PerfectDark 17 Οκτωβρίου 2011 #1 Share 17 Οκτωβρίου 2011 (edited) Γειά σας παιδια! Στο ενυδρείο που πρόκειτε να πάρω αυτην την βδομαδα, 112Λ, θα βάλω μέσα 4 Γκάπυ (1αρσ κ 3 θυλ), 4 Πλάτυ (1αρσ κ 3 θυλ) και κανα 3-4 γαριδούλες αργότερα... Το θέμα ειναι οτι τώρα ειμαι στο σημείο που ψάχνω για τα φυτά που πρόκειτε να βάλω και το τι θα βάλω στον πάτω απο χαλίκια λιπάσματα και τετοια (δεν γνωρίζω και πολλά περί αυτών). Απ'ότι διάβασα τα Γκάπυ και τα Πλάτυ θέλουν Φυτά επιφάνειας (ετσι ώστε να μπορούν και να αναπαραχθούν), ενώ οι γαριδούλες φυτά βυθού. Μπορειτε να με βοηθήσετε με καποια ιδέα, συμβούλη ή οτιδήποτε χρησιμο περί του θέματος? Ευχαριστώ Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2011 - PerfectDark Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 17 Οκτωβρίου 2011 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2011 μπορεις να βαλεις μερικα απο τα παρακατω που θεωρουνται ευκολα φυτα και δεν εχουν απαιτησεις σε φωτισμο και λιπασματα κερατοφυλλο ανουμπια καμπομπα lemna minor egeria densa valisneria ντοματια ειναι μερικα απο αυτα που μπορεις να βαλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
PerfectDark 17 Οκτωβρίου 2011 Author #3 Share 17 Οκτωβρίου 2011 (edited) Ντοματια? Θα βγαλω και ντοματες δηλαδης? αυτα ειναι ολα επιφανιακα η και βηθού? και που μπορώ να τα δω ολα αυτα τα φυτα με τις ιδιότητες τους? γιατι εδω δεν τα βρισκώ http://www.aquazone.gr/images/plants/plant_print.html Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2011 - PerfectDark Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2011 #4 Share 17 Οκτωβρίου 2011 Ντοματια? Θα βγαλω και ντοματες δηλαδης? αυτα ειναι ολα επιφανιακα η και βηθού? και που μπορώ να τα δω ολα αυτα τα φυτα με τις ιδιότητες τους? γιατι εδω δεν τα βρισκώ http://www.aquazone....lant_print.html Δες τα απο εδω http://www.tropica.com/plants.aspx Επειδη εγιναν αλλαγες στο φορουμ καποια πραγματα θα ξαναμπουν αργοτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
PerfectDark 19 Οκτωβρίου 2011 Author #5 Share 19 Οκτωβρίου 2011 Μου βγάζει σφάλμα στο λινκ που μου εδωσες Link to comment Share on other sites More sharing options...
PerfectDark 20 Οκτωβρίου 2011 Author #6 Share 20 Οκτωβρίου 2011 Έχω ακόμη μια απορεία σχετικα με το χαλικη και τα φυτά.. Γίνετε να βάλω άμμο αντι για χαλίκη για ευκολα φυτα επιφάνειας ή βυθού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 20 Οκτωβρίου 2011 #7 Share 20 Οκτωβρίου 2011 Φυσικά και γίνεται! Διάβασε προσεκτικά εδώ. Μπορείς να πετύχεις πολύ όμορφο αποτέλεσμα αν δώσεις την απαραίτητη προσοχή. Δες και το δικό μου όταν ήταν στα πάνω του . . . http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28352&view=findpost&p=408668 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PerfectDark 20 Οκτωβρίου 2011 Author #8 Share 20 Οκτωβρίου 2011 (edited) Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα της άμμου είναι ότι θέλει το λιγότερο ένα εξάμηνο για να φιλοξενήσει δύσκολα φυτά (ενώ αντίθετα, στο χαλίκι με υπόστρωμα αυτό γίνεται άμεσα). Αφού στρώσει βιολογικά η άμμος, τότε χωρίς πρόβλημα μπορούμε να έχουμε άνετα δύσκολα φυτά. Λεει το παραπάνω στο θέμα που μου έστειλες να διαβάσω. Δηλαδή μονο στα δυσκολα φυτα πρεπει να αφησεις την αμμο ενα 6μηνο? Αν εγω βάλω ευκολα φυτα γινετε να τα βάλω κατευθείαν? αν ναι ποια ειναι αυτα? EDIT: Ωραιο παντος το ενυδρείο σου φιλε μου, και γω κάπως έτσι θελω να το κάνω αλλα με λιγα περισσοτερα φυτα επιφάνειας λιγο τον γκαπυ και πλατυ, για να έχω γέννες Έγινε επεξεργασία 20 Οκτωβρίου 2011 - PerfectDark Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonismag1988 20 Οκτωβρίου 2011 #9 Share 20 Οκτωβρίου 2011 εγω εχω κοινωνικο ζωοτοκων και στο βυθο εχω χαλαζιακη αμμο φυτευω συνεχως τωρα χωρισ δυσκολια και εχω αμεσα ανταποκριση απο τα φυτα μου δεν εχω υποστρωμα χρησιμοποιω iron, potassium, και το γενικο της saechem μια ταμπλετα στις ριζες των φυτων και συντομα θα εχω και διοξειδιο εχω περιπου 0.6-0.7 watt/lt απο φυτα εχω μεσα ανουμπιες πολυσπερμα ντοματια ενα αλλο μοιαζει με πολυσπερμα αλλα κοκκινο δεν θυμαμαι το ονομα του τωρα βαλισνεριες θα βαλω ακομα καμπομπα καρολιανα κερατοφυλλο εχινοδορο μπλεχερι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 20 Οκτωβρίου 2011 #10 Share 20 Οκτωβρίου 2011 Προσοχη με τον σιδηρο! Για τα φυτα που εχεις το γενικο της Seachem ειναι υπεραρκετο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonismag1988 21 Οκτωβρίου 2011 #11 Share 21 Οκτωβρίου 2011 ευχαριστω πολυ rik ομως η ντοματια μου δεν παει καλα φαινεται να κιτρινιζει σιγα σιγα οι ανουβιες ειχαν τρυπες στα φυλλα τους ομως μετα το σιδηρο και το καλλιο αρχισαν να στρωνουν ξανα και να ζωντανευουν τα χρωματα τους απλα ανυσηχω για την ντοματια μου ενα κλωναρακι επεσε στα χερια μου τι μπορω να κανω να την σωσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 21 Οκτωβρίου 2011 #12 Share 21 Οκτωβρίου 2011 (edited) ευχαριστω πολυ rik ομως η ντοματια μου δεν παει καλα φαινεται να κιτρινιζει σιγα σιγα οι ανουβιες ειχαν τρυπες στα φυλλα τους ομως μετα το σιδηρο και το καλλιο αρχισαν να στρωνουν ξανα και να ζωντανευουν τα χρωματα τους απλα ανυσηχω για την ντοματια μου ενα κλωναρακι επεσε στα χερια μου τι μπορω να κανω να την σωσω Το κυριο προβλημα σου αυτη την στιγμη ειναι το CO2! Φτιαξε προσωρινα DIY ή χρησιμοποιησε οργανικο. Καλιο μπορεις να συνεχισεις να ριχνεις. Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonismag1988 21 Οκτωβρίου 2011 #13 Share 21 Οκτωβρίου 2011 εκανα κινηση να παρω το excel ομως μου ειπαν οτι δεν εχει αποτελεσματα δε ξερω ψαχνω για μανομετρα και φυαλη να τελειωνει αυτο το προβλημα ομως θελει υπομονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 21 Οκτωβρίου 2011 #14 Share 21 Οκτωβρίου 2011 Δεν ξερω τη σου ειπαν, αλλα σε εμενα κανει μια χαρα δουλεια! Βεβαια η φυαλη ειναι σαφως καλυτερη λυση αλλα εως να παρεις ο οργανικος ανθρακας ειναι μια εναλλακτικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος