους 26 βαθμούς η και 25 είναι καλή..Δεν υπάρχει λόγος να λειτουργεί περισσότερο ο θερμαντήρας για να φτάσεις το 28 ,μην ξεχνάμε έχουμε κρίση και η ΔΕΗ ακριβαίνει, να κάνεις και την οικονομία σου και εξάλλου η θερμοκρασία θα είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια.

:)

Ειχα την εντύπωση ότι το ιδανικό είναι στους 28 οπότε αυτό στόχευα, τώρα το έριξα στους 26 από εχτές και θα το αφήσω εκεί.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...