Jump to content

Αλγη... Αλλα Τι Αλγη;

orestispap2001

Recommended Posts

Παιδες εχει εμφανιστει αυτη η αλγη αλλα μονο πανω στα φυτα,

Μπορειτε να μου πειτε αν γινεται τι ειδος ειναι;

post-21023-0-29767400-1318887681_thumb.jpg

post-21023-0-74219500-1318887706_thumb.jpg

post-21023-0-11412800-1318887727_thumb.jpg

post-21023-0-67829100-1318887752_thumb.jpg

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48746

καλημερα φιλε μου. εδω θα διαβασεις για την αλγη που σε ενδιαφερει

για την ιστορια παντως εχεις μαυρη τριχοειδη αλγη

Δες αυτο:

http://www.aquahobby.com/articles/e_freshwater_algae.php

Μήπως έχεις καιρό να κάνεις αλλαγή νερού;

Από φως πως τα πας;

Νομίζω ότι έχεις Staghorn Algae και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι συχνότερες αλλαγές νερού, ελαφρά μείωση φωτοπεριόδου (αν είναι πάνω από 8 ώρες) και έλεγχο για αμμωνία.

Κι εμένα εμφανίστηκε στην αρχή στο μονομαχοενυδρείο μου, όπου έφυγε μόνη της όταν πήραν μπρος τα φυτά και τώρα εμφανίστηκε και στο μεγάλο μου, μάλλον λόγω έλλειψης αλλαγών νερού (είχα να κάνω αλλαγή 3 εβδομάδες και γενικά δεν έκανα αλλαγές λόγω στρωσίματος, δεν είχα και ζωντανά μέσα...)

Παιδες ειναι Staghorn...!! Οχι BBA(@ Sevastos φιλε σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου αλλα συγκρινε τις εικονες απο το θεμα που αναρτησε ο Panos1990(Τhanks) με τις δικες μου και θα δεις την διαφορα φιλικα παντα για να βοηθαμε ο ενας τον αλλο).

Αλλαγες κανω ανα 2η εβδομαδα δηλαδη καθε 15 μερες 50-60% σε ενυδρειο 80Lt! Και μετα την εμφανιση της η αλγη κανω και μια μικροτερη αλλαγη, ηδη, της ταξης γυρω στα 20λιτρα καθε 1η εβδομαδα. Εναλλαξ δηλαδη καθε εβδομαδα πλεον.

Φωτοπεριοδο εχω 10 ωρες την λεντοταινια(να κανει την ζημια αυτα τα λαμπακια;;;) και την "μεγαλη" την εχω 6 ωρες οπου μιλαμε για μια compact 24watt!!!(Σιγα τη δυναμη...) Παντως οντως δεν βλεπω να εχου αναπτυξη τα φυτα μετα την εμφανιση ενω πριν... ορεξη για κλαδεμα να ειχες!!!

Co2 δεν εχω ουτε ειχα οποτε λογικα δεν παιζει αυτος ο παραγωντας...

Αμμωνια... χμ...

Παιδες δεν ξερω ποσο μπορει να εχω γιατι δεν εχω τεστ!(μην βαρατε.. δεν παιζει μια για να παρω τεστς, αν ειχα θα τα ειχα παρει ολα)

Αλλα εχω δυο φιλτρα πανω. Ενα Eheim 2213 και αλλο ενα ενσωματομενο πλατης γυρω στα 20λτ. Και τα δυο πλειρως εξοπλισμενα με μηχανικη και βιολογικη φιλτρανση καθως και οτι σε καθε αλλαγη ριχνω βακτηρια εγω. Οποτε θεωρητικα πρεπει να ειμαι και κομπλε απο αμμωνια.

Βεβαια ειχα στο πλατης το βαβμακι μετα τη βιολογια πριν την εισοδο στο ενυδρειο και ετσι ειχε μαζευτει πολυ μουργιλα στα μακαρονια και εχτες το αλλαξα και τα καθαρισα(παντα με νερο ενυδρειου) μπας και εφτεγε αυτο και δεν γινοταν καλος καθαρισμος;;;

Μην νομίζεις ότι χρειάζετε πολύ αμμωνια για αυτή την άλγη, μπορεί να δημιουργθεί και από ΜΗ μετρήσιμες τιμές, όταν ας πούμε παρότι η βιολογία σου δουλεύει, δεν έχεις "καλής ποιότητας" νερό.

Θα συνιστούσα για ένα διάστημα ελάχιστο (έως και καθόλου για 2-3 μέρες) τάισμα, συχνές αλλαγές (αν μπορέις κάθε εβδομάδα 40-50% και μεσοβδόμαδα το 20% που κάνεις) και επίσης μείωση του φωτισμού από την λεντοταινία, αν είναι σε λάθος κέλβιν μπορεί να κάνει αυτή τη ζημιά. (δεν έχει σημασία αν είναι λίγα τα watt, είναι ισχυρές αυτές) Τις ώρες από την άλλη λάμπα μπορείς να τις αυξήσεις στις 8 αν θέλεις, παράλληλα με τη μείωση του φωτισμού από τα λεντ.

Φιλε Frangisk σε ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σου.

Την λεντοταινια την εχω για να δημιουργο καπως το εφε δυση-ανατολη... Καπως... Οχι με ρεοστατη απλα με χρονοδιακοπτη.

Βεβαια η ταινια ειναι στη πισω μερια αλλα αλγη εχει πιασει και το γρασιδι που ειναι τερμα μπροστα...

Να το κανω 9ωρο τη ταινια και 8 ωρο τη λαμπα λες. Για να μην εχω προβλημα με αλγες το εχω τωρα ετσι...

Με τις αλλαγες θα το συνεχισω λεω πιλοτικα ετσι οπως αναφερω πιο πανω και θα δουμε με βασει τα αποτελεσματα και θα πραξουμε. Γιατι δεν μπορω να ξερω τωρα τι αμμωνια μπορει να εχω. Αλλα ενταξει αμα μπορει να γινει η αλγη και απο μη μετρησιμες τιμες τι καταναλονουν τα βακτηρια οεο;;;

Πω πω... Αντε να βρουμε καμια δουλεια και θα αναβαθμιστουμε πληρως γιατι δεν παει αλλο γενικως....

Μπορεί όντως (και πιθανόν έτσι να είναι) να μην φταίει ο φωτισμός. Οι αλλαγές νερού και η καλή κυκλοφορία νομίζω θα σε βοηθήσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και βέβαια η υπομονή. Καμιά γαριδούλα amano να βοηθήσει σκέφτεσαι να βάλεις;

Αλήθεια πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο;

Έγινε επεξεργασία - Frangisk

Κοιτα αν και την σπαω τη ροη στο ενα με springbar διπλο και στο αλλο με μειωση απο το βανακι εχει αρκετη λογω τον δυο φιλτρων(βλεπεις η ludwigia repens "rubin" δεν θελει πολυ δυνατη ροη). Μαλλον θα εφταιγε η καλοκαιρινη απουσια αλλαγων και τωρα απλα οπως λες θα θελει υπομονη να την παλεψω με τις αλλαγες. Εκοψα και οτι γινοταν που ειχε πανω αλγη και θα δω τι φταει αν ξανα αναπτυχθει. Το ενυδρειο πλεον τρεχει σχεδον χρονο παρα 1-2 μηνες και τοσους μηνες διχως προβλημα...

Εισαι και γειτονας σχεδον... Τι φυτακια ειπαμε πως εχεις; Εχω αμα θες καποιες ριζουλες vallisneria nana αν θες...

Έγινε επεξεργασία - orestispap2001

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...